GOTT NYTT ÅR!!

Gott nytt år fina ni :D Vårt nyår har vart awesome!!! Eftersom vi är 6 timmar innan er så firade vi tolvslaget för 2 timmar sedan :) Vi firade somsagt i Patong. Det var verkligen hur galet som helst. Strippor som dansade på borden överallt, SJUKT hög musik, shopping osv. Vi valde att åka högst upp i ett lyxhotell på ungefär 100 m höjd och reserverade ett bord vid helglasade väggar, var verkligen hur coolt som helst!!

Vid tolvslaget kom det riktigt mycket smällar, man kände hur hela denna stora byggnaden som vi var i skakade av smällarna runt omkring... Var nästan lite läskigt, lät som ett krig nästan. Men var riktigt coolt att vara så högt upp för då kom raketerna nästan precis där vi var eftersom vi var så högt upp, ball upplevelse! 

Jag testade även på fotmassage, är helt såld. Hon vad så sjukt duktig hon som gjorde det, nästan så jag blev lite kär i henne :P Haha.. Så mitt nyårslöfte för 2014 ska bli att jag faktiskt ska unna mig en helkroposmassage 1 gång i månaden, för det är jag värd. Tränar man på gym och sliter fysiskt som jag gör i mitt arbete med jämna mellanrum så behöver man mjuka upp musklerna. Så det ska jag se till att göra! :)










Tänk att vi är typ 100 m över marken här, fick nästan svindel när jag kollade ner!

Here we go!!!

Nu är jag färdig fixad, för att nu ska vi ta en taxi till Patong - där allt händer!!! :D En av Thailands största fest städer, wohooo... Vi kan dock inte stanna uppe allt för länge, i alla fall till tolvslaget. För Imorgon ska vi checka ut och sen ska vi till Phuket zoo på dagen och sen ska vi vidare mot flygplatsen för att flyga tillbaka till Bangkok för att tillbringa de sista dagarna där :)











Körde på lite guld dagen till ära!! :)

Överkropp

Jag har alltid velat ha en vältränad överkropp. Jag vet att mycket är genetiskt och att kanske inte alla har de gener som krävs. Jag kan lätt bygga musket på armar, mage och axlar men det fattas liksom något. Jag är så himla benig och platt över brösten liksom. 

Jag hade bara velat lägga på mig lite fett där och sen bygga snygga muskler av det istället. Så synd att man inte kan välja vart fettet skall sätta sig :P 

Om man kollar på bilden så är jag ju verkligen tanig och smal över brösten och egentligen över magen också. "Äter jag upp mig" så är jag rädd att det lägger sig på låren och rumpan, vilket jag verkar ha en tendens att göra ^^ 




Tänk om man hade kunnat ha en sådan här överkropp. Får nog äta väldigt mycket känns det som :P



Viewpoint

Idag innan vi åkte från Phi Phi så gick vi upp till viewpoint som det är jätte många vykort tagna ifrån. Dock så var de rätt så molnigt, så blev inte så fina bilder. Vi fick lite tillbakablickar från när vi gick upp för berget i Phuket senast, visst detta var inget i jämförelse med det men de va ändå sjukt jobbigt med alla branta backar och trappsteg.



På denna bilden visar dom hur tsunamin drog in och förstörde hela Phi Phi. Är rätt så konstigt att tänka att där jag står och kollar på bilden över, där fanns det knappt ingenting kvar för 9 år sedan. 


Back on track

Yeeesss, I'm back on track :D Mår typ 90 % bra nu, bara huvudet jag känner av lite fortfarande efter "uttorkningen". Dricker fortfarande vätskeersättning för att få bukt på värken så det vänder nog snart :) Har missat hela 4 soldagar här nu, så himla typiskt, känner mig nästan vit igen, hehe. 

Men idag la jag mig på stranden igen. Som tur väl var det lite moln så jag chockade inte kroppen efter så många dagar ifrån den. Imorgon åker vi vidare mot Phuket igen där vi även tänkte fira nyår!

Läser just nu självbiografin om Angelina Jolie. Jag älskar verkligen den kvinnan, vilken jäkla power brud alltså. Vad hon vart med om mycket skit men ändå blivit så framgångsrik och stark ändå. Hon är ett levande bevis på att man kan lappa ihop en trasig barndom :)


Miss you

Saknaden är stor efter mina små fina hästar, speciellt att ta bilen och åka till dom och hoppa ur bilen och se hästarna i hagen och när dom ser mig så går dom mot mig och hälsar, åhhh. 

När jag kommer hem så ska jag läsa på om horsemanship, en teknik där man använder sig av olika saker för att förstärka tilliten och förtroendet mellan häst och ryttare. Ska se om jag kan beställa hem en bok om det med :) Ska bli väldigt intressant!

Fina stjärna <3

True!

Snälla, vänd!

Tack och lov, nu mår jag äntligen lite bättre! Maten är lite svår fortfarande men det kanske inte är så konstigt ändå? Jag mådde rätt så okej igår på dagen men sen på kvällen började jag må jätte illa igen och kände mig svimfärdig så fort jag ställde mig upp. Sen har jag dock fortfarande spräng huvudvärk så Jimmy fick gå till Apoteket här och köpte jätte mycket vätskeersättning som jag ska ta 4 gånger per dag, sen sa ssk på Apoteket att mår jag inte bättre tills imorgon så tyckte han att jag skulle åka till sjukhuset! Så jag gör verkligen allt för att inte behöva åka dit, tänk om jag blir inlagd. Då kommer jag inte härifrån? Hemska tanke. Men får hoppas vätskeersättningen gör susen, huvudvärken är jobbigast just nu! :/

Vad jag märker att man börjar resonera mycket när man mår dåligt, jag börjar alltid tänka på hur bra jag har det egentligen (när jag är frisk då) och att jag inte brukar vara sjuk och att jag måste tänka att det finns dom som har det hundra gånger värre än jag. 

När jag var liten så frågade jag alltid mamma när jag var sjuk "Mamma, hur känns det att vara frisk?", haha :P Nä men just nu värdersätter jag att känna mig frisk SÅ mycket (får hoppas jag blir frisk snart bara). Gud vad jag är glad att jag ändå inte är sjuk så ofta, typ en gång per år! 

Min verklighet just nu! 

Jag har bestämt att jag aldrig mer ska åka till Thailand och det är inte för att jag inte gillar landet utan för att jag förmodligen inte tål maten här eller deras "matkultur" eller vad man nu ska kalla det. 

Comeback

Jag har aldrig saknat gymmet såhär mycket som jag gör just nu. Jag kan ligga på stranden och drömma mig bort om att jag åker till gymmet och värmer upp och sen kör ett tungt ben och rump pass. Nästan så jag känner lite abstinens, är jag konstig? Haha... :P

Rump och ben pass är det roligaste passet. De muskel grupperna kan man träna tungt och chocka och verkligen känna träningsvärken. Jag hoppas verkligen att jag kommer tillbaka där jag slutade rätt så fort i alla fall.. Jag ska börja med kortare pass och på mindre vikter men ska öka rätt därefter, som sagt noga att ta det lugnt i början! 

Man märker i alla fall att musklerna förtvinas väldigt fort. Har nog märkt det mest på armarna och axlarna. 

Ska även se om jag ska lägga upp ett nytt träningsschema för underkroppen sen innan sommarn. Som det ser ut nu så ska jag först lösa ett 3 månaders gymkort och sen efter det löser jag 3 månader till fast med gym och pass också! 





Fixa naglarna igen?

Jag funderar om jag ska börja fixa naglarna igen? Jag har inte gjort det på ett himla tag eftersom att dom vart riktigt slitna och förstörda efter 4 gånger. Det har tagit 2 1/2 månad för mina naglar att bli starka igen utan att skiva sig och se allmänt slitna ut.

Trodde inte att naglarna skulle se så slitna ut. Samtidigt som jag tycker det är så snyggt att fixa naglarna så förstör jag ju dom samtidigt? Får fundera lite, kanske bara ska köpa extra bra nagellack som håller bättre men som inte sliter så otroligt mycket på naglarna?

