Dag 18

Nu har det gått 18 dagar, känns som att tiden gått så fort på något sätt. Det har ju hänt lite på vikten då jag gått ner 1 kg ungefär men måttbandet har det hänt destomindre, kan ju vara så att jag gått ner och sen gått upp igen fast i muskler och då ändras ju inte måttbandet så mycket. För kollar man på foton så ser man ju skillnad och det är ju det som gör mig så motiverad :)
 
Ibland kan jag tycka att det är lite jobbigt att hinna med att äta alla kalorier om man exempelvis har tränat väldigt mycket och måste äta 1000 kcal mer än vanligt. Då kan jag känna att det är lite småjobbigt att veta vad man ska äta som innehåller mycket kalorier, men då är ju en proteinglass perfekt, innehåller ju nästan 350 kcal så man får ju planera och tänka ut hur mycket man ska äta av varje måltid för att klara av målet. Sen idag åt jag bara en apelsin som eftermiddags mellanmål eftersom jag inte alls var så hungrig så där skulle jag egentligen ätit något mer mastigt!

Som jag skrev igår så tänkte jag ju fortsätta med min deff tills sista februari eftersom att jag började en bit in i Januari. Ska lägga in mer mage nu varje pass, har blivit att man gör det i slutet och då hinner man oftast inte med alla övningar som man vill göra med magen eftersom att passet blivit så långt, men nu ska jag försöka prioritera det och göra magövningar undertiden jag vilar under de andra seten :)
 

Som sagt, det gäller att läsa på så att man vet vad saker och ting innehåller. Tränar jag inte en dag så äter jag kanske inte en avocado om jag inte kan och har mer utrymme att äta det och tränar jag hårt en dag så kan jag lätt äta en avocado utan problem! 
 
Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk och hallon
 
Mellanmål 1: 25 gram mandlar och 1 apelsin
 
Träning: Axlar, triceps och bröst + 15 min cardio intervall - 250 kcal
 
Under träning: Aminosyror 
 
Efter träning: 1 Proteinshake 
 
Lunch: Quornfärsås med kvarg och fullkornspasta med bönmix 
 
Mellanmål 2: 1 apelsin
 
Middag: Äggröra på 3 ägg och broccoli 
 
Kvällsmål: Caseinpudding med jordgubbssylt

Kosttillskott

I måndags så beställde ju jag och Erika hem en massa proteinpulver och jag beställde även hem aminosyror och caseinpulver. Fick hem paketet igår så det var ju snabb leverans, good. Paketet vägde hela 10.2 kg om man kollade på leveranssedeln, haha :P Kassörskan på ica måste ju tro att jag lever på kosttilskott ;) Så allt som allt beställde jag för ungefär 1100 kr tror jag det var och då fick jag 4 stycken 1 kg proteinpulver, 750 gram caseinpulver och 1.2 kg med aminosyror, så det var inte så farligt ändå. Detta kommer ju räcka ett tag så :)
 
Jag tycker att whey 100 är de godaste proteinpulvret så jag beställde i smakerna jordgubb som jag kommer ha i smoothies, päronsplitt som jag kommer dricka som shake med minimjölk, choklad som jag kommer att ha i mina smoothies, proteinglassen och proteinpannkakorna och sen vanilj som jag kommer ha i smoothies, proteinglass, proteinmuffins och shakes :) Caseinpulver kommer jag ha inför natten de dagar jag tränat. Kommer antingen dricka det som shake, göra proteinpannkakor eller caseinpudding av det, finns rätt så många olika alternativ :)
 
Och sist aminosyrorna i smaken kiwi/jordgubb som jag kommer att dricka endast under träningspasset för att tillföra extra protein om man tränar längre pass så att inte musklerna börjar brytas ner under passets gång. Supergod smak och kommer nog även ha det typ på lördagkvällar kanske istället för att dricka cola eller någon annan läskdryck, för då kan man bara kolsyra vatten och sen lägga ner aminosyrorna där i så blir det som typ fanta exotic, perfekt :)



Beställde man över 1500 så fick man även en gratis MMSPORTS tshirt. Så tog en till Jimmy :)


Beställde också en rosa shake :)

Fit for fight

Idag blev det ett till tidigt pass. Var på gymmet redan vid 10.00 :) Skönt att ha träningen avklarad så att man kan ägna sin tid till annat resten av dagen. Så idag blev det ett triceps, axel och bröstpass. Körde bara en axel övning igår så kände att jag hade orken till att träna dom idag igen.

Men imorgon blir det en vilodag. Först jobb 10.00-15.00 och sen vid 18 ska jag, Jimmy, Malin och Danny på bio - Frost! :) 


Gillar konturen/muskeln som kommer fram mer och mer vid axeln!!



Nötter

Nötter är inte något man behöver undvika. Visst, de innehåller fett men det är den bra sorten (enkelomättat). De är dessutom fullproppade med proteiner, vitaminer, antioxidanter och fibrer. Det är ändå viktigt med måttlighet eftersom nötter innehåller mycket fett och förbrukar många kalorier (ca 30 g om dagen är lämpligt). Förbered en lagom portion i förväg istället för att hela tiden sträcka sig efter nötskålen och köp nötter med skal eftersom de tar längre tid att knäcka och äta. Vare sig de har skal eller inte kommer man snabbt att bli mätt.
 
Jag försöker äta nötter varje dag, eftersom jag vill åt fettet och proteinet. Det är rätt så ofta jag har med mig mandlar i min shaker (har ett fack under shakern) som jag brukar äta under längre pass, typ mina ben pass och rygg pass. Man blir ju oftast väldigt hungrig under ett långt pass och då är mandlarna perfekta, för de mättar väldigt bra och är ju också väldigt goda :) Jag brukar ha med mig ungefär 25 gram = 150 kcal. Det räcker för mig och jag får en väldigt bra mättnadskänsla av 25 gram. Ibland kan jag även ha det som mellanmål om jag är på språng eller inte hinner fixa något annat mellanmål. Det är ju himla effektivt att ta med sig, tar lite med plats och väger knappt inget - kan ju inte bli bättre!
 
Mandel: Bland de mest näringsrika. Rik på protein och E-vitamin.
 
Cashew: Släkt med mango, pistasch och giftek. Rik på protein.
 
Hasselnöt: Fettsnål (för att vara en nöt) men ändå rik på fibrer och E-vitamin. Passar utmärkt att göra nötsmör av.
 
Macadamia: Ganska dyr. Krämig och knaprig på samma gång. Kolhydratsnål och rik på nyttigt fett.
 
Jordnöt: Egentligen inte en nöt utan en ärtväxt. Kolhydratsnål och rik på nyttigt fett, B- & E-vitamin och protein.
 
Pekannöt: Påminner om valnöt i smaken, men sötare. Rik på enkelomättat fett.
 
Valnöt: God källa till nyttigt fett och magnesium. Låt dem helst vara kvar i skalet tills du ska använda dem.
 
Pinjenöt: Fröna från pinjeträdet. Innehåller mycket zink och är en viktig ingrediens i pesto.
 
Pistasch: Älskad över hela världen. God källa till protein och fibrer.
 
 
 
Min fina "nötburk", som alltid är påfylld! :)

JFR

Tänkte tipsa om en hemsida som jag brukar kolla in då och då - www.jfr.se. Det är en hemsida som säljer fina smycken, mössor, lite kläder och iphoneskal m.m. Tycker faktiskt de har väldigt fina saker där. Hittade lite olika mössor som jag skulle kunnat tänka mig, har en mössa jag använder nu och den är så tråkig - helsvart utan tryck. Tycker att tryck på mössor är väldigt snyggt och det kan ju bli lite unikt med ju beroende på vad man väljer för tryck :) Det kan dock vara lite svårt att beställa mössor tycker jag för storlekarna kan vara så olika, jag tror att jag annars har ett rätt så "normalt" huvud, haha :P Alltså storleksmässigt då. Skulle kunna tänka mig att köpa en av dessa mössorna, de är inte så dyra heller, mellan 89-199 kr ungefär.
 
 

Dag 17

Idag är det dag 17, som tiden går. Idag fick det bli ett biceps, axel, rygg cardio pass så det blev ett rätt så långt pass på ca 2 timmar. Körde lite nya övningar idag som tog väldigt bra, några var i TRX banden och det är ju väldigt effektivt att träna idom banden för där använder man sig mycket utav sin egen vikt och det är ju gärna den styrkan man vill ha när man exempelvis kör armhävningar och så, råstyrkan liksom. Fick ju hem alla saker ifrån mmsports innan idag så invigde mina nya aminosyror xtend med jordgubb/kiwi smak, supergod.

Klarar 12 kg x 12 reps i biceps curl nu utan problem så ska se om jag vågad öka till 14 kg nästa gång :P
 
Dock så börjar mitt hjärta verkligen bulta jätte mycket när jag kör mina övningar och det känns som att pulsen är jättehög. Nästan lite obehagligt. Men det är väl koffeinet som gör att hjärtat rusar så, kände i alla fall att jag hade ett bra pump under hela passet. Sen som avslutning blev det crosstrainern i 20 minuter intervall - 300 kcal. Sen unnade jag mig att basta efter träningen, så jag var inte hemma fören 21.00. Är så skönt att basta. Tänkte basta hemma hos mamma på söndag, älskar det verkligen, blir väl så när man är uppväxt med det kanske? :) 

Kosten har också vart superbra idag, är så roligt att äta nyttigt och bra. Man får verkligen sådana där endorfinkickar av god mat och träning tillsammans. Hann inte äta något kvällsmål ikväll eftersom att träningen blev så sent och jag var inte så hungrig efter proteinbaren så det fick bli ett granatäpple :)
 


Den 14 januari började jag min lilla minideff och tänkte fortsätta tills sista februari! :)
 
Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mellanmjölk
 
Mellanmål 1: 1 protein bar
 
Lunch: Kycklingfié i kokosmjölk, fullkornscouscous och 1 tomat
 
Mellanmål 2: 25 gram mandlar
 
Träning: Biceps, rygg, axlar, cardio - 300 kcal
 
Under träning: Xtend aminosyror
 
Efter träning: 1 proteinbar + 1 banan
 
Middag: Äggröra på 4 ägg med broccoli
 
Övrigt: 1 granatäpple

Bars

Jag har ju ätit energybars nu några gånger både efter träningen och till mellanmål och jag älskar det verkligen!! speciellt med pepparkaks smak och även med lakrits smak, helt sjukt goda. Köper från Idrottskliniken så märket är "swebars" och kostar där 10 kr stycket, väldigt billigt ändå tycker jag. En sådan bar innehåller 18 gram protein och 205 kcal ungefär, så perfekt efter träningen eller som ett mellanmål. 
 
Jag åt en i bastun efter gymmet ikväll. Dock så smälte den nästan direkt, så blev lite kladdigt haha :P Jag är verkligen såld på domma barsen, kanske ska beställa hem ett paket och ha hemma? Tänkte att det är ju perfekt att ha på en lördag kväll istället för godis eller naturgodis, för detta smakar ju precis som godis :D Så köper jag ett paket med detta så blir det nog bara för att ha på lördag kvällar eller snabbt mellanmål, sen efter träningen så kan jag likaväl köpa dom på gymmet, för där är de billigare!
 
 


Lätt eller inte

Låt bilden tala för sig själv egentligen, den är så himla rätt på något sätt. För jag vet när man själv börjar med något, det kan vara vad som helst, men tex med träning eller något då har man ett mål och vägen dit ser oftast väldigt "lätt" ut i ens huvud, gör jag såhär, tränar jag såhär, äter jag såhär så når jag mitt mål... Men det är ju faktiskt inte alltid så lätt. Att träna rätt kräver kunskap och tålamod, äta rätt kräver kunskap, planering och tålamod och att nå sitt mål kräver envishet, tålamod och kunskap. Det är typ de 4 orden jag har i mitt huvud dagligen - envishet, tålamod, planering och kunskap. För det är ju så det är. Det är inte bara att köpa ett gymkort och sen inte veta hur man ska träna, vad man ska träna eller hur man ska utföra det. Innan jag började träna på gym så satt jag ofta och läste på olika forum och googlade olika övningar och sög in massvis med kunskap för att kunna nå mitt mål.
 
Vägen till ett mål är oftast inte så lätt som man kanske hade hoppats på, tyvärr. Det är liksom inte bara att tro att man får en fitness kropp om man tränar, kosten har ju också en stor del. Är inte kosten okej, så är det nog rätt så svårt att få en rippad kropp. Kunskap är A och O. Det kräver nogrann planering för att veta att man får i sig allt man behöver och att man får i sig rätt sorts mat. Innan tyckte jag det var tråkigt att tänka på mat när jag tränade, men då hade jag ingen motivation heller och ingen envishet, annat från vad jag har idag. Lifesum (shapeup) har hjälpt mig väldigt mycket och jag har fått stor kunskap om vad alla livsmedel innehåller. Mitt mål i början såg ungefär ut som de flestas "tränar jag hårt och intensivt så når jag mitt mål", det har jag märkt nu att det inte är så. Jag har märkt att utan min kunskap så hade jag kunnat träna hursom utan att ens veta vad jag tränar för muskelgrupp, men med min kunskap så vet jag exakt varje gång jag tränar, hur jag ska träna, vilka muskelgrupper som ska köras tillsammans, vilka vikter som är lämpade för mig, vilken teknik jag ska använda så att jag inte skadar mig, i vilken ordning jag ska köra övningarna så att jag inte tröttar ut en muskel för mycket så att jag tappar teknik i en annan osv. Och det är ju tyvärr så många skadar sig eller inte ser några resultat av sin träning, för att de tränar fel.
 
 Ett mål kräver disciplin att nå och det tar tid att komma dit. Det har sina upp och nedgångar, vissa dagar är man mindre träningssugen än andra och ibland blir man sjuk och kan inte träna osv osv. Ni förstår nog min tanke. Men låt det ta tid, låt er ha dagar när ni inte är lika sugna som andra dagar, det är liksom helt okej. Man är ingen robot som kan programmera att idag ska jag träna och vara glad, när man inte är det. Det är liksom okej :)
 
Syftet är att inte ge upp. Oftast sätter man för stora och höga mål och krav på sig själv. Börja istället med delmål, det funkar det med. Ha ett slutmål men emellan har man delmål. Exempelvis att om 1 månad ska jag klara 12 reps 40 kg i benspark utan att vila (typ mitt delmål, hehe). Vägen till ett mål är inte alltid en dans på rosor och låt det vara så. Jag vet själv att jag innerst inne vill klara plankan en längre tid (några minuter), men det är ett rent helvete den resan vill jag lova. Jag trodde ju typ i början när jag inte var så påläst att plankan klarar jag väl, pfft. Resan att bara klara 2 minuter har gått upp och ner hela tiden, ibland har jag bara velat lägga ner plankan för att jag ibland har stannat i utveckling kändes det som. Men det är ju precis det man inte ska göra, man ska hoppa upp på hästen igen, så att säga. Huvudsaken är att man någon gång når sitt mål, låt det ta sin lilla tid - för man kommer dit, med tålamod, kunskap, planering och envishet!
 

Blogglista

1. Vem är din bästa vän? Erika och Hanna

2. Vilken färg har du på dina trosor just nu? Silvriga

3. Vilken färg har du på din BH just nu? En svart sportbh

4. Vilket är ditt favoritnummer? Nummer 3
 
5. Vad var det senaste du åt? Fibergavregrynsgröt med minimjölk (tråkiga mig haha)

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Röd tror jag :)

7. Hur är vädret just nu? Blåsigt som bara den och det snöar

8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? En handläggare

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Haha, oftast rumpan och ögonen

10. Favorit TV-program? Följer mestandels bara serier som "bonde söker fru" eller djurakuten".

11. Har du några syskon? Ja, jag har 4 stycken storasystrar

12. Längd? 175 cm

13. Hårfärg? Guldblond typ

14. Ögonfärg? Mörkblåa

15. Använder du kontaktlinser? Nej

16. Favorit högtid? Julafton självklart, men tycker även om midsommar

17. Favorit månad? Juni, för då fyller jag år ;)

18. Har du gråtit någon gång utan någon anledning? Ja, det har säkert hänt

19. Vilken var den sensate filmen du såg? Tittade på en film igår på netflix men kommer inte ihåg vad den hette. Handlade i alla fall om 2 st tjejer som startade en sexlinje :P

20. Favoritdag på året? Julafton, första dagen på semestern, min födelsedag

21. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Nej det skulle jag inte vilja påstå

22. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? Jag tror faktiskt inte det, har sjukt dålig balans

23. Kramar eller kyssar? Kramar ibland och kyssar ibland 50/50

24. Choklad eller vanilj? Choklad

25. Har du tattueringar? Ja, 2 stycken

26. Vad lyssnar du på just nu? Ingenting, tv i bakgrunden

27. Är du kär i någon kändis? Kär och kär vet jag inte, men är förtjust i Wentworth Miller och Channing Tatum ♥

28. Vilka böcker läser du just nu? Just nu läser jag "femtio nyanser av honom"

29. Piercingar? Ja, 3 hål i varje öra och i navelen

30. Favorite filmer? Hm, Titanic, björnbröder,
 
31. Ditt favoritfotbollslag? Är väl inte direkt så insatt i det, men får väl hålla på min sambos favorit lag - Real Madrid

32. Vad gör du just nu? Funderar på om jag ska träna nu eller i eftermiddag :P

33. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Gärna saltade OCH smöriga, men väljer det första - saltade

34. Hundar eller katter? Hundar

35. Favoritblomma? Nejlikor är väldigt fina och luktar gudomligt

39. Har du blivit påkommen göra något du inte får göra? Haha, flera gånger

36. Har du en bästa kompis i det motsatta könet? Nix, inte en bästa kompis men har en del bra killkompisar

37. Har du älskat någon nångång? Självklart

38. Vem vill du träffa just nu? Just nu skulle jag vilja träffa Hanna eftersom hon fyller år idag - GRATTIS ♥

39. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Ja, men inga jag träffar direkt så längre

40. Har du någon gång skjutit med en pistol? Inte en pistol, men med ett hagelgevär :O
 
41. Gillar du att flyga med flygplan? Gillar och gillar vet jag inte, men det går ju fort och jag gillar snabba saker
 
42. Höger eller vänster-hänt? Högerhänt

43. Hur många kuddar sover du med? 3 stycken, en väldigt bra förbättring för när jag var mindre sov jag med 6 stycken. Alltså inte på varandra men 3 stycken på varandra och 3 st till på varandra bredvid typ :P

44. Saknar du någon? Ja, självklart jag saknar många

45. Lyssnar du på radio? Ja, varje dag!
 

Crazy Horse

Sån här var Kayla när jag släppte ut henne från stallet i morse efter att stått inne inatt. Hon är verkligen underhållande att kolla på :P

Hon var mycket galnare precis när hon kom ut, på filmen har hon redan vart ute i 10 minuter! Haha :)

Snöoväder

Jaha, undrar om man kan rida idag eller om det är alldeles för kallt/stormigt. Har känt de senaste gångerna som jag varit ute och ridit att det inte är någon mening att rida när det blåser eller yr en massa eftersom att Kayla blir otroligt hispig och okoncentrerad, så då tycker jag inte att det är någon direkt mening. Är hon nogerlunda lugn så kanske vi kan ta en road walk i alla fall så att hon kommer lite ut.
 
Det är så tråkigt när ridningen blir drabbad pågrund av vädret, men man kan ju inte göra så mycket tyvärr :/ Får jobba upp hennes kondition till våren istället!
 
 

Dag 16

Idag har jag haft en sådan där perfekt kost och träningsdag, allt har liksom bara flytit på så himla bra hela dagen. Kosten har suttit sådär perfekt och jag har ätit bra mat och känt mig mätt hela dagen och humöret har varit på topp. Jag tror faktsikt mycket på det där att maten inverkar mycket på hur man mår. Äter man dålig mat, halvfabrikat, mycket onyttigt och så, så tror jag absolut att det kan påverka både humöret och hur man mår. Tror till och med att det finns viss mat som kan göra en mer deppig? Men jag kan ha fel... Men jag märker i alla fall på mig själv att jag är mycket gladare och allertare nu när jag äter bra och ren mat och jag fåt i mig alla mellanmålet och så. Det påverkar ju även sömnen vad man äter och så med. Jag känner mig i alla fall mycket mer levande och mer "lycklig" nu för tiden, det jag har haft svårigheter med att känna innan. Och det är sen jag började äta bättre som jag har börjat må bättre med. 
 
Innan kunde jag äta vid 12 och sen inte äta någonting fören typ 19 på kvällen. Och då gick jag runt och undrade varför jag var så sur och nere hela tiden? Det är ju självklart inte bara de faktorerna som är anledningen när det gäller just mig men jag tror ändå att det är en anledning i alla fall till att jag har börjat må mycket bättre :) Så ser över era matvanor och vad ni stoppar i er, jag tror att det kan ha stor betydelse!
 
Blev ju ett killer pass för benen och rumpan idag, fick himla bra kontakt med rumpan kände jag, speciellt när jag gjorde djuuuuupa knäböj med en 10 kg viktplatta i händerna som jag höll rakt ut från kroppen och varje gång jag gick ner i knäböj så drog jag upp viktplattan så att jag hade armarna rakt utåt framåt och sen när jag stod upp igen så tog jag ner den och så om igen 12 reps x 4 set, tog riktigt bra och även lite extra träning för armarna och axlarna.



Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med hallon och minimjölk
 
Träning: Ben, rumpa, mage och lite axlar
 
Mellanmål 1: En proteinbar (pepparkaks smak, så himlans god)
 
Lunch: Alaska pollock filé med 1 potatis, broccoli och spenatsås (hade många matlådor med det, så det har blivit den maträtten några dagar nu, hehe)
 
Mellanmål 2: Banansmoothie med kvarg
 
Middag: Äggröra på 3 st ägg och broccoli
 
Kvällsmål: 2 st finncrisp med jordnötssmör
 
Får hoppas att mitt caseinpulver kommer nu imorgon eller på fredag så att
jag kan börja äta det som kvällsmål istället de dagar jag tränat :)

Uteplats

Vi bor ju på markplan och har då en jättefin uteplats som verkligen är så skön att sitta på under sommaren och sommarkvällarna. Jag fick ju rottinggruppen av Jimmy i 22 års present i somras (+ en resa till Cypern, hehe) och det passade perfekt där. Sen snyggade jag till häcken runt om också, så att den blev jämnhög och fin, blev sådan skillnad. Det är så skönt att ha en uteplats där man kan sitta och bara ta det lugnt, sen är det perfekt för hundarna med att de kan vara ute och njuta av sommaren. Helst av allt hade jag ju självklart velat ha en liten trädgård med, men det kommer i framtiden :) Tålamod, tålamod hehe...
 
