My love of my life <3

 
 
 

Wakie wakie

Sitter och jobbar vaken natt just nu. Började vid 20.15 och slutar 07.15 imorgon bitti, känns lagom länge tills dess. Inte jobbat vaken natt på 8 veckor ungefär, så vi får se hur detta går. Sambon jobbar extra imorgon och hundarna är hos min svärmor så jag kommer hem till ett tomt hem imorgon bitti, men det kan vara rätt så skönt med när man bara vill soooova :) Det svåraste inatt kommer nog att vara hungern, kommer känna mig hungrig hela tiden. Annars när man sover så känner man ju inte att man är hungrig. Så jag har bunkrat upp med persikor och keso :D Och lite salta nappar, var tvungen haha. Men lakrits är faktiskt den fettsnålaste godisen, så plus för det, för jag älskar lakrits! Nu ska jag sätta på en film och softa lite, känns lagom skönt en fredagsnatt som denna :) Som tur väl är så är jag inte ute i Ingelstad idag på mitt fasta jobb utan hoppat in extra på Evedal, så är inte så långt hem sen!
 
Sov gott alla andra, godnatt till mig imorgon vid 07.30! ♥
 
 

Mått vecka 1

Vecka 1:
 
Vikt: 66.5 kg
 
Mage: 75 cm
 
Midja: 84.5 cm
 
Bröst: 87.5 cm
 
Rumpa: 103.5 cm
 
Lår: Vänster: 59.5 cm Höger: 60.6 cm
 
Armar: Vänster: 27.1 cm Höger: 26.6 cm
 
Detta är mina mått just nu, jag tänkte mäta igen om cirka 3 veckor. Frågan är om det kommer att ha ändrats något eller inte, det återstår att se helt enkelt :)

Matlista vecka 36

Så nu har jag och sambon suttit och skrivit ner vår matlista för vecka 36 :) varannan vecka kör vi på mer kött av fågel och fisk och de andra veckorna kör vi mer vegetariskt. Har så himla bra kokböcker med vegetarisk mat och det verkar vara sååå himla goda recept så vill testa alla nu :D Men här är i alla fall vår matlista för vecka 36...
 

MÅNDAG: Fylld paprika med qournfärs och grönsallad med bönor

TISDAG: Kyckling med tomat och mozzarella

ONSDAG: Lax och grönsaksgryta

TORSDAG: Kycklingfalukorv i ugn med ratatouille

FREDAG: Tacosallad

LÖRDAG: Qournfärsgratäng med zuccini

SÖNDAG: Tomatsoppa med linser och sötpotatis

On the road again

Herrejissus, allt går i ett känns det som. Blev beodrad in idag på dagen och sen inatt ska jag jobba vaken natt på Evedal, kommer vara som en zoombie hela helgen, men lite extratimmar är aldrig fel så att årsarbetstiden inte blir så efter :)
 
Jag och sambon funderade på att göra matlista, vi har aldrig gjort det innan eftersom att jag jobbar så oregelbundna tider och sen jobbar natt och så, så det har liksom aldrig blivit av. Men vi tänkte att vi skulle försöka. Man tappar motivationen så tycker jag när det gäller matlagning, man hamnar i en ond cirkel och äter samma mat hela tiden känns det som. Mer variation tack. Kan skriva sen vad vi kom fram till, vi är ju rätt lika i matväg :) Eftersom jag bara äter kyckling och fisk så har min sambo i pricip blivit likadan, han köper aldrig kött längre om det inte handlar om pålägg som salami och så. Annars äter vi bara vegetariskt, fisk och kyckling. Kött är ju sååå dyrt och äckligt och fett :D Fisk är också dyrt men mycket nyttigare och godare!!
 
 
 
 

Godmorgon!

Inatt har jag inte sovit bra, sitter på jobbet nu och är jättetrött, men slängde i mig lite fibergröt imorse med hallon, mums. Så nu är jag lite piggare. Ska tydligen jobba över lite idag också så det får bli gymmet lite senare idag, men skitsamma bara det blir av :) Idag får det bli ben, rumpa, rygg och biceps och cardio, fun fun.
 