Nu är mina naglar mycket starkare och friskare efter 2 månader! De kunde inte växa fören typ 2 veckor sedan eftersom de vart så sköra.



Detta är mina gamla designs, väldigt snyggt!!



Det ser ju verkligen så himla fräscht och snyggt ut men så synd att naglarna slits ut så mycket och sen får man ändå gå utan sen ett bra tag innan naglarna blir tillräckligt starka igen! :/

Snygg stil

Blir inte direkt så att jag klär upp mig varje kväll här men försökte ändå klä mig lite snyggare för några dagar sedan än shorts, slappt linne och flip flopps som det oftast blir här :P 

Hade på mig mitt nya linne från Gina som jag köpte när jag var hos Hanna i Kalmar (de har verkligen  mycket bättre utbud där av kläder!!!). Sen mina skinn shorts och guld smycken :) 




Ungefär såhär brukar det se ut:


På bättringsvägen?

Nu börjar det ändå vända känner jag. På dagen igår så mådde jag hyfsat men fortfarande illamående och ont i huvudet. Låg i bungalowen hela dagen, kändes sådär lagom kul, men gjorde allt för att må i alla fall lite bättre :P Jimmy köpte en varsin Yoggi till oss men efter den kände jag hur magen började sätta igång igen men spydde aldrig, skönt men samtidigt inte på ett sätt för när man spytt så släpper illamåendet en stund. 

Inatt har jag sovit sådär, festandet på den här ön är helt sjukt från 20.00-04.00 på morgonen sen börjar 2 tuppar gala vid sådär 04.30 ^^ Så sömnen är inte heller den bästa. Men idag på morgonen mådde jag ändå rätt så bra, fast jag kände att jag var så hungrig. Så vi gick ner till en restaurang precis nedanför bungalowen och jag åt ändå rätt så mycket, kanske lite dumt med tanke på att jag inte ätit på 30 timmar typ. Men nu såklart så började jag må illa igen, kanske bara för att magen börjat arbeta. Såfort jag ställer mig upp så börjar hjärtat dunka jätte fort och det känns som jag ska svimma, vad beror det på?

Blir mycket gnäll här känner jag nu men känner att jag behöver gnälla av mig lite. Nu ska jag dricka min vätskeersättning och tillbringa min andra heldag inomhus! 

Min mage har nog aldrig vart så smal som den var när jag vaknade i morse. Fick knappt ett veck på magen när jag satte mig ner, haha. Är det såhär Victoria secret modeller lever innan visningar tros? :P




Min stackars mage!

Fasen med!

Det måste vara något vist med mig och Thailand. Igårkväll började jag må otroligt dåligt och kände sådan spräng huvudvärk och kramp i magen. Låg i säkert 1 timme innan jag började spy som en kalv :( Har haft en riktig mardrömsnatt inatt vill jag lova. Kom upp så många minnen sen förra gången vi var här och jag blev sjuk.

Spydde nog 10 gånger mellan 20.00-04.00 inatt, har mått riktigt j*vla illa... Sen inte nog med det så blev Jimmy dålig också efter att ha hjälpt och stöttat mig hela natten. Han var verkligen ett sådant stöd, satt bakom mig när jag spydde och kliade mig på ryggen och tömde hinken varje gång. Undra vad jag hade tagit mig till utan honom? 

Sen det jobbigaste är att man inte vet vad man blev dålig av... Kommer ju inte våga äta någonting resten av resan känns det som :/ Nu är i alla fall klockan 12.00 här och känns lagom kul att ligga och må illa (men inte kunna spy mer) när det är fint väder ute. Får be till Gud att vi blir bättre snart! <3

Ursäkta denna fina bild, känner oss helt utmärglade! 

Snorkling!

Idag har vi varit på en snorkel tur på 5 timmar, lagom. Vi besökte Maya bay, men tyckte inte det var något jätte coolt direkt, var så sjukt mycket turister så det var bara jobbigt. Men tog några bilder i alla fall :) 

Sen snorklade vi vid ett rev, jätte coolt. Vi besökte även monkey beach, dom tog vatten flaskorna från oss och drack upp dom. Läskigt hur lika vi är egentligen när man tänker efter :P 






Somnade som en stock efter snorklingen, ny tvättat hår!!

God jul!!

Skrev detta inlägget igår men det kom inte upp fören idag? Konstiga wi-fi.

God jul alla fina, hoppas ni får en kanon julafton! Har hört att ni inte har någon snö, tråkigt :( Här är det defenitivt ingen snö, varmt som tusan.

Men Gud vad alla går jul klädda här med tomtemössor och "sexiga" tomte klänningar haha. Det är sjukt mycket fest och singlar här på Phi Phi :P Det trodde jag faktiskt inte... Och sjukt mycket engelskmän och svenskar! 

Vi satt på en restaurang som visade Kalle anka, fatta vi blev glada!! Men såklart så blev det typ strömavbrott exakt där vi satt, eller en propp gick eller nått. Så vi hann bara se 10 min typ :( Vad är oddsen? Haha. Men men...

Känns så konstigt att inte fira jul med mammsen och våra bebisar hemma i Sverige! Men vi har köpt en massa julklappar här borta så de blir nog glada ändå sen när vi kommer hem!! :) 





Mina hjärtan

Gud vad jag saknar mina små hjärtan! Visste att längtan skulle komma... Njuter verkligen fullt ut här borta men hade bara velat pussa mina små godingar. Gör lite ont när man ser hundar här borta som liknar Tyson och Milo. Man vill bara krama om dom hundarna och låtsas att det är våra, hehe. 

Ska även hem direkt sen när jag kommer till Sverige och rida!!

Jag hoppas och tror i alla fall att mina sötnosar har det bra i Sverige! <3






Sol, sol och mera sol

Ja här är det soligt värre.. Man märker skillnaden på att vara på en ö ute i havet mot att vara på fastlandet i exempelvis Phuket/Bangkok, för där är det nästan alltid moln. Nu har vi solat nästan 2 heldagar här på Phi Phi och man blir brunare och brunare. 

Samtidigt som det är väldigt snyggt att vara brun så visst tänker man på cancer risken och att få rynkor osv. Men jag är ändå väldigt noga med att smörja in mig med bra aftersun varje kväll så att jag riktigt återfuktar huden, och det behövs!! 

Imorgon ska vi åka på en snorkling tur på 6 st öar, några av dom är Maya bay (där filmen the beach spelades in), monkey beach och Viking cave. Sen dom andra kommer jag inte ihåg vad dom hette.. Ska bli roligt, snorkla är alltid lika kul :) 


Skönt att veta!

Det är så skönt att veta att alla mina små älskade djur har det så bra och att de är i goda händer. Hundarna har ju mamma hand om och hästarna har min bästa vän Erika han om, vilket hon verkar klara galant (trodde inget annat heller) :) Är en sådan trygg känsla att veta att dom har det bra!! 

Erika uppdaterar ju på min Facebook sida varje gång hon ridit och skriver lite vad hon gjort med kayla osv. Är så roligt att läsa det, sen lägger hon in en bild också :) Har verkligen inga problem med att låta henne rida kayla, däremot är hon nästan den enda som jag skulle släppa upp på kayla. Dels för att hon känner henne så väl och sen att jag vet vad Erika kan och vad hon går för. 

Mamma skickade 2 bilder på Facebook på Tyson och Milo i tomtemössa :P Så söta dom är mina små änglar. 



Svensk mat!

Åh vad jag saknar svensk mat!! Linssoppa, makaroner, pasta, kyckling köttbullar, kyckling falukorv, potatis, knäckebröd men keso och allt sådant gott. Och Imoegon är det ju julafton vilket menas med JULMAT :D Får försöka komma ihåg smakerna och låtsas att jag äter det här nere, hehe. 

Maten är ju väldigt god här med självklart, men har man vart ifrån sina "vanor" så blir det ju lätt att man saknar dom väldigt fort!  :) Jag har verkligen förätit mig på kyckling och frukt här borta, vilket visserligen är väldigt gott. 