Det blir väl lätt så när man är uppväxt ute på landet då man haft tillgången till att springa fritt och kunnat haft djuren lösa och så. Men sen i framtiden ska jag ha ett hus med en stor trädgård så att hundarna kan få springa lösa och leva hundlivet. Sen är det ju även kul för ett barn också att kunna vistas ute i en stor fin trädgård med massa fruktträd och blommor. På sommarna älskar jag att vara hemma hos mamma för då är det så nostalgiskt på något sätt, sommaren där ute är verkligen underbar!! Mamma har ju så fruktansvärt fin trädgård då hon är väldigt intresserad av blommor och arrangemang av alla slag. Växte ju upp med färska grönsaker och frukter, så ekologiskt javisst :) Jag vill gärna att mina barn ska få en sådan möjlighet till uppväxt som jag hade, att få bo på landet och ha djur och kunna leka och springa fritt på en stor trädgård!
 
Till sommaren om vi då inte flyttar innan dess så tänkte vi köpa ett stort tygtält eller vad det kallas och ha över så att man även kan sitta där när det regnar eller blåser kraftigt men fortfarande är varmt liksom. Finns på ikea som vi kollat ut redan :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rippad...

Sen jag började äta underskott och köra mer cardio för 2 veckor sedan så har jag känt mig så mycket mer rippad och tajt. Armarna och självaste överkroppen känns mer fast och mer figurer börjar titta fram för varje träningspass känns det som, kul! :) 

Även benen tycker jag också har fått mer muskler och jag kör ju alltid väldigt tungt på benen i tex benspark, där lastar jag alltid på 10 kg mer än vad jag egentligen orkar och sen om jag bara klarar 5 rep och ska klara 12 st så vilar jag i 3-4 sekunder och sen kör jag upp till 12 reps. Benspark är verkligen den övningen som ger otroligt mycket mjölksyra!! 

Men det är så kul när saker och ting händer med kroppen. Man har verkligen makten att forma den som man vill i princip med lite envishet och tålamod :) Så ge inte upp, förr eller senare kommer det resultat och då kommer ni tacka er själva! Något som hjälpt mig väldigt mycket är att ta kort hela tiden.. Då får man verkligen det svart på vitt att exempelvis biceps blivit större! Har nog kort på mina armar efter varje pass och är kul att se från typ ett halvår och nu. 





Sjukt bra

Idag blev det verkligen ett sjukt bra ben och rump pass. Körde alla mina övningar i smithmaskinen och sen även fria utfall med 20 kg. Var helt slut i benen sen, kändes som jag skulle ramla ihop hela tiden, haha :P La även in 2 st axelövningar.
 
Hade även med mig aminosyror xtend från mmsports. Jimmy köpte innan mig så han fick hem sitt igår så jag skulle testa. Mitt hjärta bultade som bara den och vissa stunder mådde jag lite illa faktiskt fastän jag hade ätit frukost innan. Vet inte varför? Var likadant med ripped, fast av dom mådde jag verkligen skit illa. Känns ändå bra att tillföra protein under passet med :) 
 
Invigde mina nya shorts idag :) 
Satt som en smäck och kände mig faktiskt inte alls obekväm i dom, snarare tvärtom. Tycker att mina benmuskler syns mycket mer nu och man ser ju det på ett annat sätt när man har shorts med :) Ni får ursäkta om bilderna blir väldigt suddiga när jag tar bilder efter passen men det är för att jag oftast skakar som ett asplöv och kan då inte fokusera kameran, haha! :D
 
 
 
 
 
 
 
 

Rå om sig själv

Igårkväll så hade jag en sådan där "rå om sig själv" kväll. Väldigt välbehövligt. Jag hade ansiktsmask, målade tånaglarna, rakade benen och smörjde in mig med brun utan sol. Det var en sådan sak som jag och Gunnar pratade om igår. Han sa att han tyckte att jag hade vuxit och börjat "lära känna mig själv" på ett annat sätt och jag kan bara instämma!! :) 

Vi pratade om hur viktigt det är att rå om sig själv och göra saker som man mår bra utav. Och jag tog upp det att jag har börjat äta bättre och äter regelbundet, för tillräckligt med sömn (ungefär 8 timmar). Innan kunde jag sova till 10.30 och då var typ hela min dag förstörd... Så det är så skönt att ställa klockan på 8 fastän man är ledig, så att man inte behöver stressa med något och man hinner med allt man vill hinna med. 

Så sätt tycker jag att jag har blivit så mycket bättre. Att börja ta ansvar över mitt liv och göra sådant som jag mår bra utav för det är jag värd. Det känns skönt när en proffesionell person säger att han ser en utveckling hos mig, blir så lycklig då! Och jag har så mycket färre dalar nu. Har många fler toppar, vilket är så himla skönt! Och som Gunnar sa "du måste tillåta dej att vara lycklig och glad. Det kanske är olikt hur du brukar ha känt dig och det kanske är konstigt att känna sig mer glad och lycklig men vänj dig vid den tanken att du är glad och lycklig, för det är någonting du är värd att vara och som du faktiskt börjat tillåta dig att vara för första gången i ditt liv för innan har du lagt ner mer energi på att andra runt omkring dig ska vara lyckliga och du har då glömt bort den viktigaste personen i ditt liv - dig själv"! 



Dag 15

Idag åkte jag ju som sagt inte till gymmet utan har tagit 2 st powerwalks istället som blev på 1 timme var :) Tycker att det är så skönt att röra på sig även fast man har vilodag ifrån gymmet. Nu har jag ju vart duktig med maten i 15 dagar så ikväll unnade jag mig faktiskt en SEMLA :D Var så himlans gott... Men onyttigt!! 

Men jag kände att det var på tiden att jag fick unna mig något. Dock innehåller en semla strax över 300 kcal så efter att jag hade ätit den så låg jag på för lite underskott. Annars hade jag legat exakt på - 500 kcal :) Men men, vad gör det? Inte världens undergång! 

Imorgon ska jag ställa klockan tidigt så ska jag ta en lång runda med hundarna, sen ska jag åka till gymmet och sen basta efter det, sen hem till hästarna och sen börjar jag jobba natt vid 13.30 så får hoppas jag hinner med allt! :)




Dagens kost:

Frukost: Banansmoothie med kvarg

Mellanmål 1: 2 st knäckebröd sport+ med ost

Lunch: Alaska pollock filé med 1 potatis, spenat sås och kokt broccoli 

Träning: 2 st 1 timmes powerwalks

Mellanmål 2: 25 gram sötmandlar

Middag: Kycklingkorvsgryta med röda linser och matvete

Kvällsmål: 2 st finncrisp med jordnötssmör 

Övrigt: 1 semla

Ändring

Idag skulle jag egentligen tränat och haft en vilodag imorgon istället men kör tvärtom istället. Vill helst träna ben och rumpa när det inte är så mycket folk på gymmet (vid 14-16 tiden) men kommer man efter 16.00 så är det sjukt mcket folk och då är Smith maskinen oftast upptagen. Haft personalmötet och träffat Gunnar idag, så kom hem för sent. Så jag tar en vilodag från gymmet idag och kör passet imorgon morgon istället :) 

Har redan gått en powerwalk på 65 minuter med hundarna och sen ikväll ska Jimmy och jag ta en till på 60 min som kvällsrunda med hundarna :) Skönt att komma ut och förbränna lite fastän man inte är på gymmet. Som sagt mina "vilodagar" blir oftast inga vilodagar, bara rent styrkemässigt isåfall.



Denna outfiten ska jag köra på imorgon på mitt ben och rump pass :) Matchade färger!



Hummel

Igår fick jag hem mina nya hummel leggins :) Var verkligen jättefina men dock så var de inte så elastiska eftersom det är bomull så under passet igår så åkte de ner hela tiden så fick dra upp dom hela tiden för att de är för stora vid midjan :P Ändå tog jag storlek XS. Torktumlar jag dom så kanske de blir för korta i benen, så får använda dom när jag inte kör ben eller där jag behöver gå ner på huk för mycket... Men fina är dom i alla fall :)



New in

Blev ju lite shopping igår ändå. Hittade inga träningslinnen på Gina, uselt utbud men på HM hittade jag 3 men den ena fanns vara i S och behövde XS så det fick bli 2 st nya linnen i alla fall :) Alltid kul att köpa nya kläder. Har verkligen behövt köpa mer vida tröjor som inte är så tajta som man kan ha på jobbet och så och hittade mycket på rean, perfekt :)


Köpte den till vänster i lite olika färger :)


Hittade dessa shorts på HM, verkligen skit snygga. Känner mig dock inte så bekväm med shorts ännu men ska se om jag inviger dom idag på mitt ben och rumppass :)


Hittade en jätte skön sport bh med, var himla skön med stoppning där fram!



Dag 14

Weho, jag har klarat 2 veckors gränsen :D Haha.. Som jag skrivit tidigare så är det inte så svårt att ligga på ett underskott när man förbränner så mycket som jag gör. Kommer nog vara betydligt svårare att ligga på ett överskott :) 

Idag körde jag och Jimmy ett axel, bröst och triceps pass, blev ett riktigt mördar pass då vi körde riktigt tungt på alla övningarna, körde mitt lilla chock pass :P Sen efter träningen åt jag mina goda protein pannkakor som är så sjukt goda!! :) Skulle kunnat äta dom varje dag. 

Erika har ju vart här hela kvällen så vi beställde 4 kg proteinpulver var och sen köpte jag även aminosyror och casein pulver som är långsamt protein som jag tänker ta innan läggdags de dagar jag tränat! Eftersom vi beställde allt tillsammans så fick vi nästan 300 kr rabatt, hur bra som helst :) Sen beställde jag självklart en rosa shaker också, ett måste ;) Får hoppas att det hinner komma innan helgen! 






Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk 

Mellanmål 1: 1 apelsin och 100 gram minikeso

Lunch: Kycklingkorvgryta med röda linser och matvete

Träning: Triceps, axlar, bröst, cardio - 200 kcal

Mellanmål 2: 2 st proteinpannkakor med hallon

Middag: Alaska pollock filé med 1 potatis och spenatsås

Kvällsmål: 2 st finncrisp med jordnötssmör och 1 avocado med lätt creme fraische 

Övrigt: Honungsmelon och galia melon

Formbilder & mätning

Egentligen så är det ju ingen überskillnad direkt på min kropp. Jag skulle i så fall mer vilja säga att kroppen är mer fast istället, som magen och så, för den är ju lika stor men mer muskulös, kan nog inte gå ner så mycket runt magen eftersom jag redan är smal där för min längd, men mer muskulös hade vatt bra. Armarna är det ju skillnad på i alla fall, vilket är bra för det är där jag vill bli muskulös :) Låren är ju till och med större än vad de var andra mätningen i november? Men mindre än vad de var första mätningen. Man blir lite små ledsen när man istället ökat i mått, men samtidigt så kan jag ju fått större ben av muskler, men vad vet jag. Annars tycker jag mina ben ser smalare ut. Men ska man lita på måttbandet så har jag ju gått upp 2 cm på låren sen november! :P Men inget att fälla tårar för, är säkert muskler eller så kanske man inte mätt på exakt samma ställe... Bara jag själv tycker att de ser smalare ut så :)
 
Annars så tycker jag inte att det hänt så mycket ^^ Men som sagt man blir ju ofta blind när det gäller en själv, så man får vara noga på att ta mycket kort så att man kan jämföra. Kollar man på vikten så har jag ju gått ner, men undrar vart :P Somsagt, tror att när man är så smal som man kan bli eller så, så är det fastheten och musklerna som mer börjar komma fram, man kanske inte bli smalare rent måttmässigt men man ser mer vältränad och fit ut, och det är huvudsaken för mig. Egentligen behöver jag inte ändras så mycket på måtten (mer än benen och armarna i så fall), bara fastheten kommer och man ser mer fit ut! :) Jag blir inte butter bara för att måttbanden inte visar värsta skillnaden, just för att jag inte hade så mycket att ta på från början. 
 
September 2013:
Vikt: 66.5 kg
 Mage: 75 cm
 Midja: 84.5 cm
 Rumpa: 103.5 cm
 Lår: Vänster: 59.5 cm Höger: 60.6 cm
 Armar: Vänster: 27.1 cm Höger: 26.6 cm
 
November 2013:
 Vikt: 65,4 kg
 Mage: 73 cm
 Midja: 82,5 cm
 Rumpa: 99 cm
 Lår: Vänster: 56,5 cm Höger: 56,5 cm
 Armar: Vänster: 28 cm Höger: 28 cm
 
Januari 2014:
Vikt: 63.5 kg
Mage: 73 cm
Midja: 82 cm 
Rumpa: 98 cm
Lår: Vänster: 58 cm Höger: 58 cm
Armar: Vänster: 29 cm Höger: 29 cm
 
 
Skillnad sen September 2013:
 Vikt: - 3 kg
Mage: - 2 cm
Midja: - 2,5 cm
Rumpa: - 5,5 cm
Lår: - 1.5 cm
Armar: + 2 cm (vilket är bra, för jag vill ha större armar)
 
 
Här tycker jag att jag ser stor skillnad på midjan från bild 1 och bild 3, midjan är mycket mer innåt liksom och den är mer markerad, snyggt! :) Sen tycker jag även att min hållning blivit bättre över axlarna, innan hängde jag mer med ryggen, nacken och axlarna.
 
 
Rumpan har ju ändå ändrats rätt så mycket. På första bilden ser den mer hängig ut och på andra bilden mer rund ut och på den sista bilden ser den både rund och fastare ut :) Dock så hänger ju min vänsterskinka lite längre ner än högerskinkan :P Haha.. Undra varför det blir så, kanske för att jag är starkare i högersidan så jag tar automatiskt i mer på den sidan? Sen kan det ju vara så med att ena benet är längre än det andra och då står man lite snett, men jag vet faktiskt inte. Midjan tycker jag också har blivit mer markerad på den här bilden. 
 
Något jag vill ha bort eller i alla fall tona ner är mina ridbyxlår, alltså det som går in precis under rumpan, hade velat ha mer glugg där, men sådant är ju självklart genetiskt också! Så länge jag rider kanske det inte går att träna bort, för jag tränar de musklerna hela tiden när jag rider ju. Sen även mina höfter, de är verkligen gigantiska (tycker jag), det går liksom ut så mycket vid sidorna av rumpan, men det är ju så oftast att det man inte har vill man ha och tvärtom :P
 
 
Här är det ju rätt så stor skillnad. Förstår inte riktigt vad jag gör på mittenbilden men spänner väldigt snett i alla fall. Höger bilden är jag nöjd med, lite lite mer muskler vid axlarna och större triceps, sen är jag nöjd :) Vet faktiskt inte om jag vill ha större biceps, det blir liksom to much på mig i så fall tycker jag, men allt kan ju ändras! ;)
 
 
 
 
 
 
 
Tycker ändå att benen blivit fina, jag har ju en liten rolig form på mina ben så de kanske aldrig kommer se ut som jag vill ha dom, haha :P Men eftersom att jag har så breda höfter och vida former vid sidan av rumpan så uppfattas ju mina ben större än vad de kanske egentligen är. Hade jag bara inte haft dom formerna på sidan över låren så hade jag kanske sett mycket mer vältränad ut, men nu ser jag istället bred ut. För man ser ju att lårmuskeln slutar synas precis där det börjar bli brett på mig ^^ Tränar ju mycket utsida lår, så vi får se om det går att forma till! :)
 
 
Vet inte om man ser det så tydligt egentligen, men jag har ju rätt så många "tigerränder" som jag kallar det. Speciellt på rumpan och lite på framsida lår. Fick det när jag började med p-piller. Sen när jag började med p-staven så fick jag två stora bristningar på sidan av rumpan precis under födelsemärket där (haha), tror man ser det om man kollar tydligt. Men de är lite mer rödaktiga och inte vita som mina andra. Vet inte alls vad det kan bero på? Men det är ju sådant man får leva med :)

Stan

Nu ska jag iväg till stan en runda och se om jag hittar något för mina presentkort som jag fått :) Ska se om jag hittar lite nya träningslinnen i alla fall. Precis suttit i bilen nere i stan och ätit mitt mellanmål  haha :) Minikeso och en apelsin, perfekt att ta med sig när man är på vift!

Sen ska jag till Ica och hämta ut mina hummel leggins som jag beställde i helgen, snabb leverans gillas!!

Magutmaningen

Nu till den här mag utmaningen jag började med för drygt 2 veckor sedan, alltså det går sådär alltså :P Det är riktigt tungt och jag fattar inte riktigt hur jag ska orka klara av slutmålet, men det ska gå!! I lördags kväll på jobbet så körde jag mitt schema på golvet. Inte det skönaste att ligga på ett hårt trägolv, men det gick.

Skulle göra 55 situps, 65 crunches, 33 leg raisers och 42 sekunder plankan, lätt som en plätt? Knappast, speciellt inte när man ska göra alla övningar precis efter varandra! Trodde jag skulle dö rent ut sagt efter de två första övningarna, men klarade det. Dock var jag tvungen att vila några micropauser som det kallas när man vilar typ 4 sekunder och sen fortsätter köra. Men jag klarade det i alla fall :) Men jag ska klara det utan micro pauser med, skulle så inte vara fallet så är jag inte bitter för det. Fastän med små pauser så är det riktigt tungt ändå!! Och jag lär ha en stark mage ändå efter denna utmaningen, med eller utan micro pauser :)


Haha, var helt röd om kinderna efteråt :P






Dag 13...

Idag har det blivit rätt så mycket träning och håll igång. Först åkte jag hem till mamma och red en runda på Kayla. Men självklart så började det blåsa jättemycket när jag började rida så Kayla blev jätte stirrig och ville trava hela tiden. Får trösta mig att hon bara är så ibland och inte alls så ofta. Kanske 1 månad av 12 typ, annars är hon en västligt cool häst och lugn av sig. Men ibland är hon lite hispig som sagt :) 

Sen åkte jag och mötte upp Malin på gymmet och vi körde rygg, biceps och mage. Vi körde 3 set med dropset och mina armar var verkligen som bly efteråt, helt slut. Kul att träna med Malin, dock så snackar vi inte så mycket eftersom båda är så fokuserade och kör sitt race, men ändå kul att köra seten tillsammans med någon :) Sen gick jag och Jimmy en kvälls powerwalk med hundarna på lite mer än 1 timme. 

Kosten har vart okej idag, dock så har jag inte hunnit med alla mellanmål utan bara 1 av 2. Men ibland blir det ju så :) Fått i mig lagom protein i alla fall. Imorgon kommer Erika hem till mig och då ska vi beställa hem massa proteinpulver, casein pulver och aminosyror :)






Dagens kost:

Frukost: 2 st knäckebröd sport+ med 2 kokta ägg

Lunch: Laxfilé med matvete och kokt broccoli 

Träning: Rygg, biceps, mage, 25 minuters ridning, 1 timmes powerwalk

Mellanmål 1: 1 proteinbar (köpte en bar på IK efter träningen för jag var så hungrig. Sjukt god!! Men innehöll 230 kcal, men det var egenligen strunt samma eftersom jag förbränt så mycket idag)

Middag: Kycklingkorvgryta med röda linser, matvete och grönsallad 

Kvällsmål: 2 stycken protein pannkakor med hallon

Träningsskor x 3

Jag köpte ju självklart på mig Nike (fejk såklart) när vi var i Thailand eftersom de var så fruktasvärt snygga och väldigt bra kvalité, så jag betalade mellan 180-200 svenska kronor för varje par och jag köpte 5 par. 3 stycken till mig själv, 1 par till Malin och 1 par till Erika. De är verkligen supersköna och jag kan absolut inte se någon skillnad på dessa och ett par äkta Nike? Är i alla fall perfekta gymskor :)
 
Det blev ett par mintgröna, ett par aprikosfärgade och ett par svarta ♥
 
 
 
 
 
 
 

Stop for a while

 
 

Sammydress

Jag brukar kika på en hemsida som har väldigt billiga kläder, smycken, skor osv. Hemsidan heter www.sammydress.com och är en utländsk sida, vet inte riktigt vilket land. Men dom har i alla fall super billiga grejer så jag är SÅ sugen på att beställa någonting därifrån men skor får jag typ inte beställa för Jimmy för han tycker att jag har för många (kanske jag har, haha). Men det finns även fina killkläder och till billiga priser. Så kika in den sidan vettja om ni vill ha lite unika kläder som inte finns att köpa i Sverige :) Finns även barnkläder.
 
 
Dessa kostar liksom bara 11 euro :)
 
 
 
Dessa tyckte jag med var så söta och fina.
Perfekt till ett par tajta svarta jeans.
 
 
Perfekt till Jimmy.
Alla hjärtans dag present kanske? :D
 
 
Dessa var också väldigt fina, till Jimmy.
 
 

Dag 12

Idag har jag verkligen haft en vilodag eftersom jag har jobbat sen 10.00 imorse och jobbar ända tills 10.00 imorgon, så det blir ett 24 timmars pass. Så idag har jag inte gjort någonting, mer än jobbat då. Var ute och gick en promenad på 10 minuter, men thats it. Känns så konstigt att man inte gått mera idag, inte ens med hundarna liksom. Annars på mina såkallade "vilodagar" så går jag ju ändå alltid långa 1 timmes promenader med hundarna, fastän jag inte ser det som träning utan mer som en sak jag måste göra liksom :) Så egentligen har jag aldrig några direkta vilodagar, bara i så fall vilodagar ifrån gymmet men rör ju på mig väldigt mycket ändå.
 
