Tankar omkring självkänsla

Jag har alltid gått runt med låg självkänsla och låga värderingar om mig själv, egentligen vet jag inte varför? Jag är väl egentligen inte så dålig... Tror att mycket beror på hur jag har levt upp, i princip med inget beröm eller att jag är bra på någonting. Min mamma har varit duktig på att berömma mig, men eftersom det aldrig kommit från andra så har det alltid känts så fel att helt plötsligt få höra att man är duktig på någonting? Jag har alltid fått höra att jag kan bättre och att man alltid ska sträva efter det bästa.. I min värld har lagom aldrig varit bäst, fastän jag hade velat att det skulle vara så. Jag har alltid stressat och försökt uppnå de högsta betygen och de bästa värderingarna i hela mitt liv.
 
Det är som att jag gått på autopilot. Jag hade bara velat få höra av mina nära och kära att jag är duktig på någonting, istället får man höra "varför vill du alltid ha bekräftelse av andra?". Kanske för att jag aldrig fick det när jag var liten? Jag fick aldrig höra att jag var ett duktigt barn, jag fick hela tiden be om uppmärksamhet och beröm. Tillslut så tröttnade man, man orkade inte kämpa längre? Ett barn ska inte behövs kämpa efter att få höra att "vad duktig du är, gud vad du kan" eller "Alla misslyckas ibland, man kan inte alltid göra rätt". Istället var mina såkallade misslyckanden totalt kaos, jag var så rädd att göra fel, att misslyckas, för det var fult. Om jag bara hade fått höra av min pappa att jag dög som jag var, att jag var världens finaste dotter, att jag var ett unikt barn. Jag fick aldrig höra sådant, tror aldrig jag ens fått höra att han älskar mig... Kan sitta och känna sådan sorg inom mig, som en stor klump, varför fick jag inte uppleva den fadersgestalten som alla mina vänner fick? Hur kan en sådan sorg krossa hela mitt "jag"?. För det är precis så jag känner... Jag vet att jag förtjänar att må bra och att allt kommer att fixa sig tillslut, med hjälp. Men det kan kännas så meningslöst i samma stund.
 
Allt kan handla från att jag bara ville höra att jag var duktig på att rida? Det har jag aldrig fått höra, jag har aldrig fått höra att jag gjort rätt när jag ridit. Sen frågar man sig varför jag hela tiden frågar om min sist är bra eller om det här schabraket passar till min sadel, det känns som att jag inte kan ta några egna beslut? Jag har ju aldrig fått självförtroendet i någonting egentligen. Hör man inte att man är duktig eller bra på någonting, hur ska man då kunna bygga upp en självkänsla? Hur ska man då veta att man är duktig på det? Får man inte höra det så hur ska man då fatta att man kan.. "Du kan själv...", i alla lägen kan jag inte det. Vet inte varför jag känner så.. Jag kan bli så arg och frustrerad över att jag mår såhär, att jag ska behöva känna så.. Jag är väl egentligen inte dålig...
 

Mellanmåls tips!

Hittade det här super smarriga receptet på en träningsblogg som jag läser dagligen :) Verkade så grymt gott och nyttigt, mycket protein. Det behövs ju inte så mycket för att man ska bli mätt, bara det är proteinrikt så blir man oftast mätt på väldigt lite mat än om man skulle trycka i sig 2 vita rostade mackor exempelvis, det är ju typ bara som luft?
 
Jag ska defenitivt testa detta denna veckan, om inte redan imorgon? :D Ska bli riktigt smarrigt, älskar ju kanel också!! Imorgon ska även Malin fixa mina naglar igen. Lacket har inte släppt någonting, men jag tog bort lacket på guldnaglarna dels för att man ska underlätta imorgon och för att det är så kul att rispa bort det ;) Ingen aning ännu vilken design jag vill ha imorgon, kanske fransk manikyr? Känns som de inte är tillräckligt långa för det ännu, men vi får se imorgon! :)
 
2 dl havregryn, 2 äggvitor, kanel – Stek.
Servera med bär/frukt/nötter.
 
 

Shabby Chic

Tycker denna stilen är så snygg.. Stilrent och lite "gammalmodig" :) Får se om vårt framtida hus kommer att inredas i denna stilen, mycket möjligt! 

Jag älskar ju även ljus i alla färger och lukter. Tycker det är så mysigt med en massa ljus och speciellt på vintern. Man kan variera sig så mycket när det gäller ljus med, både med former och lukter. 










Inbakad fläta

Igår gjorde mamma en inbakad fläta på mig efter bastningen... Har inte lärt mig att göra på mig själv ännu, tränar för fullt med att göra en vanlig fläta ;) Men på andra kan jag göra hyfsat bra :) 

Tycker det är så fint sen att ta ut flätan dagen efter och man får så vågigt och fylligt hår. Fast idag fick jag nästan afro.. :P Tror det kan bero på att mitt hår var lite för blött när vi flätade det.. Måste nog vara handdukstorrt i så fall :)






Don't stop believing



Naturfrukost!

Idag fick det bli en frukost ute i naturen igen... Alltid lika skönt att komma ut lite på morgonen och hundarna tycker nog också det är mysigt att bara vara ute i en timme utan att alltid gå en promenad! 

De underhåller sig själva med att springa runt och jaga varandra och leka. Ska bli så mysigt på vintrarna och grilla och vara ute och leva lite friluftsliv. Lite rening av själen ungefär! :)









Kladdkaka

Råkade visst bli lite onyttigheter hos mamma ikväll. Blev en bit glutenfri kladdkaka med grädde och massvis av när och andra frukter. Har haft en liten unna helg där jag ätit lite för mycket av allt gott. Får bli ändring på detta denna veckan, men ibland tror jag att man måste få ha sina dagar då man frossar lite extra annars tror jag aldrig man kommer att klara suget. Ibland är man värd lite extra! ;)




Nybakat

Ikväll gjorde mamma, Jimmy och jag dessa super goda frallorna, jag tog receptet från Malins blogg. De var riktigt goda :) Blir ett perfekt alternativ istället för bröd, för man kan inte äta gröt varje morgon, kan bli lite enformigt.. 

Jag köper ju det mesta i nyckelhålsmärkt och ekologiskt... Så det blev väldigt ekologiska frallor idag, äggen är från mammas hönor så där är det verkligen ekologiskt ;) Testa ni som gillar matiga frallor med mycket godsaker i. Här är receptet: 

5 stycken äggvitor
5 teskedar bakpulver
4,5 dl valfritt mjöl. Jag använde mig av rågmjöl, vetekli och grahamsmjöl :)
2,5 dl lättkvarg
3 matskedar linfrön 
Valfri topping. Jag toppade mina frallor med pumpa kärnor. Nästa gång tar jag nog solroskärnor.

Blanda alla ingredienser förutom det du ska ha till topping. Rulla små bullar med blöta händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på din topping och grädda i ugnen i ungefär 20-25 minuter i 200 grader. 

Mina blev rätt så små, fastän jag hade en del bakpulver? Men tror det beror mycket på att man hade så mycket olika mjöl sorter som är rätt så "tunga". Vetemjöl är ju en rätt så lätt mjölsort :) 

(Fattar inte varför typsnittet ändras hela tiden???)





Horse power!

Älskar verkligen min fina häst. Tycker bara det är så tråkigt att jag ser så stor ut på henne.. Hon är ju rätt så liten i mankhöjd, ungefär 156-157 cm skulle jag tro.. inte så högt! :) Glömmer aldrig när jag red min ridskolelärares häst som var 180 cm i mankhöjd.. Herregud vad stor han var och vilka steg!! Man flög nästan i sadeln.. 

När jag var yngre ville jag ha mer högre hästar men nu tycker jag att 160 cm är lagom. Lagom är bäst ;) Blev en 60 minuters runda idag över stock och sten! <3






Thailand!

Om mindre än 3 månader ligger vi på stranden i Thailand. Åker tillsammans med min sambo, min syster och hennes sambo. Ska bli så roligt att åka 4 stycken istället för själva. Jimmy och jag var ju i Thailand för exakt 2 år sedan och då åkte vi ensamma. Självklart har det sina fördelar men nu ska det bli roligt att åka tillsammans med andra...

Dels för att man kan göra fler saker. Sen är jag och syrran lika shopping galna så vill inte våra män shoppa så kan vi dumpa dom på någon bar och sen sticka ut på marknadena själva på kvällarna ;) vi har resan en del planerat som vi ska göra men det kommer säkerligen bli så mycket mera!!

När vi var i Thailand sist så var vi i Bangkok och koh samet. Denna gången åker vi Bangkok-Phuket-krabi/ao nang-Phuket-Bangkok! Så det ska bli intressant att se Phuket och andra delen av Thailand :) Sägs ju vara riktigt fint på krabi med alla grejer som man kan göra. Sen finns det ju så många fina småöar runt om som vi kan åka och besöka och snorkla runt :) Känslan att bara äta massa färsk frukt på stranden på dagen och gå på restaurang besök varje kväll och skämma bort sig själv med god mat (hoppas bara jag inte blir magsjuk som jag blev senast, låg magsjuk i typ 3 dagar).

Det ska i alla fall bli så härligt att komma bort från kylan och eländet i 3 hela veckor!! :) Behöver verkligen vila upp mig och bara njuta av min lediga tid. Har inte haft många lediga dagar på 3 år så detta är jag värd minsann! Vi ses snart Thailand! ❤️

Lite bilder från Thailand sen sist vi var där! <3












Natt jobb!

Inatt jobbar jag extra vaken natt.. Inte ofta jag jobbar vaken natt nu när man fått fast men ibland så går det an :) Lite extra ob tillägg blir det ju alltid, speciellt när det är vaken natt och helg på det!

Idag har det annars vart en riktig slapp dag. Inte gjort alls mycket. Inte vart på gymmet på flera dagar nu för jag inte känt mig riktigt okej och då tycker jag att man inte ska gå och träna när man hellre ska fokusera på sig själv och sitt inre! 

Imorgon ska jag och sambon hem till mamma och jag ska rida och lite så. Sen ska jag baka frallor som Malin tipsade om på sin blogg. Nyttiga och såg väldigt goda ut :) Sen ska mamma göra kålpudding till mig, älskar kålpudding!! Skulle kunna äta det 4 dagar i veckan utan att tröttna!!! :D hihi ibland har msn sådana rätter som man bara inte kan sluta äta! 






Linsbiffar

Idag gjorde vi egna linsbiffar på gröna linser :) Blev hur gott som helst.. Skulle kunnat äta 10 stycken men orkade bara 3 ;) haha.. Till det blev det matvete och sen gjorde jag en brun sås till som jag gjorde med endast mjölk, redning och kycklingfond. Blev hur gott som helst och sambon blev helt såld på biffarna också!! :D 

Alltid lika kul att göra mat som uppskattas och som blir såhär gott! 
Så det är receptet tycker jag att ni ska testa, väldigt proteinrika också pga av linserna + matveten. 

Detta receptet ger cirka 16 stycken lins biffar. Vill man göra lins burgare som alternativ till hamburgare kan man göra de bara dubbelt så stora då räcker satsen till typ 8 stycken burgare :) Smeten kommer att bli ganska lös, men stelnar vid stekningen.

Ingredienser:
Ca 6 dl kokta gröna linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor 
Drygt 0,5 dl vetemjöl
2 ägg
Spiskummin
Cayennepeppar 
Salt

Lägg alla ingredienserna, förutom 1 dl linser som du sparar vid sidan av,  i en bunke. Mixa med en stavmixer till en jämn massa, blanda sedan i de linserna du sparat vid sidan av.
Klicka biffarna med hjälp av en matsked på en uppvärmd stekpanna, stek på medelvärme i valfri olja! 







Äppelmos!

Jag äter ju nästan bara fiberhavregryns gröt till frukost och har gjort det i många veckor nu. Det mättar otroligt bra och jag håller mig på det jätte länge!! Brukar ha låg kalori äppelmos på för att jag tycker det är så gott med äppelmos och sen att det finns ett lågskalori alternativ med är ju perfekt :) 

Tycker den här äppelmosen är den godaste, det smakar ju Inte likadant som "riktig" äppelmos men inte långt ifrån! La även i hallon idag också, blev lite för surt för min smak men det funkade väl :)



Snuffe

Våra hundar har ju fått ligga i soffan under hela sin livstid ;) det är jätte mysigt MEN det blir så hårigt :( Så nu har vi fått sätta kompostgaller i soffan för att Tyson inte ska hoppa upp i vår soffa. 

Men när han är hos mormor (kallar min mamma deras mormor, hihi) så får han ha lite mys kvällar. Vet att man egentligen kanske inte ska göra så. För det blir lite dubbla budskap så han får nog lov att ligga på golvet hos mormor i framtiden med :) vet att man inte ska förmänskliga hundar, men ibland är jag svag!! 

Såhär låg han hos mamma ikväll. Bäddade in honom med en filt och han låg nog kvar så i 20 minuter innan det blev för varmt!! Åhh snuffe <3






Inredning

Jag och min mamma är väldigt lika när det gäller inredning. Samtidigt som jag gillar att ha det rent och enkelt så gillar jag ändå att ha mycket saker och slänger mer än gärna in en sak i ett hörn fastän det egentligen inte får plats ;)

Detta är hemma hos mamma :) Mysigt och hemmastatt.. 









Lax

Ikväll beställde mamma och jag hem lax. Mumsigt :) Blev dock klyftpotatis, kanske inte det nyttigaste men vad tusan. Jag äter ju nyttigt alla andra dagar så det får va ibland :) var faktiskt väldigt gott mer potatis, speciellt klyft, mumsigt.

Ska åka hem lite senare ikväll. Jimmy spelar poker så jag stannar hemma hos mamma och håller henne sällskap istället :)



Ridtur

Idag efter jobbet fick det bli en drygt 6 km lång skritt tur med långa tyglar och barbacka för kayla och mig :) Var så skönt väder och att bara sitta på hästryggen och följa med i över en timme, det är livet för mig!! 