 

Formen vecka 1

Tänkte jag skulle ladda upp några bilder sen idag. Tycker alltid det är lika jobbigt att ha kort på sig själv i underkläder, allt ser så stort ut, haha. Men som sagt ska tajta till underdelen och gå ner till 63-64 kg MED muskler :) Observera att jag har sjukt dålig hållning och måste träna upp bål och rygg sen är min mage så uppsvälld eller så är det magmusklerna som halkat bak ;) Jag har så kvinnliga former på underdelen så benen passar liksom inte in till resten av kroppen, jättesmal överdel och "pluffsigare" underdel. Sen är jag rätt så skimrig i min hud som kanske syns på bilderna då jag har pigment förändringar och det blir då mörka fläckar på kroppen.
 
Mina mått kommer jag skriva upp imorgon :)
 
 
 
 
 
 
 

Värt att tänka på...

Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare. Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto.

Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle?

Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag. Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på kontot är TID. Varje dag blir du utrustad med 86 400 sekunder.

Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott. Varenda dag startas ett nytt konto för dig.
Varenda natt försvinner obrukad tid. Om du inte nyttjar dagens insättning så är det enbart ditt fel. Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Du måste leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång.

Tiden går.
 
 

 

Våra små busfrön

Milo ♥
 
Tyson ♥
 
 
Jag kan liksom inte fatta att de här två små pluttarna fick plats i exakt samma korg, helt sjukt om man tänker efter på att Tyson nu väger lite över 30 kg och Milo strax över ynka 3 kg :D Dom är exakt lika gamla på bilderna också, Milo är 8 veckor och Tyson 8 veckor! ♥
 
 
Våra fina. Tyson, Milo och Santos ♥
 
 

Styrketräning och fettförbränning

 

Alla är inte intresserade av att bli större och lägga på sig muskelmassa, och kanske gäller detta oftast tjejer. Här skulle jag dock vilja ta upp en sak som kan vara värd att tänka på när det handlar om muskler och fettförbränning. Det bästa sättet att långsiktigt minska mängden fett, öka din fettförbränning, och göra det betydligt svårare att lägga på sig fett är att bygga mer muskelmassa.

 

Anledningen är den att muskler är lite grand som en passiv inkomst: Muskler förbrukar hela tiden energi, dygnet runt. De bränner en del energi när du sitter stilla, men när du rör på dig förbränner de verkligen mer energi. Det här är anledningen till att det är betydligt lättare att hålla formen och vikten när man har lite mer muskler, och det är betydligt lättare att klara av en deff.

 

Det största felet med många bantningskurer är att de inte tar någon som helst hänsyn till att behålla muskelmassan. Om du går ned i vikt genom att slarva med maten (läs: inte äta tillräckligt med protein) och inte heller styrketränar ett dugg så är det sannolikt att av de kilon du går ner så kommer många kilon vara muskler.

 

Det innebär att när du avslutar din diet, flera kilo lättare, och börjar äta normalt igen så har du sänkt din ämnesomsättning från vad den var tidigare eftersom du nu har mindre muskelmassa. Detta innebär att du numera kommer ha ett ännu lägre dagsbehov, och du måste se till att äta ännu mindre om dagarna än du gjorde tidigare för att inte gå upp i vikt igen. Kanske leder detta till att du går upp i vikt igen, och blir tvungen att göra en ny dålig diet. Efter några cykler av detta har du kraftigt minskat din ämnesomsättning och kommer ha betydligt större problem att hålla vikten.

 

Jämför detta med att istället kontrollerat styrketräna tungt och äta proteinrikt för att sakta men säkert se till att lägga på dig mer muskelmassa. Detta höjer din så kallade ”passiva inkomst” och du förbränner alltså mer energi under dagarna. Så länge din kost är ganska proteinrik och du styrketränar då och då så kommer du behålla den här muskelmassan, och du kommer inte behöva tänka alls lika mycket på att undvika godis och skräpmat för hålla vikten som dina vänner med mindre muskelmassa.