För en vecka sen drygt så mådde jag jätte illa och trodde jag akulle spy hela dagen, mådde så himla illa. Tänkte att jag garanterat åkt på magsjuka igen men jag spydde aldrig utan mådde bara illa, Himla jobbig känsla när man vet hur man mådde senast :( Svensk mat är man ju van vid och tillagar ju den själv..



Frukost

Vi har en take away restaurang nästan precis där vi bor så jag gick dit i morse och köpte med mig 3 stycken smoothies till mig och Jimmy, perfekt frukost. Min kropp skriker nog bokstavligen efter protein, men jag får ta tag i det när jag kommer hem istället. Vill inte riskera att bli dålig här borta igen. 

När vi åt frukost på vår lilla ute plats så kom det en jätte söt katt som påminde så mycket om min katt hemma hos mamma och pappa - Pysen. Hon måste vara hög gravid för hon är jätte tjock, sen hade hon bara en stump till svans så vi döpte henne till Stumpan :P 

Hon låg bredvid oss hela tiden och var jätte tillgiven. 





Banan, Lemon och mixed fruit :)


Ögonfransböjning!

Min syster gjorde en ögonfransböjning för några veckor sedan som blev väldigt fint. Sen sa hon att jag också skulle göra en eftersom jag har så långa ögonfransar. Jag har faktiskt aldrig tänkt på det innan.. Jag böjer mina ögonfransar ibland när jag går ut, men inte alls så ofta. 

Kanske skulle göra det? Bara för att se hur det kommer se ut :) Kostar 550 kr och håller i ungefär 2 månader. Inget jag förmodligen kommer att fortsätta göra, men hade vart kul att testa. 

Min syster säger att jag har typ dubbelt så långa som hennes, men jag har verkligen aldrig tänkt på vad som är långa/korta fransar. Men på denna bilden ser det ut som att jag har rätt så långa ändå :) 


Phi Phi Island!

Nu är vi på Phi Phi Island. Åkte hit i morse. Vi bor uppe i "bergen" på upphill cottage, himla fint och mysigt. Det är som en liten by med egna bungalows. Och vi bor precis jämte varandra, skönt. Vi hittade en bar nere vid stranden som hade sköna sittpuffar att ligga och sola på. 

Har redan druckit 3 stycken smoothies, blir säkerligen två stycken till innan kvällen :D Kommer nog vara beroende av smoothie när jag kommer hem. Beställer oftast banan eller mango smak, så otroligt gott och friskt! 

Vi har bestämt oss för att stanna här tills på söndag istället för tills på torsdag, är så himla fint här :) Sen är det inga taxi här heller eftersom det är en mindre ö, så där lär man spara en del pengar. Lönen kommer ju imorgon ;) 









Snäll mot håret

Det sliter ju verkligen att vistas med håret såhär mycket ute i solen. Det blir lätt torrt, frissigt och glanslöst. Jag har tagit med alla mina Lanza produkter hit, kanske därför väskan är övervikt? :P Haha.. Men tar i keratin oljan varje kväll och varannan dag lägger jag även i trauma treatment, märker att det blir stor skillnad då. 

När jag solar ska jag egentligen ha någonting över huvudet men vill samtidigt att håret ska solblekas litegrann, men får väl ändå uppsöka frisör nu när vi kommer hem :) Både klippa topparna (fast det gör nog mamma, billigt och bekvämt) och bättra på slingorna lite :) 



Leopard!

Det finns väldigt mycket leopard mönstrade kläder här (paradiset för dig Malin?) och även i massa andra djurmönster. Jag har redan köpt ett par liknande harem leggings, en lång klänning och en kort klänning i leopard :) 

Har faktiskt även hittat en liten resväska som man kan ha som handbagage i leopardmönster :D Dom vill ha 1700 bath för den men ska försöka pruta ner den till 1000 bath, då får jag den för 227 kr, billigt och bra!! Man är faktiskt otroligt snål här nere. Man kan liksom stå och tjabba med en säljare om 100 bath som är 22 svenska kronor, haha!! 











Brun!

Jag trodde vi skulle solat mycket mer på den här veckan än vad vi hunnit med.. Men tror det beror på att vi rest väldigt mycket och rest under dagarna då solen  lyst. Men vi har i alla fall hunnit sola 2 heldagar nu :) 

Jag har väldigt bra pigment för jag blir brun väldigt fort och sen behålls färgen väldigt länge. Har fortfarande kvar färg sen Cypern i somras :P Dock är jag så trött på mina "solfläckar" på benen, men det är väl något jag kommer att få leva med så lika bra att sluta lägga ner energi på det. 

Imoegon reser vi vidare mot phi phi öarna och ska stanna där tills torsdag :)




Så kan det gå

Såhär kan det gå när Elin och jag är övertrötta på en båt i 2 timmar, haha. Vi satt med appen "mirrors pro" nästan ska resan och fick tusen skratt attacker där vi inte kunde sluta skratta!!! Vi tog nog över 50 st bilder, jämförde våra fötter, retade Jimmy, pillade på Fredrik så han inte kunde sova, haha. 

Tror att resten av båten tyckte att vi var rätt så jobbiga :P Jag tycker det är så jobbigt att få sådana skratt attacker när man verkligen inte kan sluta skratta och magen värker bara för att vi skrattat så mycket!! Haha, ja resan gick fort i alla fall :P



Jungletour

Idag har vi varit på jungle tour, hot spring, emerald pool, tiger tempel och elefant ridning :) Har vart en sådan lång dag så nu sitter vi och avnjuter en god middag och till det har jag en utsökt banan milkshake, mums. Måste börja använda banan i mina smoothies hemma. 

Först besökte vi som sagt hot spring, en varm källa med kokhett vatten. Ungefär som när man har för varmt vatten i badkaret när man hoppar i :P Var i alla fall väldigt skönt. Sen vidare mot emerald pool, en vatten källa med klart vatten, himla fint. Rätt så fantastiskt att det finns sådana ställen här i världen. 

Sen vidare mot tiger templet, där munkarna bor. Vi tänkte att vi skulle göra utmaningen och gå 1200 trappsteg upp för ett berg med fantastiskt utsikt. Hade jag vetat hur jobbigt det var så hade jag aldrig gett mig in på det...... Alltså trappstegen var typ en halvmeter höga och trapporna var otroligt branta. Sen var det inte nog med det, sen var det ju ner vi skulle också, var HELT slut när jag kom ner. 

Det kanske inte låter så mycket med 2400 trappsteg men fy farao vad jobbigt det var. Benen darrade som asplöv när jag satte mig i bussen igen.. Trodde aldrig trapporna tog slut, var genomsvettig. Men glad att jag klarade det :) Fantastisk utsikt där uppe. Förbrände nog kalorier för 1 månad framåt :P 

Sen var det elefant ridning. Vilken känsla!! Dom var så himla söta och fina elefanterna.. Så lugna. Jag fick rida på nacken på elefanten ^^ Himla coolt.. 










Fina restauranger

Det finns så många mysiga restauranger här. Dock så äter jag inte så mycket kyckling för jag är så nojjig att jag ska må dåligt. Äter mer vegetariskt och mycket grönsaker. Har även beställt in smoothies varje gång vi ätit. Så himla gott och vitaminrikt. Dom har alltid kokosmjölk i smoothisarna här, skit gott. Kanske något man ska testa hemma? 


Mysigt

Vi har det så mysigt här i krabi :) Vi bor precis jämte varandra och sitter tillsammans utanför och herrarna avnjuter whiskey och jag dricker is te, this is life. 

Jag har inte  mycket hemlängtan ännu. Idag är det 1 vecka sedan vi träffade mamma och hundarna. Men jag vet garanterat att längtan kommer snart, det gjorde den i alla fall sist. Jimmy och jag brukar alltid fråga varandra "vad tror du milo gör just NU?", haha. Sen får man ju alltid tänka om att ni är 6 timmar efter oss så oftast så svarar man "jag tror han sover nu", typ. 