Fick bli att sätta på henne hennes fleecefodrade regntäcke med eftersom det är flera minus grader på nätterna nu. Jag har ju sen jag flyttade hemifrån haft mina hästar på lösdrift eftersom jag inte hinner med att mocka och ta in dom varje kväll. När det är för jäkla kallt och snö storm tar jag givetvis in dom. Men annars går de ute dygnet runt med pansar täcken :) 






Skogens konung

När mamma och jag skulle åka och köpa mat nu så var vi jätte nära på att köra in i en älg.. Fy fasen, jag skakar fortfarande.. Den stod vid vägkanten och glodde och precis när vi körde förbi så började den springa över. Som tur väl var så gasade jag så den kom precis vid bakändan på bilen. 

Inte nog med det, sen kommer det en lastbil i hög fart bakom mig som är 1 mm från att slå i älgen i bakändan. När den är över på andra sidan så kommer det ju en bil på motsatt håll som får tvärnita så att det skriker om däcken och glider på sidan. Stackars älgen springer vettskrämd in i skogen.

Den hemskaste synen var ändå den man såg när man körde förbi älgen men ser i backspegeln hur älgen springer för sitt liv över och lastbilen är sååå nära på att köra in i den och total mosa stackarn. Ush, om man hade sett det.... Inte nog med det lastbilen körde så nära mej så hade jag tvärnitat för älgen så hade lastbilen men största sannolikhet kört rakt in i mig.. Hemska tanke!! Varje biltur är en risk...



Hur blir man glad och positiv?

Träffade en person häromdagen som var väldigt glad och positiv, detta smittade av sig lite grann och jag har insett att jag ofta tänker negativt och kritiskt. Istället för att vara glad, positiv och se möjligheter gör jag raka motsatsen. Detta har blivit ganska tröttsamt och jag vill nu göra något åt mitt beteende... Jga själv tror att mycket är genetiskt, alltså lite KBT, man lär sig av andra i sin omgivning.
 
Min pappa är ju en väldigt negativ människa, som tycker att alla i princip är idioter tills de visat motsatsen. Min mamma är helt tvärtom, hon tycker bra om alla tills de bevisat motsatsen. Jag är tyvärr min pappa upp i dagen, jag tycker inte alla är idioter men jag har väldigt lätt att inte tycka om folk fastän jag inte känner dom. Jag skapar liksom en bild av en människa som kanske inte alls är sann, och det är jag j*vligt trött på.
 
De är under de senaste åren som jag har märkt av min bitterhet. Det måste ju gå att bryta det här mönstret, vill inte bli en gammal negativ kärring som bara klagar och gnäller på allting..  Jag har mina toppar och mina dalar, men i regel snackar vi dalar mest hela tiden. Jag försöker tänka på att vara positiv men ibland kan det kännas lite konstlat, för det känns så fel på något sätt? Tror faktiskt att många känner igen sig.. Jag försöker i alla fall tänka såhär:


1. Jag har alltid ett mål uppsatt. Spelar ingen roll om det rör sig om ett livsmål, så som vad jag vill göra, eller om det rör sig om en resa. Sen har jag mindre delmål på allt jag gör.  Jag sparar pengar på banken, som jag ser växa - och på sikt ska det bli mycket tänkte jag. Dessa stora och små mål ger mig ett lätt glädjerus varje gång jag kommer närmare dem, men håller mig ändå hyfsat glad även de dagar jag inte kommer närmare dem, man får ju försöka som sagt.

2. Se den ljusa sidan av allting hela tiden. Det är nog en vanesak, något man får träna sig till. Men om du tänker positivt, så blir du också positiv. Jag umgicks med en tjej som vissa dagar fick se mig riktigt nere. Hon sade att jag skulle vara lite gladare, och då sade jag något i stil med: "Men varför ska jag låtsas vara glad när jag inte är det?!". Jo, ska jag berätta för dig, sa hon... Därför att när du låtsas vara glad, så blir du också glad. Vissa dagar känner du dig inte alls uppe, men om du tänker på något roligt och säger till alla att du mår bra - så börjar du också må bra! Har faktiskt försökt göra det några gånger, och visst funkar det, men det är också tråkigt att man ska behöva hålla upp en fasad. Men som sagt, det är nog en vanesak, man får lära sig att vara positiv!
 
3. Försöka tänka pessemistiskt. Jag skulle säga att just det är den viktigaste biten. Att inte ha stora krav och förhoppningar. Men jag vet inte ifall det är möjligt att öva in den biten. Jag har successivt sänkt mina förhoppningar kring livet och har blivit lite lyckligare därigenom. Men jag har varit tvungen, jag vet inte ifall man bara kan göra det sådär. Jag har exempelvis aldrig blivit misshandlad och det går jag runt och är glad över. Jag vill mena att  ta saker förgivna är en förutsättning för att bli bitter eller negativ. Att förvänta dig att du någonsin ska bli en glad människa kommer försvåra för dig att bli glad. 
 
 
 
 

Ute på landet!

Då var man återigen ute på landet för att mocka, fylla på vatten, hö och rida.. Milo och jag tog en liten paus i allt arbete och satte oss i solen och värmde oss litegrann. Så sätt tycker jag att hösten är härlig, kan vara så varma stunder på dagen om man sitter mot en vägg.

Sambon och jag tog med frukosten ner till sjön i morse, dock så blåste det så kallt så vi satte oss vid ett vind skydd istället, minst lika mysigt :) Kan vara skönt att ta med mat ut i naturen och bara njuta av tystnaden och koppla av en stund. 

I vinter har vi i alla fall bestämt att vi ska grilla en massa ute.. Kyckling korv och sådant och värma varm chokladmjölk och bara vara :) Nu är det faktiskt bara mindre än 90 dagar kvar tills att vi är i Thailand. Ska bli härligt att komma iväg. Slippa alla måsten för en gångs skull :)



Down!

Ungefär som på bilden känner jag mig just nu.. Trött och utsliten.. Det känns som att det är för mycket med allt just nu, Jimmy som blev skadad, hans karriär som blev slutet nu, han som går sjukskriven hemma i 2 månader om inte mer, jag är ledsen för hans skull, blir för mycket med hundarna.. Kan jobba ett 24 timmars pass och det första man ska göra när man kommer hem är att gå ut med hundarna en lång runda och städa hemma, köra ärenden åt Jimmy, ta hand om honom, hinna med vänner, hinna med 100 % jobb, träning och mina terapi samtal..

Ibland blir det bara för mycket.. Allt går liksom i ett just nu. Hinner inte sitta ner och pusta ut en minut känns det som.. Jag är för duktig på att ta på mig för mycket, få det att se ut som att allt är "bra". 

Det tar på krafterna att se stark ut utåt, det vill jag lova.. Självklart älskar jag min sambo och mina hundar och ställer mer än gärna upp!!! Det har verkligen ingenting med det att göra.. Det är bara en jobbig känsla att känna att man måste göra allt ensam.. Man får liksom ingen avlastning eller lugn. Det är jobbigt att känna att man inte räcker till..

Nog om detta, var tvungen att öppna mig lite och hoppas det var okej! Ibland är det jobbigt men det kommer bli bättre! ❤️



6 km

Idag fick det bli en 6 km lång promenad med hundarna! Hinner inte alla träna så mycket som jag hade velat just nu.. Har så himla mycket jobb så jag orkar inte med allt. Har inte vart på gymmet på snart 1 vecka. Har gått långa promenader och löpt istället...

Har känt mig lite låg nu den här veckan, har svårt att känna lycka och glädje.. Jätte jobbigt! :( Hoppas jag snart kommer ur denna svackan för träningen påverkas negativt av det och det blir för mycket av allting! Ja ja, mot jobbet...








Nyckeln till mitt hjärta!





Pastasallad med gröna linser

Idag stod det pasta sallad med gröna linser på menyn :) I salladen hade jag blandade salladsblad, gurka, tomat, majs, feta ost, fullkornspasta, paprika och kokta gröna linser. Blev jätte gott och är mycket mättande! :)






Working that abbs



(Sorry för min skitiga spegel, ska rengöra den idag) ;)

Gekås Ullared

Den 1 november är det dags för mitt årliga besök på gekås ullared :) Brukar åka dit en gång per år men ibland har det blivit två gånger, beror på lite.. När jag väl är där brukar jag köpa på mig massa med saker till hundarna och hästarna.. Det är liksom prio 1 :)

Sen är kläs avdelningen och inrednings avdelningen prio 2, hittat alltid mer än vad jag ska ha!! Så sett har gekås verkligen lyckats med sin försäljnings idé ;) Shopping galna tanter, haha.. Den här gången ska jag kolla efter lite träningskläder och redskap.. Får sr om jag hittar något, såg på hemsidan att de hade lite fint :) Egrntligen behöver jag inte så jätte mycket men det slutar alltid med att man köper för 2000 kr mer än vad man hade tänkt från början! ;)












Kvalitéstid

Igår kväll blev det lite kvalitetstid med min vän Erika! Har inte träffats på 2 veckor ungefär så vi hade mycket att prata om :) Vi tog en lång kvälls promenad tillsammans med våra hundar på ungefär 2 timmar - 1 mil. 

Var så skönt väder. Man mår så väl när man gått en lång kvälls runda och hundarna ligger helt utslagna på mattan och sover som stockar hela natten för att de kommit ut en lång runda på kvällen med massa lek :) Skönt att se att de är nöjda!

På fredag kommer förmodligen Erika ut till min häst och jag ska introducera henne lite med stallet och så (egentligen kan hon allt, men eftersom jag ska till Thailand i 3 veckor så ska hon ta hand om kayla och stallet så får fräscha upp hennes minne lite). 







Bra natt mat!

Egentligen är det ju inte natta mat men jag äter de oftast vid 21.00 för då brukar jag vara hungrig.. Är ju egentligen inte så konstigt när man förbränner så mycket energi :) Bra för kroppen att ha något att jobba på över natten. 

Jag brukar äta grovt knäckebröd med mini keso och någon grönsak på, sen en kopp med grönt te (blev chai te igår kväll) och en tesked ekologisk honung :) 

Brukar bli 2 st knäckebröd, brukar oftast bli lagom mätt på det.. Älskar keso som pålägg, en stor burk med keso håller jätte länge!! Jag tycker inte man ska sluta äta vid 18 bara för att "man inte ska" äta sent.. Det finns så mycket man inte "får" och så många måsten..

Jag tycker att man ska lyssna på sin kropp och är man hungrig senare på kvällen så måste man ju äta och givetvis äta nyttigt och inte smälla i sig mycket socker eller fett sent på kvällen. Men en knäckebröds skiva är perfekt, sen någon varm dryck till!

Såhär kan ett natt mål för mig se ut! Lagom mycket och mycket gott! :)






My handsome

Haha, min snygga man ❤️



Stallhunden

Min lilla älskade Milo, han är en riktig stall hund. Han är med mig när jag rider ibland och alltid med mig i stallet när jag mockar, fixar till hästarna eller stängslet m.m. 

Han är en riktig stall hund som älskar att vara på landet!! :) Igår blev det även en runda med Kayla. Det blåste rätt så mycket så var lite tråkigt att rida.. Mamma följde med tillsammans med hundarna. Skönt med lite sällskap ibland :) Rider ju nästan alltid ensam annars! 
Såhär ligger han nästan alltid när jag är i hagen och mockar.. Håller ett vakande öga på matte ;) Han passar på att lägga sig på kaylas täcken och schabrak med när inte matte ser!!




Räcka ut tungan lite åt matte!! ❤

Never Quit

Sluta aldrig när du är på topp!!



Lanza healing oil

Jag har använt mig av denna oljan nu sen maj från och till när jag tycker att mitt hår känns extra torrt, och vilken skillnad det blir. Har inga spretiga toppar längre och håret känns som det blivit tjockare i topparna. Innan hade jag problem med kluvna toppar, det har jag inte längre. Håret blir jättelent, luktar jättegott och blir friskt och alldeles underbart ;) Rekomenderar denna oljan starkt om ni har torrt eller frissigt hår.
 
Man kan ta på den i både blött och torrt hår.. Jag brukar fördela en liten mängd i torrt hår på morgonen när jag stiger upp. När jag duschat så brukar jag lägga i lite då också.. Jag använder även lanzas hårinpackning som man lägger i handdukstorrt hår och som ska sitta kvar, håret torkar mycket fortare och det luktar supergott!!
 
 

Black and gold!

Igår fixade Malin mina naglar igen. Denna gången körde vi på svarta och 2 guldiga naglar för att bryta av lite :)
Blev väldigt fint och är jätte nöjd!! Matchar min förlovningsring med ;)













Jordgubbsglass

Förlåt för att jag inte lagt upp receptet på min goda egentillverkade glass förens nu.. Men här kommer en bildbomb om hur jag gjorde glassen, detta receptet måste ni testa, så gott!!
 

Detta är de 3 ingredienerna man behöver för att göra glassen, lite va? Du behöver Flytande honung, rysk yoghurt och jordgubbar (går bra med färska eller tinade frysta jordgubbar). Blanda 5 dl rysk yoghurt med en 1/2 dl flytande honung.
 
Ta 250 gram jordgubbar (eller mer) och blanda med en 1/2 dl flytande honung..
Mixa sönder jordgubbarna tills det blir en len jordgubbssås..
Häll ner jordgubbssåsen i yoghurtblandingen och rör i stora cirklar..
Häll sedan upp i formar, jag tog vanliga frysformar, för jag hade inget annat fint :( Låt sen stå i frysen i 5 timmar ungefär, eller mer tills det fryst. Använd glassmaskin om ni har :)
 Woila! :) Kanske inte världens snyggaste uppläggning, men det smakade gott :) Sparade lite av jordgubbssåsen och ringlade det över, mums!!
 