 

Att skala bort sitt underhudsfett samtidigt som man behåller sin muskelmassa kallas för att deffa. Om du vill göra detta, fokusera då framförallt på följande tre punkter:

 

  • Ät mycket protein
  • Styrketräna tungt
  • Gör av med mer energi än du stoppar i dig
 
 

Istället för pasta, ris och potatis

Det går så mycket snack om att man ska dra ner på kolhydraterna och dylikt och fine jag kan väl hålla med om det. Man ska inte äta för mycket kolhydrater, med måtta. Jag vet själv att det är väldigt svårt och veta vad man ska ha till laxen när man tillagat den om man inte får ha bulgur eller pasta, det har liksom alltid varit så? Man har ju växt upp med potatis, ris och pasta under hela sin uppväxt.
 
Med min träning har jag ju som mål att först nu gå ner några kilon (helst på underdelen eftersom jag kommer se ut som ett benrangel på överkroppen om jag skulle gå ner där, haha) Så mer cardio träning och lätta vikter till att börja med för att öka förbränningen. Under den tiden ska jag äta mindre kolhydrater men inte utesluta helt då jag tycker att energin från långsamma kolhydrater funkar för mig. Man brukar ju kalla kolhydrater för bränslet till kroppen, think about that. När jag sedan nått mitt mål så ska jag börja bygga muskler och då ska jag äta mer kolhydrater som fullkornsprodukter. Tänkte i alla fall att jag skulle skriva några andra alternativ som man kan ersätta pasta, ris och potatis med :)
 
Alternativ till pasta
Istället för pasta som till exempel spaghetti eller tagliatelle kan man välja  squash som man hyvlar med osthyveln till tunna remsor. Om man vill ersätta större pasta som till exempel penne kan man skära squashen i bitar. Koka i lättsaltat vatten, remsorna kokas i cirka tio sekunder, större bitar kokas till al dente i någon minut. Man kan också köpa Shirataki-nudlar, som är  tillverkade av konjaksrot och innehåller väldigt lite kolhydrater (0,4 gram/100 gram).

 
Alternativ till ris
Färsk blomkål är ett bra alternativ till ris, couscous, bulgur och liknande.

Blomkålsris kan man enkelt göra genom att riva blomkålen (både buketten och stammen) grovt med rivjärn. Koka sedan upp lättsaltat vatten och lägg i blomkålen att koka omkring tio sekunder. Häll av i durkslag och servera. Det finns också Shirataki-ris att köpa – det kan ersätta riset och innehåller endast 0,4% kolhydrater.
 
Alternativ till potatis
Potatisgratängen ersätter du enkelt med en rättikagratäng – den ser ut och smakar som en vanlig potatisgratäng.Istället för potatismos kan du göra blomkålsmos som är minst lika gott. Istället för ugnsbakad potatis som till exempel potatisklyftor ersätter man enklast med ugnsbakade grönsaker och rotfrukter som till exempel zucchini, paprika, morötter, persiljerot och palsternacka.
 
 
 
 

Heaven on earth <3

Jag bara älskar att komma hem där jag växte upp och bodde fram tills att jag fyllde 20 år :) Naturen, friheten, stallet, ridvägarna, hästryggen, alla galna barnminne och känslan att ha växt upp på landet! Erika kom till mig igår kväll och vi tog oss en ridtur på min svarta springare. För er som inte vet så ska Erika agera lite side kick för mig, alltså rida Kayla och ta hand om henne när jag inte hinner eller som i vinter då jag ska åka bort i 3 veckor, så det är kanon! :)
 
Sen tog vi en tur med traktorn på grusvägarna, efter 10 år tillsammans så har Erika äntligen fått köra en traktor hemma hos mig, stort! Mitt barndomshem är i princip som Erikas "andra" hem, hon kan alltig ut och in där, med andra ord så har hon hängt där rätt så mycket och bott där, haha.
 
 
 
 
 
 
 
 

Cute picture

Här kommer några bilder från Vincent's namngivelsefest. Han är så otroligt söt, en riktig liten pudding. De andra pojkarna ska nog se upp i framtiden, hehe ;)
 
För övrigt så har det inte hunnits med någon träning idag då jag jobbar dygnet, alltså 9.00 på morgonen idag tills 9.00 på morgonen imorgon, så håller tummarna att jag får en larmfri natt! ♥
 
 
 
 

Kyckling i ugn med grönsakstäcke & matvete

 
 
 

Röd linssoppa

Idag gjorde jag en linssoppa på röda linser, mycket gott och mättande. Här har ni receptet :) Ibland brukar jag lägga ner lite andra bönor också som kidney eller kikärtor.
 
