Kyckling med tomat och mozzarella
Ingredienser
500 g | kycklinglårfilé |
---|---|
1 st | rödlök |
3 st | tomater |
0,5 dl | bladpersilja |
1 st | mozzarellaost, (125 g) |
1 msk | olivolja |
1 tsk | salt |
1 krm | nymald svartpeppar |
0,5 dl | vatten |
2 msk |
Tillbehör:
3 dl | bulgur |
---|
Tillagning
1. Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning.
2. Putsa och skär kycklingen mitt itu. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar.Grovhacka persiljan. Låt mozzarellan rinna av och skär den i grova bitar.
3. Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg i tomater och lök. Stek 1 minut till. Häll på vatten och balsamvinäger och låt koka upp. Strö över persilja och mozzarella. Servera med bulgur.
Ca 420 kcal per portion: 18 g fett • 38 g protein • 27 g kolhydrater
