Varför är fullkorn nyttigt?

I vetemjöl, franskbröd och vit pasta använder man bara den innersta delen av kornet – frövitan. Det innebär att produkterna blir rätt näringsfattiga eftersom man har tagit bort skalet, som är den nyttigaste delen av kornet. Välj därför bröd bakat på fullkornsmjöl med minst 5 gram kostfibrer per 100 gram, som jag skrivit innan - kolla innehållsförteckningen. I skalet finns i stort sett alla fibrerna, fibrerna mättar bra utan att man går upp i vikt.

 

Ät också produkter med hela kärnor i ibland – de tar långt tid att bryta ned för kroppen, vilket ger en långsam och bra blodsockerpåverkan. Fullkornspasta och råris är också bra alternativ. Jag äter oftast fullkornspasta när jag gör quornfärs och andra quornrätter, tycker det är väldigt gott och det mättar otroligt bra!!

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0