Så idag har jag verkligen fått tänka på vad jag stoppat i mig så att jag inte ätit för mycket. Men tro det eller ej så har jag klarat det rättså bra ändå. Vi hade grillad kyckling till kvällsmat och det var verkligen supergott, var så längesedan jag åt grillad kyckling. Men imorgon blir det träning igen, först hem och rida och sen ska jag till gymmet och förmodligen köra ett gympass tillsammans med Malin! :)
 
Sen köpte vi hem lite naturgodis också, så det får jag mumsa lite på ikväll :D



Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk
 
Mellanmål 1: 1 apelsin
 
Lunch: Laxrullar med 2 st potatisar och grönsallad
 
Mellanmål 2: 1 knäckebröd sport+ med minikeso och 1 apelsin
 
Middag: Grillad kyckling med en grönsallad
 
Kvällsmål: 2 stycken finncrisp med jordnötssmör och lite naturgodis 

Skillnad

Eftersom att jag aldrig har varit sådär "stor" så har jag ju inte så många bilder att jämföra med, alltså som visar någon större jätte skillnad på kroppen jag har idag, kanske mer än fastheten i så fall. Men jag hittade en bild från sommaren 2012 då vi var i Turkiet. Hela den resan kände jag mig faktiskt "tjock", sådär plufsig, för jag har ju aldrig varit stor. Fastän jag visste innerst inne att jag inte var tjock så kände jag mig ändå sådär konstig på något sätt. Inga bikinis passade och jag kände mig allmänt opassbar till den personen jag var. Som mest tror jag att jag har vägt 68 kg och det var precis innan vi åkte till Turkiet och då tränade jag ingenting, jag red bara och gick promenader med hundarna, så det var ju inga muskel 68 kg vi snackar om då. Egentligen så är ju inte 68 kg en jättehög siffra till min längd (175 cm), men för mig kändes det jättemycket. Som minst har jag vägt 55 kg tror jag, men då var jag smal vill jag lova. Jag skulle vilja väga ungefär 63 kg MED massa muskler.
 
Somsagt, min kropp har en tendens till att lägga på sig extrakilon på låren och rumpan, ingenting på magen, armarna eller brösten, vilket jag hade velat. För på mig passar det liksom inte riktigt ihop, hellre större underkropp och större överkropp än större underkropp och mindre överkropp :P Låter säkert lite flamsigt, men ni förstår nog vad jag menar!
 
Vänster bild är sen sommaren 2012 och höger bild sen vintern 2013. Jag tycker att magen är mycket fastare nu än vad den var 2012 och jag tycker att jag ser allmänt mycket större ut på vänsterbilden, eller så är det bara en inbillning :)
 
 
Jag är faktiskt nogerlunda nöjd med kroppen jag har idag. Visst hade mer muskler och mer fasthet gärna fått uppenbara sig (haha), men det krävs ju jobb och jag kommer väl dit allt efter som. Jag har ju mycket mer än bara träningen att tänka på - heltidsjobb, motionera hästar, motionera hundarna, så det är ju inte bara träningen som min energi går till utan så mycket mera. Hade jag bara haft träningen så kanske jag hade haft mer tid att verkligen träna riktigt, det har väl egentligen nu med men ibland kommer man ju till sådana situationer där man måste välja mellan att rida och träna och det är inte alls roligt, speciellt inte när man verkligen vill båda!! 

Mätning

Imorgon tänkte jag faktiskt mäta mig för första gången sen jag åkte till Thailand. Vet att jag mätte mig precis innan så nu får jag se om det hänt något. Förväntar mig faktiskt inte några jumbo resultat eftersom jag ändå var på semester i 3 veckor, så är måtten +- 0 så är jag nöjd i alla fall, vikten likaså :) Det är ju lite små tråkigt att mäta sig när man kanske inte har så mycket att gå ner, har man flera kilo att gå ner så är det ju roligt att mäta sig och sen jämföra med de gamla måtten, för då måste det verkligen hänt något liksom. Kan tänkte mig att det kommer vara mycket roligare och motiverande att mäta sig sen efter en graviditet exempelvis där man förmodligen har extrakilon man ska gå ner.
 
Jag känner mig sådär peppad till att bli gravid och sen gå ner alla kilon igen, eftersom jag känner så många som gjort ett sådant riktigt grymt jobb efter förlossningen där de har snyggare kroppar än var de hade innan graviditeten, då är man fasen grym!! :) En eloge till alla er, grymt bra jobbat. Sen har ju självklart generna en stor del där också om man har lätt att gå ner eller inte. Min mamma gick upp 30 kg med mig, så det fasar jag för. Men hon åt också som en valross sa hon :P Så kanske vart därför. Jag hoppas att jag ska kunna träna under graviditeten också och försöka äta bra mat, sen förstår jag att sötsuget är ett helsike när man är gravid, men det får man ta då, hehe!
 
Så imorgon under dagen lägger jag in ett inlägg med mina mått och vikt och lite formbilder :)
 
 

I love you

 
En fin bild från nyårsafton i Thailand.
Jag ljuger om jag skriver att jag faktiskt inte saknar det lite.

Paket

Fick hem mitt paket från www.donnabeauty.se i veckan med mina efterlängtade hårprodukter. Schampot tog precis slut så måste börja på den nya medan balsamet och oljan fortfarande räcker ett tag till.

Något jag gillar med den här serien är att den luktar otroligt gott!! Mitt hår luktar liksom fortfarande gott efter jag vart hos hästarna, DÅ är det ett bra schampo och balsam vill jag lova, hehe ;) 

Paketpris 499 kr.
Som hittat enligt mig eftersom oljan håller i typ 6 månader även om man använder den varje dag!





Äntligen fick jag en pump på oljan. Har inte det på den jag har nu och då är det så lätt att hälla ut för mycket. Här pumpar man och får ut lite varje gång! Smart :)

Everyone


Dag 11

Redan dag 11, känns som att tiden går väldigt fort och maten har varit bra idag också tycker jag. Igår var jag ju lite kluven om jag skulle hem och rida eller åka till gymmet, så jag gjorde inget av det :P Nej men jag körde 2 olika övningar hemma istället eftersom jag har en kettlebell så är det perfekt. Så jag körde 4 set med kettlebell swing och sen 3 set med 10 st burpees. Sen gick jag även en powerwalk med hundarna på 60 minuter i morse, så kände att det räckte. Egentligen så går jag 1 timmes promenader med hundarna varje dag annars med, men inte alltid jag går så fort. Men annars brukar jag gå 2 1 timmes promenader eller längre och sen en på 40 min :) Så det blir ju mycket på vilodagar ändå eftersom jag alltid måste ut med hundarna. Sen åkte jag hem till hästarna men det blåste något fruktasvärt så jag gick ut och gick en roadwalk med Kayla istället, fast hon var himla stirrig eftersom det blåste så.
 
Är rätt så svårt att ligga på - 500 kcal när man inte tränar, jag skrev inte in det jag tränade hemma i shapeup eftersom det är omöjligt att veta hur mycket jag förbrände, men jag skrev i alla fall upp powerwalken. Så riktig vilodag har det ju inte varit, men ändå långt under vad jag brukar träna. Så jag är ju van att äta mycket mer. Så man fick ju tänka lite på vad man tryckte i sig idag. Exempelvis så kunde jag inte ta något större mellanmål i eftermiddags eftersom jag i så fall skulle ligga på för lite underskott, så det fick bli en enkel apelsin :)
 
Men festade till det lite med jordnötssmör sen ikväll istället, det var mycket gott och nyttiga fetter, så det var perfekt. Man får ju försöka tänka lite så, att när man inte tränar så får man planera hela dagen vad man ska äta och sen minska på måltiderna. Så till kvällsmat åt jag bara 2 ägg och 1 äggvita till omeletten, annars när jag tränar brukar jag ha ungefär 4 ägg och 1 äggvita istället. Så såfort man har en vilodag får man dra ner lite på matintaget vid varje måltid, så brukar man klara underskotten ändå fastän man har en vilodag :)
 


Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk
 
Träning: 4 set med kettlebells swings 10 kg, burpees 10 rep x 3 set
 
Mellanmål 1: Banansmoothie med kvarg
 
Lunch: Matvete, broccoli, blomkål och laxfilé
 
Mellanmål 2: 1 apelsin
 
Middag: Omelett på 2 ägg och 1 äggvita + broccoli, ett knäckebröd sport+ med minikeso
 
Kvällsmål: 2 st finncrisp med ekologisk jordnötssmör

Gulleplutt

När jag kom hem ifrån jobbet igår så hade Jimmy gjort ett varsitt glas med proteinglass och dekorerat det med vår ålder, haha vart får han alla idéer ifrån min karl? :D Gott var det i alla fall.

Här får ni receptet igen:
Ta en burk med kokosgrädde (eller kokosmjölk light om ni vill minska på kalorierna) och ställ in den i kylen ett par timmar. Ta sedan ut burken och häll innehållet i en bunke, om det är vatten kvar så häll ut det. 

Blanda sedan ner 1 dl choklad protein (ca 30 gram), 0,5-1 dl kokosflingor, vaniljpulver och kakao. Blanda och häll i ett portionglas. Ställ in i frysen till önskad konsistens. Häll varma hallon över! Supergott :)


Hummel

Idag beställde jag hem dessa fina hummel legginsen från www.sportamore.se :) De tar slut hela tiden i storlek xs så man får vara snabb. Jag fyllde i min mejl så mejlade dom mig när storleken fanns igen och efter 1 timme vart de slutsålda åter igen :P

Dom är ju väldigt fina och framförallt billiga, endast 199 kr så det är ju som hittat!! Får hoppas de kommer på måndag så att man kan inviga dom då :) Måste i alla fall köpa flera linnen att träna i, känns som att jag har 2 st favoriter som jag turas om med hela tiden ;)




Smal dag

Ibland så har man ju speciella "smaldagar" då man känner sig jätte smal, en sådan dag har jag idag. Vet inte om jag gillar det eller inte egentligen, ser nästan lite för smal ut över magen - SÅ MER MUSKLER, TACK! :) 

Magutmaningen går bra annars, det är himla tufft men jag har klarat det hittentills. Det jobbigaste är ju att göra alla övningarna efter varandra :P Hade man fått köra en övning i taget och vila 1 minut så hade det nog vart lättare, men somsagt detta handlar ju om uthållighet! :)





Leg muscles

Äntligen börjar slitet visa sig även på benen!! Som jag väntat :) Då har alla hundratals knäböj, utfall och pressande gjort lite nytta. Jag tycker att det är så sjukt snyggt med väl musklade ben på en tjej, men självklart tycker jag att det finns en gräns där med. Men att se att en tjej har vältränade ben är ju så ofantligt snyggt, så jag ska träna vidare så får vi se tills sommaren! :)

Nu gör ju mina former mycket med och benen ser bara vältränade ut när jag spänner än så länge. Men det är ju en början i alla fall :) Ska nog fortsätta med deffen några veckor till så att jag får bort mer fett på benen! Gillar att äta underskott för det är så enkelt när man tränar så mycket som jag :P Vet inte hur jag ska kunna äta överskott sen... Får dricka massa protein drinkar!!



Bara kolla!! Hur snyggt är det inte?? :)

Dag 10

Då var dag 10 avklarad och denna dagen har också varit en sådandär perfekt kostdag då jag aldrig känt mig hungrig och humöret har vart på topp eftersom blodsockret har kunnat hålla sig på en jämn nivå hela dagen. Annars när jag har min lingonvecka som jag har nu så brukar jag ha ett jättestort drag till sötsaker, men känner inte av någonting av det längre. Visst så är det lite sött med protein givetvis och ikväll blev det ju en kokosglass/proteinglass och det är väl med lite sött, så kanske är därför.
 
Imorgon är jag lite kluven, vet inte om jag hinner träna eftersom jag också vill rida :/ Hinna med bådatvå innan klockan 13.30 då jag börjar jobba känns lite stressigt. Vill inte gå upp för tidigt heller... Men jag får försöka välja eller så stressar jag och kör båda sakerna, fårse. Jobbigt bara när man måste välja när man så gärna vill båda sakerna :)
 
 
 
 

Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk och lågkalori sylt
 
Träning: Ben, rumpa, lite mage och cardio - 300 kcal
 
Mellanmål 1: Kvargsmoothie
 
Middag: Kycklingfilé med wookade grönsaker
 
Mellanmål 2: En apelsin + en kiwi
 
Lunch: Omelett med broocoli och minikeso
 
Kvällsmål: Kokosglass/proteinglass med hallon

Ny soffa

Jag har ju under så lång tid velat köpa en ny soffa eftersom att den vi har nu luktar hund... Ja, vi har vart dumma som låtit Tyson ligga i soffan när han var yngre (dock inte längre), men soffan luktar liksom hund hur många gånger jag än tvättat kuddfodralen och sittfodralen, fattar inte varför. Sen vill vi inte ha tyg längre eftersom att verkligen allt fastnar där på och är svårt att få bort. Även lösa kuddar ska vi inte heller ha på nästa soffa, de blir jätte nedsuttna så vill hellre ha fasta kuddar :)
 
Så vi har sagt att nästa gång vi flyttar (snart hoppas jag) så ska vi köpa en skinnsoffa, har alltid velat ha en då de är så underhållsfria och stilrena. Dock så vill vi inte köpa en äkta skinnsoffa som kostar uppåt 30 tusen kronor utan istället tänkte vi isåfall köpa en i bonden lethear som är återvunnet läder och som är lika slitsäkert som skinn.
Denna soffan har jag kollat på som går att köpa på Chillis hemsida - www.chilli.se :)
Kostar bara 9990 kr, så inte så farligt! Och perfekt med fasta kuddar!!
Har man en övervåning sen på sitt hus så vill jag ha denna soffan på övervåningen.
Tycker det gråa är så snyggt och i så fall ska inte hundarna få vara på övervåningen så då går ju tyg bra. Och perfekt med fasta kuddar!!
 Denna sofftypen är också snygg. Hade vart snyggt att ha två st likadana soffor mitt emot varandra och sen soffbordet i mitten och sen tven på väggen, blir mer gemenskap då inte sofforna är riktade mot tven.

Vårt hem

Tänkte visa lite bilder på vår lilla lägenhet. Vi har ju bara en 2a och eftersom vi flyttade från en 3a så hade vi ju rätt så mycket saker som inte fick plats i denna lägenheten men det sparar vi tills nästa lägenhet istället :) Jag tycker ju om saker och proppar gärna in så mycket som möjligt och när man har en mindre lägenhet så blir den ju fylld väldigt fort :P

Vi letar i alla fall just nu efter en 3a eller en 4a men tyvärr är det ju de storlekarna som är svårast att få, men vi söker vidare! :)





Vi vill ju så gärna bo kvar i sandsbro dels för hundarnas skull då det är otroligt fina och långa vägar här och senför att det är ett sådant tyst och familjärt område. Så helst av allt skulle man ju velat ha en större lägenhet här, men de är ju rätt så efterbetraktade tyvärr :/

Morning workout!

Idag blev det ett morgon pass igen eftersom jag börjar jobba nu vid 13.00 :) Är så mysigt att träna så tidigt för det är typ jag och 20 st pensionärer som tränar, hehe. Tycker gamla människor är så söta och mysiga på något sätt :P

Blev i alla fall ett ben, rump och magpass idag med alla mina basövningar + mina 4 set med höftlyft, sumosquats, utfall och donkey kicks. Mina ben är verkligen spagetti nu!!

Blev crosstrainern också. 25 minuters intervall - 300 kcal så mina ben var verkligen genomkörda när jag var klar, var nästan så jag ramlade ihop när jag gick nedför trapporna för benen vek sig typ, haha...

Matchade lite fint idag med :)



London pants

 
Hur snygga är inte dessa byxorna då, man kan ju ha dom både som mysbyxor hemma och till fest med en snygg topp till. Tror mina favoriter är nummer 1 och 2, verkligen sjukt snygga!!
Vädligt frestande att klicka hem faktiskt :)
 
På catwalk filmerna på nelly så har dom dragit upp byxorna, jag blev lite chockad först, men sen fattade jag att dom hade dragit upp byxorna. Jag hade i så fall haft dom nere som på bilderna :)
 
1.Här//2.Här//3.Här//4.Här//5.Här
 
 

Dag 9

Idag har jag verkligen haft en stressig dag. Först har jag jobbat 10.30-16.30 och när jag var nästan var hemma så kom jag på att jag hade glömt mobilen på jobbet så fick köra 2 mil tillbaka och 2 mil hem igen, lagom kul. Speciellt när man skulle hinna med och träna med :P Så jag var inte på gymmet fören 18.00. 

Men den blev ett bra pass ändå. Kände mig dock väldigt trött i bicepsen, vet inte vad det kan berott på men kände mig jätte klen ^^ Blev i alla fall 1 1/2 timme gym och sen för omväxlings skull eftersom alla crosstrainers var upptagna så satte jag mig på en spinning cykel och körde intervalls träning i 20 minuter. 

Jag kan lova att jag ALDRIG svettats så mycket som jag gjorde på dom minuterna. Fy satan vad spinning tar bra och vad man får upp flåset. Jag stod upp och trampade i 3 minuter och satt oc cyklade i 2 minuter i olika motstånd, sjukt jobbigt. Såg nästan ut som att jag duschat efteråt!!

Kosten har vart väldigt bra idag faktiskt, har fått i mig det jag vill på en dag och bestämt mig för att jag måste äta mer kyckling för jag får i mig så mycket protein på en sådan pass liten filé så det måste jag göra oftare! 



Konturerna på ryggen kommer fram saktare men säker, det gillar vi! :) Haha på översta bilden ser man nästan i mitt hår hur svettig jag var, helt blött! 




Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk

Mellanmål 1: 2 finncrisp och 1 apelsin

Middag: Kycklingfilé med wookade grönsaker 

Mellanmål 2: 2 st proteinpannkakor med hallon

Träning: Biceps, rygg, lite axlar + 20 minuters cardio - 200 kcal

Lunch: Omelett med broccoli och en kvarg smoothie 

Kvällsmål: Druvor, banan, äpple och kiwi


Förändring

Jag har ju faktiskt inte bara förändrat mina matvanor och min träningsyn utan jag har ju även förändrats väldigt mycket som person och utvecklats som person på "alla" dessa åren. Jag har genomgått en väldigt stor förändring vad det gäller mitt inre med, av vilken person jag har varit och blivit. Jag ser mycket som positivt att jag ändå har upplevt mycket saker som kanske inte alla barn/ungdomar får göra, för jag tror jag har blivit en mycket starkare människa av just det. Självklart är det vissa saker som jag känner att jag hade velat slippa, som dålig självkänsla och nedvärdering, men samtidigt så tror jag och hoppas att det kommer någonting gott utav det ockå. Jag får ju lärdom och blir förmodligen starkare i mig själv efter sådana saker.
 
 
Jag gick från att vara en liten bebis till att bli ett ganska kaxigt och prövande barn som gillade att hitta på rackartyg och jävlas med det flesta, inte minst min storasyter som fått stå ut med mig, haha.
 
 
Jag klarade ju skolan utan problem och hade egentligen inga svårigheter just så mer än att jag en tid upplevde rättså mycket utanförskap och mobbing. Detta var mellan 4an-9an ungefär. Det var verkligen en hemsk tid och det var vissa dagar man inte ens ville gå till skolan. Jag har ju alltid vart sån som kunnat bråka om det är något, men samtidigt innerst inne så var jag ju självklart rädd för de här personerna som mobbade mig och frös ut mig.
 
Jag vet att några av mina goda vänner har sagt att dom var rädda för mig när de var mindre innan de kände mig och jag kom gåendes. Ibland kan jag undra varför, såg jag hård ut? Var jag elak? Jag vet faktiskt inte hur de uppfattade mig, men innerst inne så var jag ju rättså liten ändå, för jag blev ju mobbad och utanför på mitt håll och tampades med det, så det kanske var ett hårt yttre jag hade att se stark och kaxig ut, jag vet inte...
 
Samtidigt som jag tyckte att det var riktigt jobbigt vissa stunder så tror jag ändå att jag blivit väldigt stark när det gäller just sådant. Det har ju självklart påverkat vem jag är idag. Jag vet att många sa till mig att de där människorna som har något emot mig bara är avundsjuka på mig, vad vet jag, så kanske det var. Men ingenting jag lägge rner tid på nu. Men jag vet hur hemskt det är att inte ha några vänner och att känna sig uttittad vart man än går på skolgården. Ibland kunde det gå så långt att jag med började bli elak andra jag också för att det liksom var så jag trodde man skulle vara. Men nu på äldre dagar så har jag lärt mig att det inte är rätt.
 
Jag har väl alltid varit en väldigt bestämmande person med ett rätt så stort ansvarstagande och kontrollbehov, vilket ofta gick ut över mina vänner som tyckte att jag var en primadonna, med all rätt, men det har ju sina förklaringar varför jag var sådan med, det var ju år av mönster som suttit som ärr i mig som jag visade på det sättet genom att vara högsta hönset och ha kontroll efter att ha upplevt utanförskap, mobbing och min uppväxt.
 
Nu kanske jag låter som världens dåligaste kompis, nej så var det inte. Jag hade bara stunder då jag var lite mer stark utåt och lät ingen trycka ner mig eller säga dumma saker. Annars när jag var mindre tror jag ändå att jag var rolig att umgås med. Men jag blev väl en väldigt tung och stel person och ville ibland vara den personen som tryckte ner mig, för att se hur det kändes. Såhär i efterhand så är ju allt detta så fel, men när man är i den åldern 12-15 år så vet man inte så mycket bättre, man går mycket efter vad andra tyckte och tänkte. Man får trösta sig med att man inte är som när man var ungdom längre :)
 
Men jag tror även att de här upplevelserna har gjort mig till en bättre person, på sikt. Jag har blivit mycket med ödmjukare och mindre ansvarstagande. Det är ju en exprimentiell tid tonåren och alla har vi säkert gjort saker vi ångrar. Jag ångrar att jag hade en stark mask utåt som människor provocerades av medan jag egentligen var tvärtom, men man gjorde ju allt för att "överleva".
 