(4 personer)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
olja att steka i
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
1.5 tsk torkad oregano
1.5 tsk torkad timjan
2-3 dl röda linser (mer ju matigare soppa man önskar)
salt och nymald svartpeppar
 
* Hacka den gula löken och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg sedan tillsammans med olja i en gryta och stek tills den gula löken känns mjuk (utan att ta färg).
* Häll på tomatkross, vatten, oregano och timjan och låt koka i ca 5 minuter.
* Spola av linserna i kallt vatten och låt dem rinna av väl innan man blandar ner dem i soppan.
* Låt småkoka på låg värme i ca 15 minuter.
* Smaka av soppan med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
 
Jag brukar lägga en klick med kvarg på soppan så blir det med lite extra protein och kalcium, mums. Alla linser i sig är otroligt nyttiga och mättande, fyllda med protein. Linser ingår i familjen baljväxter, och nästan alla baljväxter är fiberrika och fettsnåla. Vad som händer i magen när man äter linser, är att de sväller till en gele i tunntarmen. Röda linser sänker blodsocker- och insulinnivån - vilket gör dig mindre sötsugen.

Röda linser innehåller ca 300 kcal på 100 g torrvara. 1 dl linser i torrvara väger ungefär 80 g - för en portion linser rekommenderar jag ½ dl (alltså 40 g torrvara) det blir man mätt på. Summan av kardemumman är att ½ dl röda linser blir ungefär 120 kcal. Överkomligt och gott. För de som inte orkar koka linser finns de att köpa färdiglagade i tetrapak.
 
 
 
 

Ibland tröttnar man...

Till slut tröttnar man på att kämpa. Man tröttnar på att varje dag är en evig kamp att ta sig igenom. Man tröttnar på att bara göra fel. Man tröttnar på att låtsas som att allting är bra. Man tröttnar på att sminka dit sitt pokerface för att ingen ska misstänka något. Man tröttnar på att känna sig värdelös. Man tröttnar på att gråta. Man tröttnar på ångesten som förstört ens psyke. Man tröttnar på att vela...
 
Såhär kan jag känna i majoritet av månadernas långa dagar, allt för ofta. Det finns inte många som kommer förstå eller ens försöka förstå hur jobbigt det är för en person som känner ångest, för det är jättesvårt. Jag är så glad att jag sökt hjälp och äntligen ska få ta tag i mina obesvarade frågor, sånt som jag trott varit helt normalt. Det självdestruktiva beteendet med att tänka att man inte är värd något. Utåt är jag en glad och sprallig tjej och jag försöker verkligen, men jag hatar de dagar jag vaknar upp och känner ångest och på allt jag fått vara med om som jag måste bearbeta. Jag har i alla fall kommit så långt att jag känner att jag inte klarar det på egen hand, att jag behövde proffessionell hjälp. Man får försöka tänka att jag är värd lika mycket som alla andra, fastän det är svårt.
 
Jag och min syster har fått kämpa oss igenom stunder i våra liv, vi har haft varandra och vår mamma. Jag vet inte vart jag hade varit i livet nu om jag inte hade haft dom i mitt liv. Och ni mina underbara vänner, när jag ler med er är det aldrig några falska skratt eller leenden. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Träningsblogg jag rekomenderar

Här är en träningsblogg som jag starkt rekomenderar och som jag läser dagligen! :)
 
www.svettlukt.se
 
 
 
 

Min fina prins! <3

 

Inspiration

 
 
 
 
 
 
 

Namngivelsefest för Vincent Lennox

Godmorgon
 
Har varit lite dålig på uppdatering igår eftersom jag var på namngivelsefest hos Malin & Danny idag för deras underbara son Vincent. Var jättemysigt med båda släkterna som träffades och åt god mat och skrattade och hade trevligt. Typiskt nog så glömde jag min kamera kvar hemma hos dom så kan inte ladda upp några bilder :( Men så fort jag hämtat den ska jag ladda upp lite söta bilder.
 