 
 
 
 
 

Face mapping

Du har säkert ställt dig själv frågan varför du får finnar på vissa  ställen, men inte andra? Har du hört talas om Face mapping? Det kan  faktiskt vara ett sätt att lösa mysteriet bakom problemhy.  Flera  dermatologer baserar sina hudanalyser genom att koppla problemområden i  ansiktet till andra delar av kroppen.

 

Flera undersökningar visar att olika zoner i ansiktet är kopplade till olika områden i din kropp och med hjälp av kartan och beskrivningarna nedan kan du se vad som kan vara orsaken till dina finnar och hur du kan förhindra att de kommer tillbaka.

 

Jag själv har ju väldigt mycket finnar i perioder. Jag har mest i områdena 3,1, 13, 12 och 11. Jag TROR att jag är känslig mot laktos, jag vet inte men har fått för mig det. För äter jag fär mycket fil eller naturell yoghurt, kvarg osv så kan jag bli jätte uppblåst och oftast då får jag finnar också? Knepigt det där.. Har funderat på om jag ska gå till någon hud specialist som kan kolla på min hy och hjälpa mig.. För tro mig, det tar ju otroligt mycket på självförtroendet också när man hela tiden har finnar och inte kan känna sig snygg och ha fin len hud som många andra..

 

 

Zon 1 och 3: Blåsan och matsmältningen – Se över din kost, addera mer grönt och drick mer vatten. Se även till att sova ordentligt och var noga med att tvätta bort rester av schampo, balsam och stylingprodukter.

 

Zon 2: Levern – Här kan det vara läge att dra ner på alkoholintaget, onyttig mat eller mjölkproukter. Problem i det här området kan också vara en indikation på att man är allergisk eller känslig mot någon mat. Undvik ”nattamat”, då din lever behöver återhämta sig för att vara på topp hela nästa dag.

 

Zon 4 och 10: Njurarna – Se till att du håller en bra vätskenivå genom att dricka mycket vatten och dra ner på dryck som torkar ut, tex läsk, kaffe och alkohol. (Se även till att byta ut handdukar och örngott ofta. Liksom att sprita av mobiltelefonen då och då).

 

Zon 5 och 9:  Andningsorganen – Personer som röker eller har allergier tenderar att ha acne här.

 

Zon 6 och 8: Njurarna  – Mörka ringa under ögonen kan vara ett resultat av uttorkning. Bottoms up på vattenglaset!

 

Zon 7: Hjärtat –Kolla ditt blodtryck och se även till att du inte använder smink som irriterar din hy. Se också till att träna regelbundet, få frisk luft och dra ner på mängden salt.

 

Zon 12: Magen – Här kan du fundera över att testa en detox eller att addera mer fiber i din kost för att hjälpa matsmältningen.

 

Zon 11 och 13: Hormoner – Många tjejer upplever att de får finnar i just det här området under ägglossning. Acne som kommer av stress och hormonförändringar kan ibland lindras genom att dricka mycket vatten och äta mer gröna grönsaker, men om svår acne i det här området är beständig kan det vara idé att prata med en läkare om eventuell obalans i dina hormoner.

 

Zon 14: Sjukdom – Utslag i det här området kan vara ett tecken på att din kropp kämpar mot bakterier för att undvika att du blir sjuk. Vila är bästa receptet!

 

Psst! Kom ihåg att detta är generella riktlinjer. Bara för att du får finnar på näsan betyder det INTE att du har problem med hjärtat. Har du svåra bekymmer med acne är det alltid bäst att kontakta en hudläkare eller en dermatolog för analys, tips och råd.

Åh så sööt

 

Tips för bättre hållning

Jag läser ju flitigt Tyra Sjöstedts (tyrashastar.se) hästblogg för jag tycker att hon inspirerar och är väldigt duktig på det hon gör, fastän hon är som hon kallar sig själv, amatörryttare. Hon gjorde ett inlägg om ryttarens sist och hur viktigt det är med balansen för att hästen ska få bra balans. Har ryttaren dålig balans = hästen får dålig balans. Tycker att det här tipsen som hon visar här är ett väldigt bra tips, skall testas idag när jag rider, för jag har nämligen en tendens att sitta som en hösäck!! :)
 
 
 
 
 
 
 

Mila <3

Fina, fina Mila vad jag saknar dig ibland. Tänk att jag fick dig när jag var 15 år, du var min första stora häst.. Har aldrig varit med om en sådan snäll och underbar häst som hon var/är. Hon gick med på precis vad som helst och följde en som en hund. Jag sålde ju Mila för lite mer än 1 år sedan och det var verkligen ett jätte tufft beslut, men nödvändigt. Jag köpte ju Kayla och ville utvecklas, Mila började bli till åren (23 år) och jag ville ha en häst som jag kunde utvecklas tillsammans med. Sen kostade det pengar att bara ha en häst ståendes och det kändes inte rätt mot henne..
 
Jag ville att hon skulle ha ett hem där hon kunde bli ompysslad av små barn och få den kärleken som hon förtjänade, för jag kände att jag inte hade tiden med det, vilket är så sorligt för beslutet var grundat på mestandels det. Men det är ju så man kan inte vara på flera ställen samtidigt, fastän man ibland hade velat det.. Hade bara önskat att tiden räckt åt ♥ Men jag vet att hon har det super bra i sitt nya hem. Barn som tar hand om henne, en kvinna som rider henne flera dagar i veckan och ger henne den tiden hon behöver. Hittade lite bilder på henne i sitt nya hem. Min pärla, ibland vill man bara spola tillbaka tiden och ta en ridtur med dig igen ♥
 
 
 
Här är ett bevis på att hon är så fantastiskt snäll Mila, kolla lammet på vänstra bilden, herregud vad sött, hon hade lätt kunnat sparka den lilla krabaten ♥
 
 

Plankan

Plankan är en otroligt bra övning, vilket jag tror att ni vet. Övningen är inte till för att ta fram ett sexpack, fastän det hade vart väldigt bra ;) utan plankan ger en rätt hållning och stabilitet som man behöver för att utöva andra träningsformer på rätt sätt. Egentligen skall man börja sitt träningspass med plankan så att man kommer i kontakt med sina magmuskler. Man kan exempelvis inte göra en korrekt utfallsövning om man inte har bålstabiliteten, som plankan ger. Testa plankan och ni kommer att förstå vad jag menar ;) Ta sedan med er plankhållningen i alla andra övningar så är det lättare att göra de andra övningarna korrekt med bra hållning.
 

Plankan är egentligen lika enkel som den är tuff. Skulderbladen ska ligga rätt intill bröstryggen och kroppen skall vara rak med ryggen i ett neutralt läge (alltså du ska inte känna några belastningar på ryggraden). Rumpan ska inte sticka upp i vädret och ryggen skall inte hänga, alltså börjar man svanka så lägg av och vila. Bättre att man klarar 1 minut med bra hållning och stabilitet än 1 min 30 sekunder där de sista 30 sekunderna är fel hållning, då skadar man sig bara. Sträva inte efter att hålla plankan så länge som möjligt om man tillslut inte orkar hålla rätt position, utan sluta när man känner att man inte har korrekt position längre och vila 1 minut och på att igen.

 

I början orkade jag knappt 1 minut utan att typ dö? haha. Nu klarar jag cirka 2 minuter och det är ändå bra framsteg på några veckor tycker jag. Somsagt man ska se de små framstegen så kommer man långt..

 
 
 
 
Tycker man att det är för jobbigt med att stå på tårna kan man stå på knäna som bilden visar. Alltid en bra början :)
 

Canada goose

Detta året får det bli en ny vinterjacka till mig, har gått runt med min andra i 2 år nu, och det är ungefär vad de räcker till tycker jag :) I alla fall om man köper sisådär kvalité. Köper man en bättre jacka så håller de säkert längre :) Denna gången ska jag lägga ner lite mer pengar (rätt så mycket mer) på en vinterjacka. Eftersom min moster äger en affär som säljer canada goose så ska jag åka ner till Lund nu i november och köpa mig en på hennes affär. Originalpris ligger väl runt 7-8 tusen tror jag!
 
Det står mellan en trillium eller en expedition, kan inte riktigt bestämma mig. Trillium är mer figursydd, lite mer kvinnodrag och lite snyggare tycker jag och expedition är mer en rak modell men varmare enligt min storasyster. Så jag vet inte. Färgen är jag också fundersam över då jag vet att vissa färger släpper mer färg än andra.. Därför ska det vara så skönt att kunna testa jackan innan man köper den för dyra pengar. Finns ju ingen affär i Växjö som säljer canada goose vad jag vet? Och jag vågar inte köpa en sådan dyr jacka på internet utan att ha testat den!! Smabon har ju köpt en också, en svart expedition :) Supersnyggt, så vi kommer att bli en snygg duo i vinterslasket!!
 
Sen det här med päls, visst jag är inte emot det till 100 % eftersom att jag köper en jacka som har päls? Men jag tycker inte att bransherna sköter det särskilt snyggt och gillar speciellt inte behandlingen av djuren..... Men ah jag vet inte, en väldigt snygg jacka och pälsen gör ju allt? Detta är nog det enda och det sista jag kommer att äga med äkta päls! Vill verkligen inte sponsra pälsbranschen med fler produkter......
 
Trillium parka
 
 
Expedition parka
 

Statistik

Inte för att statistiken egentligen betyder något för mig men det är ändå roligt att de att några som läser i alla fall :) Det svåraste är att hålla kvar läsare för ibland så har man lite idé torka när det gäller inlägg och så :) Men tack i alla fall mina trogna läsare! ❤


 Tycker ändå att över 20 stycken unika besökare varje dag är rätt så bra ändå, då jag bara bloggat 1 månad ungefär :) Tar ju flera år att göra så att läsare stannar kvar och bygga upp en bra statistik! :)

Framtida bröllopsklänning!

Ibland kan jag drömma mig bort till hur jag skule velat ha min bröllopsklänningen när jag väl kommer att gifta mig, för det kommer jag i framtiden (hoppas jag). Jag ser mig själv i en vit (helst) axellös klänning med spets och långt släp.. Sen ska jag ha en tiara och långt svallande hår med långa lockar. Har allting som en bild i huvudet, det är ju bra när det väl skall ske ;)
 
Men här är några av mina favotirklänningar som jag skulle kunnat tänkt att jag har på mig på min bröllopsdag ♥
 
 
Bara checka in denna ryggen på den här klänningen, loooooove it!
 
Hade jag fått en dotter så skulle hon fått bära 2 av de här fina klänningarna, med matchande tiara som mamma ♥
 
 
Detta är också väldigt fint och enkelt :)

Bara kolla!!!!!!! Åhh ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nagel design

De här naglarna tycker jag är vrål snygga! Speciellt kissies naglar på vänstra bilden högst upp, hur snyggt är det inte?? Den längst ner till höger är också skit läckra!! När jag får längre naglar ska jag defenitivt köra på något sådant här, hoppas du har skills Malin! ;) Hehe, nej men fasen vad det är kul att ändra designen på sina naglar, blir lite som en hobby :) Man längtar tills nästa gång man ska fixa naglarna och vilken design man skall ha då. Förhoppningsvis så har ju naglarna växt också sen förra gången, så det är ju jätte roligt att se de växa och bli starka.
 
Har tagit serum på nagelbanden och i början av nageln i en vecka nu, märker inte så stor skillnad, men i och för sig så vet jag ju inte hur långa mina naglar skulle vart om jag inte tagit det, fårse om några veckor, då blir det nog resultat!
 
 

Miss our apartment

Ibland kan jag sakna vår 3a som vi hade i höghuset på 13 våningen. Jag saknar absolut inte området vi bodde på, men självaste lägenheten och utsikten och kvalitén i lägenheten, det var verkligen super! Man blev ju lite bortskämd nu när man flyttade till mindre och inte lika fräscht när man är van vid top notch liksom..
 
Älskade govlet och planlösningen med kök och vardagsrum i ett, så snyggt!! Gillar öppna planlösningar där man kan sitta och prata i soffan och samtidigt prata med de som är i köket typ :) Undrar om man någonsin kommer att få en sådanhär lägenhet igen, finns inte så många som har samma standard, i så fall är de svindyra. Vi låg och betalade mellan 8.300-9.000 varje månad beroende när elen kom och så. Det är rättså mycket för att vara en hyreslägenhet och då känns det lite som att man slänger pengarna i sjön, man får ju aldrig tillbaka dom. Har man lån på ett hus så får man förhoppningsvis tillbaka de pengarna när man sedan säljer huset, så då betalar man ju på sätt och vis till sig själv när man har hus.
 
Vi hade till och med ett eget gym hemma, det ni ;)
 
 

Gott på jobbet!

Vi gjorde en riktig fest måltid på jobbet. Älskat verkligen lax och kokta grönsaker. Så skönt att skippa potatis och sådant som man alltid har till annars.. Går lika bra med en massa olika sorters kokta grönsaker, blir nästan godare! :) Sen gjorde jag tomater i ugn fyllda med lite ströbröd, olja och vitlök :)



Coolt

Hittade det här fotot för några månader sedan på internet och tyckte det var så coolt att göra.. Ska absolut försöka göra något sådant när jag är gravid :) 

Tänk vad roligt att ha och förstora upp och rama in sen :) Sen att hon visar med fingrarna vilken månad hon är i med, tyckte det var mycket coolt! Lite udda :)



Naturgodis

Ikväll fick det bli lite natur godis.. :) Blivit natur godis nu varje helg nästan, synd bara att det är så himla dyrt.. 

Vi har köpt några vatten flaskor som vi fyller med vatten.. Sen har vi 2 flaskor var som vi ska dricka varje dag så håller man koll på om man dricker tillräckligt :) väldigt smart faktiskt. :)





Pizza

Ikväll blev det hemlagad pizza från grunden :) Mycket nyttigare än köpt äcklig fet pizza ;) vi har sallad, oliver, champinjoner, mozzarella ost och lite riven pizza ost :) 

Vi unnade oss en flaska med cola med, köpte bara en liten så vi ska dela på den :) Hade vi köpt en 2 liters så hade man druckit upp den.. Så mycket bättre att köpa en liten flaska och dela på så blir set ett glas var :) se inte druckit cola på 1 månad nu, så ETT glad i MÅNADEN, ska jag unna mig i alla fall :)






  
Blev precis två små glas var, perfekt! :)

Träning ger färdighet

Tycker att jag gått ner rätt så mycket över rumpan och den har även "lyft" sig lite.. :) Precis som jag vill. Sen börjar 2 av mina magrutor synas när jag står upprätt. Riktigt roligt att se små förändringar, det är detta som är så kul!!