 
Jag är i alla fall glad att jag är den jag är idag, självklart har jag långt kvar men jag är ändå nöjd att jag har klarat allt så bra ändå fastän jag haft många många motgångar både hemma och i tonåren med mobbing och utfrusenhet. Jag är ju absolut inte samma person längre som jag var innan med den hårda ytan och ibland hårda ytan mot mina då vänner, nu är jag mer lugn och stabil tror jag och mina vänner tycks gilla mig, hehe. Jag tror att jag är en rätt så rolig person att umgås med, jag skämtar mycket och har ofta goda råd. Känns som att jag landat nu på något sätt. Det är väl säkert många som upplever sig själva mer annorlunda under tonåren och i yngre dagar än vad man är nu. Nu har man ju blivit mer vuxen och förståndig, och vet vad som är rätt och fel :)
 
Jag klarade hela skolan, tog studenten, klarade körkortet, fixade sommarjobb, tog examen i en YH utbildning, fick fast jobb, sökte hjälp osv. Jag har ändå klättrat uppåt och inte neråt. Och det är jag glad för!

Svårt att förstå

Alltså, jag gick in på min facebook och kollade lite bilder för längesedan och fann denna bilden. Jag kommer så väl ihåg när denna bilden togs. Jag och Hanna hade vart på efterfest tills typ 6 på morgonen och vi blev hemkörda av en gemensam kompis. Vi stannade vid OKQ8 och titta vad jag köpte, och detta var liksom min såkallade "frukost". Jag kan inte riktigt förstå nu hur jag bara kunde trycka i mig allt det där, visst det kanske inte ser så mycket ut men tänk er vad många kalorier detta måste vara. Magnumen innehåller 300 kcal, colan ungefär 200 kcal och kanelbullen 300 kcal = 800 kalorier!!!
 
Alltså det är lite svårt att förstå att jag verkligen inte brydde mig om vad jag åt, att jag liksom inte tänkte att "det kanske inte är så bra att käka en kanelbulle till frukost". Men samtidigt så är jag oerhört glad att jag är förändrad på det sättet och att jag tänker annorlunda och mer sunt. Från att äta rostat vitt bröd med marmelad eller ingen frukost alls till att äta fiberhavregrynsgröt eller kvarg varje morgon, det är en rätt så stor bedrift, i alla fall för mig :)
 
Så se de små framstegen också, förändra inte allt på en gång. Har ni grädde i ett kaffe så ta inte bort all grädde direkt och ersätt med mjölk för det kommer förmodligen sluta med att ni börjar med grädde igen. Utan ta bort lite grädde varje dag och ersätt den borttagna grädden med mjölk istället. På så sätt förebereder ni er mentalt, för mycket av sådanthär är ju psykologiskt och inte att kroppen vill ha det, utan hjärnan.
 

Miss summer

Sommartider hej hej, sommartider. Ja, gud vad jag saknar sommaren, solen, grönt gräs, kvittrande fåglar, sena ridturer, dagar i stallet, cykelturer, långa promenader, att sola och att bara njuta av sommaren. Fast något man saknar otroligt mycket som ryttare är ju självklart att kunna rida utan att det regnar, blåser eller är kallt. Det finns inte många stunder som slår en sen ridtur barbacka på en äng där höet precis tagits in i solnedgången och bara strosa runt på de km långa ängarna och bara vara (dock kan vi skippa bromsarna, haha). Jag menar, vem skulle inte tycka att det är en av de härligaste sakerna som finns?? Förmodligen ni som inte haft möjlighet att testa, så testa! :)
 
Kayla är så fin på sommaren, hon är vältrimmad, fin/glansig päls, nytvättad, en fin sommarmage med massa grönt gräs i, allmänt mysig och hur lugn som helst. Finns verkligen inget bättre än fint väder när man har häst. Just nu är ju vädret rent skit om man jämför med våren-sommaren-en bit in på hösten. Samtidigt så kan sommaren ibland vara för varm för att ens rida på kvällen och det är lite småtråkigt, men då kan man i alla fall ta en lång promenad med Kayla istället till någon sjö och plaska lite och svalka av sig. Ja, jag saknar verkligen de där kvällarna och det mest fantastiska är att vi närmar oss dit, några månader kvar, men snart är vi där! :D
 
 
Glädjeskutt är något som Kayla tycker om på sommaren, speciellt när man rider på en äng en sen sommardag, då gillar hon att springa loss lite och testa om matte har balansen kvar eller inte! ;)

Dag 8

Sådär ja, dag 8 avklarad och idag har det vart lite svårt att inte äta underskott eftersom jag haft en vilodag idag. Egentligen var det meningen att jag och Jimmy skulle tränat i eftermiddags så därför så laddade jag med både avocado och en jätte middag eftersom jag trodde jag skulle träna. 

Men sen när Jimmy kom hem så började vi storstäda hela lägenheten och vi kände sen efteråt att det blev för sent för att träna eftersom det nästan tog 3 timmar att städa med torkning av lister och dra ut soffan och allt sådant. Vi kände att lägenheten verkligen behövde sig en storstädning. Så jag var rädd att jag skulle ligga på för lite underskott nu ikväll men har ändå "klarat" mig så det var ju bra :) 

När jag rider så har jag ingen aning om hur många kalorier jag förbränner men kan tänka mig att det är rättså många om man rider ett intensivt pass. 




Färsk frukt, inte mycket som slår det!!

Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk

Mellanmål 1: 1 avocado med lätt crémefraishe och örtsalt

Lunch: Quornfärsås med fullkornspasta, bönmix och grönsallad 

Mellanmål 2: 1 proteinpannkaka med bär

Träning: 20 minuters promenad i snabbt tempo och 20 minuter barbacka på Kayla

Middag: 1 kyckligfilé med wookade grönsaker 

Kvällsmål: Färska bär

Arbeta med självkänslan

Om man har låg självkänsla blir man lätt labil om någon ger kritik eller säger något till en som kan uppfattas som negativt. Vidare kan man säga att ju "sannare" självuppfattning man har, desto högre blir självkänslan. Om man mår psykiskt dåligt är det inte ovanligt att man har en osann bild av sig själv som leder till att man tänker negativa tankar om sig själv. Detta bidrar givetvis till att självkänslan blir ännu lägre.
 
Jag skulle därför råda er som känner att självkänslan ibland tryter till att läsa om självkänsla och försöka stärka den. Nedan har jag lite exempel på vad man kan börja att arbeta med för att bli starkare inombords, samma saker som jag har lärt mig hos min teurapuet och som jag tycker fungerar:
  •  Säg bara "tack" när någon ger dig en komplimang, dvs. minska inte komplimangen genom att exempelvis säga "äsch, så bra var det väl inte" eller något i den stilen. Våga ta åt dig av komplimangen.

  • Ta en stund varje dag och ägna dig åt saker som gör dig glad och som du trivs med (ex. musik, spel, träning osv). Detta är din egen tid som du har för dig själv, dvs. påvisa ditt värde att få den tiden utan att få dåligt samvete över att du skulle behöva göra något annat. Ens egentid är värdefull.

  •  Varje gång du tänker "måste", så försök tänka "kan" eller "vill" istället. Exempelvis; Jag KAN gå till mataffären istället för jag MÅSTE gå till mataffären. Då "boostar" man sig själv.

  •  Be din familj att beskriva dina goda och starka egenskaper, samt saker du borde vara stolt över som du kan. Skriv ner vad de säger och sätt på ex. kylskåpet eller i badrummet - dvs. någonstans du är relativt ofta så att du ser det. Du kan även skriva ner själv det som du tycker att du är bra på. Jimmy har gjort detta till mig och det har jag satt på min bok som jag läser varje kväll.

  •  Försök att varje dag skriva något positivt som du har gjort eller åstadkommit. Ex. Idag var jag stark och gick till mataffären och gick förbi de tuffa killarna som stod framför dörren. Även om hjärtat bultade, så GJORDE jag det!

Morgongöra!

Nu på vintern så fryser ju hästarnas vatten till is varje natt så det är ett rent helvete att få hål på isen. För isen frystes ju inte bara överifrån utan under och från sidorna också, så det blir liksom som att hela baljan blir en gigantisk isbit. Egentligen så förstår jag inte varför vi inte köpt en balja som värmer upp vattnet så att det aldrig fryser, för det är rätt så jobbigt när det hela tiden till is, inte bara för mig som får slita utan för hästarnas skull med!



Efter lite arbete så fick jag bort all is. Då passade kayla på att inviga vattnet :P Man måste se till så att man inte fyller för mycket vatten, för då hinner inte hästarna dricka upp allt innan nästa påfyllning med ljummet vatten på kvällen  så då fryser det gamla! 


Denna nyfikna häst som ska vara med så fort man gör något ^^

Självkänsla NU

Jag har ju tampats, eller tampas egentligen fortfarande med en dålig självkänsla. Jag har svårt att ta åt mig av komplimanger och har svårt att känna att jag är bra till någonting, jag har liksom inte riktigt kommit dit ännu. Dock har jag blivit otroligt mycket bättre än vad jag har varit, det vill jag lova. Men jag vet hur jobbigt det är att känna att man inte räcker till och att känna att man inte riktigt passar in, för så har jag känt och det är absolut ingenting fult utan jag ser det mer som en grej som man måste fixa, för man kommer att tacka sig tusen gånger om för det. Jag vet egentligen inte riktigt hur långt jag har kvar tills jag är "nöjd" eller vad man ska kalla det, men självklart har jag dagar då jag känner att jag inte är duktig på något, allt är liksom bara skit, allt går emot en känns det som. Men sådana dagar får man ha, det har vi nog alla, de som mår psykiskt dåligt upplever det ju självklart oftare och det är skitjobbigt, en riktig kamp. Just därför är det så viktigt att ta tag i det, för man klarar det oftast inte på egen hand, utan man behöver någon utomstående proffesionell hjälp som visar en vägen.
 
Men det var som min kloka syster sa åt mig, "du måste ta tag i det nu, ju längre du väntar desto jobbigare kommer det att bli". Och tro mig jag har dragit på det, att söka hjälp. Jag hade jättesvårt att genomföra saker till 100 %, jag slutade när det kändes för jobbigt. Bara att ta mobilen och slå nummret till min teurapuet för att boka första samtalet var en riktig berg och dalbana för mig, jag mådde verkligen inte bra när jag ringde. Just för att jag var så rädd att ta tag i mina problem, för det var ju jobbigt. Det var jobbigt att prata om allt som tyngde mig och att prata om min dåliga självkänsla. Men det har varit skönt att prata med en person som inte har en aning om vem man är, som inte dömmer en utan bara sitter och lyssnar.
 
Jag tackar verkligen mig själv (TACK, EMELIE) för att jag tog mig i kragen och ringde Gunnar, för jag har verkligen inte en aning om vart jag skulle varit nu i så fall. Jag tycker ändå att jag har vuxit sen jag sökte hjälp och jag ser det verkligen inte som något misslyckande bara för att jag går och pratar med någon, utan jag ser det mer som en grej för att bli starkare och att bli en mer vuxen människa. Och om jag ska vara ärlig så finns det nog fler människor än vad man tror som hade behövt prata med någon och tro mig - det hjälper! Så se det absolut inte som ett misslyckande om du vill söka hjälp, se det som en styrka att bevisa för dig själv att du klarar det, du kommer klara det! Alla är värda att må bra. Och jag kan känna att jag tycker det är bra att som mig ha erfarenhet av hur det är att ha sämre självkänsla men också kanske bli en förebild och bevisa att det går att ändra!
 
Tänkte skriva ett inlägg lite senare om saker som jag har fått träna på av min teurapeut, när det gäller att förstärka självkänslan. Tycker alla ska ta del av det, inte bara de som har sämre självkänsla utan man kan ju faktiskt lära sig något och bli starkare ändå!
 

Lekdags

Haha, det är alltid lika kul att se när hundarna leker hemma hos mamma. Tyson är ju alltid den som jagas, för han älskar det! Accent hinner inte riktigt med, men han är ju faktiskt 13 år snart så kanske inte så konstigt! Men dessa 3 har verkligen så kul!!

Vart tog tiden vägen?

Vart tog egentligen tiden vägen? Tiden har verkligen gått hur fort som helst, jag menar Milo fyller liksom 4 ÅR i april, han var ju nyss bebis och jätteliten. Förstår när föräldrar säger så om sina barn, att tiden går så fort, och jag säger det om min söta fina Milo istället. Jag kan liksom inte riktigt fatta att det redan gått 4 år sedan jag bestämde mig för att skaffa egen hund och faktiskt fick det också, det känns ju som det är jätte länge - 4 år. Jag kan få sådana där känslor att jag inte vet vad jag skulle ta mig till om Milo försvann, för han har verkligen varit min power hund, mitt allt. Han har liksom på något konstigt men ändå magiskt sätt funnits där varenda dag i mitt liv och försökt att få mig att må bra när jag har varit ledsen och slickat bort mina tårar när jag gråtit.
 
För mig känns det som en overklighet att Milo inte skulle finnas längre, men samtidigt så försöker jag tänka att så fort man skaffar sig ett djur så har man dom på lånad tid. Man vet ju när man skaffar ett djur att djuret förmodligen kommer att dö innan en själv och att man måste förbereda sig på den sorgen. Dom som inte har djur ska liksom inte komma och yttra sig om sina åsikter när man påstår att det är löjligt att sörja ett djur. Jag tror att det kommer bli en stor livskris i mitt liv när Milo försvinner, jag tror att det kommer att bli en riktig prövning för mig, då lär man märka hur stark man egentligen är. Jag menar han har ändå funnits där för mig så länge och sen helt plötsligt är han borta, jag kommer till att delat så många stunder med honom och gjort så mycket kul, hur kan man inte sörja det?
 
Men nu ska man inte tänka i de banorna, förhoppningsvis så har jag många många många år kvar tillsammans med Milo och mer minnen som kommer att lagras i mitt inre. Jag ska i alla fall njuta som jag gjort hittentills att ha honom i mitt liv, för han är verkligen the one, ingen kommer någonsin komma så nära mig som han gjort, han var liksom först! ♥
 
 
Åh, bara kolla min älskling vad pytteliten han var. Det mest komiska var ju att i början så hade jag valt att köpa den svarta valpen på bilderna, haha. Men sen så ångrade jag mig och ville ha Milo istället, bästa valet i mitt liv!
 
 
Första dagen han kom hem till oss, man märkte att han kände sig trygg direkt! ♥
  
 
JAG ÄLSKAR DIG MILO! ♥

Dag 7

Jippie, nu har det gått en hel vecka sen jag startade min lite extra nyttiga period. Har gått kanon hittentills och jag är faktiskt stolt över mig själv, fastän det bara gått 7 dagar. Det är ju faktiskt ett rätt så stort steg att ta att ändra på vanor och inlärda rutiner i ens vardag. Det som jag kan tycka vart jobbigast har i så fall varit all planering för mellanmål och planering så att man får i sig rätt mängd av kolhydrater, protein och nyttigt fett. Men samtidigt så är det någonting som har vuxit i mig, jag har fått ta mer ansvar över mig själv och planera för något jag kommer att må bra av.
 
Jag har tyckt att det blivit mer och mer intressant med kost och att laga mat när man har en rutin liksom. Det är så mycket mer intressant att veta vad saker och ting innehåller som man inte hade en aning om innan. Jag menar, jag hade inte en aning om att en avocado innehöll 360 kalorier. Innan när jag inte tränade så kunde jag käka 2 avocados själv en vardag liksom, det blir ju 720 kalorier och då tränade jag ingenting heller, så man kan ju undra vart de kalorierna gjorde för nytta egentligen. Tycker det är grymt kul att jag blivit mer kunnig när det gäller både träning och kost, det har ju börjat bli en del av mitt liv nu och jag hoppas att det kommer att fortsätta vara det, så att man inte faller ifrån det!
 
 
Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk och 1 apelsin
 
Mellanmål 1: 25 gram sötmandlar
 
Träning: Ben, rumpa, axlar + 20 minuter cardio - 200 kcal
 
Lunch: Quornfärsås med fullkornspasta, bönmix och 1 tomat
 
Mellanmål 2: Protein pannkakor med hallon
 
Middag: Grönsakssoppa med 1 sport+ knäckebröd med ost
 
Kvällsmål: 2 st sport+ knäckebröd med minikeso

Magutmaning

Som jag skrev innan idag så har jag ju börjat på en liten magutmaning som håller på i 30 dagar, som jag började den 15 januari. Målet är väl mest för att se om jag verkligen klarar av det eftersom jag vet att min bål behöver stärkas något otroligt om jag vill komma någonvart med min rygg också. Så jag satt hemma och skrev ihop ett excel på datorn där jag dag för dag skriver upp vilka övningar jag ska göra + hur många/hur länge. Jag har kollat upp lite på hur många rep man ska öka med varje dag så att man inte tar i för mycket på en gång, för målet med detta är ju att få uthållighet.
 
Ta gärna denna magutmaningen och testa på själva och ändra bara datumen så att det passar er själva, alltid lika kul att ha någon liten utmaning eller ett mål att försöka klara av/nå.
 
Många tänker säkert nu att de första dagarna känns lite "onödigt" eftersom det är så pass lätt på något sätt. Klart att 10 sekunder planka är en enkel grej om man har lagom stark bål och rygg och likadant situpsen. Men det handlar inte om att stå så länge som möjligt så snabbt som möjligt. Utan min mening är att jag ska stegvis bygga upp en starkare bål med hjälp av denna utmaningen och inte köra all in direkt, för det är de jag tror många gör fel. Man står i plankan första gången och tänker att "jag ska klara så länge jag orkar" och sen efter 1 minut så faller ryggen och då är tekniken kaput, det är mycket bättre att göra såhär som jag beskriver att ta det pö om pö och gradvis förstärka bålen under en viss period, för det är ju så man blir uthållig.
 
De första dagarna har vart jätte lätta eftersom att det inte är så många reps av varje, ännu. Men i slutet har jag ändå satt ett relativt jobbigt mål. Jag menar, man ska klara allt detta efter varandra, utan någon vila. Och då är magen rätt så trött vill jag lova. Så klarar jag 125 situps, 200 crunches, 65 leg raisers och 120 sek plankan efter varandra utan vila så är jag riktigt stolt över mig själv faktiskt!!
 
 
  
 

Blåsigt...

Ush, det är värst vad det blåsigt i flera dagar nu!! Egentligen så är det inte så jättekallt ute, men det känns så mycket kallare när det blåser i riktiga byvindar, blir liksom sådär ruskigt kallt och kall luften letar sig in överallt på kroppen känns det som. För djuren kan det inte heller vara så särskilt skönt, hundarna får ha täcke på sig med slipper i alla fall täcket när det kommer inomhus medan Kayla får ha på sig täcket nästan hela tiden nu när det blåser eftersom jag har henne på lösdrift.
 
Samtidigt får jag så dåligt samvete, för jag vet att Kayla behöver vara utan täcke så att hennes päls och hud kan andas lite. Får försöka ta av henne täcket lite imorgon när jag rider. När det har blåsigt mycket eller är riktigt sträng kyla så brukar jag ta in hästarna över natten så att de får tina upp, haha :P Tror dom uppskattar det för stunden faktiskt!
 

Axlar!

Idag började jag jobbad vid 14.00 och ska jobba natt, så det fick bli ett tidigt pass idag. Jag var på gymmet redan vid 10.00 idag, var dock väldigt mycket folk där så tidigt, inte bara jag som är morgonpigg ibland haha :) Så idag fick det bli ben, rumpa, lite axlar + 20 min cardio. Fick bli ett effektivt pass med knappt ingen vila så att jag skulle hinna med alla övningar. Hade inte så mycket energi idag faktiskt, gäspade till och med några gånger och det brukar jag annars inte göra :P Har fortfarande sjuk träningsvärk sen förra veckan jag tränade ben så kunde inte ta de vikter jag brukar, för musklerna gjorde för ont då, så fick köra lite lättare.
 
Men ibland är det väl så, man kan inte ha full energi varenda dag. Jimmy började ju jobba idag första gången på 4.5 månader efter sin sjukskrivning så blev väckt av honom vid 04.30 så kanske var därör jag inte hade så mycket energi. Jag hann i alla fall med alla övningar men hann bara köra 20 min cardio, men det är ju bättre än inget!
 
Dagens pass:
 
Ben/rumpa:
Knäböj i smithmaskinen: 30 kg 12 rep x 3 set
Utfall i smithmaskinen: 15 kg 12 rep x 3 set
Vadpress i smithmaskinen: 20 kg 20 rep x 3 set
Insida lår i maskin: 40 kg 12 rep x 3 set
Utsida lår i maskin: 45 kg 15 rep x 3 set
Benspark: 30 kg 12 rep x 1 set / 25 kg 12 rep x 3 set
Baksida lår: 30 kg 12 rep x 1 set / 25 kg 12 rep x 2 set
Benpress: 69 kg 12 rep x 3 set
Benpress med ett ben i taget: 45 kg 12 rep x 3 set på varje
 
Axlar:
Skivstångspress: 5 kg 12 rep x 3 set
Hantellyft åt sidan med böjda armbågar: 6 kg 12 rep x 3 set
 
Cardio:
Crosstrainern: 20 minuter intervall - 200 kcal
 
Tycker det är rätt så svårt att förbränna många kalorier på kort stund med intervallsträning eftersom att man kör lugnare emellanåt. Kör man samma tempo hela tiden så förbränner man ju jämt med kalorier hela tiden, på intervall blir det ju mindre i saktare tempo och mer i högre tempo.

 
 
Tycker det är så snyggt när linjen över axeln kommer fram när man tränar axlarna, det är ju så snygg den muskeln och ger en snygg profil också. Axlarna och tricepsen är ju de musklerna som gör att man ser mest vältränad ut!
 
 

Just nu håller jag ju på med en magutmaning som jag lagt ihop på egen hand. Började den 15 jan och ska hålla på till den 13 feb. Kan lägga upp utmaningen på bloggen ikväll så kan ni också utmana er själva, grymt kul MEN jobbigt!!

