Magmuskler!

Hur tydliga din magmuskler kan bli beror både på din fettprocent, hur du tränar magmusklerna, och om du är genetiskt disponerad för att få ett s.k. sexpack.

De flesta måste dock ned på en fettprocent under 10 för att magmusklerna ska kunna framträda tydligt.

Så låg fettprocent kan man bara få om man kombinerar en nyttig kost med konditionsträning och styrketräning. Konditionsträningen förbränner extra många kalorier så att du blir av med bukfettet snabbare. Styrketräningen ökar muskelmassan vilket gör att du förbränner fler kalorier även när du vilar.

Det är dock inte antalet situps som är avgörande; det gäller istället att styrketräna alla stora muskelgrupper i kroppen om man vill ha en tvättbräda på magen.

Det är både praktiskt och effektivt att göra klassiska situps hemma i vardagsrummet när man vill träna magmusklerna. Men ibland kan det vara bra att utöka övningsförrådet eftersom magmusklerna, i likhet med alla andra muskler, behöver aktiveras på olika sätt för att tränas optimalt.

Ett bra komplement till vanliga situps är t.ex. att göra sidoplankan som du kan se på bilden. Du kan variera övningen genom att vila på höger resp. vänster arm. Kompletterar du med vanliga armhävningar så tränar du både magen, bröstet och armarna. De olika övningarna gör också att du minskar spilltiden då du ligger ned och pustar ut.







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0