Jobbet saknar jag ingentingalls, är så skönt att ha lite paus därifrån. Har jobbat konstant i 3,5 år utan redig semester så detta är välbehövligt. Älskar mitt jobb, men just nu njuter jag till fullo :) 



Strandkropp

Nu befinner vi oss i krabi - ao nang :) Vi har rest runt väldigt mycket nu dessa dagarna sen vi landade i Thailand. Tror vi stannat på ett hotell 2 dagar som mest. Men nu ska vi bo i ao nang tills på söndag sen vidare mot phi phi Island :) 

Jag vet inte om det bara är inbillning eller om jag känner mig mer plufsig efter all ute mat och icke gym? Benen känns inte alls lika fasta som när jag tränade på gymmet för 1 månad sedan... Snacka om att jag nästan ska bo på gymmet när vi kommer hem :P Nä men man får ta det lugnt i början efter ett sådant här uppehåll. 

Jag har i alla fall hittat ett sätt att förbränna maten på :P Jag går ut i havet tills att vattnet når upp till halsen ungefär, sen går jag med stora kliv framåt 500 m och sen tillbaka 500 m fast då springer jag istället, haha. Man får använda det man kommer på :P 

Det ser nog lite roligt ut ifrån stranden, men det får jag bjuda på ;) Man är helt slut efteråt i alla fall.. Sen går vi ju även väldigt mycket här. Blir säkert flera km varje dag!



Helt otroligt!

Idag har det verligen vart en full späckad och rolig dag. Först började vi med att åka till Phukets kust och åkte en stor båt tillsammans med typ 30 stycken andra till olika öar. Runt öarna så åkte vi kanot tillsammans med en guide in och ut i grottor och runt hela öarna, var så fantastiskt coolt!! 

Dock så tog jag nästan alla mina bilder med kameran så får lägga upp det när jag kommer hem till Sverige igen helt enkelt :) Sen besökte vi ju även James Bond Island, egentligen så var det ingenting speciellt sådär, har jag ens sett filmen? :P Tror inte det... 

Var i alla fall kul att åka den stora båten med alla turister för vi hade jätte hög musik och åt buffé osv :) Mycket trevligt! 






Jimmy framför berget på James Bond Island :) 

Shopping

Vi har typ shoppat varje dag hittentills. Finns inte så mycket annat att göra på kvällarna. Har hittat massa smycken och kjolar :) 

På kvällarna är det typ lika varmt som i Sverige en het sommardag, rätt så sjukt.. Sen är det sjukt många indier här, vet att det de var det sist med. Dom kommer nog för shoppingen och inte värmen :P







James Bond Island

Idag ska vi besöka James Bond Island, där golden eye spelades in :) Man åker kanoter runt om alla grottor! 





Mot Phuket

Nu sitter vi och väntar på att gå ombord på air asia så vi kan flyga vidare mot Phuket :) Är faktiskt rätt så trött på flygplan nu. 

Avverkat 15 timmars flyg hittentills, fast till Phuket tar det bara 1 timme från Bangkok så det är ju en piss i nilen egentligen :P

Igår var vi på en nattmarknad och jag inköpte lite allt möjligt. Men kan inte lasta så tungt när vi ska åka inrikes, man får bara ha 15 kg i bagage då och min vägde 16 kg när vi kom hit så får shoppa när vi kommer tillbaka till Bangkok istället då är det 23 kg hem så det är ju okej :) 


Lat

Jag försöker att inte ligga på latsidan. Men jag märker att mina muskler förtvinat lite :P har tränat lite på gym men man blir så djävulskt svettig direkt. Magmusklerna har försvunnit lite, men försöker träna mage varje kväll!



Svettigt på gymmet!




Varmt!

Hallo! Har haft jätte dåligt internet så inte kunnat komma in på bloggen.. Men nu hittade jag ET wiifii på en restaurang :) Det är VÄLDIGT varmt här, i Bangkok är det dock inte strålande sol, men när man kommer ut till kusterna så är det inget moln så långt ögat kan nå...

Imorgon åker vi till Phuket :) 









Sweet

Haha så söt <3
Lite humor såhär på morgonen!

Förmodligen

Nu har vi förmodligen landat i Thailand (detta är ett tidsinställt inlägg). Klockan är 13.30 i thailändsk tid just nu, alltså ligger vi 6 timmar före än i Sverige. Kommer lägga inläggen så att det passar svensk tid så att jag inte bloggar vid 9.00 på morgonen och sen är klockan 03.00 i Sverige :P Hade ju blivit lite tokigt..

Förmodar att vi är påväg till hotellet nu. Vi ska bo de 2 första nätterna på baiokey suit (tror det heter så) som ligger mitt i Bangkok, bodde här förra gången med. 

Tror det är 60 våningar högt och är som lägenheter, även restaurangen är längst upp i huset så man ser ut över hela Thailand. 



And off we go

Sådär ja, då ska vi alldeles strax checka in och gå på planet mot varmare länder. Vi ska först åka 5 timmar till Egypten och sen vidare mot Bangkok i 8 timmar, bara att gilla läget. Kommer säkert bli mer jobbigt på hemvägen för då vill man alltid bara hem... 

Jag har bestämt mig för att inte lägga in några kamerabilder förens jag kommer hem igen, då kommer det flera bild bombar istället :) Så jag ska ta lite bilder med mobilen så att jag håller er underrättade :) Bättre det än inget. Men räkna med ungefär 2 inlägg per dag! 

Ha det super nu alla nära och kära!l Kommer förmodligen inte uppdatera bloggen fören Imoegon när vi kommer fram och jag hittar wiifii. 
<3


Aloevera

Denna drycken är så fantastiskt god!! Ni måste testa om ni inte redan gjort det :) Är bitar av aloevera i och den smakar så friskt. Dock så kostar den nästan 20 kr så är rätt så dyrt men tänkte lyxa till att lite idag ändå så den slank ner i korgen tillsammans med 1 kg clementiner :P

Just nu

Nu sitter vi och dricker chai latte på starbucks :) Tror inte starbucks finns i Sverige? Sen ska jag unna mig en hamburgare på Burger king. 





På resande fot

Nu sitter vi på tåget till Kastrup :) Har sovit typ 3,5 timmar så är rätt så sleten. Killarna har varit vakna hela natten och druckit whiskey så dom sover gott nu. Jimmy hade ju som nyårslöfte att inte dricka fören vi ska till Thailand och han klarade! Nästan 1 år :) 

Flyget går inte fören 14.45 så vi får vänta rätt så länge på Kastrup men vi ville vara på den säkra sidan eftersom man aldrig vet om tågen ställs in. Men nu är vi i alla fall påväg! Är framme i Thailand 07.30 svensk tid Imorgon lördag! :)


Flätade mitt hår igår också. Blir ett så fint svall av det, håret upplevs mycket tjockare :)



Trötta systrar!! 

Hjärtskärande

Tro det eller ej men det var verkligen hjärtskärande att lämna över hundarna till mamma ikväll :'( Vet att vi bara ska vara borta i 3 veckor men tillägnar man alla dygnets timmar i princip tillsammans med hundarna så är detta ju en himla omställning.. Men det ska nog gå bra!

Senast vi var i Thailand i 2 1/2 vecka så saknade jag ihjäl mig efter 1 1/2 vecka :P Det blir ju inte bättre när man har en massa bilder på mobilen så då kommer jag bara kolla på dom och börja gråta, kalla mig löjlig haha. 

Ska i alla fall njuta av tiden borta nu. Behöver det. Men saknaden av mina små älsklingar kommer aldrig försvinna. Nej nu blir det sängen, klockan ringer 04.00 imorgon sen vidare mot Kastrup! 

Saknad

Min motivation

Detta är min motivation, man ska inte hålla på och jämföra sig med alla andra. Det räcker att jämföra sig med sig själv, det är tillräckligt. Försöker man tänka såhär så tror jag att man har mycket lättare att hitta motivationen och att ha kvar den :) 

Du är inte lik någon, alla har olika kroppar och olika kroppsformar. Det är resan du gjort som räknas och som är mest intressant, inte vad kompisen eller någon annan gjort! 