Proteinpannkakor

Igårkväll när jag kom hem från jobbet så hade Jimmy gjort proteinpannkakor till oss, var sjukt goda men kan bli lite torra så man för ta rätt mycket bär :)

Man blir verkligen lagom mätt på 1 pannkaka, proteinet mättar väldigt bra. Detta recept passar till många mål, frukost, mellanmål, kvällsmat eller kvällsmål. Tar man det till kvällsmat får man kanske äta 2 st istället för en :)  

Blanda 2 ägg med 1 dl proteinpulver (jag använder chokladsmak) 1 msk kanel och 0,5 dl riven kokos eller linfrön. Stek i stekpanna. Denna satsen räcker till 2 stycken. Servera med färska bär, Done! :)




Dag 6

Nu har det gått 6 ynka dagar på min lilla minideff och det har inte varit så speciellt svårt faktiskt? Det handlar ju mycket om planering somsagt när man jobbar långa dagar som jag gör... Idag har jag jobbat hela dagen men hade med mig 2 mellanmål och åt bra mat på jobbet, eftersom att det var jag som bestämde vad det skulle bli ;) Haha, alltid likabra. Sen handlar det ju även om disciplin självklart, har ju skrivit det innan att det finns många godsaker på mitt jobb, kakor, godis, läsk och allt vad som finns. Men har ändå kunnat stå emot och tagit en apelsin eller ett äpple istället, trodde faktiskt aldrig att det var möjligt innan :P
 
Det är rätt så läskigt vad man är fast i det här med godis, socker, sötsaker, läsk och allt, man är liksom som en robot typ när det kommer till godsaker, i alla fall jag hehe, eller jag var det. Nej men somsagt det handlar ju om att prioritera, varje gång hjärnan skriker efter socker så får man försöka tänka att det är inte hjärnan som kommer få sota för detta, utan det är min kropp. Visst hjärnan får sitt sockerrus några minuter men sen börjar den skrika efter mer igen, men tar man istället en smoothie eller vad man nu kan tänka sig istället så kommer man vara stolt sen, det är i alla fall jag! Man smårler nästan lite för sig själv.
 
Skulle man "festa" till det lite med något lite godare en lördagkväll så kan man ju köpa smaksatt kesella och lägga det i portionsglas och sen in i frysen, sen innan servering lägga lite färska bär på. Visst, kesella innehåller rätt så mycket socker men det är ändå sju gånger bättre än konstgjort godis + att det innehåller bra med protein som godis inte gör :)


 
Dagens kost:
 
Frukost: 1 polarbröd med ost och gurka (åt hos mamma och hon hade inget annat och kunde inte gå utan frukost så det fick bli det idag, fastän det är något av de mest onyttigaste brödet man kan äta).
 
Mellanmål 1: 1 avocado
 
Lunch: Fullkornspastasallad med kyckling
 
Träning: 45 minuters promenad i normalt tempo (kan knappt gå fortare just nu för jag har grotesk träningsvärk i mina ben fortfarande, haha).
 
Mellanmål 2: 1 banan smoothie med lättkvarg
 
Middag: Omelett med broccoli och en grönsallad
 
Kvällsmål: Proteinpannkakor (recept kommer imorgon).

iPhone 5 eller inte?

Jag har funderat väl och länge på att byta in min mobil till en iphone 5, dels för att den tar bättre bilder men också för att min 4a har börjat ge upp nu. Den är verkligen jätteseg och hänger upp sig för minsta lilla, sen tar den inte så värst bra bilder heller.. Men är lite skildrad i vilken iphone man ska ha för det finns ju så många? 5, 5s, 5c och allt vad det heter. Är ju inte speciellt insatt i det här med mobiler direkt :P
 
Men vill ha en iphone i alla fall, för den är jag van vid nu och tycker att det är en bra mobil. Men är det någon som har iphone 5 som tycker att det är smart att byta till den? Kommer förmodligen gå till 3 butiken den här veckan eller nästa och prata med dom i alla fall, vill inte betala en förmögenhet heller :)


Fettprocent

Jag tycker det är mer och mer intressant det här med fettprocent och hur man ska träna för att bränna så mycket som möjligt och vilken procent som faktiskt är rent skadligt för kroppen att ligga på. Män ska ha cirka 10 procent mindre fett än kvinnor, eftersom deras kroppar är annorlunda byggda med mindre fettvävnad. För att ha full hälsa behövs för normala aktiva män minst 4 % fett på kroppen. Det är faktiskt skadligt att ha för lite kroppsfett. Fett behövs bland annat för att tillverka vissa hormoner i kroppen. Utebliven mens kan till exempel bli följden av för hård bantning. Man kan även ha svårt att bli gravid om man ligger på för lite fettprocent och man hårdbantar.
 
Jag kan tänka mig att det inte finns så många som tänker på det här, speciellt vid hård bantning.. För det finns ju många som hårdbantar just nu. En sund fettprocent rent biologiskt skiljer sig nog en hel del från de skönhetsideal som vi snubblar över dagligen. Jag vill vara stark och uthållig nog att klara av mer än vardagen sätter mot mig just nu känner jag. Jag jagar hellre ett nytt styrkerekord i någon övning än att jag jaga fettprocent i jakten på att bli så mager som möjligt. Men som sagt, det är ju min åsikt och alla tycker vi ju olika :)
 
Men det är faktiskt rätt så intressant det där med fettprocent och vad man kan göra för att minska i fett om man tycker att man behöver gå ner. Vissa typer av träning ger bättre förbränning än andra. T.ex. morgonpromenadet och intervall träning efter styrketräningen. Mer muskelmassa bränner mer fett än en liten muskelmassa. För att bränna fett måste man äta fett. Man det ska vara måttliga mängder av BRA fetter såsom nötter, fisk och olivolja.

Mycket protein i kosten är viktig, och mindre kolhydrater. Viktigt är också att man inte får ligga på ett för stort underskott. Då kan musklerna börja förbrännas istället. 500-800 kcal minus per dag är lagom. Då minskar man 1/2-1 kg i veckan. Och detta är om man vill minska i fettprocent. Är man sedan nere på den procent man tycker är lagom så ska man börja äta som "vanligt" igen, alltså inget underskott utan det kalorintaget som man ska ha för sin vikt och storlek! 

 
 

Nödvändigt kroppsfett

För att kroppen ska fungera ordentligt behöver vi en andel kroppsfett. Detta varierar både från individ till individ men specifikt mellan könen, kvinnor rekommenderas inte gå under 10% kroppsfett medans män kan gå så långt ner som 2%. Dessa är absolut minimum värden och ingenting att eftersträva, bodybuilders går sällan under 5% kroppsfett även i slutet av deff-perioder inför tävlingar.

Atletisk – Idrottsman

Denna nivå tillhör generellt de väldigt aktiva inom muskelbyggande eller aktiva sporter eller tränande individer som aktivt sysslar med fettförbränning. Vid denna nivå kommer tydlig muskel definition och är en bra bit under genomsnittet. Här skiljer det också en hel del mellan kroppsfettet på män och kvinnor, kvinnor ligger mellan 14-20% kroppsfett medans män ligger på mellan 6-13%. Denna nivå av kroppsfett ses som hälsosam om den kommer från en aktiv livsstil och inte från undernäring.

Fitness – Vältränad

Detta är nivån där aktiva, vältränande individer hamnar, med vardaglig motion och en normal kosthålling. Vid denna nivå kan det variera i muskel definition. Här ligger kvinnor mellan 21-24% och män mellan 14-17%.

Acceptabelt

Acceptabel nivå av kroppsfett. Detta är en vanlig grupp, oftast utan en aktiv livstil. Kvinnor ligger mellan 25-31% och män mellan 18-25% kroppsfett.

Överviktig

Överstiger du 32% som kvinna eller 25% kroppsfett som man så tillhör du nivån överviktig. Vid dessa nivåer kan kroppsfettet vara en hälsorisk.


 

 Tänk om man hade haft en sådan här valdefienerad kropp, läskigt sexiga!!
        

Word


Ge aldrig upp era drömmar. Det är en av de viktigaste delarna vi lever för. Utan drömmar hade livet varit tråkigt tror jag. Jag älskar att ha drömmar och mål, något att sträva mot och tråna efter. Alla är vi ju olika, men drömmar tror jag vi alla har! 

Jag har egentligen aldrig trott på citatet att "ingenting är omöjligt"... Det känns så stort på något sätt, så överbelastat eller vad man ska kalla det. Men jag vill tro på det. Jag försöker tro på det. För det är ju ändå en styrka inombords att känna att ingenting är omöjligt, ingenting är kanske omöjligt? 

Bara drömmarna har svaret... :) 

Fullt kylskåp

Vi har ju verkligen inte världens största kylskåp direkt men det går väl an, haha. I trean så hade vi ett helkylskåp och en helfrys och då kunde man få plats med så mycket mera! Nu kan man inte köpa så mycket fryst eftersom att lådorna fylls väldigt fort, men men. Är i alla fall så skönt att ha ett fullt kylskåp, den där känslan när det nästan känns lite jobbigt att besluta vad man ska äta ;) 
 
Vi försöker ju handla 1 gång i veckan ungefär då vi köper på oss ost, mjölk, kvarg, keso, frysta grönsaker, ägg, smör, bröd till jimmy, juice till jimmy, frukt och färska grönsaker ungefär. Matkostnaden på en månad brukar ligga på strax över 4 tusen ungefär, låter kanske mycket men då köper vi nästan bara ekologiskt och mycket kyckling och fisk som också kostar endel. Ävenn quorn kostar en del. Men hellre att lönen går till bra och nyttig/ren mat än att äta på restaurang eller beställa hem pizza!
 


Dag 5

Idag har jag haft en kanondag med både kosten och träningen, allt har liksom gått på räls och humöret har vart på topp hela dagen, härlig känsla!! :D Det har blivit rätt så mycket mat idag, men det behöver jag eftersom jag har förbränt så mycket kalorier så måste jag fylla på, och det gör jag med gott samvete. Ikväll ska jag sova hos mamma eftersom att Jimmy ska ut och jag ska jobba hela dagen imorgon så kände jag att det kunde vara roligt att göra mamma lite sällskap, sen har jag närmre till jobbet imorgonbitti också :) 
 
Träningen gick ju också kanon idag, imorgon blir det dock en vilodag eftersom att jag jobbar 08.30-19.30, då hinns det faktiskt inte med någon träning, får hoppas jag kan ta en promenad på jobbet annars. Annars så går jag ju väligt mycket på mitt jobb, och de kalorierna räknas ju inte ner, så man får ta ett överskott med en nypa salt på vilodagar :) För man rör ju sig mycket ändå som man kanske inte skriver upp i shapeup.
 
Ikväll ska mamma och jag festa till att lite med morötts och gurkstavar och dippa med lättcremefraische och örtsalt, hur gott som helst. Mna behöver inte alltid köpa fet dippmix utan det går likabra med örtsalt, för det är ju saltet man vill åt. 
 
 


Ursäkta mina sexiga underställs byxor :P

Dagens kost:

Frukost: fiberhavregrynsgröt med minimjölk

Mellanmål 1: 1 dl minikeso med örtsalt, 1 apelsin och en tomat

Middag: qournfärssås med fullkornspasta, bönor och sallad

Träning: triceps, axlar, bröst och cardio - 300 kcal

Mellanmål 2: 1 banan 

Lunch: torsksoppa med curry, broccoli och vitkål

Kvällsmål: kokosglass med blåbär

Övrigt: 5 st lakrits nappar (ops) och grönsaker med lätt crémefraishe dipp

Yammie!!

När jag kom hem ifrån gymmet idag så var jag så sjukligt hungrig och möttes självklart av en underbar sambo som hade tänkt på mig och gjort lunch till mig. Så idag till lunch blev det quornfärsås blandat med kvarg, fullkornspasta, bönor, tomater, gurka och sallad. Var verkligen hur gott som helst!!
 
Älskar verkligen när Jimmy gör quornfärsås för han gör den så otroligt god!! Kände verkligen att jag behövde äta såhär mycket, speciellt efter det tunga passet på gymmet. En sådan här dag när jag förbränt väldigt mycket med 2 st 1 timmes promenader med hundarna, gymmet och cardio så måste man fylla på med kolhydrater i form av potatis, fullkornsris eller fullkornspasta. Detta slank ner utan problem. Ser dock ut som att det är hur mycket mat som helst, men nästan halva tallriken är ju sallad :)
 
 
 


Pump it

Idag blev det ett riktigt bra pass på gymmet, hade hur mycket energi som helst kändes det som. Hade dock sjukt mycket träningsvärk i ben, rumpa och rygg så vissa övningar var lite svåra att utföra på rätt sätt, men det gick bra :) Så det blev triceps, axlar, bröst och lite mage idag + cardio. Tricepsen gick riktigt bra att träna idag, kände mig riktigt stark. Axlar är också kul att träna, där syns verkligen musklerna på ett helt annat sätt när man tränar framför spegeln, sexigt. Bröst är också kul att träna men kör bara 3 olika övningar i bröst eftersom att jag inte vill att brösten ska bli ännu mindre än vad de redan är :P
 
Många av bröst och axelövningarna tar ju triceps också så jag gör just nu bara 3 st tricepsövningar eftersom att tricepsen ändå används i de övriga övningarna när jag tränar axlarna och brösten och tvärtom. Dessa tre muskelgrupperna är väl de grupper som tränas alla 3 samtidigt i alla övningar just därför blir ett sådant här pass väldigt effektivt!
 
Dagens pass:
 
Triceps:
Pushdowns med rep: 35 kg 12 rep x 1 set / 30 kg 12 rep x 2 set
Tricepsextensions: 30-25 kg 12 rep x 3 set
Armhävningar med händerna tätt: 15 st x 3 set
 
Axlar:
Axelrpress i maskin: 20 kg 12 rep x 3 set
Axelpress med hantlar: 12 kg 10 rep x 1 set / 10 kg 12 rep x 2 set
Hantellyft mot sidan: 5 kg 12 rep x 3 set
Skivstångspress: 5 kg 12 rep x 3 set
 
Bröst:
Hantelpress: 12 kg 12 rep x 1 set / 10 kg 12 rep x 2 set
Flyes: 8 kg 12 rep x 3 set
Cablecross: 20 kg 12 rep x 3 set
 
Cardio:
Crosstrainern: 25 minuter intervaller - 300 kcal
 
 
Inte det enklaste att ta kort när hela kroppen skakar, men tycker ändå att jag
fick till någon bild som inte vart för suddig :P Tricepsen börjar titta fram igen, jippi!!
 
 


Härligt

Nu har jag precis kommit hem från en 1 timmes promenad med hudarna! :) På helgerna brukar jag alltid sova tills jag vaknar vid typ 10-10.30 någongång och då är typ hela dagen förstörd för allt blir så försenat :P 

Så idag ställde jag klockan på 8.30 och gick ut med hudarna redan vid 9 i morse. Så himla skönt att komma upp tidigt och vara hemma tills 10 så att man kan äta en rejäl frukost! Så nu ska jag strax iväg och köra lite triceps, axlar, bröst och cardio. Intressant och se hur många som är på gymmet idag när det är öppet hus! :)

Crazy Horse

Nä egentligen var Kayla inte direkt galen i torsdags men hon var otroligt hispig. Jag tänkte att jag skulle rida ut på de stora ängarna för lite lätt markarbete och på ditvägen vart hon lugn och fin. Men direkt när vi kom ut på ängarna så började det blåsa jätte mycket, och hon gillar inte när det blåser! 

Så hon småsprang hela tiden så jag fick göra volter hela tiden men det blev ju inte bättre för det... Sen inte nog med det så började någon såga i skogen lite längre bort så hon började löjla sig och börja trava och små gallopera till och från. Sen frustade hon och bävar lite små crazy. 

Så jag fick hoppa av henne och få hemåt men hon blev inte lugnare för det fastän det brukar hjälpa. Hon sprang före mig hela tiden så att jag fick stanna henne gå framför henne och sen kutade hon fram igen och stanna tvärs över vägen och vrålglo in i skogen där dom sågade. Så höll hon på typ 20 min så jag hade rätt så lite tålamod kvar tillslut. Får trösta mig med att hon verkligen inte är så som hon var i torsdags i vanliga fall. Hon är faktiskt en väldigt lugn och cool häst, fastän hon är ett varmblod. Så hon fick lugna ner sig i boxen med godis och massage. Hon vart verkligen genom svettig när vi kom hem! Stackars min fina tjej :/ <3



Man ser verkligen att hon inte är särskilt lugn på denna bilden. Det var ett under att jag fick henne stå stilla... :P Hon ville bara springa hem!

Dag 4

Idag har det blivit en sådär kostdag... Eftersom att vi var iväg på både dagen och kvällen så blev måltiderna inte så bra. Men ibland blir det ju så. Unnade mig lite på Ikea så tog en liten bit rabarberpaj med vaniljsås men ligger ändå på mer underskott än vad jag ska idag eftersom jag inte ätit någon riktig kvällsmat. 

Men på Ikea åt jag kyckling med pommes och grönsaksröra så det var rätt så okej ändå. Men på bion åt jag endast naturgodis. Hade detta vart för typ ett halvår sedan så hade jag och Jimmy köpt en godispåse var, delat på en popcorn och en chips + en varsin 1 liters Cola typ, rätt så sjukt haha :P Så glad att jag endas höll mig till naturgodiset!! Sen drack jag en Loka, kändes faktiskt konstigt för man brukar oftast dricka Cola :) 


Som sagt ligger rätt så mycket underskott ändå fastän jag åt pajen så den åt jag med gott samvete :) 



Lite mys kläder såhär på kvällskvisten :)

Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregryn med minimjölk

Mellanmål 1: Proteinshake

Träning: Ben, rumpa, lite mage & cardio

Lunch: Kyckling med pommes & grönsaksröra

Mellanmål 2: 2 kokta ägg

"Kvällsmat": Proteinshake (hann inte laga någon mat mellan Ikea och bion så fick bli en shake istället). 

Kvällsmål: Naturgodis och te med honung 

Bio

Ikväll ska jag och Jimmy på bio - hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Ska tydligen vara riktigt bra, kanske inte så konstigt när Robert Gustavsson är huvudpersonen? :) 

Sen innan idag efter träningen så åkte jag, Jimmy och Elin till Ikea för att köpa lite nya glas och koppar. Måste verkligen byta ut lite i skåpen!! Så idag blir det en riktig "hitta på" dag. Mysigt att åka iväg sådär ibland och sen gå på bio på kvällen. Ska nog köpa lite naturgodis och knapra på med :)



Hittade mitt drömkök på Ikea!! Älskar det där lantliga och stilrena. Mitt hus ska i alla fall ha ett sådant här kök!! Ursäkta min otroligt sexiga min på kortet, var inte riktigt min kortdag idag ;)

Puuuh..

Nu i helgen är det öppet hus på IK så kommer förmodligen vara sjukt många folk där. Men det är ju i och för sig kul att de testar på och börjar träna :)

Jag körde i alla fall ett ben, rump, lite mage och cardio idag. Blev ett väldigt jobbigt pass då jag inte tränat benen på 6 veckor, men det gick bättre än vad jag trodde :) Så mina ben är så gott som spagetti nu, men det är en skön känsla!! Kan knappt lyfta armarna och ta något ifrån köksskåpen hemma för jag har sån träningsvärk i ryggen och armarna/axlarna. 

På ett sätt tycker jag att det är "skönt" att få träningsvärk för då vet man att det tagit och att de tagit på rätt ställe. Sen ju starkare man blir ju mindre träningsvärk får man. Så slutar man få träningsvärk så ska man öka vikterna! 

Dagens pass:
Som sagt tar det lite lugnare i början nu efter ett uppehåll, så får ma öka vikterna om 2 veckor ungefär :)

Ben och rumpa:
Benpress: 69 kg 15 rep x 3 set
Vadpress: 61 kg 20 rep x 3 set
Benpress ett ben: 45 kg 12 rep x 3set
Benspark: 25-30 kg 12 rep x 3 set
Utfall: 10 kg 15 rep x 3 set
Höftlyft: 5 kg viktplatta 15 rep x 3 set
Sumosquats: 10 kg 15 rep x 3 set
Donkeykicks: 4 kg 15 rep x 3 set

Mage:
Sidolyft i ställning: 10 kg viktplatta 15 rep x 3 set på varje sida

Cardio:
Crosstrainern: - 200 kcal (hann inte mera).



Tränade inte ens biceps men kul att ta kort på dom när de inte är upp pumpade med :)


Mitt fina MMSPORTS linne, love it!!

Tapeter

När jag i framtiden köper hus så vill jag verkligen inreda det ifrån grunden. Tycker att det är så fint med fototapeter och stilrena tapeter som gör så att rummet ser större ut. Nu har vi i lägenheten samma färg överallt, lite beige aktigt. Men det är rätt så tråkigt med enfärgat, kul att ha lite mönster på väggarna så att det blir mer levande.
 
Jag fastnade väldigt mycket för Blondinbellas tapeter som hon har i sin lägenhet, de är randiga och ser sådär lyxiga ut. När jag har hus sen i framtiden så ska jag tapetsera med denna tapeten överallt, haha nej då blir nog inte Jimmy glad. Men kanske i vardagsrummet och sovrummet, det hade vart grymt snyggt.
 
Ni måste ju hålla med mig om att Blondinbella har sjukt snygg stil!!
Men visst hade det varit snyggt med denna tapeten?
 
 
 
 

14 tips som hjälper alla att tycka mer om sig själva

Nej det är inte egoistiskt eller narcissistiskt att tycka om sig själv (fast det kanske låter så, hehe). Det är snarare något som både är svårt och viktigt att jobba med för oss alla. Skälet är enkelt, den som tycker om sig själv mer, har mycket mer utrymme för att ge andra människor uppmärksamhet och omtanke.Vilket jag har märkt, jag hade svårt som tusan att känna glädje för andra och vara glad för deras skull utan att döma, men nu känner jag att jag har lättare att handskas med det, fastän det låter löjligt så är det en process som jag går igenom för att jag vill bli bättre.
 
En sak måste jag bara säga direkt: Jag tror inte på att det finns snabba lösningar som gör att man tycker om sig själv mer. De flesta människor jobbar med självförtroendet hela livet som en process där det går upp och ner. De goda nyheterna är dock att det finns massor av bra sätt att jobba med att tycka om sig själv mer, något som jag försöker jobba med varenda dag. Tänkte ge er 14 tips som min teurapeut och jag skrivit ner tillsammans :) 
 
1. Sluta jämföra dig själv med andra
Alla människor, till och med den som du tror är lyckligast har sina saker att brottas med (så är det att vara människa). Jämför dig bara med dig själv. Andras goda självförtroende kan vara en mask de visar upp..