För övrigt så körde jag ett biceps och rygg pass igår på gymmet tillsammans med min syster! Jätte roligt var det, alltid lika kul att träna tillsammans med någon! Tog en jordgubbsshake efter och kvarg med minimjölk och färsk frukt som mål efter träningen, gott. Vid 19.30 kom även Erika på besök så då tog vi hundarna bort till min syster och sen gick vi 1,5 timmar runt trummen och lite andra småvägar, jättemysigt!!
 
 
 
 
 
 
 

Du kan äta dig till större muskler

Om man är ute efter att bygga muskler och bli mer fast så har ju såklart kosten en stor påverkan till hur resultatet blir. Äter du så lite du bara kan så kommer din kropp ställa in sig på ett chocktillstånd och tar då fett från ens muskler för att vi inte ska svälta. Sen när du väl äter så använder kroppen alla slaggprodukter i den nyttiga maten och omvandlar det till fett, för att kroppen inte vill svälta. Det är faktiskt rättså intressant :) Speciellt när man ser alla dessa bloggerskor som äter sina små sallader och sen tränar dom hårt på jobbet. Man får aldrig se dom äta en riktig portion med kyckling och linser osv.
 
Tänkte i alla fall att jag skulle skriva ner lite små saker man ska tänka på vid varje måltid :)
 
Frukost
Frukosten bör innehålla mycket kolhydrat, högvärdigt protein och vara relativt fettsnål. Kolhydrater finns bland annat i havregryn, All Bran cornflakes och müsli, grovt bröd och frukt och är det mest effektiva bränslet för både muskel- och hjärnarbete. De ökar både den fysiska och mentala prestationsförmågan.

Frukosten bör också innehålla animaliskt protein i form av magra mjölkprodukter, exempelvis minimjölk, mager yoghurt, mager ost eller ett ägg. Vill man inte äta för mycket kalorier så bortse äggulan som innehåller mycket kalorier.

Har du inte tid att äta en ordentlig frukost så ta en frukt av något slag eller en bit bröd och vänta med frukosten tills du kommer till jobbet. Ha något nyttigt till hands, till exempel lite havregryn, russin och minimjölk. Det går fort att göra i ordning och äta - och under tiden läser du posten!

 

Förmiddag
Ät lite färsk frukt som innehåller kolhydrater samt viktiga vitaminer och mineraler. Kolhydraterna håller blodsockret i balans och fyller på kolhydratlagret.

Bananer är särskilt bra då de innehåller fler kolhydrater än annan frukt, samtidigt som banan innehåller stora mängder kalium och B6-vitamin, som är mycket viktiga för muskelväxten.

 

Lunch
Lunchen bör vara varierad och innehålla något ur var och en av dessa tre grupper:

Energimat: Den viktigaste energimaten är kolhydratrika livsmedel som bröd, ris, pasta och potatis, självklart i fullkornsalternativ. Se också till att inkludera lite nyttigt fett i lunchen, till exempel avokado, oliver, fet fisk, oliv- eller solrosolja, jordnöts- eller sesamsmör.

Uppbyggande mat: Du behöver protein. För att muskler ska växa krävs protein och den extra proteinmängden ska tillföras med kosten. Förstklassiga proteinkällor är magert köttpålägg, kyckling, kalkon, fisk, räkor, ägg, ost, mjölk, torkade bönor, ärtor och linser.

Kompletterande mat: Kolhydrater, protein och fett räcker inte. Du behöver också vitaminer, mineraler och andra vitala ämnen. Det får du med frukt och grönsaker. Tänk därför på att äta till exempel råkostsallad, andra grönsaker eller kanske färsk frukt i samband med huvudrätten på lunchen.

 

Två timmar före träning
Ät ett mellanmål på eftermiddagen, cirka två timmar före träning. Det ger tid att smälta maten, ökar energinivån och begränsar muskelnedbrytning under träning. Ät inte precis före träningen, det ökar risken för fall i blodsockret och därmed trötthet under träningen.