Mini julafton

Igårkväll hade vi en liten mini julafton hemma hos Elin och Fredrik. Vi hade köpt en massa julmat och det var så otroligt gott. Dock hade jag fastat nästan hela dagen för att orka så mycket som möjligt men det är så dumt att göra så. För man blir mätt jätte fort då :(

Men det var i alla fall riktigt gott och vi fick rätt så mycket rester över så vi ska äta det ikväll också :) Har verkligen fullt upp idag, ska först hem och rida och säga hejdå till hästarna, sen in till stan och köra se sista ärendena, hem till Jimmys mamma och äta, säga hejdå till Vincent och sen ikväll ska vi sova hos Elin och Fredrik för att vi ska ta en taxi vid 04.50 imorgon bitti till tåget och sen vidare till Kastrup! :D 

Kommer göra så ont i hjärtat att lämna hundarna :( 






Blev mycket gottigheter!!!



Åh min älskling <3

Jeggins

Här är de kanon snygga jegginsen som jag köpte igår i Kalmar. Är verkligen hur snygga som helst och kommer lätt bli mina favorit "jeans" att gå ut och festa med på vintern exempelvis, eller när man vill vara lite extra fin :) 

Så himla skönt material och de liknar faktiskt jeans väldigt mycket. Kostade bara 149 kr på HM och jag valde storlek XS :) 





Köpte även 6 par med fina trosor med spets bak ifrån Gina :) Hinla fina..



Haha hade vart på toaletten precis innan så fick röda märken på rumpan ^^

Äntligen!

Äntligen fick jag det jag önskade mig av Jimmy i förtidig julklapp :D En blender så att jag kan mixa mina smoothies och göra goda drinkar osv, så himla perfekt! 

Jag har ju en hand mixer nu men då måste man alltid skita ner en skål eller dylikt, på denna blendern kan man bara mixa det man vill ha och sen ställa in glasbehållaren i kylen och hälla därifrån :) Himla bra! 


Just nu

Får trotsa illamåendet och gå en skön promenad med voffsingarna..




Stor shoppat

Jisses, idag har jag shoppat om man säger så. Nästan så att jag får dåligt samvete, men samtidigt så känner jag att jobbar jag och tjänar pengar så ska jag banneme unna mig kläder och sådant som jag mår bra av. Och det är ju så, det mesta kostar ju så pengar gör man ju alltid av med.

Blev i alla fall 2 par linnen, julklapp till mamma och Elin, 3 par flipflop, 1 par ballerina, 1 par jeggins (så JÄKLA fina), 2 bh-ar, 1 par lägre klackade skor, träningströja och en bustier. Som sagt, det blev en del men är himla glad för allt jag köpte :) 

Just nu

Nu har vi shoppat i 4 timmar och avnjuter just nu en fika på espresso house. Så mysigt att vara i Kalmar hos Hanna!! Kommer vara så vemodigt att åka härifrån och lämna henne! <3


Citat

Att vara sig själv i en värld som ständigt försöker få oss att vara någonting annat är den största bedriften ~ Ralph Waldo Emerson. 



Som hittat

Igår var ju jag och syster på Grand för att hitta lite saker till Thailand. Köpte på mig en del faktiskt, men såklart inte så mycket till Thailand :P Blir oftast så. Men jag hittade lite små saker i alla fall. Det är så typiskt när man ska utomlands på vintern då är det ju säsong för vinterkläder i Sverige och finns då inte så mycket fina klänningar osv och sen tvärtom på sommaren. 

Hittade inga bikiniunderdelar så jag för dras med dom jag har. Jag har ju innan köpt trosor i typ 38/40 för att jag hatat när rumpan blir liksom intryckt. Det ångrar jag ju dock idag. Nu har ju min rumpa blivit lite mindre och mina bikinintrosor är typ gigantiska, men får se om jag hittar något där kanske :)

Jag hittade i alla fall dessa shortsen på rea, endast 100 kr :) Tyckte det var rätt så billigt ändå. De är fortfarande lite stela i tyget så får gå in dom lite, så min rumpa plattas ut typ :P Men ska stretcha ut dom lite så får vi se om de sitter bättre sen! 

Kaos

Just nu håller jag på och tvättar den 3 tvätten och packar för fullt. Tycker det är så svårt att veta hur mycket man ska ha med sig, tar allltid för mycket... Jag ska lägga upp allt på vårt bord så att man har mer översikt på vad man ska ha med sig. Rätt så smart :) 

Långt ifrån klart :P

Snabbvisit

Idag efter att jag vart hos mitt sista besök hos Gunnar för i år så ska jag efteråt ta bilen och köra till Kalmar för att hälsa på Hanna. Var ett rätt så långt tag sedan vi sågs senast och de senaste gångerna hon vart i Växjö så har jag antingen jobbat eller haft annat planerat. Så jag tänkte göra en snabbvisit till henne på några timmar och sen åka hem framåt kvällen igen. Ska bli himla mysigt och roligt, vi har nog en del att prata om, om vi säger så!
 
Jag har märkt mer och mer att jag behöver närhet av mina vänner på senaste tiden. Innan har jag velat ha mer distans, men nu börjar jag känna mer behov. Jag kanske börjar vända? Det är så svårt med när Hanna bor så långt ifrån mig, men hon är en sådan fin vän så hon säger alltid att hon finns där och att jag kan höra av mig närsom och att hon finns som stöd över telefon om det skulle vara något. Det är äkta och fina vänner ♥
 
Kort från när vi var i Tunisien 2010 tillsammans ♥
 
 

Blogga utomlands?

Nu har jag en liten fråga, som någon kanske kan svaret på? Jag vill ju jättegärna blogga nu i Thailand också. Dock kanske det bara kommer att bli 1-2 max inlägg per dag, eftersom jag förmodligen kommer vara igång hela dagarna. Men nu till frågan, jag har ju ingen dator med mig utan endast kameran och mobilen. Men tror ni att det är säkert att gå in på ett internetcafé och föra över bilderna till deras dator och sen radera dom lika snabbt igen när jag hunnit lägga in dessa på bloggen? Jag är lite velig faktiskt.. Jag var ju inne på facebook och så senast, men hade inte blogg då. Känns bara så klumpigt att ta med en dator...
 
Vill ju kunna blogga och lägga upp bilder även nu när jag är iväg. Vill ju inte förlora er, hehe :) Men skulle det vara så att jag inte kommer kunna blogga där borta så mycket som jag vill så kommer jag börja blogga fullt ut igen den 4 januari, förmodligen så kommer det komma en del bildbombar då också :P
 

Ungefär så Ja

Haha, ja på ett ungefär så är det faktisikt såhär. Ens egen häst blir nästan aldrig bra bild men alla ens kompisars hästar blir alltid bra på bild :P Ligger nog någonting i det, haha.
 
 

Inte långt kvar nu...

Alltså det är verkligen inte långt kvar nu, om 4 dagar så är vi på flyget till Thailand och jag känner ingenting? Alltså jag känner ingen resfeber som det brukar kallas. Konstigt? Självklart längtar jag ihjäl mig av att komma härifrån och åka till Thailand men jag har nog inte fattat det ännu att vi åker om 4 DAGAR!! Jag vet inte om det har betydelse att vi bokade denna resan för snart ett år sedan? Annars brukar man kanske boka en resa 1 månad innan man åker och då behöver man inte vänta så länge, när man väntar såhär länge som vi gjort så kanske det blir så avlägsnet? Ah, jag vet inte. Vi får se när resfebern kommer i alla fall :)
 
Ska bli så skönt att beställa drinkar på stranden, få färsk frukt på pinne, snorkla i kristallklart vatten, rida på elefanter, besöka regnskogar, bada i varma källor, bli en shopaholic, bli brun, bära bikini, bära fina klänningar och sist men inte minst - att bara vara, känner att jag behöver det mer än någonsin just nu! ♥
 
 

Nöjd!

Igår var ju Erika hemma hos mina hästar och jag visade henne det sista som hon behövde lära sig innan hon kan ta hand om mina små hjärtan. Jag lät henne fixa allting och så var jag bara bredvid och obsaverade ungefär. Hon fick MVG på allt, så himla duktig och lättlärd är hon. Sen tog hon en tur på Kayla och jag tog med mig shettisarna på en promenad på sisodär 20 min. Det blev så kort eftersom det började snöa rätt så mycket.
 