2. Ändra dina tankar för att få bättre självförtroende
Börja tänka på saker du lyckats med snarare än att låta ditt huvud förmörkas av allt du tycker att du misslyckatse med. Allvarligt talat. Det är ditt jobb att bli din egen bästa vän och inte trycka ner dig själv. När du märker att du börjar trycka ner dig själv, säg stopp och sluta göra det. Efter ett tag kommer du märka att den där tyrannen i ditt huvud tystnar mer och mer.

3. Jobba med att bli bättre på att slappna av så kommer självförtroendet
Det finns massor av sätt att lära sig att slappna av och vilket du väljer beror på vad du trivs med. En del gillar yoga, andra att promenera i skogen. Att kunna slappna av och hitta sätt att göra det på hjälper dig att känna dig positivt laddad och skapar förutsättningar för att få ett bättre självförtroende.

4. Börja belöna dig själv
När du klarar av saker är svåra måste du lära dig att belöna dig själv för det. Det är du som är ansvarig för att bygga ditt självförtroende, ingen annan, så du måste börja ta hand om dig själv och peppa dig själv mer. Du är värd det och alla skäl till att belöna dig själv är bra för självförtroendet.

5. Särskilt för kvinnor
Sluta jämföra dig själv med modellerna i tidningarna. Och varför inte ta ett steg till – och sluta köpa de där tidningarna. De får dig ändå bara att må pyton. Att gå runt och känna sig sämre än de retuscherade modellerna är så otroligt onödigt. Hitta fem saker du gillar med ditt utseendet och känn dig stolt över dem.

6. Följ ditt eget hjärta istället för att försöka följa alla andras förväntningar
Det finns människor som tillbringar ett helt liv med att försöka tillfredsställa andras behov. Det bästa är att det aldrig är för sent att ändra på det. En del människor är experter på att tala om för andra hur de ska leva sina liv och ofta är det bara ett bevis på deras egna tillkortakommanden. Det är bara du som vet vad du är intresserad och inspirerad av. Det är ju för sjutton ditt liv!

7. Sätt dina egna mål
För en del passar det att skriva ner sina mål så att de kan se dem. Andra har sina mål i huvudet men det fina med mål är att du styrs emot dem om du vill nå dem tillräckligt mycket. Att nå mål, även små, är väldigt bra för självförtroendet. Börja sätta mindre mål och öka ut dem allteftersom.

8. Utmana det du trodde att du trodde
Många människor har blivit påverkade att tro på något som de egentligen inte tror på. Det kan vara en väg man tagit för att andra förväntat sig det eller att andra fått dig att tro att du är mindre värd än dem. Utmana det här och släng bort allt gammalt skräp som du egentligen inte tror på. Det här är såklart en process som kan ta tid beroende på hur djupt det sitter men om du verkligen vill – och kanske tar hjälp av någon – så kan du bli friare och få större självförtroende.

9. Gör en bra övning för självförtroendet
Ta ett papper och penna och skriv ner alla egenskaper du beundrar hos andra. Det kan vara sinne för humor, integritet, ärlighet eller förmåga att tala inför folk. Gör listan så lång du kan. Vet du vad du har fått fram nu: Jo, en lista över vem du själv vill vara. Ta en av egenskaperna varje dag och använd på något sätt. När du har betat av hela listan lovar jag att du kommer att känna dig starkare. Du har övat på att bli mer som du vill vara. Sedan är det bara att fortsätta med det varje dag.

10. Gör mer av det som ger dig energi
Det gör du genom att lägga så mycket tid du kan på saker som du gillar att göra. Det spelar ingen roll om det handlar om att lägga mer tid på en särskild hobby eller att skapa tid för att umgås med en särskild vän – att göra det du gillar mycket mer kommer att lyfta ditt självförtroende. Du mår bra och att må bra både ger självförtroende och skapar en grund för att göra det ännu bättre. Och samma sak tvärtom. Lägg mindre tid på sånt som du inte gillar att göra. Försök att skala bort saker du inte gillar så mycket du kan.

11.Träna för att få bättre självförtroende
Faktum är att fysisk träning påverkar kroppens belöningssystem så mycket att träningen i sig ger dig självförtroende. Det är bevisat. Om du får igång din kropp mer så får du mer självförtroende – och skapar en grund för att bygga ett ännu bättre. Det viktiga här är att du ska ha ett mål som ligger minst ett år framåt. Sluta lura dig själv att tro att du kan gå ner i vikt/bygga muskler på tre veckor. Ingen kan det. Alla vill det. Kvällstidningarna lever på att få folk att tro det. Gå inte på det.

12. Mät och möt dina rädslor
Alla är rädda för olika saker. Om du skriver ner vad du är rädd för kan du också gradera rädslorna. Gör det från 1-5 där 1 är lite rädd och 5 är mycket rädd. När du skrivit ner dina rädslor är det dags att börja jobba med dem. Börja med att möta dina rädslor på nivå 1 och gör det till ditt jobb att klara av dem minst fem gångar innan du går vidare uppåt. Det här är ett bra sätt att se att du klarar mycket mer än du tror. Skriv ner hur det kändes när du klarade en uppgift. Det är bra eftersom du glömmer bort det annars. Och självförtroendet kommer på köpet.

13. Sätt allt som händer i rätt perspektiv
Om något händer som påverkar ditt självförtroende negativt är det lätt att bli för fixerad eftersom man har fel perspektiv. Istället för att bli nedslagen – tänk: Kommer det här att vara en stor sak om fem år? Oftast så kommer du att säga ett klar nej. Oftast kommer du att känna att du inte ens kommer att komma ihåg dagens händelse om fem år. Så slappna av.

14. Öva på att fokusera utåt istället för inåt
När man har dåligt självförtroende är det så lätt att bli självmedveten i till exempel ett sällskap med människor man inte känner. Du kanske tänker på hur du ser ut, vad du just sa och vad de andra sitter och tänker om dig. Om du istället börjar intressera dig för de andra vid bordet och uppmärksammar dem så lär du dig snart att sluta vara så fokuserad på ditt eget beteende och hur det uppfattas av andra.


Förvänta dig inte att allt ska ändras direkt. Självförtroendearbete är en process som tar tid men om du lägger ner tid på det så kommer förändringen gradvis och du kommer känna dig bättre och bättre hela tiden. Du kommer att märka små förändringar först och när de knyts ihop och påverkar varandra så bygger du ditt självförtroende starkare för varje dag som går!! :)
 
 

Dag 3

Idag har det varit en bra kostdag, har hunnit med alla målen och känt mig mätt hela dagen. Det har ju bara gått 3 dagar på min lilla minideff men kan känna ändå att det ärså mycket roligare att träna och blogga om det när man använder shapeup och när man har mål, man får det liksom svart på vitt. Somsagt, de dagar jag jobbar hela dagarna krävs det otroligt mycket planering eftersom att precis alla målen under dagen måste med till jobbet, alla vitaminer och tillskott också. Änsålänge har det gått bra så får hoppas att det fortsätter så! :)
 
 
 
Haha, jag och mina omeletter, men det är ju såååå gott!!
Tacosås är också otroligt gott till och även keson, det blir en perfekt blandning!
 
 
 
Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregryn med minimjölk och linfrön
 
Mellanmål 1: 1 avocado med lätt cremefraische 
 
Middag: Alaska pollock filé, blomkål, broccoli och lite potatis
 
Mellanmål 2: 2 st kokta ägg
 
Träning: Rygg, biceps och cardio - 420 kcal 
 
Lunch: Omelett med broccoli och blomkål
 
Kvällsmål: kokosglass med hallon och choklad protein (hade 500 kcal till godo så då tyckte jag att kokosglassen skulle sitta fint).
 

Bra pass!

Idag har jag vart lite småkonstig i humöret, tror det började med att jag fick larm vid 04.00 inatt, sen kunde jag inte somna om, så typiskt... Sen när jag skulle rida gick det inte heller något vidare. Får ta upp det i ett inlägg imorgon. Så hela dagen har liksom vart lite småjobbig, har känt mig sladdrig och inga kläder sitter bra :P Men sen när jag kom hem så lugnade jag ner mig lite. Sen åkte jag till gymmet och körde ett rygg, biceps och cardio pass :) 
 
Vände helt i humöret när jag kom innanför dörrarna på gymmet, kände mig riktigt peppad. Så det blev ett riktigt bra pass tillslut. Körde även crosstrainern - 420 kcal också, skönt att köra mer cardio nu eftersom jag inte gjort det så mycket innan! :) Musklerna pumpas upp väldigt mycket när man kör den muskelgruppen, så perfekt att ta kort då!
 
Dagens pass:

Biceps: 
Biceps curl: 12 kg 12 rep x 1 set / 10 kg 12 rep x 3 set 
Cable biceps curl: 30 kg 10 rep x 2 set / 25 kg 10 rep x 2 set
Cable biceps overhead: 15 kg 12 rep x 4 set
 
Rygg:
Sittande rodd: 45 kg 10 rep x 1 set / 35 kg 12 rep x 3 set
Latsdrag: 45 kg 12 rep x 2 set / 40 kg 12 rep x 2 set
Rygglyft i maskin: 5 kg viktplatta 12 rep x 3 set
 
Cardio:
Crosstrainern: - 420 kcal
 
 
 
 
 


Bildbomd nr. 2

Nu kommer det en liten till bildbomb ifrån Thailand. Samtidigt som jag är så glad att vara hemma och tillbaka till ens rutiner så kan man inte stå emot att le lite när man ser bilderna. Thailand är verkligen ett fantastiskt land med underbara invånare som är så turistvänliga (förutom typ 2 st klockförsäljare, haha). Men samtidigt känner jag mig rätt så klar med Thailand, har ändå vart där 2 st gånger nu och känns som att jag sett det jag vill se. Så för mig är det inte jobbigt att kolla tillbaka på biderna utan mer som ett minne jag för evigt kommer att ha i mina tankar! ♥
 

Box mys

Hade lite box mys med Kayla efter ridningen idag. Hon var som ett ångvält under hela ritten idag, berättar mer om det ikväll. Så jag kände att hon behövde lugna ner sig lite i boxen med godis och mys! :)

Avocado

Jag älskar ju avocado och skulle nog kunnat trycka in det i varje måltid! :P Avocado innehåller ju dock rätt så många kalorier, ungefär 360 kcal så det är ju rätt så mycket. Men eftersom jag nu vet att de innehåller så pass mycket kalorier så ska jag lägga in avocado när jag har ett tungt pass på gymmet för då förbränner jag kanske runt 500-1000 kcal och då är en avocado perfekt att ta som mellanmål :) 

När man förbränt 1000 kcal tycker jag nästan det är omöjligt att äta upp dom 1000 igen som man "förlorat" så då är en avocado perfekt, ett lätt mellanmål med många kalorier! 

Detta innehåller ungefär 500 kcal. Men tränar man samma dag så är det ingen "fara" att äta så många kalorier för man förbränner dom ändå! Bara man ligger - 500 kcal i slutet av dagen :)


Rekommenderar

Jag försöker ju somsagt få in fisk 2 gånger per vecka, just för att det är så nyttigt. Dock så är ju fisk rätt så dyrt, 4 laxfiléer kostar ju runt 60-80 kr beroende på vilket märke man köper, så lblir kanske lätt att man drar sig för att köpa det. Så tycker jag det är med all den "nyttiga" maten, det kostar ju mer givetvis eftersom att djuren/grönsakerna har blivit uppfödda/odlade på ett bättre sätt än billigare alternativ, så är det ju. Jag går ju mycket på vartifrån kyckling eller fisk kommer ifrån och skulle Jimmy någongång köpa färs eller något så köper vi alltid svenskt kött och inte från Danmark, som har det billigaste köttet. Danmarks djursyn är verkligen inte densamma som Sverige, nästan lite skamligt! Hemsk att människor i princip kan göra vad som helst för pengar...
 
I alla fall, tänkte tipsa om en god fiskrätt som jag gjorde igårkväll och som innehåller alla de näringsämnen man behöver och till ett relativt billigt pris :) Jag försöker ju att inte köpa torsk eftersom att jag vet att den är utrotningshotad så jag köper istället kusinerna kolja eller alaska pollock. Dock så köpte Jimmy torskfilé i veckan så var tvungen att äta upp den :P Men får jag välja så använder jag andra liknande alternativ, och jag känner absolut ingen skillnad.
 
Du behöver:
4 stycken alaska pollock filéer
1 citron
Blomkål
Broccoli
3 medelstora potatisar
1 gul lök
Olivolja
Dill
Salt och peppar
 
Ställ ungnen på 200 grader. Lägg ut filéerna i en ugnsäker form, peppra, salta och lägg på dillen. Jag använde mig sen av frusen blomkål och broccoli eftersom det är mycket lättare då det redan är skuret i lagom stora bitar. Lägg grönsakerna över filéerna och skiva sedan potatisen. Jag väljer alltid att ha skalet kvar på potatisen, för det är där näringen sitter, se bara till att de är riktigt sköljda så att ni inte får jord i munnen sen, inte gott hehe :P
 
Lägg över potatisen och hacka sedan löken och lägg över den också. Skiva sedan citronen och lägg lite fint över filéerna så att saften kan rinna över dom när det blir varmt. Ringla sedan över olivolja i den mängd man vill, olivolja är nyttigt men innehåller mycket kalorier, så tänk på det. Ställ sedan in i ugnen i ingeär 40-45 minuter beroende på vilket tuggmotstånd man vill ha på potatisen :) Till det serverade jag en kall sås på lättkvarg, pressad citron, salt, peppar och dill.
 
 


Dag 2

Idag har jag ju jobbat från 09.00 och jobbar ända tills imorgon bitti 09.00 så ett 24 timmars pass. Så jag har ju inte hunnit sticka till gymmet idag, vilket känns lite vemodigt. Men somsagt, har grym träningsvärk idag så kanske var likabra att ha en vilodag nästan direkt efter passet igår. Var i alla fall ute och gick en promenad med rullstol så fick ta i lite, haha. Så 100 kcal har jag i alla fall gjort av med, det är ju alltid något. Sen går jag ju hela tiden på jobbet, knappt att man sitter stilla någongång. Och jag gör ju tidsinställda inlägg så jag sitter ju inte på jobbet och bloggar på dagarna utan det är tidsinställd förutom detta inlägg då :)
 
Jag kan säga såhär att det är svårt att stå emot alla sjukt goda kakor här på jobbet, speciellt när de står mitt framför näsan på en, men jag har klarat det!! Vilket jag nog aldrig hade klarat/ens tänkt på att jag inte skulle äta för typ 1 år sedan, läskigt. Ikväll gjorde jag dock gramhams scones på jobbet men åt bara 2 halvor så det blev inte så mycket av det, så det var ju bra. Jag använder aldrig vetemjöl när jag gör scones, utan bara grahams och rågsikt :) Har väl ändå ätit rätt okej idag, ligger på lite överskott av mina - 500 kcal, men det får jag ta med en nypa salt, har ändå jobbat hela dagen. Men imorgon blir det nya tag, tänkte köra ett ben, rump, bröst, mag och cardio pass imorgon, kommer bli ett lååångt pass!
 
 
 
 
Dagens kost:
 
Frukost: 3 st sport+ knäckebröd med minikeso och röd paprika
 
Mellanmål 1: En apelsin + sötmandlar
 
Lunch: Alaska pollock filé med blomkål, broccoli och lite potatis, dressing gjord på lättkvarg
 
Mellanmål 2: Bananshake (gjort på banan, lättkvarg, minimjölk, kanel)
 
Middag: 2 st halvor grahams scones med ost
 
Kvällsmål: En avocado med lätt cremefraishe och rödlök

Proteinrik frukost

Att börja morgonen med proteinrik mat gör att du äter mindre under resten av dagen. För dig som vill hålla vikten kan alltså en proteinrik frukost vara en del av lösningen. Att hoppa över frukosten är faktiskt väldigt vanligt, men det kan också ställa till med problem längre fram på dagen. Amerikanska forskare har med hjälp av en magnetkamera undersökt hur frukosten påverkar vår hjärnas aptitreglerade områden.

 

"Första veckan fick inte försökspersonerna någon frukost alls vilket ökade matsuget resten av dagen. Nästa vecka serverades en vanlig frukost med normal proteinmängd. Forskarna registrerade då betydligt mindre aptitpåverkande aktiviteter i hjärnan. Den tredje veckan ökade man andelen protein och fick då ännu bättre effekter med minskade matimpulser senare under dagen".

 

Detta är faktiskt väldigt intressant och jag kan säga att det verkligen fungerar såhär. Hinner inte jag äta en rejäl frukost så blir jag jätte småhungrig framåt förmiddagen/eftermiddagen. Men äter jag däremot en bra och proteinrik frukost så känner jag inte av någonting, det är nästan så att jag ibland får tvinga mig i ett mellanmål på eftermiddagen :P I alla fall, jag tänkte tipsa om 2 stycken frukostar med rikligt med protein som är perfekt att äta om man vill hålla sig lagom mätt hela dagen:

 

Båda recepten är för 1 portion!

 

Äggsallad på knäckebröd:

2 kokta ägg
1 msk minikeso
2 msk hackad purjolök, gräslök eller rödlök
salt och peppar
30 g valfritt grovt knäckebröd (2-3 skivor)
1 tomat, morot eller valfri grönsak
te eller kaffe

 

Hacka äggen och blanda med kesella och lök. Smaksätt med salt och peppar. Fördela på knäckebröd och ät en valfri grönsak till. Kanongott det kan jag lova :)

 

300 KCAL PER PORTION

 25 procent protein, 40 procent fett, 35 procent kolhydrater


Keso med frukt:

1 äpple eller annan frukt (ca 100 g)
2 dl keso
10 hasselnötter eller 10 g andra nötter
ev kanel
te eller kaffe

 

Hacka frukten och blanda med keso.

Strö över hackade nötter och eventuellt lite kanel.

 

319 KCAL PER PORTION
33 procent protein, 41 procent fett, 26 procent kolhydrater

 

 

 

 

Lanza healing oil paket

Nu har jag beställt hem ett nytt paket med Lanza healing schampo, balsam och keratin oljan. Har ju använt oljan i ungeför 6 månader och schampo/balsamet i ungefär 2 månader nu och jag är supernöjd. Oljan gör ju så att håret blir väldigt mjukt och glansigt och luktar gott, sen så tycker jag att jag ser förbättring när det gäller hur skadat mitt hår var innan jag började använda oljan och på hur fint det är nu. Schampo och balsamet är jag också jättenöjd med. Luktar otroligt gott och är väldigt lätt att arbeta med.
 
Så jag köpte paketet på www.lyko.se där de sålde ut en kampanj med schampot, balsamet och oljan för 499 kr vilket jag tycker är väldigt billigt då bara oljan brukar kosta uppåt 300 kr på vissa ställen och schampot/balsamet 200 kr stycket ungefär. Så har ni skandinaviskt hår som jag som är tunnt och torrt så rekomenderar jag absolut denna serien och paketet, kanonpris och man får verkligen det man betalar för! :) Köp hellre dyrare hårprodukter då exempelvis icas innehåller ungefär 80 % vatten. Håret är ju ändå något som vi flesta vill vårda, så ta hand om det och skäm bort det!
 
 

Kvällslyx

Eftersom jag åt så lite igår i jämförelse med hur mycket jag tränade så unnade jag mig lite kokosglass igår med 1 dl proteinpulver, så det blev en riktig proteinbomb. När man inte klarar av att äta tillräckligt med kalorier så kan man ta ett sådant här alternativ till kvällen för att man kan, om man har marginal upp till max gränsen då. De dagar man äter så mycket som man ska kan man ju försöka hålla nere på sådana här festligheter så att man inte överstiger det man ska äta. 

Så igår lyxade jag till det bara för att jag kunde :) Hade jag inte ätit så lite igår så hade jag nog inte haft utrymme till att äta glassen eftersom den innehåller en del kalorier.

Kokosglass med hallon:
Ta en burk med kokosgrädde och häll av vattnet och använd bara självaste grädden. Blanda det med 1 dl proteinpulver i valfri smak, 1 dl kokosflingor och smaksätt med det ni är sugna på. In i frysen till önskad konsistens. 

Jag hade choklad protein och smaksatte med vaniljpulver och kakao :) Sen tinade jag frysta hallon och la på, även gott att hälla över saften av hallonen, annars kan det lätt bli lite kvalmigt!



Tittut

Tittut kära magmuskler :P Mina fina små muskler på magen har försvunnit en del när jag spänner. Egentligen så ska man ju ta magbilder när man precis tränat magen så att musklerna är upp pumpade, men var tvungen att ta kort igårkväll. Dock kände jag mig lite uppsvälld, men magen är i alla fall fortfarande smal, så ingen skada skedd så sätt :P 

Dock ska jag försöka träna magen mer och mer nu, speciellt de inre magmusklerna för det är därifrån man får fastheten. Så det är bara att ge sig på att igen, inte tränat mage på 1 månad nu så det hade ju faktiskt vart konstigt om det inte vart någon skillnad :) 


Avslappnat tillstånd 


Tittut


Hoppas inte det dröjer allt för länge fören jag är tillbaka hit igen :)

Shape up

Jag tycker defenitivt att ni ska ladda ner appen "shapeup" om ni är intresserade av att räkna kalorier eller om man är nyfiken på hur mycket man får i sig varje dag, kan faktiskt vara väldigt intressant och lärorikt. Jag använde shapeup väldigt flitigt förra året men slutade med det när jag hela tiden åt mindre än vad jag skulle. Det blev liksom svart på vitt och det var jobbigt att se tillslut :P 

Men nu har jag börjat lite smått och kommit överens med mig själv att jag ska köra en liten "mini"deff eftersom jag tydligen är så duktig på att äta för lite. Så jag började idag och ska fortsätta tills 14 februari, till att börja med, sen får jag se hur jag fortsätter! :)

Kul att ha mål satta och ha något att kämpa för!


Idag lyckades jag ingen vidare med kosten, just kalorimässigt då. Ska ju somsagt ligga på ett underskott med ungefär - 500 kcal, men ligger - 1000 kcal just nu :/ Tror det har mycket med att jag sov jättelänge idag så att alla mina mål blev förskjutna så jag har inte "hunnit" äta kvällsmat mer än kokosglass och hallon som fick bli mitt sista mål.