Måltiden bör framför allt bestå av kol hydrater, till exempel grovt bröd, gryn, frukt, kompletterat med måttlig mängd protein, till exempel en mager mjölkprodukt. Grovt bröd med keso och kiwi är idealiskt. Ät inte så mycket att maten lägger sig tungt i magen när du ska träna. Kvarg blandat med minimjölk, lite vaniljpulver, hallon och frön är ett exemplarisk mellanmål. Drick vatten så det räcker för hela träningspasset.

 

Under träning
Drick regelbundet under träningen - var femtonde minut. Mörk urin visar att du dricker för lite, helt ljus urin att du dricker för mycket. Urinfärgen bör ligga mellan dessa två ytterpunkter. Tränar du mindre än 90 minuter räcker det med vatten, men tränar du flera timmar i sträck så välj en sportdryck som utöver vatten också innehåller kolhydrater och mineraler. Välj en produkt som innehåller kolhydraten maltodextrin.

 

Direkt efter träningen
Nu behöver musklerna vatten, kolhydrat och protein. Drick först rikligt med vatten, framför allt om du inte har druckit tillräckligt under själva träningen. Sedan behöver du lite kolhydrater och proteiner, till exempel några ostmackor, lite magert pålägg eller ett glas chokladmjölk på minimjölk.

Inom två timmar efter träningen
Sätt samman middagen utifrån de tre huvudgrupperna som jag beskrivit under lunchavsnittet. En utmärkt proteinkälla är magert kött och fisk. Proteinet i magert kött och fisk är sammansatt på nästan samma sätt som det protein som finns i dina muskler. Köttprotein ger därför de aminosyror som växande muskler har särskilt behov av. Så ät en stor portion magert gris- eller nötkött eller fågel till middag.

Innan du går och lägger dig
Frukt eller en honungssmörgås 0-2 timmar innan du går och lägger dig ger musklerna något att arbeta med under natten. Protein från mjölk eller keso är också bra eftersom det tillför kroppen extra protein. En blandning av kolhydrat och protein är det optimala.

 
 
 

Platta magar!

Vägen till en platt mage går via kosten. Jag som säkert många andra vet att mjöl produkter gör att magen "jäser" och blir större. Skippa vanligt bröd och baka ett "platt-mage bröd" :D

 

Ingridienser:

 

150 gram linfrö
150 gram pumpakärnor/solrosfrön
100 gram kokosmjöl
75 gram mandlar
75 gram cashewnötter
5 stycken ägg
5 matskedar kokosolja/olivolja
1 matsked kanel

 

Mal kärnor och nötter så mycket som du vill men låt gärna några av dem vara hela, eller mycket grovhackade. Rör ihop allt och häll degen i en avlång kakform med bakpapper. Fyll formen tills så att den är cirka 2 cm från den övre kanten. Grädda brödet i 45-60 minuter vid 160 grader. Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna på galler.

 

 
 
Jag har ju inte mycket till mage att skryta om, inte på de här bilderna i alla fall.
 
 
 
 
 

Inspiration

 

Godmorgon träningsvärk!

Jisses, sicken träningsvärk jag har idag, mest i benen och rumpan men rätt så mycket i axlar och triceps idag med. Vi körde 2.5 timmar på gymmet igår, kändes kan jag lova. Sen blev det filmkväll med grillat hemma hos Malin & Danny.
 
Nu sitter jag på jobbet och har 10 timmar kvar av mitt jobbpass, helt okej att jobba på helgerna tycker jag, man får ju extra obekvämt vilket klirrar till lite extra i pengarkassan, hehe :)
 
Jag har alltid haft så lätt att muskla upp mina armar, vilket är skönt. Men skulle velat att min underdel skulle vart lika lätt att muskla upp. Dumma kvinnokropp :)
 
 

The Doctor's

Jag kollar alltid på The Doctor's på 4:an när jag har tid över. De tar alltid upp sådana där saker som man aldrig har tänkt på innan. Nu pratar dom om "den nyttiga maten som du kan bli fet av". Väldigt intressant. 5 dl med fullkornspasta innehåller nästan 600-700 kalorier. Visst är det otroligt mer nyttigare än vit pasta, men man ska ta fullkornspastan med måtta. Istället kan man ta 2 dl kokt pasta med kokta grönsaker. Då har man bara ätit cirka 300 kalorier. Rätt så stor skillnad.
 
