Rågmjölsscones

Igår bakade jag rågmjölsscones på jobbet. Det var uppskattat kan jag lova :) Försöker införa lite nyttigare mat på jobbet också, dels för att jag äter där själv och dels för att de andra med gillar när det är lite nyttigare. Gjorde dessa rågmjölssconesen och visst de smakar ju inte likadant som när man använder vetemjöl, som med allt annat.
Men jag tycker ändå att de blev väldigt goda och inte minst så är de ju mycket mycket nyttigare också ju. Jag som älskar scones tycker ju att detta är ett perfekt alternativ! Hittade denna sidan www.scones.se som hade alla möjliga recept på olika scones.
 
Man skulle ju kunna göra de flesta av de här bara att man ersätter mjölet med rågmjöl exempelvis istället :) Skulle vilja testa pumpasconesen som står på den sidan, men det får bli nästa gång! :)
 
Du behöver för 4 personer:

4 1/2 dl rågmjöl (grovt)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl matolja (tex olivolja, rapsolja)
2 dl mjölk eller filmjölk (tycker filmjölk blir godare)

Gör såhär:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela oljan i degen, med fingrarna. Blanda ner mjölken eller filmjölken och rör ihop till en del, dela degen i två-tre bitar och platta ut till runda kakor, ungefär 12-15 centimeter i diameter. Lägg på bakplåtspapper och låt grädda i ugnen på 270 grader i ungefär 10 minuter, woila :)
 
 
 
 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0