Är så dumt när man sover för länge, måste försöka komma upp i normal tid även på lediga dagar annars blir lätt kosten påverkad negativt! Jag ligger ju så långt under kalorimässigt för att jag tränade bort 1000 kcal, hade jag inte gjort det så hade jag legat på det jag ska äta på en dag ungefär :) Shapeup räknar ju ner kalorierna när man tränat, så har jag ätit 1800 kcal så räknar den ner tex 1000 kcal träning så att jag hamnar på 800 kcal istället och då måste jag äta 1000 kcal mer än mitt mål för att komma tillbaka till 1800 kcal! Knepigt det där :)

Dagens kost och träning:

Frukost: 2 sport+ knäckebröd med minikeso, 2 kokta ägg

Mellanmål 1: 1 banan

Lunch: Torsk i ugn med broccoli, blomkål, lite potatis

Mellanmål 2: 2 kokta ägg

Träning: Biceps, triceps, axlar och 30 min cardio 

Middag/kvällsmål: kokosglass med hallon (hann inte med middag eftersom alla målen sköts fram så fick nöja mig med glassen ikväll, men blev proppmätt)

Baby, I'm back

Yes, nu är jag tillbaka!! :D Idag köpte jag ett års kort på idrottskliniken efter 6 veckors uppehåll. Jag har haft lite små "ångest" att jag inte hunnit/kunnat träna på så länge och samtidigt så tänker jag på hur långt jag hade vart om jag inte hade haft uppehållet. Men men, det för försent att tänka på nu, nu får vi ta nya tag istället! :) 

Så idag körde jag ett biceps, triceps och axel pass som tog ungefär 1 timme och 15 minuter att köra. Testade att köra de vikterna jag körde innan bara för skojs skull och jag klarade det utan problem. Känns som att jag inte har tappat så mycket styrka, kanske mer muskelvolym. 

Så jag klarade biceps curl som vanligt 12 kg x 12 rep utan problem. Men sen efter det körde jag bara 10 kg istället eftersom jag inte vill skada mig efter så långt uppehåll. Sen blev det - 370 kcal på crosstrainern efteråt! Känner mig som en zombie nu, fast en glad zombie :P


Favorit i repris

Det har blivit väldigt mycket omelett de senaste dagarna för jag känner att det verkligen är lagom som kvällsmat. Det är enkelt att laga, man kan variera sig från dag till dag, det går fort att tillaga, man får i sig bra protein innan läggdags, man blir lagom mätt, billigt - ja jag kan fortsätta i en evighet ;) 

Jag ska ju försöka lägga in en deff period innan sommaren för att få bort mer fettprocent så att musklerna blir mer synliga. Då ska man ligga på ett kalori underskott med ungefär 500 kcal. Så ska jag äta 1800 kcal så ska jag försöka ligga på ungefär 1300 kcal istället efter träningen är inräknad också. 

Shape up är en app som är perfekt för de som ska bulka eller deffa. Tänkte att jag skulle ta upp mer om det ikväll :)


Omelett med broccoli, champinjoner, gul paprika och gul lök :)




Äntligen

Jag kunde äntligen rida igår, det var kallt men fruktansvärt skönt att komma ut! Kayla var rätt så het så jag styrde in henne i skogen över stock och sten så att hon fick koncentrera sig mer, hon brukar lugna ner sig då. 

Jag kan verkligen känna att jag behöver komma ut såhär och rensa tankarna ibland. Känslan att bara lunka runt och andas frisk luft, tänka på saker som kanske tynger en eller liknande. Ridningen har verkligen vart terapi för mig många gånger, en självläkande aktivitet som jag älskar!!




Skönt med en fårpadd att sitta på när det är kallt. Dock så hade jag inte mina termoridbyxor på mig för trodde inte att det skulle bli så kallt, så knäna är ju rätt så utsatta :P

Other...

Försök tänka på det här, för jag tror att de flesta har känt såhär någongång! Var stolt för den du är och för vad du lever/ska leva upp till. Det är oroväckande lätt att tänka på vad som är fel med en själv när man istället ska lägga ner energi på att tänka på alla de saker som man gör bra istället! 

5 minutes??

Haha, verkligen så himla klockren bild och liknelse, för det är väl ungefär såhär de flesta killarna känner sig, rätta mig om jag har fel ;)

 I min lilla familj så är det faktiskt tvärt om, tro det eller ej. Jag har en sambo som är väldigt mån om sitt utseende (vilket jag tycker är bra) och som gärna står och blockerar badrumsspegeln. Han är väldigt mån om att klippa håret ofta, gärna var 3:e vecka och han tänker alltid på att ta på sig parfym om han så bara ska ner till Ica, använder alltid smycken som öronhängen, halsband, armband osv. 

Det är faktiskt lite roligt att det är tvärt om hemma hos oss, men även skönt att inte vara som alla andra, hehe :P 



 
Detta är ju också lite komiskt. Jag köpte ju en "sminkarm" som man ska hänga sina smycken på men när jag kom hem för några dagar sedan så var alla mina smycken borta (inte för att jag har så många) och alla Jimmys halsband och armband hängde där istället? Tack för den du :P

Brrrr

Nu börjar det bli kallt, i morse när jag körde till jobbet så var det 11 minus, kallt som tusan. Men samtidigt så tycker jag att det är skönt när det är kallt, för då regnar det inte och marken är torr och det är skönt att gå ut med hundarna, för de blir inte blöta då :P 

Oftast blir det väldigt friskt väder då och luften känns ren och "fin". Nu efter jobbet ska jag hem och rida för idag känner jag att det äntligen inte kommer att regna - så jag håller tummarna! :)



Banan milkshake

Igårkväll gjorde jag verkligen världens godaste milkshake med smak av banan. Väckte verkligen en massa minnen från när jag var liten, då gjorde alltid Elin och jag banan milkshake. Ska börja dricka sådant här på morgonen innan jag åker till jobbet. För oftast finner jag ingen ro att sitta ner och äta så är perfekt att ta med sig in i bilen och dricka den på vägen :) 

Jag använde mig av 1 banan, 1 burk med lättkvarg, 1 dl minimjölk, 1/2 tsk vaniljpulver och 1/2 tsk kanel. Man får prova sig fram med smaken, alla har ju olika smak. Har jag tränat precis innan så lägger jag även i protein pulver. Mixa i en mixer eller stavmixer går lika bra, woila! :) Denna sats räcker till ungefär 2 frukostar, beroende på hur mycket man äter på morgonen! 

Det är ju väldigt enkelt och väldigt gott. Jag brukar koka 2 st ägg också och äta bredvid, så blir det en kanonstart på dagen, med allt man behöver. Är ju även ett kanon bra mellanmål eller att dricka innan man ska träna så att man får extra energi! 



Hatade väder

Jag brukar faktiskt inte klaga så mycket på vädret för jag vet att man ändå inte kan göra någonting åt det :P Men idag var det verkligen droppen... Har åkt hem nästan varje dag i en veckas tid till hästarna i hopp om att det inte ska regna men det har verkligen regnat varenda gång :( Blir så tje...

Så idag vart det droppen för mitt tålamod. Var verkligen så ridsugen men det blåste som bara den och var snöblandat regn hela tiden. Så det gick såklart inte att rida. I sådana här situationer skulle det varit  skönt att ha ett ridhus som man kan stänga in sig i! 

Blev i alla fall en liten promenad i blåsten. Kayla blir så stirrig och jobbig när det blåser, hon gillar det verkligen inte. Jimmy försökte ta några kort på oss, inte ofta man kan ta kort med både mig och kayla eftersom jag nästan alltid är ensam :)


Min snälla hjälpreda till sambo :)




Lite trix, här gör vi vacker hov :) Ska träna mer med henne så att hon kan utföra mer konster. Det tillför ju även tillit :)





Idag fick "pansar" täcket åka på, blåste som bara den!


<3

Hehe!



Vitaminer

Jag försöker ju äta så näringsrik mat som möjligt men det är ändå svårt att få i sig alla de vitaminer som man behöver under en hel dag, speciellt när det gäller omega 3 fiskolja. Jag försöker lägga in så mycket fisk som möjligt men ibland tar man något annat som man är sugen på istället. 

Fiskoljan är ju bra för både hud, naglar och hår och min frisör har tipsat om det just när det gäller håret. Jag vet när jag var yngre så var jag väldigt duktig på att få i mig kapslar med fiskolja men har börjat lite smått igen. 

Så till morgonen tar jag 2 st kapslar med fiskolja (jag köper den dyrare varianten som kostar runt 60 kr för 60 kapslar, så det håller i en månad ungefär), sen tar jag 1 st "kvinna" tabletter som innehåller allt som en kvinna behöver. 

Till frukosten dricker jag även en brustablett med A, B, C, D och E vitaminer och till kvällen dricker jag ett glas med extra järn och C vitaminer. Jag har i alla fall känt mig piggare och mer allert, sen om det beror på det vet jag inte. Men som sagt det är aldrig fel att få i sig extra vitaminer, speciellt nu på vintern! 







Är ni osäkra om ni behöver äta extra vitaminer eller i någon form så gå in och sök på vitaminbrist eller liknande. Eller sök på varför man ska äta tillskott, internet är verkligen fantastiskt så sätt! 

Fun night

Igår kväll blev det en väldigt rolig kväll med mycket skratt och tjå. Vi började kvällen hemma hos Jimmys mamma där även Malin, Danny, Vincent och Freddy var. Vi åt tacos, men jag åt dock bara grönsaker eftersom jag inte var så hungrig. Dock slank det ner lite tacochips istället ^^ Men detta är min unna dag, så det gjorde jag med gott samvete! 

Sen åkte jag och Jimmy vidare till Erika och Viktor där vi spelade en massa spel och skrattade. Blev en väldigt lyckad kväll då jag oftast jobbar varje helg så blir det tyvärr inte så ofta man hittar på så mycket sådant tillsammans. Så det var väldigt skoj :) 

I sommar har jag och Jimmy bestämt att vi inte ska åka utomlands utan vi ska istället bila igenom Sverige med stopp på olika ställen och sova över och så. Sverige har ju faktiskt riktigt fina guldkorn som man inte tänker på. 

Jag har i alla fall sagt att vi måste stanna  vid Gränna och äta polka grisar och åka häst med vagn som vi gjorde när jag var liten :) Sen hoppas jag att vi kan följa med Malin och Danny till Öland som vi gjorde i somras, så mysigt och roligt! 




Milo sitter bra i Viktors knä :)






I en av spelen så var det en utmaning som man skulle göra i par. Man skulle gissa hur många kort man skulle klara så jag och Erika chansade på 6 st och vi klarade det!!! :D På korten kan det stå exempelvis "höger fot vänster knä" eller "lillfinger mot skinka". 

Sen måste man ha kortet emellan och vi klarade hela 6 st, imponerande!!




Öra mot axel, haha :)

Klippa topparna

Idag klippte mamma mina toppar, det var verkligen behövligt. Jag pratade med en vikarie på mitt jobb som jobbade som frisör innan vad hur tyckte om hur ofta man ska klippa topparna. Hon föreslog att man skulle klippa ungefär 2 cm varannan månad om man vill att håret ska bli längre och längre. 

Innan kanske jag klippte håret 2 gånger per år, inte så konstigt då att det blir slitet och inte vill växa längre. Så det får de bli ändring på :) Håret känns så mycket friskare när man klippt av det! 

Börjes

Idag hade jag inte så mycket att göra eftersom Jimmy tränade sitt lag och det var skitväder så jag tog bilen hem till mamma och vi körde vidare till Tingsryd :) Där fikade vi (som vanligt) och sen shoppade vi lite... Köpte lite saker till Vincent också, kan verkligen inte stå emot :O Tycker det är så kul att köpa saker till barn så Vincent blir oftast överöst av saker ifrån mig, hehe. Tänk bara sen när man har en egen knådd?

Ikväll ska vi först till Jimmys mamma och äta tacos och ha trevligt, sen ska vi vidare hem till Erika och Viktor och ha en spelkväll, med massa roliga spel :)

Det blev 2 stycken obligatoriska lax mackor till lunch idag. Man blir verkligen mega mätt på detta. Sen tog jag en naturell Ramlösa till. Brukar alltid ha med smak annars men naturell är ju ej fy skam det heller :) 

Jakthunden Milo

Alltså Milo älskar verkligen att jaga Tyson. Ser inga som helst bekymmer om Milo skulle bosätta sig på savannen och blir tvungen att jaga föda, haha :P

Vid första "attacken" knäpper jag bara med fingrarna så flyger han emot Tyson, tror man hör det! ;)

Fruktsallad

Igårkväll hade jag och Erika en liten myskväll till, haha :) Vi var på Ica och köpte lite förnödenheter inför kvällen. Vi köpte så att vi kunde köra kokos glass och fruktsallad. 

Blev verkligen supergott och är ett bra tips för er som kanske har svårt att inte äta godis på helgerna, detta är så mycket godare och man känner att man är hälsosammare när man äter det! :) 



Kokos glassen är i botten och har stått i frysen i ungefär 40 min, perfekt för då är glaset riktigt kallt så att fruktsalladen håller sig kall också! 



Here we go 2014

Att komma igång med träningen och leva lite sundare än året innan är ju för oss många ett av de vanligaste nyårslöftena, vilket kanske inte är så konstigt. De flesta ser ett nytt år som en nystart. Man tänker alltid "detta året ska bli ett bra år, jag ska äta bättre mat och röra på mig mera". Sen av egen erfarenhetså  blir det inte alltid så. Jag har börjat tänka annorlunda, jag har börjat tänka att visst är ett nytt år en ny möjlighet för många att starta ett "nytt liv", men samtidigt så försöker jag se varje dag som en ny dag att göra livet ännu lite bättre, man ska inte behöva ett nytt år för att känna att man kan förbättras, alla kan förbättras vilken dag som helst på året, det gäller bara att ha disciplin och viljan, då fixar ni allt!
 
Tänkte ge er några tips som gör det lättare att "komma igång" :)
 
1. Planera - Hur tråkigt det än låter så är planering något utav det viktigaste som finns när det gäller att leva ett sunt liv med bra matrutiner och träning. Det är så mycket lättare att göra alla dessa saker om man vet hur det ska göras och framförallt när det ska göras. En kort stund är bättre än ingen stund alls. Vill man gå ner i vikt så kan det vara bra att planera och skriva ner en matlista på vad man ska äta den kommande veckan, på så sätt slipper man stress och panik inför vad man ska äta nästa dag.
 
Och även när du handlar ska man se till att man är lagom mätt så att man inte handlar på tom mage, då är det väldigt enkelt att det slinker ner lite mer varor än vad man hade tänkt sig + att ofta halvfabrikat då är de vanligaste varorna eftersom de oftast går fortast att tillaga. Följer man detta så sparar man inte bara pengar utan man mår bättre också.
 
2. Börja långsamt - Har man inte tränat på länge så börja inte för fort, börja med korta promenader på 20 minuter, även om du inte blir trött av promenaden så är det ändå en igångsättning för din kropp, kroppen kan tycka att det är jobbigt fastän du inte känner det direkt. Som sagt, känns det futtigt med 20 minuter så får man tänka att detta är en bra start för att orka längre och längre.
 
Samma sak gäller kosten, gör små och långsamma förändringar i din kost istället för att ändra kosten helt och hållet och börja vrålbanta och sedan tröttna efter en vecka.
 
3. Få med dina vänner - Vänner kan vara en stor motivation och inspiration till träning, då det oftast blir roligare när man är fler. Ta en lång promenad med bästa kompisen och försök skratta så mycket ni kan så får magen sin träning också :P Boka in regelbundna träningspass tillsammans, och är det så att en av er känner att ni inte orkar så är den andra till för att sporra och motivera den andra till att träna ändå. Ibland kommer inte lusten fören man befinner sig på gymmet. Det är svårare att "smita" ifrån träningen när man är flera, det finns alltid någon som är motiverad när man själv inte har motivation till att träna.
 
4. Anmäl dig till ett lopp eller en tävling - Om man har svårt att träna bara för tränandets skull så kan man anmäla sig till ett lopp eller en tävling för att få en sporre till att träna inför något. Resultatet kommer lättare om man vet vad man tränar för. Jag hade faktiskt någongång velat springa Göteborgsvarvet eller Stockholmsmilen eller något, men kanske får nöja mig med Växjöloppet till att börja med.
 
5. Bara gå dit - Gå till gymmet, löparslingan eller simhallen, tro mig när jag skriver att man kommer känna att allt är så mycket lättare när man bara kommit dit. Självklart känner jag med ibland att jag inte orkar gå till gymmet för att man inte har lusten men då brukar jag tänka att jag banneme ska dit ändå, för när jag väl kommer innanför dörrarna och ser alla andra träna och få på mig träningskläderna så är det så mycket roligare. Plus att man kommer att vara så stolt och nöjd över sig själv sen efteråt. Det handlar ju om att ändra sina vanor och sina gamla mönster.
 
6. Ät vettigt - Man måste se till så att man får i sig nyttig, god och hälsosam mat. Är det så att du vill gå ner i vikt så ska du inte sänka ditt kaloriintag alldeles för drastiskt, det kommer sluta med att du tillslut inte har någon energi eller ork att röra på dig och ämnesomsättningen kommer att sänkas, just för att du äter för lite. Det är ju rätt så logiskt, äter man inte mat så orkar man ju ingenting heller.
 
Så vill man gå ner i vikt så är ungeför - 500 kcal per dag under det man ska äta rimligt. Så ska man äta vill säga ungefär 1800 kcal per dag så ligger man på 1300 kcal istället. Det räcker, man ska inte leva på sallad bara för att gå ner i vikt, näringsrik mat är ett måste om man vill gå ner i vikt, annars blir det så som jag skrev längre upp att ämnesomsättningen sänks och du förbränner tillslut ingenting för att energi går åt att hålla dig uppe på fötterna istället.
 
7. Träna när du är på topp - Vi har ju alla våra bättre och sämre stunder, både under dagen och under veckan, vi är ju inte mer än människor liksom. Se till att träna när du är på topp och har orken till att träna. Är du morgontrött så är det bättre att du tränar eller går en långpromenad på eftermiddagen/kvällen istället för på morgonen, för på morgonen har du förmodligen inte den energin som behövs för att du skall gå in helhjärtat i aktiviteten. Väntar du istället några timmar så hinner du vakna till, äta bra mat och skapa energin som du behöver för att köra passet fullt ut.
 
8. Ha kul - Om man tänker efter så består livet av otroligt många "måsten", försök göra träningen till något roligt som du ser fram emot istället för att gå i tankesättet att "jag måste träna", det är ju för dig själv du gör det och ingen annan. Sätt upp små mål på vägen och belöna dig själv på vägen när du nått dina mål. Om man har råd tycker jag verkligen att man ska ta hjälp av en personlig tränare för att verkligen få kunskapen man behöver.
 
Ett tips är också att köpa fina träningskläder och sköna skor så att man verkligen känner sig snygg, det underlättar believe me. Köp även hem träningsredskap hem till dig så att du kan träna om du inte hinner åka till gymmet. Det är alltid bättre än ingenting, eller hur?
 
9. Var stolt över dig själv - Glöm inte att vara stolt över ert nya jag, det krävs faktiskt otroligt mycket för att man ens ska ändra sig lite, i alla fall om man har ingjutna vanor. Så glöm absolut inte att vara stolt över er själva. Glöm inte heller att man kan bli en inspirationskälla för andra som också vill börja träna, andra ser ju en också.
 

Peppad!!

Det är ändå när man kollar tillbaka på hur jag tränade i höstas som gör att man blir så otroligt peppad. Mina armar (tyckte jag) var otroligt snygga då, de var sådär klanderfria liksom :) Jag längtar bara tills att jag ska till gymmet imorgon och köra ett pass, har inte riktigt bestämt mig vad jag ska köra, men tror det blir triceps axlar och mage :) 

Sen har jag inte kört så mycket cardio i höstas men måste försöka få in mer i mina pass. Så i början av passet tar jag mellan 5-10 min uppvärmning i den maskin som tar de musklerna jag ska träna. Exempelvis ska jag köra biceps och rygg så värme är jag upp med roddmaskinen. Sen kör jag passet och sen efter passet så lägger jag in 30-40 min cardio beroende på hur mycket tid man har på sig! 

Jag vill ju minska i fettprocent för att mina muskler ska bli mer synliga och då måste man köra mer kondion i form av löpning, crosstrainern, spinning eller pass i olika former där man får upp flåset. Ska förmodligen köpa ett kombinerat multi kort imorgon där det är både pass och gym. Ska bli roligt :) Sen får man träna fritt både på norremark och i11, så är det fullt med pass på norremark så kan man åka och köra pass på i11 istället! 

Åhh, mina armar var så fina!! <3





Det är ju precis detta som man blir peppad av!! Att börjar jag nu igen efter semestern så ser jag snart ut såhär igen! :D Muskler är verkligen en färskvara, det har jag fått bevittna. Bara 3 veckor utan gym kan göra stor skillnad! 

Omelett

Igårkväll sov Erika över hos mig. Var så himla mysigt, som gamla tider när vi var yngre och låg och pratade i sängen långt in på natten :) Kändes skönt att lätta på hjärtat och prata om saker som man inte alltid kanske kan säga till vem som. 

Vi lagade även lite kvällsmat och igår blev det en omelett på 6 st ägg och sen blandade jag ber frysta broccoli och hackad paprika, det var det jag hade hemma. Sen stekte jag det, blev kanske inte direkt en omelett nästan lite mer ägg röra :P Men det var jätte gott och broccolin blev sådär lagom knapriga med rätt tuggmotstånd. Till det blev det tomat, sallad och gurka! 

Ett perfekt kvällsmål om jag ska tipsa om något lätt lagat och något som man blir lagom mätt på :) Man kan ju även variera väldigt mycket med en omelett. Ni som äter kött kan ju lägga i bacon osv. 



Shape

Jag har inte direkt velat ta några bilder på kroppen hittentills eftersom jag inte känt mig i form, inte om man jämför med i höstas. På ett sätt är det så tråkigt att när man åker iväg så här länge på semester som vi gjorde så hamnar ju träningen i efterhand.  Hade jag inte åkt iväg så hade jag ju fortfarande vart i den form som passar mig så som jag känner. 

Man ser väl egentligen inte så mycket skillnad mer än på armarna och axlarna. Även fastheten har ju blivit lösare känner jag, speciellt på magen och benen. Men det är väl sådant man får leva med... Jag ska till gymmet på lördag och köra mitt första pass då. Får även friskvård i jobbet, men bara ynka 800 kr men visst det täcker ju lite utav kostnaden i alla fall. 