Lät Erika ta några volter på ängen också och hon var jätteduktig, eller bådatvå var jätteduktiga. Är så stolt över Kayla som blivit så otroligt fin och hon är inte alls den stressade travaren som hon var när jag köpte henne. Hon har jättefin arbetstrav och börjar trampa så fint. Man ser att hon blivit mycket starkare och orkar hålla upp sig på ett annat sätt nu. Jag är mycket nöjd med mitt arbete med henne och även med Erika. Har ju försökt hjälpa henne lite som coach när hon ridit mina hästar, just för att jag vill lära henne och hon är villig att lära sig.
 
2 av mina största ögonstenar i mitt liv ♥
 
 
 
 
 
 

Redo för Thailand!

Nu känner jag ändå att jag är redo för Thailand, redo för att inta stranden med min kropp. Jag hade som delmål att jag skulle känna mig hyfsat nöjd med min kropp tills att vi åkte iväg, och ja jag tycker att jag lyckats. Jag har fått tajtare och mer vältränad mage, min rumpa är fastare och mindre, mina lår är mindre och mer muskulösa. 

Nu ska jag bara försöka hitta lite fina bikinintrosor på Grand imorgon. Jag har bara en massa bikini toppar och glömmer att köpa snygga trosor till, så får hoppas jag hittar något. Måste ju framhäva det jag är mest stolt över, rumpan :P 

Efter Thailand ska jag ta tag i träningen igen, men jag är ändå nöjd med hur jag ser ut idag. Jag har lyckats med det jag ville som delmål. Har större mål än detta, men det kommer, det kommer... 







Visste ni att...


1. Visste ni att jag älskade att klä ut mig till man när jag var liten?
Jag vet faktiskt inte vart det kommer ifrån, men jag älskade att låna pappas kläder och sen tog jag strumpor och la det innanför kläderna runt armarna och benen för att det skulle se ut som muskler. Sen målade jag med kajalpenna en mustach, herregud. Likadant när jag lekte med mina kompisar, då skulle alltid jag vara mannen i leken.
 
 
 
2. Visste ni att jag kan köra traktor? Bra dessutom...
Jag har alltid varit intresserad av fart, bilar, motorer osv när jag var yngre (och nu med, kanske inte lika mycket). Jag har alltid haft lätt att lära mig, speciellt praktiska saker. Så det kanske inte är så konstigt att jag kan köra alla möjliga fordon?
 
 
3. Visste ni att jag har haft en elefant mellan benen?
Nja, vi kanske inte ska ta det så ordagrant. Men jag har faktiskt haft en elefant mellan benen :P Det var när vi var i Thailand senast, då blev jag uppburen av en elefant. Känslan var så himla cool. Jag vet att jag hade funderat länge på hur en elefant känns, och jag kan ju säga att det slog mina förväntningar 100 gånger om, vilka djur!!
 
 
3. Visste ni att jag har velat bli militär?
Ja faktiskt, enda sen jag var liten så har jag velat bli militär. Har väl fortfarande den drömmen sådär lite långt bort i tankarna. Har alltid vart intresserad av killiga saker liksom, vet inte vart det kommer ifrån? Men när jag var 18 år så funderade jag starkt på att göra lumpen och utbilda mig till militär. Undra vart jag hade vart nu om jag hade tagit steget och utbildat mig till det?
 
 
5. Visste ni att jag hade fler killkompisar än tjejkompisar?
Japp, tro det eller ej. Men mellan jag var 5-15 år ungefär så hade jag många fler killkompisar än tjejkompisar. Hade kanske 2-3 tjejkompisar som jag umgicks med och 10 killkompisar. Nu är det däremot tvärtom. Jag vet inte heller varför det var så. Jag var ju lite av en vilde när jag var liten, jag gillade inte att måla naglarna eller att sminka varandra, jag ville hellre köra med fyrhjulingar i skogen eller skjuta med pistol. Kanske var det därför jag tydde mig mer till killar, för att de var mer spännande att umgås med dom.
 
 
6. Visste ni att Kaylas morfar är mijonär?
Haha, ja i och för sig så är kanske inte hennes morfar miljonär eftersom att han är häst. Men han var en riktigt framgångsrik travare :) Sprungit in mer än 6 miljoner. Kayla har ju också vart travare, men lyckades nog inte så bra verkar det som. Men det är ändå kul att se att hon har så fina gener :)
 
 
 
 
Ja, man kan väl säga som så att jag nog är rätt så manlig av mig när det gäller många saker nu när jag läser igenom allt. Men jag har ändå blivit mer intresserad av tjejsaker med som naglar, hår, smink osv, vilket jag tycker är väldigt kul, för jag är ju ändå född till en tjej, hehe. Men det är nog ändå min personlighet, att jag är lite killig av mig.
 

Hjälpsam!

Idag ska Erika komma ut en sista gång till mina hästar innan jag åker iväg på fredag. Hon ska ju som sagt ta hand om mina hästar medans jag är borta. Hon ska ju förhoppningsvis rida Kayla några gånger på dessa 3 veckorna om vädret tillåter. Skulle nog faktiskt inte kunnat be någon annan mer än Erika att ta hand om mina hästar, jag litar på henne till 110 % och hon är väldigt varsam med allt, så valet var inte så svårt direkt.
 
Idag ska vi gå igenom Kaylas vintertäcke, vilket täcke hon ska ha när osv. Även hur man sätter på broddar, hur man gör om Kayla skulle vara svullen eller om hon skulle skada sig. Känner mig lite som en lärare, men jag tycker det är kul att förmedla mina kunskaper, speciellt till någon som är villig att lära sig :) Jag tror att mina hästar kommer att ha det jättebra i Erikas händer och jag är inte ett dugg orolig! ♥
 
På det här kortet tycker jag Erika ser ut som en hästskötare som sköter om hästen emellan tävlingarna och de olika staterna. Eller hon ser faktiskt nästan ut som en horse whisperer  nu när jag kollar extra noga :P
 

Tusen tack!

Jag la ut klippet där jag sjöng på min facebook sida igår också och vilken respons jag fick!! Jag hade faktiskt inte förväntat mig att så många skulle tycka att jag var bra, men tack så hemskt mycket allesammans som sa så fina ord om min sång, blir rörd. Eftersom jag inte direkt sjungit för någon innan så är det klart att det är otroligt kul att få höra att man är duktig och jag suger upp varenda komplimang jag får. Ibland tror jag faktiskt att man behöver bekräftelse/höra att man är duktig för att man ska lyckas och bli motiverad. Om jag hade velat satsa på musiken så är det självklart att jag skulle behövt människor som peppar mig och säger att jag är duktig på det jag gör.
 
Sen menar jag inte att man behöver bekräftelse i varenda sak man gör/ska lyckas med, men blir inte bekräftelsebehovet för stort så tycker jag ändå att det är något bra att vilja höra att man är duktig och att man kanske bär på en gåva. Så återigen tusen tack för alla fina ord jag fick, och om man ska tro på det ni skriver så verkar jag ju kunna sjunga nogerlunda bra ändå :) Nej, men jag tycker faktiskt att jag sjunger bra och är ändå förvånad att jag sjöng så pass bra som jag gjorde i fredags eftersom jag inte sjungit på några veckor. Rösten är ju en färskvara som så mycket annat!
 
Kanske skulle söka till Idol 2014? ;) Alltså, självklart hade det vart grymt kul att i alla fall försöka, men eftersom det var så många år sedan jag sjöng för publik senast så vet jag inte om jag har nerverna för att ställa mig framför Laila, Anders och Bard, haha. Men som man säger "gör det som en kul grej, går det vägen så gör det", man lever ju bara en gång som sagt :)
 
Jag glömmer aldrig när jag sjöng för Erika. Jag satte henne på en stol framför mig och sen ställde jag mig med micken och sjöng en låt för henne som handlade om vår vänskap. Detta måste vara 8 år sedan tror jag. Jag såg det som ett fint sätt att bevisa min tacksamhet för allt hon gjort för mig! ♥
 
 

Ska jag?