5 km - check

Nu är jag precis hemkommen från en löparunda med Tyson på 5 km. Sprang i lagom tempo så var hemma på sisådär 30 min :) Tycker ändå att det är en sjuk skillnad på mig nu än för typ 2 månader sedan... 

Då kunde jag knappt springa 2 km utan att du ramla ihop och få andnöd!! Så stor förändring :D Vilket är så roligt och motiverande. Är så skönt att springa på hösten med för det är inte för varmt och inte för kallt :) 

När jag sprang svettades jag inte så jätte mycket men när jag kom hem och satte mig ner så började svetten rinna.. Ska försöka löpa i alla fall 3 gånger i veckan fram tills Thailand! :)




 
En av alla svettdroppar som började sippra ner när jag kom hem. Ser inte ut som om jag är så svettig på bilderna, var svårt att hitta en rättvis vinkel ;)

Frukost!

Idag fick det bli en god frukost för mig och sambon. Jag gick upp innan honom och pysslade i köket :) Han blev rätt så glad kan jag lova ;) Blev en smoothie med kvarg, naturell yoghurt, linfrön, honung och hallon :)

Inget gym för mig idag, börjar jobba om 2 timmar så jag tänkte ut och springa med Tyson en liten runda. Har grotesk träningsvärk i hela benen och rumpan, men det ska gå!!









Min fina häst!!

Igår fick det ju bli en skrittur med pållen, men det blev inte så mycket skritt för hon var rättså het, så hon studsade mest hela tiden, så jag fick göra volter varannan meter. Men vad gör det :) Tänkte att jag skulle hinna med ett konditionspass på gymmet innan jag börjar jobba vid 13.30 :) 

sen ikväll ska jag och sambon göra hemmagjord pizza, mums. Så mycket godare att göra själv. Plus att man kan göra degen av grahamsmjöl och råg istället för vete mjöl :) nyttigare och godare!! Hörs senare godingar!!

Kayla fick ha på sig lite reflexer igår så att vi skulle synas riktigt. Min finfina häst!!









Köpte ett par nya boots till henne igår också.. Hon behöver det sen massören var här och masserade bort låsningar. Så nu tar Kayla mycket vidare steg så hon slår i "ballarna" på fram hovsrna som det kallas ibland med bak hovarna, så då är det lika bra att vara på den säkera sidan och skydda henne :)

Kvällsmys..

Ikväll blev det lite kvälls mys för jag var så jädrans hungrig när vi kom hem. Så det fick bli lite gott men ändå nyttig kvällsmat :)



Puss puss

I love you ❤





Fantastiskt väder!!

Åh så mysigt och skönt väder det är idag!!!! Man blir ju alldeles lycklig inombords!! Nu är jag, sambon och mamma påväg till Tingsryd och Börjes för att fika, sen ska jag ta en lång lång ridtur på Kayla!! ❤



Step and cross

Förlåt för dålig uppdatering.. Haft tusen saker att göra idag :) gymmade ett pass med rygg och axlar idag.. När jag hade kört ett tag kom det en personal på IK och knackade mig på axeln och frågade om jag ville vara med på ett pass.. Självklart sa jag ja, alltid kul att testa något nytt :D

Det var dock bara hon från personalen och instruktören och jag som var inne i salen så det var skit kul!! Vi körde ett step och cross pass och fy fasen säger jag bara... Svetten bara rann på ryggen och i ansiktet. Och jag har ju verkligen kass kordination.. Men är ändå stolt över mig själv att jag klarade det :D 

Jag körde på som bara den och var helt slut sen efteråt. Ska defenitivt köpa oss kort efter Thailand och skita i gymmet i ett halvår. Ska köpa hem vikter och göra det hemma istället så att man lägger ner mer energi på den inte styrkan som man får i pass :)

När vi slutade så sa hon att jag gärna fick följa med flera gånger om jag ville, för att testa på! Jätte trevlig tjej och det kommer jag absolut göra :D Var skit skoj och jätte jobbigt!! De sa att de var imponerade att jag ändå klarade hela passet utan att lägga av, plus i kanten till mig :)



Såhär ser jag ut efter er step pass, HELT SLUT!!

Smygtitt..

Här får ni en liten smygtitt på glassen jag och sambon gjorde tidigare idag :D Blev så himla god!!!! Lägger upp mer bilder imorgon och även receptet, för det här måste ni testa!! Nyttig glass och framförallt god!!




MM SPORTS

Fick hem mina saker från MM SPORTS idag :D linnena passade så jäkla bra och jag kände mig väldigt snygg på gymmet idag ;) Körde ett ben, rump och biceps pass idag :)

Var där runt 13 tiden och det är verkligen den bästa tiden att gå dit och träna. Minimalt med folk så jag kunde köra 3 övningar samtidigt utan att behöva stå och vänta på maskinerna så passet blev väldigt effektivt och roligt!! Mina ben darrar bara jag hukar mig lite, perfekt! ;) skön känsla.. 











Receptet

Här kommer receptet på fisk rätten jag gjorde igår :) Vi gjorde lite annorlunda, man får göra efter sin smak! :) och zvi bytte ut en hel del grädde mot mjölk istället :) men grädden behöver man ibland också, det är inte farligt med lite grädde ibland!! :) 

Antal portioner: 2

Färdigt på: 40 min

Ingredienser

400-500 g torsk 
3 dl grädde 
rosépeppar 
5 dl babyspenat 
10 st körsbärstomater 
0.5 st fiskbuljongtärning 
salt och peppar 
ruccolasallad 
pinjenötter 

Gör så här

  1. Koka upp grädden, tillsätt fiskbuljongen och häll i rosépeppar efter smak.
  2. Salta och peppra.
  3. Lägg 5 dl babyspenat i en ugnssäker form.
  4. Lägg på fisken och häll över såsen samt körsbärstomaterna.
  5. Grädda fisken i 200 grader i ca 25 minuter.
  6. Servera med ruccolasallad och pinjenötter.




Favorit rätten!!

Idag gjorde vi falukorv i ugn med fransk grönsaksröra och matvete. Jag tycket detta är så j*vla gott.. Plus att det är 100 gånger nyttigare och fettsnålt med kyckling falukorv än fläsk falukorv, ush hemska tanke. Bara man tar på en gris falukorv så blir man helt fet och äcklig på fingrarna..... Här har ni i alla fall receptet :)

Snabb falukorv i ugn500 g falukorv (kyckling)
400 g tomatkross 
8 st kokt potatis (jag struntar i potatisen)
2 st vitlöksklyftor 
0.5 st zucchini 
1 st paprika 
200 g getost 
1 st gul lök 
1-1.5 msk socker 
1 kruka färsk timjan 
1 kruka färsk rosmarin 
Salt 
Peppar 

Gör så här

  1. Snabb falukorv i ugn
    Skiva kokt potatis i bitar, lägg ut bitarna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka
    10 minuter. 
  2. Hacka lök, vitlök, paprika och zucchini.
  3. Fräs löken och paprikan i en panna med rikligt med olja tills löken blivit mjuk. Finhacka timjan
    och rosmarin. Tillsätt zucchini och örterna, fräs samman under omrörning.
  4. Tillsätt tomatkross och socker och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär ner falukorv i ca 1 cm tjocka bitar.
  6. Fördela falukorven över potatisen i ugnsformen, slå över tomatsåsen.
  7. Toppa med skivade bitar av getost.
  8. Höj ugnen till 225 grader och gratinera falukorven i ugnen i cirka 15 minuter tills osten får fin färg.












Frisk morgon

Åh, vilken frisk morgon det är idag :) Kylig och frisk luft. Vi satte oss nere vid sjön och Tyson nöjde sig inte med att sitta på marken utan ville sitta som en människa! ❤



Spark i baken!

Godmorgon :) Idag ska jag till mitt första besök hos psyko terapeuten, önska mig lycka till! Jag önskar verkligen att detta kan hjälpa mig så att jag kan börja skapa en familj och leva mitt liv fullt ut.. 

Nog om det, tänkte skriva lite om motivation när det gäller träning. Jag vet själv hur jobbigt det är att hitta motivationen till att träna eftersom man kanske egentligen är smal och rättså happy med sin kropp. Är man större och har mål att bli smalare så kan jag tänka mig att motivationen är större och lättare att hitta.. 

Bara att ta sig till gymmet eller löp spåret kan vara tufft för alla. Alla har vi våra bad days och låt oss ha det. Vi är inga robotar som gör som vi vill varje dag, vi är människor med behov och känslor som ibland inte alltid vill som vi hade velat. 

Här är några kloka tips på hur du och alla andra skall tänka när motivationen tryter, för tro mig - det gör det hos oss alla någon gång: (nu blir det ett väldigt långt inlägg, men känner att detta jag tar upp är en stor byggsten och väldigt intressant att läsa om).

1. Träna det du gillar - Med detta menar jag att man ska träna så att man tycker det är roligt, man ska inte gå till gymmet bara för att, känner man så, så ska man nog försöka fundera ut om gymmet är något för en eller om man ska söka en annan aktivitet. 

Tycker du att din träning är tråkig så kommer du förr eller senare att lägga av att träna, för det ger dig inget psykiskt. Testa runt bland olika aktiviteter så lovar jag att ni kommer att hitta något som passar er!

2. Lägg träningen på en rimlig nivå - Lägg en nivå som är anpassad för dig och ditt liv. Många kan inte träna vissa träningsformer pga jobb eller barn osv. Planera din träning och tar inte vatten över ditt huvud. 

Kan du bara träna 2 gånger i veckan så är ju det jätte bra, satsa inte på att träna fullt ut 5 dagar i veckan och sätt för höga krav på dig själv, då blir fi bara besviken på dig själv. Bli istället glad om du får in ett extra pass i veckan, var stolt över de små framstegen :)

3. Ställ dig frågan, varför du tränar? Att veta säkert varför du går och tränar kan ge en en extra spark i baken, har man ett mål är det oftast mycket lättare. Som jag exempelvis, jag har Thailand om 3 månader som är mitt mål, att kunna gå på stranden och känna att man är så jävla snygg :D

Har du ett mål med din träning så är det oftast lättare att genomföra ett jobbigt träningspass. Har man inga speciella mål så får man skapa ett eller två. Ha ingen tidspress på dig om du inte klarat av press, ta det i din egen takt. 

4. Skriv upp dina mål och delmål tydligt - när du vet hur du vill träna och varför så ska du tydligt skriva upp dina mål så att det blir roligt att kämpa till dom. När du når ett mål - beröm dig själv!! Belöna dig själv med nya träningskläder eller ett spa besök? Gör det roligt att träna.. 

Tänkt vad skönt att tänka "när jag har gått ner si och så många kilon" eller "när jag kan göra 10 armhävningar på tå" då får jag min belöning :D jag exempelvis mäter ju mig var 4:e vecka, det är mina del mål som jag ser fram emot :) en morot för mig.. 

5. Gör något oväntat - gå inte i samma banor hela tiden, det blir bara tråkigt tro mig :) Ens träning behöver variation för att för att vara bra. Förutom att höja vikter, reps eller längd på dina träningspass, testa något nytt helt plötsligt.. En grupp träning eller någon ny aktivitet så att det blir roligt att träna och inte tjata sönder gymmet. 

6. Bra kläder och skor - det är så mycket skönare att träna i kläder som är anpassade att träna i. När jag tränade flitigt för några år sedan kunde jag träna med vanliga HM linnen. Men så fort man köper ett riktigt träningslinne som är utforrmat för att tränas i är det såmycket roligare. 

Skorna tycker jag absolut att man ska lägga ner mer pengar på då det du har på fötterna lägger stor vikt på hur din träning blir gjord. 

7. Träna tillsammans med någon -  om du har det svårt att ta dig till gymmet på egen hand så försök hitta någon att träns tillsammans med. Dessutom blir det så mycket roligare då också. 

Ni lär er förmodligen av varandra och motiverar varandras träning. 

8. Musik, bloggar, tidningar och appar - jag tycker att alla dessa saker har en stor inverkan. Alltid skönt att ha bra och peppig musik när man tränar som man blir peppad av. Bloggar är också en stor inspiration, menar bu framförallt tränings bloggar. 

Fitness tidningar kan också vara bra att läsa. Dagens appar är också bra att använda sig av då det finns ett dussingtal med appar om träning och olika träningsformer som man kan ta hjälp av. 

9. Tänk inte så mycket - bara kör! Ibland så analyserar vi väldigt mycket "ska jag träna idag, ska jag inte". Kanske har det varit en stressig dag och man är förmodligen trött. Vid detta tillfället kan det vara bra att tänka "nej, jag har bestämt mig för att träna, då gör jag det". Tro mig, du kommer att vara så stolt över dig efteråt, det kommer att göra din dag. Bort med latheten och gå och träna :) Känner du dig hängig och sjuk så ska du ju gevetvis inte träna, men förhoppningsvis känner man sig egen kropp så väl.

10. Plocka fram den sköna känslan - plocka fram den känslan som kommer efter ett fantastiskt och svettigt träningspass. Tänk dig den känslan och kom ihåg att du kan känna dig precis så snart, bara du går och tränar nu! :) 

Rosétorsk med spenattäcke och bönsallad

Idag gjorde vi torsk :) Blev faktiskt väldigt gott..







Love it

Älskar verkligen denna nya designen på mina naglar som fina Malin gjorde på mig i lördags :D Är så snygg färg och när man är utomhus ser det så fräscht ut!!

