Nyttig äppelpaj!
Idag på jobbet så gjorde jag en äppelpaj av några goda äpplen som jag hämtade i trädgården. Super god och väldigt nyttig, inget socker, inget smör och den går att äta till lunch eller mellanmål. Fullproppad med protein och fibrer, men har gjort om det lite så det passar mig. Märkte att man nog får ta rätt så mycket kanel för att det ska smaka något alls.
Till en portion behöver du:
Till Pajen:
1 äpple
1 dl havregryn el musli
1 dl vatten
30 g keso
½-1 msk Solrosfrö eller andra nötter efter smak
1 äggvita
Kanel efter smak
Skala äpplet och tärna det i små bitar, blanda ihop äpple, havregryn, vatten, keso och 1 äggvita, tillsätt kanel efter smak. Stoppa in formen i micron i några minuter eller i ugnen om du föredrar det, jag använde micron och det gick jättebra.
Till såsen:
2 äggvitor
Äppeljuice eller funlight sötad med stevia
50 gram naturell kvarg
Vispa 2 äggvitor till ett fast fluff, blanda i 50 g Kesella och lite juice eller saft samt ev kanel för smaksättning. Ställ såsen i kylen och låt den kallna.