Mina biceps har typ trollats bort och axlarna också :P Det enda som ser nogerlunda ut som innan är väl rumpan i så fall. 




Sen tycker jag att det är så svårt att följa ett strikt gym schema i min vardag. Jag jobbar ju så otroligt olika och ibland när man är ledig så kan man ju bli inbeordrad och vara tvungen till att jobba. Jobbar man samma tider mån-fre så har man ju kanske inbokat när man ska träna och man hinner med alla muskelgrupper men ibland kan det gå 1 1/2 vecka innan jag tränar axlar igen liksom. Man känner att man inte hinner med. 

Måste försöka hitta en strategi så att jag hinner med alla muskelgrupper och så att ingen muskel kommer efter. Det handlar ju om mycket planering. Men eftersom mina veckor ser så olika ut och kan ändras väldigt fort så är det svårt att planera, blir mer att man bestämmer det samma dag istället. Det är väl det som är det tråkiga med att jobba inom vården, att man inte kan ha några direkta aktiviteter! :/ 

Skönt

Det är så skönt att komma hem från hästarna och mötas av en lägenhet som doftar mat redan när man hoppar ut ur bilen och möts av ett dukat bord! 

Jag är verkligen som hungrigast när jag kommer hem ifrån hästarna för där kan jag tänka mig att jag förbränner otroligt många kalorier utan att ens tänka på det bara för att jag är så van vid den sortens aktivitet. Idag mockade jag, masserade kayla (vilket var sjukt påfrestande för mina muskler), ryktade henne i 1 1/2 timme, kånkade med 200 liter vatten och gick en roadwalk med henne i regnet. Så förbrände nog en hel del som jag inte ens liksom tänker på :) Så kanske inte så konstigt att jag är så hungrig när jag kommer hem! 

Idag hade han gjort kyckling falukorv i ugn med tomatkross, senap och lök sen till det blev det fullkorns ris och en varsin låda med fetaost, oliver och vitlök. Mums säger jag bara!! 


Blää

Bläää på detta vädret!! Är så tråkigt när det regnar såhär hela dagen och det blir liksom aldrig uppehåll... Idag har det vart en sådan dag. En tråkig och slö dag. Var hemma hos hästarna efter att jag gick av natten i morse men så fort jag hade ryktat klart så började det regna. Så jag fortsatte att rykta i en timme till istället. 

Sen masserade jag igenom hela Kaylas kropp och stretchade henne och hon verkade tycka att det var väldigt skönt och såg ut som att vi hade ridit ett hårt pass efteråt. Hon blev helt lugn och såg trött ut typ :P Jag har ju läst på väldigt mycket om hur man masserar sin häst själv och känner ändå att jag är rätt så hajj på det nu.

Det krävs ju en himla styrka i händer och armar för att det ska göra något nytta. Idag testade jag något som kallas nackrealease som innebär att man sätter tummen och långfingret på varsin sida av hårremmen uppe vid nacken vid nackkotan sen drar man handen neråt med grepp om hårremmen hela tiden ända ner till manken, ett lagom tryck. Man vill att hästen ska sänka huvudet och slappna av! 

Ibland vill jag ju att Kayla ska masseras igenom riktigt ungefär innan riktig igångsättning efter vintern, en gång under sommaren och en gång innan vintern på hösten. Men att kunna massera underlättar ju givetvis, för då kan man göra lite på egen hand med!! :)







Ungefär såhär såg kayla ut efteråt. Började gäspa och se trött ut = ett gott tecken. Hästens kroppsspråk är ju väldigt bra att kunna eftersom en häst inte alltid visar att den har ont genom att sparka eller så. Man kan märka det på om hästen trycker sig mot en eller om den går ifrån en. 

Genom att massera släpps ju spänningar och musklerna mjukas upp. Så har du häst så tycker jag absolut att man ska läsa på internet om hur man masserar sin egen häst. Enligt diplomerade massörer är det verkligen inte farligt om en amatör gör det, bara man inte sliter och slänger då vill säga! 

Brukar även göra en scanning en gång per vecka där jag sätter tummen och pekfingret uppe vid nack kotan ungefär 5 cm från mitten och drar fingrarna med lätt tryck ändå ner över halsen, ryggen och rumpan, detta för att märka förskjutningar eller förändringar. Även benen är viktiga att massera igenom! Kayla älskar det i alla fall :)

Fint ekipage

Mamma har ju äntligen unnat sig själv en ny bil och inte vilken bil som helst utan en fin Mercedes! Så kul att hon äntligen unnade sig en ny bil för det har jag sagt till henne länge, så nu tog hon förnuftet till fånga :P 

Jag har också alltid tyckt att Mercedes är fina bilar, lyxiga liksom. Vi hade Mercedes när jag var liten och det har väl alltid varit lite av en status bil ;) Skämt å sido... Min nästa bil skulle nog kunna vara en Mercedes faktiskt, helst en jeep aktig variant i så fall. Jag är ju som sagt lite svag för stora bilar :P Synd bara att Mercedes är så dyra.




Fast ingenting slår ju min fina stora bjässe!! <3 Jag är väldigt nöjd med denna bilen faktiskt. Den är ju rätt så stor men känns inte så stor, den är väldigt enkel att parkera och är väldigt diesel snål. Drar ungefär 0.6 per mil, vilket är väldigt lite för att vara en så stor bil. Saaben vi hade innan drog över 1 liter milen, så 0,6 är väldigt lite.

Sen är jag väldigt nöjd med diesel också. Enda nackdelen är väl såklart skatten som ligger mellan 4-5 tusen per år medan en bensin bil ligger runt 1-2 tusen beroende på storlek. Men annars så är ju diesel perfekt när man kör långa sträckor och bilen blir ju även starkare med diesel!


Fint ekipage :)

Bildbomb nr 1

Tänkte bjuda på en liten bildbomb från Thailand, men lägger upp det i olika etapper eftersom jag har ungefär 500 bilder som jag vill visa :P Eftersom att varken min syster eller hennes sambo vill vara med på min blogg så är det många fina bilder som jag inte kan lägga upp, men lägger upp de som är fina på mig och Jimmy i alla fall.
 
 
Detta är de första dagarna av vår resa!
 
 
Vi gjorde ändå rätt så många utflykter och några av dom var till James Bond Island och paddla kanot inne i en grotta som vid vissa ställen var så låg att man fick ligga ner och verkligen trycka ner sig för att inte slå i, nästan så att man fick lite panik!
 
 
 

Julklapp från Kommunen

Vi fick ju en julklapp från Kommunen men jag hann inte få min innan jag åkte till Thailand så fick den nu idag istället. Det var ett 250 kr presentkort på vilken affär som helst nere i Växjö city. Tyckte ändå att det var rätt så generöst med tanke på hur många anställda vi är i Kommunen, så det tackar och bugar jag för! Ska nog använda presentkortet och köpa mig lite nya underkläder eller något mer i träningsväg kanske, har inte riktigt bestämt mig. Tänkte ju slinga håret snart, presentkortet borde väl kunnas använda på frisörsalonger också? 
 
Jag tänker inte köpa något bara för att utan det ska ändå vara något man behöver, speciellt när man får det gratis :P Alltid lika kul att få presentkort som man kan använda på flera affärer och inte bara i en affär. Nu när jag fyller år i sommar kommer jag nog önska mig ett presentkort på Samarkand eller något, så att man kan köpa i vilken affär man vill.
 
 


Favvisarna

Det är inte så ofta som jag använder jeans då det är jobbigt inom det jobbet jag har. Det är stelt och inte så bekvämt som typ leggings eller jeggins. Jag köper ofta mina jeggins på bikbok då de har de bästa enligt mig. HM kan också ha rätt så snygga ibland men det är så svårt med passformen få bomull gärna trycker in allt som rumpa och lår osv. Men de är billiga, sköna att ha på sig, perfekta jobb byxor, snygga, kanske inte lika snygg passform men ändå de jag använder mig mest utav! 
 
Dessa är just nu mina favoriter, väldigt sköna men krympte lite i
torktumlaren så de är lite för korta, men äsh det går ändå :D
 
 
 
 


Äntligen

Gud som jag har saknat svensk mat och rena råvaror som man köpt själv och tillagat på egen hand. I söndags lagade jag mig denna måltiden. Det fick bli stek kyckling korv med grönsaker och tacosås. Enkelt och otroligt gott!! Protein, vitaminer, mineraler, kolhydrater och fibrer på en och samma tallrik, allt du behöver! 

Jag har börjat tänka på att äta mindre kolhydrater de dagar jag inte tränar. När jag åt detta så tränade jag inte och då blev det inga rena kolhydrater i form av pasta eller potatis typ. Utan ersätter det med kokta grönsaker istället eller mycket grönsaker. 

De dagar jag tränar fyller jag på med kolhydrater och äter rätt så stora mängder av det. Idag åt jag ju pasta till qournfärssåsen men det var för att jag visste att jag skulle träna med en omsorgstagare! 





Right track

Jag är faktiskt stolt över mig själv! Jag är stolt att jag ändå faktiskt har kommit så långt som jag gjort på ändå relativt kort tid. Jag har börjat tänka på mig själv och vad det är jag behöver mer och mer. Jag har börjat sätta mig själv i centrum och jag känner att jag mår bra av det. 

Jag har behövt ha tid för mig själv för att läka och växa om på nytt igen. Jag har ju hela tiden brytt mig om alla i min närhet på ett sätt så att det blivit för mycket, jag har tagit för stort ansvar över de som betyder någonting för mig. 

Det är klart att jag har långt kvar men jag är ändå väldigt glad att jag har börjat och att jag ändå är relativt ung och har många år på mig att må ännu bättre. Jag har mer och mer toppar och hoppad det inte bara är en inbillning utan ett resultat efter alls timmars terapi! 

Av alla de kort jag har på mig själv så börjar jag äntligen se lycka i mina ögon och inget falskt! Självklart har jag fortfarande jobbiga dagar, men har börjat lära mig att hantera det bättre nu! Hoppas det fortsätter såhär...



Njuter!!

Jag njuter verkligen nu när jag inte har några finnar (förutom de röda ärren då). Gud vad man känner sig mer ren, självsäker och snygg då! Kan förstå de som har sådan där len och fin hy, ni borde ju känna er snygga dag ut och dag in :P 

Hoppas bara att det håller sig såhär nu :/ Solen torkar ju ut finnarna så hade vart tråkigt om de är borta bara för att jag vistats i solen en längre tid, men det återstår och se. Ska ge det till sommaren, blir det ingen förbättring tänker jag boka tid hos en hudspecialist eller läkare som får kolla på det! :)

Man känner sig verkligen snygg med fin hy!! Tänk sen om mina röda ärr försvinner, då skulle jag blivit så glad!!! 


Mat för en arbetsdag

Eftersom jag jobbar väldigt långa pass och det finns inte så mycket nyttig mat på jobbet eftersom de vill äta mer gott där så får jag ta med mig egen mat för det mesta. Förutom när jag bestämmer mat, då gör jag oftast nyttiga måltider så att jag också kan äta. Idag jobbar jag en lång dag mellan 08.00-21.30 så då var jag tvungen att ta med mig mat för hela dagen och tro mig när jag skriver att det behövs planering eftersom både mellanmål och små måltider måste in också!  

Idag tog jag med mig 2 sportknäckebröd med ost och skivad tomat på som mellanmål efter frukosten vid ungefär 09.30 tiden (åt frukost hemma). Sen en matlåda med fullkorns pasta och qournfärssås med kvarg, sen en shake med smoothie i som jag gjorde på jordgubbar, en lätt kvarg burk, jordgubbs protein och vaniljpulver till eftermiddags mellanmålet. 

Sen en matlåda med röd linssoppa som kvällsmat och till sist 2 avocados med lätt crémefraishe och rödlök, otroligt gott och väldigt enkelt. Ett smidigt sätt att få i sig protein och nyttiga fetter på samma gång :) 

Som sagt det krävs ju lite planering för att det ska bli bra! 


Känns inte som att jag kommer få sova på min sida inatt!



Kokosglass

Ikväll gjorde jag och Erika ett gott kvällsmål som Malin tipsat mig om. Det är kokos glass, men egentligen är det ju inte glass direkt men det var ändå ett passande namn och väldigt gott. Malin bjöd oss på vanilj smak igår men ikväll gjorde jag och Erika med choklad smak, blev super gott.

Gör såhär:
Ta en burk med kokos grädde och blanda det med 2 dl kokos flingor. Blanda sedan ner 1-2 dl protein pulver, jag tog choklad smak. Sen tog jag kakao och vaniljpulver efter smak. 

Sen in i kylen i ungefär 30 min tills det stelnat lite och ta sedan ut och lägg på tinade hallon.

Perfekt att äta 2 timmar innan man lägger sig. Bra att äta protein innan läggdags. Just därför ska jag beställa hem kasein pulver. Blev väldigt mätt på denna kokos glassen faktiskt. Inte några onyttigheter alls i detta målet, bara nyttiga grejer.





Idag har vi umgåtts sen 14.00 och gått ut med hundarna en lång promenad och pratat tills vi fått träningsvärk i käkarna, haha <3

Body

Somsagt så hade jag nog lite för höga förväntningar när jag skrev att jag skulle träna i Thailand. Jag var inte alls på hugget för att träna. Först solade man hela dagen mellan 10.00-16.00 ungefär, sen duschade man, tog en powernap och sen gick man ut och åt och shoppade. Så det fanns liksom aldrig något okej tillfälle, disciplin jag vet... Men nu när jag kommit hem så är jag så överladdad och träningssugen så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Vi åkte förbi gymmet igår och det var verkligen fullt av folk, ville bara hoppa ut ur bilen i farten och in och träna :P 
 
Jag tänkte ju först lösa ett 3 månaders gymkort och sen ett till 3 månaders fast med både gym och pass. Men sen har jag tänkt att det är så himla mycket billigare att lösa ett årskort istället + att det är mycket mindre krabb, för då behöver man inte tänka på 1 år att kortet snart tar slut som man fått göra de senaste månaderna. Men eftersom att jag inte vill ha pass nu direkt så vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Får prata med personalen där och fråga om man kan lösa ett årskort men sen efter några månader lägga på pass också. Ska i alla fall dit och lösa ett kort nu i veckan, äntligen!! :) 
 
Bjuder på lite morgonbilder sen i morse. Har känt mig så sjukt uppsvälld och "äcklig" nu i Thailand för tro det eller ej jag har inte ätit någonting annat än skräpmat de sista 2 veckorna eftersom att jag var så rädd att bli magsjuk igen. Så mcdonalds har det blivit rätt så många gånger (ångest). Men jag vågade verklgen inte äta på gatan eller på restaurangerna där. 
 
Sen har jag knappt inte ätit något protein eller det jag behöver alls, så min kropp känns lite i obalans just nu. Måste verkligen äta upp mig så att min kropp börjar må bra igen! Annars ser jag väl inte så jättemycket förändringar på kroppen, visst är fastheten inte lika som den var innan och armarna har förminsknat rätt så mycket. Tur att jag har lätt att bygga muskler så att det inte tar så lång tid att komma tillbaka igen!
 
 
 
 
 
Vart i tusan har mina triceps tagit vägen?? Hade verkligen tränat upp dom nu i höst och sett riktigt bra resultat, men nu efter 3 veckors lat så finns de knappt kvar, pyttsan med :(
 
 
 


Landat!

Nu har vi äntligen landat riktigt här hemma. Igår vart det en fullspäckad dag. Jag somnade vid 22.00 i lördags hemma hos mamma och sov tills 10.00 igår, men var fortfarande jetlagad tror jag för hade ont i huvudet ändå. Sen åt vi alla en god frukost och sen gick jag och Jimmy ut till hästarna. Jag red barbacka på kayla eftersom jag brukar rida barbacka ungefär en gång i veckan så var det tids nog att det fick bli ett sådant pass.

Var sååå himla skönt att träffa hundarna igen, kändes i alla fall som att de saknat en :P När vi körde hemåt igår så åkte vi för att hälsa på Danny, Malin och Vincent och gav dom lite presenter och pratade. Sen vidare mot kära svärmor och där fikade vi lite och pratade. Kom överens om att vi skulle träffas alla på lördag och äta tacos :) 

Det här har jag verkligen saknat vill jag lova!!! <3



Man känner sig så fräsch när man har ett lätt solbränt ansikte, ser mycket renare ut.. 

Förbättring

Jag har tagit kort på sidan av munnen i 3 omgångar nu för att se om finnarna försvinner när jag verkligen lagt ner energi på att det ska bli bättre. Och jag tycks ändå se en förbättring, vilket är skönt för jag har tyckt att det vart så jobbigt med alla finnar, speciellt vid hakan och runt munnen. Vet inte om det beror på att jag blivit duktigare på att rengöra eller om det är för att jag slutat med preventivmedel, eller kanske både och? 

Ärren syns ju fortfarande på den sista bilden och det är lite dumt att jag inte tagit alla bilder på dagen för då ser man bättre. Men tycker ändå man ser att det blivit bättre. Tar väl ett tag innan de röda ärren lägger sig, hoppas jag. 

Sen självklart dyker det oftast upp någon finne precis innan mensen, men det kan jag leva med :) Är det bara jag eller blir eran hud också mindre finnig när ni vistas i solen? Jag tycker ändå det blivit mycket bättre när jag vistats i solen med ansiktet nu när jag vart i Thailand...

Snart hemma!!!

Wohoo nu är vi snart hemma. Sitter på tåget och har ungefär en timme kvar :) Sen ska vi hem och släng av väskorna och sen direkt hem till mamma för att träffa hundarna och hästarna. Vi tänkte även sova över där för jag orkar verkligen inte resa mera!!

Jag har inte sovit sen i onsdags natt mer än 1 timme på flyget, känner mig i princip som en levande zoombie just nu, kommer nog sova som ett litet barn inatt (hoppas jag). Från Bangkok till Egypten så flög vi 10 timmar och inte nog med det, ingen av oss fick sitta bredvid varandra så jag satt ensam i en sida av planet i 10 timmar, var ju inte överdrivet kul om man säger så :P Men försökte fördriva tiden så gott jag kunde. Det var en jättestor turbulens i 2 timmar ungefär, jag trodde faktiskt för några sekunder att vi skulle krascha..... Och där satt jag helt ensam utan att hålla någon i handen :P  Kunde såklart inte sova någonting alla fastän alla runt omkring mig sov som stockar!!

Sen väntade vi 4 timmar i Egypten och sen flög vi 5 timmar till Kastrup. Så jag är rätt så res trött just nu ^^ Men SÅ skönt att vara påväg hem, har saknat milo så jag spricker!! <3

Resumé

Tänkte lägga upp lite bilder från resans gång, system kamera bilderna kommer upp de närmsta dagarna :) 


Vi har hunnit sova på 7 st olika hotell och shoppat så att budgeten spruckit med hästlängder :P


Besökt James Bond Island


Haft roliga stunder tillsammans med min älskade storasyster!


Bestigit mount Everest •_•


Badat i varma källor!


Ridit elefant


Blivit nogerlunda brun 


Solat, solat och njutit!


Konsumerat smoothies för 1 år framåt


Firat julafton utan julmat och snö


Besökt Maya bay


Blivit otroligt magsjuk i 3 dagar och blivit frisk!! 


Fick en känsla att vara ett levande skelett efter jag inte ätit riktigt på 5 dagar!


Besökt viewpoint på Phi Phi


Gjort mig nyårs fin


Firat nyår 100 meter upp i luften


OCH SHOPPAT!!!!

I det stora hela så är jag nöjd med resan, alla utflykter och allt shoppande. Har inköpt allt som jag hade uppskrivit och lite till, hehe. Men som sagt har tagit i hand med mig själv att detta blev den sista semester resan till Thailand. Dels för att jag sett det mesta känns det som, och sen för att jag tror att jag inte klarar av deras bakterieflora.

Annars är jag väldigt nöjd med Thailand. Ett väldigt fint land och människorna som bor här är så underbara och vänliga, väldigt väldigt turist anpassat land. Dock så sa jag och Jimmy att sen när man har barn så kanske man kunde åka bara en vecka hit och endast shoppa kläder typ. 

Tills vidare så syns vi kanske igen Thailand! Nu får vi hoppas att resan går bra :) Är i Danmark vid 13.30 imorgon lördag och sen tar vi tåget som tar 2 timmar hem till växjö. Så är nog hemma vid 18.00 tiden imorgon, känns lite konstigt :) 

Last day!

Tänk, idag är det sista dagen. Vid 00.55 (18.55 svensk tid) sitter vi i flyget mot Kastrup igen. Med en mellanlandning så handlar det om 17 timmars restid, inte alls så jätte sugen på det men vill  hem just nu, saknar allt där hemma!!! 

Igår var det Jimmys 27 års dag, tänk att han inte har så långt till 30? Herre jissus, han var bara 23 år när vi träffades och jag 19 år, småttingar vi vart då :P Vi har ju vart stammisar på ett ställe sen vi kom hit som heter "Swensens" (tror det stavas så). Det är ett glass ställe som vi säkert varit på 7-8 gånger under tiden vi vart här. 

Vi sa till servetristerna att Jimmy fyllde år och då kom det 3 personal med glass och ljus och sjöng till Jimmy, var så himla gulligt gjort, som fick mycket dricks om man säger så ;)




Köpte denna söta fotlänken för 100 bath = typ 20 svenska kronor. Är så bjällror på det så det plingar lite när man går ^^

Phuket zoo

Då var vi hemma från Phuket zoo och måste säga - vilken besvikelse!! Kanske inte kan jämföra med Bangkoks zoo för det är typ 100 gånger större, men nja Phukets zoo vart ingenting för mig. Djuren hade jätte små burar och det var skitit och fult. 

I Bangkok hade alla djuren gräs att gå på men på Phukets zoo gick liksom björnarna endast på betong utan någon stimulering alls, var gråtfärdig flera gånger :( Jag skulle inte direkt rekommendera att åka till Phuket zoo om jag får skriva vad jag tycker! 

Hittade i alla fall en jätte liten bebis apa som var så ofantligt söt, ville bara ta med den hem!!! :) 

misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0