Jag har aldrig "brytt" mig om mina naglar innan för Jag har känt att jag ändå inte kan ha det för att jag rider och så och då går alltid mina naglar sönder. Sen ville jag inte lägga ner flera 1000 per år för att fixa dom heller. 

Men när jag började använda schellac så har mina naglar blivit mycket starkare och friskare och det kostar mig ingen förmögenhet, utbyte av tjänster istället ;) När jag sen förbrukat det så ska jag givetvis betala Malin, för allt fint hon gör! :) men känner mig så mycket snyggare och sexigare när man har långa och vårdade naglar. Och jag längtar till den dagen jag har så långa naglar så man kan göra fransk manikyr, så snyggt!!





Cross



Favorit jeansen!

Detta är mina absolut favorit jeans då de är tajta och svarta :D sitter som en smäck.. Sen var dom inte dyra heller utan tror de kostar runt 300 kr på Nelly :) De vita jeansen jag klickade hem igår är likadana som dessa svarta fast vita istället :D







Fullspäckad dag!

Idag har jag en "fullspäckad" dag med saker som skall göras :) Först nu ska jag snart till allmänpsyk, sen ska jag träna, sen ska jag åka och hämta ut medicin åt min sambo som opererades igår, sen köpa mat till hundarna, handla mat åt oss och köra runt sambon så han får sina ärenden uträttade :) Pjuuh, ingen vilo dag här inte!  





Nya favoriter

Har inte vart inne på nelly på några månader nu och då beställde jag därifrån jämt och ständigt.. Men nu kunde jag inte hålla mig, så jag klickade hem ett jättesött spetslinne och ett par vita tajta jeans, wiho. Har inte haft vita jeans sen högstadiet typ, men är så himla snyggt när man vill vara lite extra fin!




Smile



Vill ha!!

Åh, vad jag tycker att det här träningslinnet är snyggt!! Högst upp på min önskelista som jag ska köpa härnäst i alla fall :) Kostar dock över 500 kr, men vad tusan, man får unna sig lite fina träningskläder, det är ju typ som mode nästan ju :) Ser också väldigt bekvämt ut..

Drömmer mig bort

Min dröm är ju självklart att få bygga ett nytt fräscht hus!! Har nog vart min dröm sen jag var liten.. Samtidigt så gillar jag charmen med äldre hus och dess historia men känner att då kommer förmodligen renovering och dylikt efter några år..

Detta huset kostar 1,5 miljoner att bygga inklusive att de sätter upp huset och gör grunden.. Sen kommer givetvis marken separat men i tävelsås finns det fin fina tomter för 250-300 tusen. Jag får drömma lite till :) Man behöver minst 100.000 kr för att det ska gå igenom. 

Vi har ju redan börjat spara på vårt "huskonto" i 2 år nu ungefär. Så vi är på en god väg i alla fall, dream :)




UGGS

Nu får mina UGGS snart tas fram. Fick dessa av min syster :) Skulle aldrig köpt äkta själv, är för snål för det ;)






 
Varma och sköna..

Sant

 I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn´t do it.



Vardagsträning

Jag har ju rätt så mycket vardags träning och vardags motion i min vardag utanför gymmet :) Jag har hundarna, där jag går långa och snabba promenader, hästarna där jag rider, mockar, slänger höbalar och dylikt.. Så jag får ju rätt så mycket träning på mina "vilo dagar" också.. 

Men en sak som jag nästan alltid gjort är att träna på jobbet när jag jobbar natt. Innan jag ska lägga mig i sängen och sova så lägger jag mig på rygg och gör plankan så länge jag orkar, ligger på rygg och cyklar med benen så att magen spänns (och tro mig den spänns och det känns) och sen 10-20 armhävningar x 3-4 gånger. Är helt slut sen kan jag lova :) 

Det är rätt så bra att ha det som "grej" att göra på jobbet ändå :) Blir en rolig grej liksom..





Magen in action i cykling med benen, pjuh..



En trött Emelie efter en kvarts intensivt tränande på jobb golvet haha..



Är det bara jag som ser i syne eller börjar mina magmuskler nr 3 & 4 synas? Det kan jag lova att de inte gjort på 2 1/2 år..... Fan vad skoj :D lite vardagsträning och några veckors gym ger resultat!! Wohoo..

Pricken över livet

De flesta människor lever som sömngångare, kluvna mellan önskan och fruktan av att vakna...



I'm watching you

Haha ;)



Höstfint på jobbet!

Idag gjorde jag det lite höst fint på jobbet. Blev väl rätt så snyggt, jätte mysigt att ha de tänt såhär på kvällen! :)




Klickat hem..

Klickade hem lite träningskläder idag från mm sports. Tycker att de har så snygg struktur på sina kläder, snyggt figursytt. Typiskt bara att träningskläder är så dyra :( Blev i alla fall dessa grejerna + så klickade jag hem en sak till Malin & Dannys son Vincent, hihi ;)
 
Egentligen så skulle jag likaväl kunnat köpa träningskläder på gina eller HM eller något, som jag alltid gjort. Men ville testa något nytt :) Antingen så gillar jag kvalitén på dessa kläderna eller inte, det återstår att se :) Vill egentligen inte lägga ner så mycket pengar på linnen och så, men de är ju så snygga......
 
 

Äppelkaka á la Emelie

Idag lyxade jag till att lite på jobbet denna regniga dag med en äppelkaka :) Blev fantastiskt god. Lite onyttigt men för tusan. En gång i månaden får man svulla lite ;)





Get fit



Better pics








Ibland är det svårare än ni kan tro!



Sluta matte!!

Milo är inte så glad när jag ska ta kort på honom när han är trött, syns det? Hihi ❤

Miss my hair

Åh, vad jag kan sakna mitt hår ibland :( Detta var för snart 3 år sedan denna bilden togs och jag kan fortfarande inte fatta VARFÖR jag färgade håret mörkt och VARFÖR jag klippte det? 

Hade ju jättefint hår som jag var trivdes jätte bra med :/ Så typsikt att man aldrig kan vara nöjd...... Få se hur många frisör besök som krävs för att komma tilllbaks till detta igen!!



Tacosallad

Ikväll fick det bli tacosallad. Blev riktigt gott. Var så himla hungrig ikväll så jag får avsluta med naturgodis med gott samvete :)

Imorgon är det jobb 10.00-09.00 på måndag. Långt pass.. Men skönt när det är klart :) På måndag ska sambon opereras också. Är ledig tills fredag sen så jag kan ta hand om honom! <3







Tror det finns några djur som tyckte att min tacosallad såg god ut ;)

Theo på besök!

Idag och inatt har vi min systers lilla Theo på besök :) Det tycker mina doggisar är jätte kul, för då kan dom leka och reta varandra med alla leksaker <3







Bronze

Den här veckan fick det bli bronze färg med lite fina stenar. Mina naglar har växt rätt så mycket på 1 vecka, så jag håller nog med om att de håller bättre med shellac :)












Promenad med pållen

Idag skulle jag egentligen ridit men orkade inte och hann inte så det fick bli en promenad istället på 30 minuter så att hon i alla fall kom ut lite, det tycker jag är viktigt! Tänk själv att stå i en hage att dag? :)

Malin och jag körde ett långt mag, rygg och biceps pass idag. Så jäkla trött är jag nu :D Nu sitter vi hemma hos henne och hon ska fixa mina naglar, får se vad det blir för färg den här gången! :)





Rolig natt.....

Inatt fick polisen komma till jobbet, så jag kom inte i säng fören 03.00 inatt och sovit 4 timmar från och till.. Känner mig inte så jättepigg just nu kan jag lova. Så j*vla typiskt att saker och ting ska hända när jag jobbar natt... Morr.
 
 
Såhär känner jag mig just nu, zZzZzZzZzZz...

8 knep för att lura hungern

1. Välj mat som spjälkas långsamt. Mat med fast struktur spjälkas långsammare än finfördelad och flytande föda. Prioritera därför råvaror med tuggmotstånd och undvik kaloririka drycker. Ett äpple mättar bättre än äppeljuice och bröd bakat med hela korn är bättre än bröd bakat med enbart finfördelat mjöl.

 

2. Välj mat som ligger kvar länge i magen genom att tillsätta extra fibrer. Till exempel psylliumfrön innehåller vattenlösliga fibrer som gör att du blir mätt snabbare och håller dig mätt längre. Blanda i pannkakssmeten, tillsätt i gröten, eller strö över yoghurten.

 

3 Välj syrliga råvaror som citron, lime eller lite äppelcidervinäger i dricksvattnet. När miljön i magsäcken blir surare än vanligt går matspjälkningen långsammare. Syran kan dessutom dämpa sötsuget.

 

4. Lura hjärnan med en mindre tallrik. Den är mer lättlurad än du kanske trott! En stor tallrik med mindre mängd mat ser väldigt tom ut och förbereder hjärnan redan från början på att du inte kommer att bli mätt. En enkel lösning är att helt enkelt välja en mindre tallrik - studier har visat att det minskar matintaget med 22 procent.

 

5. Minska kolhydratkällorna och öka på med grönsaker. Om du byter ut 150 gram ris eller pasta mot samma mängd ugnsbakade grönsaker tjänar du 100 kalorier.

 

6. Välj proteinrik mat, den mättar bäst. Genom att välja rätt proteinkälla kan du samtidigt minska på kalorierna. Färsrätter och korv, både vego och animaliska, innehåller oftast mycket fett och är därför kaloririkare än helt kött och quornfilé. Om du till exempel ersätter 100 gram korv, vegetarisk eller animalisk, mot samma mängd kyckling (utan skinn) eller quornfilé tjänar du mer än 100 kalorier.

 

7. Välj varm mat och dryck i stället för kall. Spillvärmen från matens förbränning ökar kroppstemperaturen när du har ätit - och kroppens skyddsåtgärd, för att du inte ska bli så varm att du får feber, är att skicka ut mättnadssignaler. Om du äter och dricker varma livsmedel ökar värmen snabbare och för att undvika överhettning kommer också mättnadssignalerna fortare. Byt därför ut yoghurten mot gröt, salladen mot soppa, den kalla drycken mot te och så vidare.

 

8. Undvik stress och sömnlösa nätter, det påverkar också hunger och mättnad negativt. Du kan alltså minska hungern genom att lära dig att slappna av.

 

 
 

 

Rolig navel!

Jag hade ju något som kallas navelbråck när jag var liten. Lite av min navelsträng var kvar och ramlade inte av som hos "normala". Så jag har liksom en lite tipp kvar ;) Min syster brukar alltid kalla den "lilla snoppen", inte alls kul när man var 10 år direkt ;)

Tänkte sen när jag blir gravid så kommer den förmodligen stå ut en bit utanför magen eftersom naveln trycks ut. Kommer se jätte konstigt ut? Ja ja skit samma ;)



Morgon PW

Idag blev det en morgon powerwalk med hundarna!! :) Både hundarna och jag var helt slut när vi kom hem! 










Push it!

Idag blev det ett långt pass med ben, rumpa, triceps och mage tillsammans med Malin! Tycker det är så kul att träna med någon och speciellt henne, hon är rolig att umgås med och tar träningen på allvar :) Perfekt! Vi körde slut på benen idag så skakar fortfarande. 

Körde djuuuuupa benböj, känns kan jag lova! Sen blev det en sallad som jag gjorde själv på Ica och sen köpte jag även flytande ägg vita. Tycker det är så jobbigt att kläcka varje ägg efter träning så detta var ju perfekt för lata mig! :D







Mätning efter 4 veckor

Mätte mig idag efter 4 veckor sen senast och det gick ju faktiskt bra :D Bättre än förväntat! Mycket kul. 

Efter 4 veckor:
 
Vikt: 65,4 kg
 
Mage: 73 cm
 
Midja: 82,5 cm
 
Bröst: 84,5 cm
 
Rumpa: 99 cm
 
Lår: Vänster: 56,5 cm Höger: 56,5 cm
 
Armar: Vänster: 28 cm Höger: 28 cm
 

Summan som jag gått ner på 4 veckor:
Vikt: - 2,4 kg
Mage: - 2 cm
Midja: - 2 cm
Bröst: - 3 cm
Rumpa: - 4,5 cm
Lår: - 4 cm
Armar: + 1 cm (vilket är bra, för jag vill ha större armar)

Tyckte ändå att dessa mått är riktigt bra ändå för att inte ha så mycket fett att ta ifrån :) Efter nästa mätning om 5 veckor så ska jag bara fokusera på att bygga muskler. Nu är det mer att tappa fett och bibehålla de muskler jag har :) 





Kände tilll och med att mina trosor blivit lite för stora ^^



Uppvaktad!

Nu när jag kom hem var jag vrålhungrig och var på lite dåligt humör eftersom jag var så hungrig + trött efter allt slit hos hästarna så jag la mig i sängen i 5 minuter. Efter en stund kommer Jimmy in och leder mig in till köket där denna utsökta måltiden väntade :D 

Han känner verkligen mig på djupet den killen alltså :) han vet precis vad jag är sugen på när jag är hungrig. Mjölk med 50 % mer protein såklart till och massa avokado var det också, mumsigt! :) Tack min kära. 