På måndag efter jobbet så ska jag och Elin till Grand och köpa in de allra sista förnödenheterna till Thailand. Ska se om jag hittar några linnen som jag kan använda där också. Är så roligt att köpa nytt. Fast jag köper nästan alltid lite för festliga linnen så när jag vill ha något originellt eller lite mer vanliga linnen så har jag knappt inga. Borde egentligen köpa mer baskläder som långärmade tröjor, enfärgade linnen/t-shirts osv. Men det är ju så tråkigt :P
 
Måste även hitta några nya solglasögon, hittar inte mina gamla, som var så fina. Det är ju inte direkt säsong för att köpa varken badkläder eller sommar saker just nu, så utbudet lär väl inte vara det bästa direkt. Måste även köpa lite trosor och bhar, alltid kul med lite finare trosor med. Använder oftast bara enfärgade men ibland kan det vara kul att ha lite spets eller med lite färg på. Får se vad jag hittar helt enkelt :)
 

Miss you

Jag ljuger om jag skulle skriva att jag inte saknar gymmet väldigt mycket just nu. Har inte vart på gymmet sen mitt kort gick ut förra torsdagen. Har ju kört hemma träning med egna redskap me det är ändå ingenting jämfört än att vara på gymmet och svettas, det är en speciell känsla det där. Man får liksom en annan känsla och motivation. 

Men om 4 veckor sisodär så är jag tillbaka igen, tränings galnare än någonsin :P Hehe.. 





Longering

I veckan blev det Longering med kayla. Hon skötte sig jätte bra och var så fin i sin röda outfit :) Dock så hittade jag inget kapson på gekås så använder fortfarande grimma tills att jag hittar ett. Som sagt så kräver jag ingenting av henne eftersom jag longerat med grimma hittentills utan låter henne mer bara springa av sig på volten och sen tränar jag lydnad och mycket röst övningar :) 

Märker att sådana här övningar gör att hon blir mer lyhörd och hon får större tilltro till mig som ledare :)




Skulle haft ett par röda strykkappor bak så hade outfiten vart fulländad :P.

This is what dreams are made of

 

Här i denna låten har jag valt att inte ta bort rösterna eftersom det är en kille som sjunger med. Blir så fint när en tjejeröst och en killröst sjunger tillsammans, så valde att ha kvar killrösten. Men man hör ju rätt så tydligt mit röst ändå? :) Tycker det är SÅ kul att sjunga, blir verkligen lycklig - som ett lyckorus!! Är nog inte många ändå som vet om att jag ändå kan sjunga, inte direkt så att jag sjunger seriöst så mycket utanför micken, blir mer att man "löjlar" sig då när jag sjunger off mic, haha. Så Jimmy blev med lite paff :P 

 

Jag 辰r starkare 辰n du

 

Här kommer en liten filmsnutt från när jag sjöng en låt igår hemma hos mamma. Jag har ju sjungit i kör sen jag var 5 år tror jag det var och älskar att sjunga. När jag bodde hemma så sjöng jag nästan varje kväll så som jag gör på videon och kunde sjunga samma låt 10 gånger på raken bara för att sätta den perfekt. Jag har tänkt mycket på att börja på kör igen, att sjunga i kyrkan eller liknande. Hade verkligen varit så roligt. Jag känner mig så fri och så stark på något sätt när jag sjunger. Har tänkt att jag kanske ska göra en låt i julklapp till Jimmy och sen sjunga in den och ge honom som en video, vi får se.

 

Hade innerst inne velat gå till en sångpedagog för jag har hört att jag ändå är rättså duktig på att sjunga och med en sångpedagog kan det ju bara bli bättre? :) Här sjunger jag en av mina favoritlåtar, som jag sjunger när jag vill peppa mig själv. Jag har tagit bort originalrösten och bara valt att ha kvar körrösterna så att det inte blir så matt. Så rösten som ni hör är ju min egen röst, min syster trodde inte på mig när jag skickade videon till henne, haha :) Då måste det ju varit rätt så bra ändå. Sjöng fel vid vissa tillfällen med, blir lätt så när man ska prestrera ;)

 

Är rätt så kul att höra sin egen röst såhär, blir nästan lite stolt! :*

Och jag lever ju verkligen mig in i rollen om man säger så, haha...

Få bort fettet enklare

Det finns ju faktiskt saker man kan göra för att få bort fettet enklare på kroppen. Försök att lägg in mycket proteiner och nyttiga fetter i maten. Dra ner på de snabba kolhydraterna och ersätt de med långsamma till exempelvis lunchen. Försök att skippa kolhydrater efter ungefär 15:00. Om ni inte tränar vid 15 och sedan ska träna igen på kvällen, då kan det behövas snabba kolhydrater för att kroppen ska hinna återhämta sig till nästa träningspass. Man behöver dock inte äta snabba kolhydrater efter träningen ifall man inte ska ha ett träningspass till under samma dag. Då rekommenderar jag en proteinshake.

 

Ät mycket grönsaker, det är bra för kroppen, man kan se det på hyn, hår, naglar mm. Allt strålar mer ifall man får i sig grönsaker. Man känner sig också fräschare, känner man sig fräschare så vill man också göra fler saker, träna mer, äta mer rätt mm. Allt blir som en bra cirkel ifall man får alla kostbitar på plats. Man måste verkligen komma in i det och så kommer träningen också att komma därefter med eftersom att man kommer känna sig mer fit och inte lika ”degig” om man äter mycket grönt och nyttigt över huvud taget. Skippa massa vit pasta och gör en jättegod sallad istället!

 

Försök även här att äta mycket fetter och proteiner. Dra ner på allt som kallas snabba kolhydrater och ersätt de med långsamma. Även om man äter jättemycket sallad så gör det att allt går igenom kroppen så mycket lättare (kroppen tar ej upp ”skit’ lika lätt om man får i sig mycket grönt) . Försök därför att alltid äta så nära växtriket som möjligt. Det finns så otroligt många olika alternativ istället för exempelvis köttfärssås och massa spaghetti. Nej men ni förstår, det finns så mycket mer man kan äta och som är nyttigt och som tillochmed är godare än okej-nyttig mat eller skräpmat. Det gäller bara att hitta det!

 

Här är en lista på vad som är onyttigt, det blir nyttigare till höger och längst till höger är det nyttigaste alternativet! Saker som du kanske äter, som du kan byta ut mot något nyttigare!

 

Bröd: Vitt bröd -> Fullkornsbröd -> Surdegsbröd -> grovt fullkorns knäckebröd

Pålägg: Marmelad -> Ost -> Salami -> Skinka -> Kalkon

Pasta: Vit pasta -> Fullkornspasta -> Råris -> Rött ris

Snacks: Chips -> Majschips -> Nötter -> Frukt

Snacks: Godis – Nötter – Frukt

Dricka: Läsk -> Saft -> Funlight/zeroläsk -> celsius -> Grönt Te -> Vatten

 

 

Snygga träningshorts

Kikade lite på sportamore's hemsida och de hade rea på ett par jättesnygga träningshorts. Dock vet jag inte om jag hade velat bära dom på gymmet? Känns lite naket, men de är väldigt fina i alla fall :) Skulle i så fall velat ha ett par gråa och ett par rosa.
 
De ger ju dock inte så mycket stöd, det är ju därför man har långa tajta tights för att de ska ge stöd åt benen när man utför vissa övningar och när man motionerar m.m. Shorts ger ju inte samma stöd, men de är väldigt fina! :) Men när jag har solbrända ben och mer vältränade ben så kanske jag kan överväga.
 