Om man vill vara nyttig och ersätta godiset på lördagkvällen till nötter så är ju det ett jättebra alternativ. Men ta nötter med måtta. 2 dl blandade nötter innehåller nästan 400 kalorier. The Doctor's jämförde en blandning med popcorn, chokladflingor, mandlar tillsammans i en skål som innehöll 300 kalorier. Visst är nötterna otroligt nyttiga, men man får inte äta för mycket av dom om man är ute efter mindre kalorier. Popcorn tycker jag är ett bra alternativ till annat snacks som chips eller salta pinnar just för att det är fettsnålt och väldigt gott.
 
 
 

Vad är egentligen en bra frukost/mellanmål?

Jag själv tycker att frukosten och mellanmålen är de klurigaste målen på dagen. Man ska inte få i sig för mycket men det ska ändå täcka de viktigaste depåerna. En bra frukost ska innehålla 25% av ens dagliga intag. Så har man en kosthållning på 2000kcal per dag så ska ens frukost innehålla cirka 500 kcal. Frukosten ska innehåla kolhydrater, proteiner och fett och kan se ut på följande sätt:

 

"En portion fiberhavregrynsgröt med 1,5 dl minimjölk, 1 frukt eller bär, häll över lite solrosfrön eller linfrön för fibrets skull och en knäckemacka med smörgåsmargarin och kokt ägg på, eller en tallrik med fil/naturell yoghurt med lite bär,1 dl osötade flingor och en grov smörgås med smörgåsmargarin och skinka på".

 

Vill man inte ha skinka på som jag så går kesella att ersätta med utan problem. Ett bra mellanmål kan se ur såhär:



"Mixa kvarg och turkisk yoghurt (Malin lärde mig att det är mycket kalorier i turkisk youghurt, så perfekt om man blandar ut det med kvarg), lägg i lite hallon och en halv deciliter proteinpulver = woila du har en perfekt smoothie".

 

Proteinpannkakor är också en hälsosam och framförallt gott alternativ till mellanmål om man har dålig fantasi, som jag.Tränar man sent är det många som inte känner för att äta en hel middag efter träningen. Dock så är det viktigt att alltid få i sig mat efter träning och först och främst protein så kroppen har byggstenar till att reparera de nedbrutna musklerna som träningen gett.



Här kommer recept på min favoritefterträningmat som är superlätt att göra, jätte god och väldigt proteinrik:

 

"Man tar 1 ägg, 2 äggvitor, 100g laktosfri keso, 2 msk havregryn, en nypa havssalt sen läggar man alla ingridienser i en bunke och blandar runt. Sen steker man pannkakan i kallpressad kokosolja och sen kan man klicka på en klick med jordnötssmör eller en osockrad sylt. Jordnötter innehåller jättemycket protein och är otroligt gott". :D

 

Testa dessa måltiderna, jag lover er att det är super gott och mättande! :)

 
 
 
 

 

Träningsvärk!!

Uhh, idag har jag träningsvärk i hela benen och rumpan. Kan knappt sätta mig ner :) Men det är bara good news, för då vet jag att träningen gjorde nytta!
 
 
 
 
 

Qournfärs med bönmix

Lagade en riktigt god qournfärs med kidneyböner, stora vita böner och kikärtor. Blandade ner lite rivna morötter och sqhaush också, för att göra det ännu lite nyttigare :) En klick med kvarg på färsen gjorde det lite krämigare, smaskens! Kokade lite fullkornsspagetti till, för man måste bara ha spagetti till köttfärssås :D
 
 
 
 

Kramen

Bra övningar!

Imorgon blir det att träna mage, triceps och axlar. Tänkte lägga in lite bilder på bra övningar som jag brukade använda mig av när jag tränade som mest :) Jag brukar göra 12-15 stycken repititioner gånger 3 set. Är man ute efter stor volym i musklerna ska man satsa på tyngre vikter, mindre repititioner och fler set. 
 