Ren hästapålle

Idag efter jobbet åkte jag hem till hästarna och tänkte att jag skulle tvätta Kayla från topp till tå :) Nu är hon ren som att hon skulle vart inne i tvättmaskinen en runda. Hon var inte så glad, hon hatar att vara blöt, man ser på bilderna att hon inte är glad, haha. Men hon blev gladare sen när vi gick en promenad till hennes äppel ställe så hon fick äta lite äpple :) 

















Fint kylskåp

Tycker vårt kylskåp har blivit väldigt fint sen Malin & Danny framkallade lite bilder på Vincent till oss :) Sen har ju jag och sambon som "grej" att köpa en kylskåpsmagnet i varje land vi besöker :) Så det har blivit lite magneter, får köpa en i Egypten nu med i vinter och sen en till i Thailand Krabi :) Eftersom vi åkt många gånger till samma land så brukar vi då istället köpa en där det står "området" vi vart i, exempelvis spanien - Teneriffa, eller Thailand - koh samet. Till Kina lär jag aldrig åka igen så det fick bli beijing, likaså Turkiet, kanske åker dit igen, men köpte en där det bara stod Turkiet på, åker vi dit igen så får jag köpa en där det står området istället ;)
 
 

Om mig

Såhär vet jag att jag själv beskrev mig när jag började gymnasiet: "Tjurskallig, envis och full av åsikter, men även omtänksam, humoristisk och oftast snäll..". Stämmer väl in ganska så bra hoppas jag ;)
 
 

Snart 10 års jubileum

Jag kan inte förstå att tiden gått så fort? Liksom 10 år, hur gamla är vi? Så känner jag. Jag har aldrig i hela mitt liv haft en sådan vän som Erika. Har haft/har många nära och fina vänner men Erika har berört mitt hjärta på ett alldeles speciellt sätt. Hon har stöttat och varit där för mig i alla tider, hon har hjälpt mig och torkat mina tårar. Hon har fyllt mina dagar med skratt, glädjeråtar och otroligt många och roliga minnen. Vi har delat så mycket tillsammans, svåra och bra stunder. Vi bråkar som systrar och vi blir vänner lika fort igen som syskon.
 
Det har liksom alltid vart självklart att hon funnits i mitt liv. Har man lite tråkigt så skickar man iväg ett sms och sen har man en liten Erika som ringer på andra sidan luren och sen är ett långt samtal igång om allt och ingenting. Jag älskar det. Att ha vänner som hon och alla er andra också absolut, som bryr er och finns där för mig. Många av mina närmsta vänner vet ju vad jag vart med om och hur jobbigt jag har det i perioder och det är så jädrans skönt ska ni veta att få ett sms från ingenstans där det står "jag finns här för dig, du kan ringa mig dag som natt". Erika är specialist på att se/märka av när jag mår dåligt. Bara sättet jag kanske svarar på ett sms så kan hon märka direkt om jag har en bra dag eller en dålig dag.
 
Vi har liksom alltid kompleterat varandra, hon var (oftast) lugn och tänkte alltid ett steg före medan jag var mer crazy och tänkte i nuet. För mig så har Erika växt i mina ögon, från en liten oskyldig flicka med stora blå ögon till en stor och självsäker vuxen kvinna. Om det har med mig och göra, tja vad vet jag, jag hoppas jag har lärt henne lite saker i alla fall. Vi har nog egentligen gjort några av de sjukaste sakerna ihop, vilket jag är stolt över för det är så otroligt roligt att tänka tillbaks på, vad galna vi var och spontana. Det är sjuka saker som jag är glad att bara vi vet om. Jag har lärt henne en massa saker och hon har lärt mig. En sak är i alla fall konstaterat och det är det att jag inte lyckades få henne att köra moped på ett lagligt sätt utan det fixade hon bra på egen hand (hon körde bara ner i diket när jag var med).
 
Vi har gjort så fruktansvärt mycket saker tillsammans, vi har levt tillsammans hela högstadiet, gymnasiet och nu i början på våra vuxna liv. Från att vart precis fyllda 12 år och fram tills nu, 10 år senare så har vi vuxit tillsammans som systrar, från små skitungar till att vara två vuxna kvinnor i samma period i livet. Jag har alltid varit avundsjuk på att Erika alltid varit så omtyckt, snäll och omtänksam mot allt och alla, okejdå nästan alla haha. Men hon har alltid haft det där "lilla extra" som vi alla vill ha. Jag vet i början när vi träffades och jag tänkte "herregud, är hon aldrig arg/ledsen? Hon bara skrattar och ler hela tiden?". Men det är sån hon är. När vi lärde känna varandra mer och mer så fick jag ju självklart se en annan sida av henne, en sida som också kunde vara ledsen och arg. Och jag fick lära mig med tiden att det var krut i den lilla fröken, en envis liten sådan. Ibland har jag velat strypa henne för att vi inte tyckt likadant, tur att jag inte gjorde det, hihi. ♥
 
Det finns perioder i vår vänskap där vi glidit isär lite och vi har "klarat" oss på egen hand, men jag har liksom ändå alltid vetat att hon funnits där. Under vissa perioder har vi haft andra vänner som vi umgåtts mycket med och sådant händer ju, det är livet. Men vi har alltid träffats i slutet ändå och återupptagit det vi alltid haft, sann vänskap. Jag har andra nära vänner som är mig otroligt varmt om hjärtat de också, det får ni aldrig glömma!!! Hanna exempelvis, du är one of a kind ♥
 
Vi har följts åt i livets svåra tider och det känns som att jag känt henne i hela mitt liv. Jag vill inte radera någonting ur min och Erikas vänskap, inte de jobbiga stunderna med tjabb och gnat heller, för vi har lärt oss, lärt oss att vänner tjaffsar och blir sams igen, precis som två stycken systrar. Tro mig, jag vet saker om Erika som ingen annan vet, vilket jag tycker är som en gåva, att jag går runt med dyrbar information som Erika har valt att förmedla till mig, för att hon litar på mig, och likadant för henne. Jag ville bara skriva det här så att hon och alla andra förstår vilken underbar tjej detta är, hon är ett guldägg, en solstråle utan dess like, och jag är så stolt att få säga att hon är min bästa vän. ♥
 
 

Platinablont

För några år sedan var jag i en period där jag skulle ha så blont som mjöligt, helst platina blont ;) Det såg ju ut sådär, passade i det faktiskt men utväxten var ju för j*vlig!
 
 
 
 

5 myter om vikt

1. Det bästa sättet att gå ner i vikt är att banta

SÅ HÄR HÄR DET: De flesta som vill gå ner i vikt vill gärna att det ska gå snabbt och vara okomplicerat. Att följa en diet under en viss period med specifika regler och menyer verkar då vara en enkel lösning. Men bantning löser bara viktproblem kortsiktigt. Så snart du slutar banta kommer kilona tillbaka. Gör du inget åt den ursprungliga anledningen till varför du gått upp i vikt finns problemet kvar.

Det bästa sättet att gå ner i vikt är ett hitta några få och smarta förändringar i livsstilen.

 

2. Man går ner i vikt om man inte äter kolhydrater

SÅ HÄR HÄR DET: För att gå ner i vikt måste du alltid äta mindre kalorier än du förbrukar. Tar du bort kolhydratkällorna utan att ersätta kalorierna med något annat går du ner i vikt. Det gäller även om du minskar ner på någon av de andra energigivande näringsämnena som fett, protein och alkohol.

Men visst finns det fördelar med att dra ner på just kolhydraterna, i alla fall om du minskar intaget av sötsaker, vitt bröd och andra snabba kolhydrater. De ger nämligen dålig mättnad, stora blodsockersvängningar och triggar hunger och sötsug.

 

3. Nyttig mat är inte lika fettbildande

SÅ HÄR HÄR DET: Vi har ofta en känsla av att nyttig mat borde vara kalorisnålare än onyttig, men så är det sällan. Nötter, torkad frukt och mörk choklad är visserligen mycket hälsosammare än godis och ljus choklad, men innehåller lika många kalorier. Byter man ut det vita brödet mot fullkornsbröd tycker man kanske att det borde ge mindre energi, men det gör det inte. C-vitaminrik apelsinjuice är dessutom nästan lika kaloririk som näringsbefriad läsk. Att byta ut onyttiga livsmedel mot nyttigare ger alltså inte automatiskt någon viktminskning, men du blir mättare och då kan det vara enklare att minska portionsstorleken och på så sätt gå ner i vikt.

 

4. Man går upp i vikt av att äta sent på kvällen

SÅ HÄR ÄR DET: Om din dygnsrytm gör att du vill äta ditt huvudmål sent på kvällen behöver det inte vara negativt för vikten, bara du klarar av att balansera den energi du äter med den du förbrukar. De kalorier du äter på kvällen förbränns på exakt samma sätt som dygnets övriga kalorier. Men problemet för många av oss är att dagens stress ofta gör oss extra sugna på kvällen och då är det lätt hänt att man äter mer än vad man behöver.

 

5. Promenader bränner mer fett än löpning

SÅ HÄR HÄR DET: Ibland läser man att vi förbränner mer fett vid lågintensiv motion, som promenader, än vid högintensiv motion, som löpning. Man kan lätt tro att lågintensiv träning är bättre för viktminskning, men så är det inte. Det handlar bara om att kroppen använder olika bränslekällor vid olika aktiviteter. När vi sitter stilla använder kroppen mest fett som bränslekälla. Ju mer vi rör på oss, desto större andel tas från kolhydrater, som går snabbare för kroppen att förbränna.

Den bästa motionen för viktminskning är den som förbränner mest energi, oberoende om de tas från fett eller kolhydrater. Grundregeln är att ju fler muskelgrupper man använder och ju mer man tar i, desto mer ökar kaloriförbränningen.

 

 

Jobbelijobb

Blir inte så mycket bloggande när man jobbar som ni kanske märker :) Började vid 13.30 idag och slutar vid 09.00 imorgon, så då är det lite små jobbigt att hinna med några inlägg också. Blev så sugen på att mäta mått denna veckan eftersom det gått några veckor sen jag mätte sist. Tydligen har jag gått ner ca 2 kg på vågen, står på lite över 65 kg nu så det är ju kul :) Men känner att jag måste mäta också för att få det helt klart, svårt att se på kroppen själv när man ser sig i spegeln varje dag i princip, det är ju svårt att inte göra det ;)
 
Så imorgon tänkte jag att jag skulle mäta mig så får vi se om det hänt något eller inte :) Spännande!! Hittade lite äldre bilder från typ 4 år sedan på min kropp, snacka om att jag var vältränad? Hade ju till och med magmuskler när jag stod upp?
 
 
 
 
 

Yoghurtglass med jordgubbsrippel

Mmm, det här är så himla gott. Var väldigt längesen jag gjorde den här yoghurtsglassen, nog senast jag bodde hemma? Rekomenderar det här recepetet starkt då det både är nyttigare än vanlig glass eftersom det är yoghurt och man gör allt på egen hand, och då vet man exakt vilka livsmedel som är i glassen. Sen behövs det ju inte alls så många ingredienser heller :) Detta ska jag göra på lördag morgon så att jag och sambon kan äta lite god dessert på kvällen sen :)
 
Ingredienser:
5 dl rysk yoghurt
1 dl flytande honung
200 gram tinade eller färska jordgubbar

Såhär gör du:
Blanda yoghurt med ½ dl honung i en skål.
Mixa jordgubbar och ½ dl honung slätt.
Rör ner jordgubbssåsen i yoghurten och häll upp i en ask.
Ställ i frysen och låt stå i ca 5 timmar eller tills det blivit fryst.
Ta ut glassen ca10- 20 minuter innan servering, så blir det lättare att göra kulor av den.
Servera i en skål med färska jordgubbar till.
 
 
 

Kycklingsallad

Idag skulle det egentligen blir kycklingrulle men jag hade inte tålamod att rulla ihop den för ingenting fick plats då och den rullade bara upp igen, så det fick bli en sallad istället :) men det var gott det med! Gjorde en sås till med kvarg, lätt crèmefraishe, vitlök och salt. Mumsigt och är jätte mätt nu :)





Ny sportbh

Köpt en ny sport bh, kostade bara 99 kr. Kanske inte världens bästa kvalité men den är fin och skön att träna i i alla fall :) 







Rodeotjur!

Kayla betedde sig som en äkta rodeo tjur idag.. Skulle galoppera på ängarna och hon bockade och flög åt båda sidorna och tyckte nog det var mycket roligare än vad matte tyckte.

Perfekt att man hade träningsvärk som satan i både ben och rumpa så det var nätt och jämt att jag höll mig kvar och då är jag ändå van med hästar som är lite halvt crazy ;) 

Men men, hon fick sitt roliga.. Kul för henne och mindre kul för mig :) Men kan vara lite små roligt och utmanade när hästen testar en lite ;) Tråkigt att bara ha en häst som går som en robot!



Indian häst

Idag är Kayla en riktig indian häst :) flätad i manen och special beställt schabrak :) Ska ut på en lång skritt tur med systern nu. Hon kör sin häst och jag rider. This is life ❤











Svettigt!!

Körde bara cardio idag, så det blev 20 minuters crosstrainer och förbrände 400 kalorier, rätt så bra ändå :) kör alltid intervaller med olika motstånd var andre minut, man förbränner så mycket mer än om man bara kör samma motstånd och hastighet hela tiden :) 







Som jag skrev innan, man ska inte vara snygg efter man tränat utan se ut som jag, svettig och med mascaran nedanför ögonen ;) sexigt!!



Det börjar ta sig, man ser lite skillnad efter bara några veckor, kul och motiverande! :)

Sängmys

Sängmys med mina älsklingar är det bästa som finns.. Att dessa små liv kan få mig att må så bra! Matte älskar er ❤



We won't stop!



Matlista vecka 37

Igår satt jag och sambon och skrev en ny matlista. Vi har tagit lite maträtter sen förra veckan eftersom vi fick så mycket matlådor så vissa dagar lagade vi ingen ny mat och då tog vi de rätterna denna veckan istället ;) Bra va? Sparar pengar och man behöver inte handla lika mycket nya saker ;) Designade min egna lilla matlista.
 
 
 
 
 
 
 

Systemkamera

Har försökt hitta en systemkamera tills vi åker till Thailand igen om 3 månader drygt. Jag har ju nu en Nikon digitalkamera men som ser ut som en systemkamera typ. Visst den tar bra bilder men ingenting slår en systemkamera. På dagen är den kameran jag har nu bra, men om man vill ta bilder på kvällen/natten så blir det inte alls bra. Och jag har läst igenom alla anvisningar för att det ska bli bättre och dittan och dattan, men nej.
 