Mage
 
Triceps
 
 
 
 
Axlar
 
 
 
 
 

Bra jobbat!

Pjuuh, nu kom jag hem från 2 timmar på gymmet tillsammans med Malin :) Vi körd  ben, rumpa och biceps. Snacka om att jag är otränad till max. Till och med Malin som födde barn för några veckor sen var mindre trött än mig. Men en eloge till mig som äntligen tog mitt lata jag till gymmet!
 
Köpte protein pulver för typ 6 månader, för att jag skulle börja träna då men det blev aldrig av.. Jag kör i alla fall på Charlotte Parrelie's serie. Har ett pulver med smak av jordgubb och den andra choklad. Brukar bland med vatten eller minimjölk :) Tar femme power också som man ska inta 20 minuter innan träning för att musklerna ska orka mer. Även bar'sen är okej, bra mellanmål.
 
 
 

Första gympasset på 1,5 år!

Nu ska jag cykla till idrottskliniken för att möta upp Malin för ett pass på gymmet! Vi får se hur det här går, taggad är jag i alla fall! :)
 
 

Du tittar på mig och skrattar för att jag inte är som du. Jag tittar på dig och skrattar för du är precis som alla andra

 
 
 

Never back to this

 

Jag hoppas verkligen inte att jag någonsin kommer tillbaka till denna "formen" igen. Jag var i princip bara skinn och ben, kunde inte vägt mer än 57-58 kg kanske, och eftersom jag är 175 cm så är det rättså lite för min längd. Målet är nu att bli fast, få former och bibehålla muskler. Men vi får se hur det går, då jag är otroligt dålig på att äta. Jag laddade ner appen "shapeup" för ett drygt halvår sedan och jag kom nästan aldrig över 1000 kalorier trots att jag skulle äta enligt appen 1450 kcal. Är dålig på att äta mellanmål, men ska försöka hitta lite goda och nyttiga mellanmål som jag ska dela med mig av :)
 

Idrottskliniken Norremark

Godmorgon!
 
Ska snart gå av min natt på jobbet, rättså trött nu. Vid klockan 12 ska jag testa på gymmet på Idrottskliniken på Norremark tillsammans med Malin, min sambos brors flickvän, det ska bli kul. Har inte satt mitt fot på ett gym på 1 år och 5 månader. Innan var jag snarlikt en träningsnarkoman, men tappade motivationen. Men nu har jag ett mål att till Thailand om 3 månader, då ska jag vara ripped :D
 
 
Kram
 

Jag är stark för att jag känner mina svagheter

 
Kram ♥

Bryt ihop och kom igen!

Hej!
 
Nu har jag dragit igång min tredje blogg på 7 år, inte dåligt. De andra bloggarna har fallit mellan stolarna, om man säger så. Jag hade inte tillräckligt mycket inspiration för att fullfölja dom, men jag tror att jag har hittat den inspirationen nu :) Som jag har skrivit i min presentation om mig själv så har jag valt att "blotta" mig vad det gäller mitt inre jag, just för att jag ser skrivandet som en process för mig att gå vidare.
 
Jag kommer säkerligen skriva inlägg där jag mår mindre bra, i mina svackor, men jag tycker det är fint att visa att jag är en människa som har förmågan att visa mina känslor. Jag är inte hel, långt ifrån. Jag har sår och skrapsår på min själ som aldrig kommer att försvinna. Jag har haft ett självförtroende som har varit längre ner än till helvetet och jag gör allt i min makt nu för att återfå kontrollen, för det har jag rätt till.
 
Idag skrev jag in mig på Birka vårdcentral på Öster, pratade med läkaren där så nu ska jag remiteras till en psykoteurapeut. Ska bli härligt att äntligen gå vidare och rå om mig själv. För tro det eller ej så kan man faktiskt bry sig om sig själv också, något som jag aldrig gjort tidigare. Jag hoppas verkligen att psykoterapi biter på mig och att jag kan hitta den rätta vägen, min väg. Det här är början på något nytt nu, en resa som jag kommer att dela med mig av och som jag hoppas att du, ni kommer att se som en inspiration. 
 
Kram Emelie
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0