Det står mellan de här två just nu, en Canon 600D för nästan 5.000 kr och en Nikon D5200 för lite över 6.000 kr. Den röda är ju riktigt snygg med om man ska gå på det och den har 24 megapixlar medan Canonen har lite mer än 18 megapixlar. Är det någon snäll själ som har dessa kameror eller har koll på vad man ska ha för kamera om man vill kunna ta riktigt fina bilder?
 
 

Snyggt!

Hittade ett par snygga korta tights, kan vara rätt så skönt att ha det när det är varmt och sen är det ju himla snygga med ;) Dessa kostade 280 kr på sportamore.se. Är det någon som har liknande som har köpt för billigare peng? :)
 
 
 
 

Tomatsoppa med sötpotatis & röda linser

Igår gjorde sambon och jag en jättegod tomatsoppa som jag tog från Malins recept. Supergod och lite söt i smaken, mättande som de flesta soppor. Det blev 2 matlådor också så får bli en portion med soppa efter gymmet idag :) Idag ska jag köra lite ben, rumpa, axlar och triceps, ett långt pass. Tänkte sticka dit rätt så snart, skönt att åka dit när det inte är så mycket folk där!
 
Ingridienser: (4 port)
 
1 st gul lök
2st vitlöksklyftor
400 gram sötpotatis
1 msk olja
0.5 st röd chili
500 gram krossade tomater
0.5 tsk salt
0.5 dl röda linser
4 dl kokosmjölk
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
basilika
 
1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter.
3. Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs.
 
 

Hard days

Ibland har jag så jobbiga dagar. Känslan att vakna upp på morgonen och inte känna sig lycklig. En sambo som gör allt för att man ska bli glad, men man kan inte le. Man blir frustrerad och arg på sig själv för att man känner sig som världens sämsta människa, världens sämsta sambo. Jag hatar, verkligen hatar att vakna upp på sådana dagar när ingenting är bra och jag blir bara arg och ledsen och jag gråta för ingenting.
 
Alla har vi våra sådana dagar säkert, men jag känner att jag har dom allt för ofta. Fick min tid hos en psykoteurapeut nu i slutet av september, hoppas verkligen att det hjälper. Att samtalen kan få mig att öppna ögonen och att ångesten försvinner. Finns dagar då jag kan vara hur glad som helst och allt är som ett brus, sen nästa dag utan "förvarning" kan jag bara gå rakt in i väggen och vara helt apatatisk.
 
Avskyr känslan av att min sambo får utstå detta när han också har det jobbigt med sin skada och allt, känns som att jag tar upp alldeles för mycket tid för alla. Jag vill inte behöva sitta och berätta vad jag har för svårigheter och problem för det är mitt problem, så känner jag. Jag vill inte tynga mina nära och kära med mina bekymmer, samtidigt som jag egentligen vill, men man känner en börda, en börda som man inte vill lägga på någon annan. Det är en berg och dal bana det här, och jag hoppas att jag någon gång kommer kunna känna mig fullbordad.
 
 

God frukost!

Idag åt jag rågknäckebröd med minikeso och groddar på till frukost, jätte smarrigt! Ska lätt köra på det här några dagar i veckan, var verkligen supergott och mättande! Älskar ju knäckebröd, blink!
 
 

Pink nails

Malin var så snäll och fixade mina naglar med gellack igår, blev så himla fina :) Tack!! Jag har ju jättesvårt att få långa naglar, för mina bara skivar sig och går sönder när de blir lite långa, så jag har aldrig brytt mig om naglarna engentligen, men nu när hon fixade dom så blev jag mer sugen på att alltid ha dom fina :)
 
Hon sa att hennes naglar blivit längre sen hon fixade dom så vi får hoppas att mina också blir det :) Är ju rättså lätt att ta sönder dom i ridningen, men jag får väl vara duktig och rida med handskar istället då :)
 
 

Ripped Hardcore

Igår innan träningen så tog jag en kapsel ripped hardcore eftersom de flesta säger att de blir så jäkla taggade och orkar mycket mer, plus att det ökar fettförbränningen när de tar dom för att de innehåller koffein, så jag tänkte att jag med skulle testa dom...... Började bra men efter 60 minuters gympass så började jag må rättså illa och det snurrade i huvudet. Det blev bara värre och värre och tillslut fick jag åka hem för att det kändes som att jag skulle spy och allt bara snurrade när jag blundade.
 
När jag kom hem och la mig i sängen så kunde jag inte ens lyfta på huvudet fören det kändes som att jag skulle spy. Fy fan säger jag bara, ush. Efter 2 timmar så började jag må bättre efter att druckit typ 3 liter vatten och legat i framstupa sidoläge, haha. Men jag tror att det beror mycket på att jag bara hade ätit frukost och tog dom i samband med det och sen stack jag och tränade.
 
Jag tror att jag skulle ätit ett stort mål mat innan, men jag vågar inte testa en gång till då det kanske inte passar alla sorters människor så jag & Malin gjorde en deal att hon skulle få mina 2 burkar med ripped hardcore och i gengäld skulle hon fixa mina naglar några gånger :D Kunde inte blivit bättre! Men som sagt dessa kapsar funkar säkert jättebra för vissa, men inte för mig helt enkelt. Skulle säkert funkat om jag bara ätit tillräckligt innan, men vågar inte chansa :)
 
 
 
 
 
 

Girls night out

Igår blev det en riktig pubrunda med mina tjejer :) Vi var nog på 5 olika pubar, riktigt mysigt faktiskt. Först blev det käk på fyra krogar, jag tog grillad kycklingfilé med potatisgratäng (fick festa till att lite med maten, hehe), sen drack jag citronvatten och en alkoholfri strawberry daquire, eller hur det stavas, mycket gott i alla fall!! Det blev en lång kväll, jag var inte hemma fören 02.00, så det vart lyckat & roligt! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frukost vid sjön!

Ibland kan det vara väldigt skönt att bo nära sjön, så idag bestämde sambon och jag att vi skulle ta en frukost vid sjön :) Jättevarmt & jätteskönt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Min stackars sambo!

Tycker så synd om min älskade sambo som skadade sig igen i onsdags på fotbollsträningen. Han har haft sådan otur med skador stackarn. Först bröt han foten, sen slet han av korsbandet, ledbandet och minisken och var sjukskriven i 2 månader och borta från fotbollen i 1 år, sen var det dags för en bristning i ljumsken. Han hade precis börjat spela fotboll igen i vintras och det såg ljust ut :) Men i onsdags så gjorde han skada nummer 2 igen :( Troligtvis är korsband, minisk och ledband av igen... Så himla typsiskt. Så nu tror han att fotbollskarriären är över för hans del, otroligt tråkigt och är så ledsen för hans skull. 
 
Min älskling, jag finns här för dig. Dag som natt ♥

Lax och grönsaksgryta

Mums, det här var verkligen jättegott :) Jag blir jättemätt på soppor och grytor och håller mig mätt väldigt länge med, toppen ju. Så nästa veckas matlista får vi ha linssoppa, för det är både nyttigt och otroligt mättande. 
 
Ingredienser: (4port)
6 dl fiskbuljong, tärning 
2 msk hummerfond, på flaska 
1 pkt saffran 
1 vitlöksklyfta, krossad 
ca 250 g morötter (ca 1/2 knippa) 
ca 500 g färskpotatis, små, halverade 
1 fänkål, strimlad 
ca 100 g sockerärter 
ca 100 g salladslök, skuren i bitar 
ca 70 g färsk spenat 
ca 500 g färsk lax, skuren i tärningar 
1 knippa dill

 

Gör så här:
Koka upp fiskbuljong, hummerfond, saffran och vitlök. Tillsätt morötter, potatis och fänkål. Koka tills potatisen och morötterna känns nätt och jämnt mjuka.

Tillsätt sockerärter, salladslök och spenat. Koka ytterligare några minuter. Blanda försiktigt ner laxen och låt koka upp. Strö över finklippt dill.

 

 

Hittens Kayla

Min fina Hittens Kayla född 2000. Hon är väldigt tjock nu efter sommaren, så i höst blir det hårdträning för att få bort magen! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Mellanmål på jobbet!

Har haft med mig mellanmål på jobbet nu i några veckor, och gud vilken skillnad det är. Känner att mitt blodsocker är på en normal nivå hela tiden och sötsuget är typ borta, hur skönt är inte det :D Brukar ha med mig en blandning av kvarg, naturell youghurt, minimjölk, vaniljsocker, hallon och ibland solroskärnor :) Sen blandar jag allt, yammie. Jag blir i alla fall jättemätt på det här. Sen har jag börjat tänka på att äta oftare också, varannan timme tar jag oftast en frukt och man är inte alls lika hungrig på kvällen sen. Nu ikväll skulle jag och sambon egentligen ätit tacosallad, men var inte alls hungrig då jag hade ätit denna blandingen med kvarg m.m klockan 16, så det fick bli salta kex med brie ost istället, det är ju faktiskt fredag :)
 
 

Ögonfransar

Jag har aldrig tänkt på det, men jag har ju faktiskt rättså långa ögonfransar. Jag gör ju egentligen aldrig något extra vulgärt med min sminkning över huvudtaget. Aldrig ögonskugga eller något. Går jag ut eller vill vara lite extra fin så har jag bara mascara och lite eyeliner och böjer dom IBLAND, aldrig något mer! Jag har aldrig fastnat för det där med smink och grejer, har aldrig vart min grej. Det är väl okej :) På bilden är det endast mascara och ingen fransböjning. 
 
 
 
 
 
 

Haircolour

Jag förstår egentligen inte riktigt vad jag tänkte när jag färgade mitt hår röd/brunt (??). En sak är säker i alla fall och det är att jag aldrig ska färga håret mörkt igen, jag passar verkligen inte i det!!! Jag vill ha det som jag hade det för 2 år sedan ungefär, min vanliga hårfärg med lite blonda slingor i, askblont liknande typ.
 
Men det är ju så svårt att återfå sin vanliga hårfärg efter man färgat det mörkt, men jag är väl på god väg hoppas jag. Bilden längst till höger är så som jag vill se ut i slutänden, hoppas jag, det är ju min narurliga färg med lite blonda slingor i. Förhoppningsvis kommer mitt hår att blekas i Thailand, så får se om jag bokar ett till frisörbesök i januari :) 
 
 

Uppsvälld

Ibland känner jag mig så otroligt uppsvälld, vet inte varför? Vissa säger att det kan bero på att man äter för mycket fiberrik mat och för mycket fullkorn, andra säger att det är mina magmuskler som inte är i trim och det är därför magen är "utåt". På den här bilden är det inte så farligt, men det finns dagar då det ser ut som jag är gravid i 15 veckan eller något, helt sjukt.. Är det någon som har samma problem som jag????
 
 
På den här bilden känner jag mig också jätte uppsvullen, säkert många som kommer tänka "är hon dum i huvudet eller?" ;) Men eftersom jag ser min mage varje dag så ser jag när den är mer uppsvälld än vanligt..
 
 
 
 
 

Nagelfix

Imorgon ska Malin fixa till mina naglar. Hon är så himla duktig på det :) Jag är ju verkligen jättedålig på att fixa mina naglar och veta vad som är snyggt. Tänkte det kunde vara snyggt att fixa till dom tills imorgonkväll då jag och tjejorna ska träffas och äta gott :) Ibland gäller det att skämma bort sig lite ;)
 
Malins naglar, gryyymt snygga!!
 
 

Min fina älskling!

Guldägget i mitt liv, det är du ♥
 
 

Milo <3

 
 

Bad update

Sorry för den otroligt dåliga uppdateringen men jag hade fullt upp igår. Jobbar till 20.30 ikväll så får lägga in lite bilder från gårdagen ikväll istället :) Igår mamma, syrran och jag i alla fall på Börjes, älskar börjes!! Vi fikade och handlade lite smått och gott. Sen bar det hem till hästarna och red dom och donade lite i hagen. Blev ingen träning igår och inte idag heller, får se ridningen som en träningsform fastän jag räknar in det i min "vardagsmotion" ;) Imorgon och söndag får det bli 2 stycken pass istället :)
 
 
 
 

Bra rumpövningar

Dessa rumpövningar gillar jag allra bäst, känns som att de tar allra effektivast och det bränner/svider riktigt skönt i skinkorna, precis som det ska ;) Något som jag verkligen har fått träna upp det är min svank, eftersom jag svankar så. Om man kollar noga på den första bilden så är hon väldigt rak i sin svank, hon drar fram bäckenet och spänner magen, precis som man ska. Börjar man svanka i någon av dessa övningar så kommer man att känna det, tro mig. Så fram med bäckenet tjejer och spänn era magmuskler!!
 
 
 
 
 

Mat som gör att du sover bättre

Det finns ju mängder med livsmedel som gör att man sover mycket bättre har jag forskat på :D Det kan vara rättså bra att veta faktiskt så jag tänkte rada upp de vanligaste och de bästa matalternativen om man känner för att sova lite bättre ;)
 
Mjölkprodukter: keso, ost mjölk
Sojaprodukter: sojamjölk, tofu, soja nötter
Fisk: kolja, lax
Skaldjur: alla sorters skaldjur (dumt nog så gillar jag inte skaldjur)
Kött: fläskkotlett, lammkotlett, nötkött, vilt
Kyckling och kalkon
Fullkorn
Bönor
Ris
Potatis
Vetemjöl
Hummus
Linser
Nötter: valnötter, hasselnötter, jordnötter, pekanötter
Ägg
Frön: sesamfrön, solroskärnor
Frukt: äpple, plommon, ananas, apelsin, banan, fikon
Grönsaker: avocado, broccoli, grönkål, tomat
 
 

Natti natti

Godnatt på er, nu slänger jag in handduken för idag :) Har vart en väldigt lång dag. Imorgon klockan 11.00 ska jag till sesam mottagningen och ta ut min "älskade" (not) p-stav efter nästan 3 år av h*lvete :) Ska bli skönt att slippa den. Ciao
 
 

Mat innan läggdags?

 

Jag vet själv hur otroligt svårt det är att vara hungrig om man jobbar sent eller inte kan sova vid nogerlunda tid. Jag har själv många gånger trillat dit. Men går man upp i vikt av att äta innan man går och lägger sig? Nej, man går inte upp i vikt av att äta sent på kvällen förutsatt att man inte äter mer än vad man behöver. Men det är några saker man kan tänka på, först och främst är det en stor del av jordens befolkning som äter efter klockan 20.00 på kvällen utan att gå upp i vikt. Det är mer en fråga om vad man är van vid och vad som känns bra. Rent fysiologiskt tar det mellan 2 till 4 timmar innan magsäcken är tömd beroende på vad man har ätit. Går man och lägger sig inom två timmar efter en stor måltid fungerar matsmältningen sämre och ofta sover man inte lika bra.
 
Äter man väldigt sent har man dessutom en något sämre förmåga att omsätta kolhydrater och på sikt kan det påverka vikten. Om man har tränat sent på kvällen måste man äta någonting efteråt, det vet ju de flesta.  Det är mängden och typ av träning som styr hur mycket man ska äta. Har man tränat ett tufft konditionspass eller styrkepass behöver man kolhydrater och proteiner för en så bra återhämtning som möjligt. Förutsättningarna för att omsätta kolhydrater är som bäst efter ett träningspass och äter man inte kommer nedbrytande processer att överväga uppbyggande processer. Om man föredrar att äta middag eller mellanmål är upp till var och en.
 
Men även om du helst ska undvika att äta direkt före sängdags, så är det inte bra att gå och lägga sig hungrig eftersom att musklerna växer undertiden du sover också. Om du behöver äta något sent på kvällen så ta en knäckebrödsmacka, en frukt eller lite nötter och en liten kopp grönt te eller varm mjölk, har prövat det nu de kvällar man är lite småhungrig och det passar mig alldeles utmärkt, sover som en stock och vaknar inte hungrig på natten. Något att testa kanske? Eller ni kanske redan är duktiga på detta :)
 
 

Så himla rätt!!

 

New in

Var nere i stan idag och köpte ett nytt träningslinne och en ny träningsbh. Träningsbhn är riktigt skön, tur att man inte har värsta tuttarna för då hade den inte vart lika stabil, men eftersom att jag har två stycken clementiner så funkar den kanon för mig :) Var väldigt följsam och stretchig. Köpte båda delarna på HM, linnet för 145 :- och träningsbhn för 129 :-
 
Skumt, jag kan bara lägga upp en bild per inlägg, är det någon som vet varför det blir så? Jag kan trycka på "starta uppladdning" jättemånga gånger men det händer ingenting, tråkigt :(
 

Bort med frestelserna

En väldoftande gryta på bordet gör det onödigt svårt att motstå frestelsen att ta en extra portion eller två. Samma strategi gäller de mer ohälsosamma utsvävningarna som popcorn, godisskålar, läsk m.m. Ju mer du tar fram, desto mer kommer du intuitivt att äta. Köp därför små mängder, även om det inte är det mest ekonomiska i längden. Se också till att inte fylla köksskåpen med godsaker som du inte har tänkt att äta upp inom en snar framtid.

 

I ett svagt ögonblick kan det nämligen vara enormt svårt att motstå lockropen från köksskåpet, medan det är lite lättare att vara ståndaktig om du först måste göra dig besväret att traska ner till kiosken eller mataffären för att fylla på godisförråden ;) Känns bekant.. 

 

Men jag har faktiskt blivit mycket bättre när det gäller godis och onyttigheter. Innan kunde jag trycka i mig 2 liter glass på en fredagskväll (???) haha, herregud. Jag förstår liksom inte vad man tänker med, herre jissus. Jag hoppas bara det här nyttiga tänkandet håller sig kvar och att det fortsätter att vara såhär kul som det är att göra matlista och veckohandla. Felet jag gjort innan är att jag storhandlat och sen knappt köpt något mer resten av månaden. Men nu handlar vi varje söndag för en vecka, mycket bättre. Det blir mycket mer färskt i kylskåpet och man har alltid fräsch mat i kylen :)

 

 

 

 

 
 
 

Gina jeans

Hade på mig mina gina jeans idag, har knappt aldrig använt dom, men de var ju rättså snygga :) Använder nästan bara svarta jeans för jag tycker att man ser lite större ut i jeans färgade jeans, i svart blir man mer tight ;)
 
 

Blonda slingor

Tjoho :) 
 
Idag slingade jag håret hos en kompis som äger studio 51 ungefär vid spetsamossen. Vi skulle ljusa upp mitt hår lite till med olika ljusa slingor, blev 90 % nöjd, det blev fint men tycker fortfarande det ska vara lite ljusare. Men man kan ju inte ta allt på en gång, man får ta lite i sänder men det är så jobbigt att vänta :D Ska ju till Thailand om 3 månader i 3 veckor så då kommer det säkert blekas lite mer :) Ska be mamma klippa mina toppar imorgon, så är det top notch :) 
 
 
 
 

Protein

Eftersom att man helst ska äta proteiner innan styrketräningpasset så brukar jag dricka ett glas med mjölk som innehåller 50 % mer protein än vanlig mjölk, hela 5.2 gram protein per 100 gram :) Skånemejeriers Mjölkdryck med 50 % extra protein innehåller allt kroppen behöver efter passet, matchen, eller löpningen. Proteinet gör att kroppen orkar bygga upp muskler som blir ännu starkare och uthålligare än före träningen. Dessutom får man i sig andra näringsämnen som gör gott för kroppen.


• Naturens eget kraftpaket – både smakar och gör gott!
• Innehåller 50 % mer protein
• Helt naturlig och innehåller samma näringsämnen som vanlig mjölk
• Två goda smaker – naturell och choklad

En riktigt bra återhämtningsmjölk för hela familjen som ett naturligt alternativ till t ex proteinpulver. Jag tar ju proteinpulver också men det är efter träningen om jag inte äter en maträtt där den innehåller mycket protein. Äter jag en sallad så tar jag en shake men äter jag kyckling med en fullkornsprodukt så brukar jag bara ta ett glas med denna mjölken :) Den är rätt så dyr, kostar runt 17 kr för 1 liter, men tja det är gott och nyttigt :D Brukar alltid köpa med chokladsmak, smarrigt - testa!!
 
 
 
 

Kyckling med tomat och mozzarella

Idag blev det ett långt ben, axlar, triceps och mag pass tillsammans med Malin :) Tog nästan 3 timmar, men ska man köra alla muskler noga och rätt så tar det tid :) När jag kom hem åt jag kyckling med tomat och mozzarella med fullkornsbulgur, riktigt smaskit. 
 

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
1 st rödlök
3 st tomater
0,5 dl bladpersilja
1 st mozzarellaost, (125 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
0,5 dl vatten
2 msk

 

Tillbehör:

3 dl bulgur
 

Tillagning

1. Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning.
2. Putsa och skär kycklingen mitt itu. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar.Grovhacka persiljan. Låt mozzarellan rinna av och skär den i grova bitar.
3. Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg i tomater och lök. Stek 1 minut till. Häll på vatten och balsamvinäger och låt koka upp. Strö över persilja och mozzarella. Servera med bulgur.

 

Ca 420 kcal per portion: 18 g fett • 38 g protein • 27 g kolhydrater 

 

 

Frisörtid

Imorgon har jag en frisörtid klockan 10.30 för att fortsätta slinga håret blondare :D Har lite honungsfärgat, rödaktiga slingor och det tycker jag inte är snyggt. Så får hoppas att det blir bättre för på lördag ska jag och tjejgänget till fyra krogar och äta gott och ta några drinkar, så vi får hoppas att det blir bra efter slingningen så att jag kan visa mig offentligt ;) Jag vill ha en massa olika slingor så att håret blir levande och inte i samma ton.
 
 
 
Ungefär såhär skulle jag vilja ha det :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Träningschema

Igårkväll satt jag och gjorde ett 5 veckors träningschema tillsammans med sambon. Kommer kännas så skönt att ha ett schema för alla veckor man tränar så att man inte kommer till gymmet och tänker "vad ska jag träna idag?" :) Sen efter 5 veckor ska jag utvärdera och se om jag tyckte det var för mycket eller lagom. För lite tror jag absolut inte jag kommer tycka att det var ;) Jag har valt att lägga ben, rumpa, rygg och mage oftare eftersom det är de muskelgrupper jag vill muskla upp mest. Jag kommer att köra mellan 20-30 minuters cardio före varje träningspass för att öka förbränningen medan jag tränar.
 
Vecka 36
 
Tisdag: Triceps, axlar, mage, ben, rumpa
Onsdag: Mage, rygg, biceps
Torsdag: 60 minuters cardio
Söndag: Triceps, ben, rumpa, bröst
 
 

Underbart väder!!

Åh, vad skönt det var att vakna till det här vädret idag :D Helt otroligt. Lite småkyligt men ändå varmt och friskt. Jag tog en 70 minuters promenad med hundarna i nogerlunda fart, hundarna är helt slut nu och ligger utsträckta allesammans på mattan, haha. Själv sitter jag och äter frukost, idag blev det fiberhavregrynsgröt med linfrön, lågkalori äppelmos och minimjölk :) Smarrigt! 
 
Stolt pojke ♥
 
 

Fylld paprika med qournfärs och bönsallad

Idag lagade vi fylld röd paprika med qournfärs och en bönsallad till som innehöll kidneybönor, vita stora bönor, kikärtor, äpple, gurka, tomat, sallad och dill :) Till det hade jag lite keso också. Otroligt gott :D Paprikan blir så saftig när den vart i ugnen, mums!
 
 
 
 
 
 
 

Ridpass

Idag blev det ett 65 minuters ridpass. Mestandels skritt men lite arbetstrav också. Kayla har blivit så jäkla fet över sommaren så jag fick gå upp till 130 cm på gjorden och inte 120 cm som jag hade innan sommaren på henne, haha. Men av fett kan man bygga muskler, så rättså lovande ändå ;)
 
Är så ofantligt mysigt att rida vid denna årstiden, lite kyligt men ändå skönt med hästarna när det är svalare. Strålande sol vad det också idag så kunde inte blivit bättre :) 
 
 
Visst är jag snygg i ridkläder? ;) Dock var dom otroligt skitiga såg jag nu på bilderna :O Red barbacka sist så det är nog därför, skitfia. 
 
 
 
 
 
 
Testade nya schabraket också, fin fint :)
 
 
 
 
 
 
Skitiga flickorna :D Ändå så tvättade jag Lady sist. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saknar kreativiteten

Ibland kan jag längta tillbaka till den tiden jag agerade möbelsnickare på gymnasiet ;) Att designa och tillverka sina egna möbler. Att känna att "jag har faktiskt gjort den här möbeln", det är stort. Kan ibland sakna att man inte spann vidare på den linjen och startade eget eller jobbade inom snickeribranschen. Ja, livet är inte slut ännu för min del :)
 
Sängen jag tillverkade som projektarbete i 3:an på gymnasiet. Den står hemma hos mamma just nu som gästsäng. Den möbeln jag är mest stolt över att ha tillverkat och designat :) Saknar kreativa mig, att själv skapa, räkna ut mått, ställa in maskiner, skissa ritningar osv osv. Ah, det är faktiskt en del jag saknar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Riktigt höstväder

Uha, nu är det riktigt höstväder på intåg. Samtidigt som jag vet att det behövs regn efter denna otroligt torra sommaren :) Att gå ut med hundarna var inte det roligaste kan jag säga, men rätt så skönt ändå att pallra ut sig i vilket väder som helst, man känner sig rätt så nyttig efteråt + att jag egentligen inte har något val pga av hundarna ;) haha. 
 
Nu sitter jag och äter All bran flingor med naturell yoghurt, ett äpple och kesella, mumsigt. Sen ska jag snart åka och hämta upp en kollega sen ska vi på en föreläsning eftersom att vi är internutbildare på vår arbetsplats. Och tro det eller ej min mamma håller i föreläsningen, så detta kommer bli kul ;) Ingen träning idag. Ska hem till hästarna sedan och titta till dom, blir nog ingen ridning, nu vill man verkligen ha ett ridhus i sådant här väder :( 
 
 
 
 
 
 

Kostråd

  • Uteslut allt socker under 14 dagar.
  • Ät 5 mål om dagen: frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag.
  • Få i dig bra proteiner som kyckling, fisk, bönor och linser. Proteiner bygger upp muskler och hjälper dig att behålla dem också.
  • Satsa på bra, rena livsmedel till 100 procent.

Exempel på bra livsmedel:

Havregryn

Ägg

Kyckling

Fisk

Grönsaker och frukt

Råris

Quinoa

Sötpotatis

Kvarg/Kesella

Keso

Olivolja

Kokosolja

Avokado

Muskler!

Man får vara glad för de gener man fått, mina muskler försvinner nästan aldrig, har jättesvårt att få fett på armarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helt underbar morgonpromenad

Idag gick jag upp redan vid 09.00 och gick ut med hundarna själv. Sambon fick sova vidare för jag tror han behövde det. Man känner verkligen att hösten är påväg, det var lite småkyligt men solen sken som bara den och det var sådan frisk luft, jätteskönt verkligen.
 
Nu har det bara regnat hela dagen så det var tur att hundarna fick gå ut en långis runda i morse i alla fall. Vi gick en 5 km runda på 1 timme ungefär, hundarna ska ju stanna och kissa överallt så det går inte så fort :)
 
 
 
 
 
 
 

Kass update

Har haft en riktigt kass update, men det har mycket att göra med att min kamera har krabbat och jag kan inte lägga in mina bilder.. Men fixat det nu :) Idag tränade sambon och jag tillsammans, sprang 20 min intervall och sen körde jag biceps och rygg. 
 
Vi unnade oss en hamburgertallrik igår med massa sallad, keso, kycklingburgare och haloumi ost, smarrigt värre och jag blev jättemätt. Sen till snacks köpte vi lite naturgodis. Det är ju egentligen inte heller så mega nyttigt men nyttigare än godis i alla fall :)
 
 
 
 

misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0