Kostar bara 299 kr på www.sportamore.se :)
Ser ju nästan ut som att man har på sig kallsonger, haha :P
 
 
 
 
 
 
 

Orolig

Ush, jag börjar bli lite orolig för både demostrationerna som håller på i Thailand just nu men också snöovädret, med tanke på att vi åker om 1 vecka!! Förstår inte varför allt detta ska hända lagom tills att vi ska åka? De hade till och med stängt av öresundsbron och vi ska ju åka tåg över till Kastrup om 1 vecka. Förhoppningsvis så kommer ju snöovädret att lägga sig tills nästa vecka, för jag kollade på SMHI och då stod det att det skulle vara strålande solsken, lite vind och 8 plusgrader. Men det vet man ju hur fel dom kan ha...
 
Sen demostrationerna är jag också orolig för. Resebyråerna har ju inte ställt in några resor ännu och inte varnat för att man ska åka dit, men tänkt vad surt om de stoppar alla resor till Bangkok? Jag skulle blivit helt förstörd, speciellt när man har sett fram till denna resan sen vi bokade den i Januari i år. Men vi får hoppas på det bästa. Vi åker ju fredagen den 13, ska väl tydligen betyda otur vad jag hört. Men har aldrig trott på sådana påhitt. Jag får hålla tummarna i alla fall!
 
 

Hej mitt vinterland!

Idag är det verkligen vinter ute :D Har inte hört så mycket av stormen inatt men idag blåser det ju rejält. Våra fönster har till och med fått en massa snö på sig, måste ha blåst riktigt inatt då. 

Började dagen med att åka bort till Elin och gå en lån promenad. Men gud vad det var halt på vägarna, hundarna drog nästan omkull mig flera gånger... 

Hundarna hade jätte kul i snön. Sprang som tokiga kaniner allihopa :)



Systertid

I tisdags så hade jag och min älskade systra lite systertid. Vi hade först hovslagaren på besök som fixade till hästarnas hovar så att de är fina tills att vi åker iväg. Sen åkte vi till Börjes och fikade i säkert 30-40 min och pratade och hade trevligt. Sen gick vi runt i varuhuset och köpte på oss lite saker och skrattade som vi brukar, som systrar.
 
Är så härligt att ha lite kvalitétstid tillsammans, vi är ju väldigt nära som syskon och hon får mig att må bra i alla lägen. Så jag är så glad att jag har henne i mitt liv, hon känns nästan som min tvillingsyster, min andra hälft. Nu ska vi ju tillbringa 3 veckor i Thailand tillsammans, så får se om vi står ut med varandra :P
 
 
 
Testade ett par snygga glasögon, haha. Och måste bara säga det, att gud vilken bra
kamera iphone 5 har om man jämför med min sketna iphone 4...
 
 


Drömhäst

Sen jag var liten så har jag alltid drömt om att ha en svart blank och fin häst, haha. Jag köpte ju Kayla för snart 3 år sedan och hon är jättefin och svart och blank, precis som jag ville ha det. Dock så har jag ju en drömhäst som med allt annat, och det är en frieserhäst. Dom är verkligen så otroligt fina och eleganta. Jag kommer ihåg när jag red på ridskola, då hade de en frieserhäst där på prov och jag fick rida den. Den var inte jätte utbildad, men den hade sådana steg och man kände liksom att det var en speciell hästras. Dom är liksom så sportiga på något sätt.
 
Tyvärr så kostar ju en utbildad frieserhäst över 100 tusen och känner nog inte att jag skulle velat lägga ner så mycket pengar på en häst, hus först och främst :P Men man får ju alltid drömma, eller hur?
 
 
 
 
 



Fast min fina Kayla är också väldigt fin, eller hon har blivit väldigt fin! ♥
 
 

Hummel

Fick hem mina fina träningsskor från www.sportamore.se i förrgår och de är verkligen superfina. Storleken var perfekt, tog storlek 40. De var jätte lätta och jag körde lite hemmaträning igår och de hade jättebra dämpning och när jag gjorde squats så kändes det jättebra. Annars kan det ju lätt vara så att när man gör squats med skor med dålig dämpning så sjunker foten in på insidan och man gör då övningen snett. Så se till att ni har skor med bra dämpning så att inte knäna tar skada :)
 
Tänkte även längre fram att jag skulle köpa ett par till löparskor som jag endast ska använda inomhus vid konditionsträning. För som det ser ut nu så använder jag mina löparskor både inne och ute, vilket inte är så bra. Så ska försöka hitta ett par bra löparskor nästa år, helst från Nike för jag tycker att de har de bästa och skönaste skorna.
 
Dessa kostade bara 499 kr, fast då var det rea. Är sugen på att köpa de rosa/svarta också men vet inte om jag ens kommer använda båda skorna. För tillslut har man ändå en favorit och tränar med dom hela tiden, men vi får se. De är ju väldigt fina och bra kvalité för ett bra pris. Har faktsikt aldrig ägt något med märket Hummel innan.
 
 
 
 
Man fick även med ett par rosa skosnören, men vet inte om det blir för mycket rosa då...
 
 
 

Dagens mellanmål

Tycker detta mellanmålet är så enkelt att ha med sig om man ska åka någonstans eller om man jobbar långa pass som jag gör. Detta är för en dags 2 mellanmål. Jag brukar ju göra smoothie av samma ingredienser men ibland så mixar jag det inte utan bara äter det som det är, ibland kan det vara godare.
 
Använder mig i alla fall av 1 burk lättkvarg, 1.5-2 dl frysta hallon,
30 g jordgubbsprotein, 1 tsk vaniljpulver och 0.5 dl minimjölk. Sen rör jag om det
lite försiktigt och sen äter jag det, mums filibabba!
 
 
 


Svårt att stå emot...

Gud vad jag kan tycka det är svårt att stå emot juletidens alla goda kakor och sötsaker som finns överallt och ingenstans. Jag kan bli tokig ibland för jag älskar saffran och speciellt lussekatter och saffransgifflar, skulle kunnat äta det en hel dag för att det är å gott. Får försöka hitta ett recept som har zero sugar i sig :P Ush, det kan vara så kämpigt ibland. I helgen delade faktiskt jag och sambon på en påse med saffransgifflar för att jag var så förbaskat sugen. Och jag tyckte jag hade vart duktig hela veckan med kosten så då unnade jag mig det.
 
Några timmar efter så fick jag jätteont i magen och den svullnade upp och jag kände mig lite "äcklig" på något konstigt vis. Som att jag inte behövde äta alla de gifflarna fastän jag njöt som bara den under tiden jag åt dom. Men äter man inte allt för ofta sådana sötsaker så tycker inte jag att man ska ha dåligt samvete. Följer man kosten och träningen som man har som plan så tycker jag inte att en gång i veckan är fel att unna sig lite sötsaker.
 
För mig är ordet unna något sött och gott som belöning liksom. Jag skulle inte vilja "unna" mig själv med att äta en chokladkaka med mörk choklad utan tar hellre ljus choklad i så fall, vet inte varför det är så men det är säkert något undermedvetet. Jag menar man har ju vuxit upp med att ha lördagsgodis och de gånger man har varit "duktig" så har man alltid fått kakor eller godis, så behovet av sötsaker tror jag inte är så konstigt att man har faktiskt... Bara att man kanske kan dra ner på det, men jag kommer absolut inte fira jul utan att äta lussekatter bara för att, jag kommer äta det för att jag tycker att det är supergott och för att jag inte tycker att det är någon jul utan sötsaker. Efter sådana tillfällen så återgår man ju till sin träning och kost så inget att fälla tårar för, inte jag i alla fall.
 
Som sagt, man går ju inte upp 5 kg bara för att man äter
någon onyttighet en gång i veckan :)
 
 

Fortfarande sugen...

Jag är fortfarande sugen på att tatuera mig någonstans på ena låret, men har fortfarande inte bestämt mig vart ännu. Hittade denna tatueringen och storleken på denna texten är ungefär sån storlek jag vill ha på min text. Tycker det är väldigt snyggt att ha en text och inte minst på låret. Har innan lutat mer åt på sidan av låret men nu när jag såg denna bilden så blev jag mer sugen på framsidan av låret, hm svårt det där. Det ska ju liksom sitta där hela livet sen så man måste verkligen vara noga :)
 
 
Skulle du vilja ha en tatuering på låret, kära lår? ;)

Långt hår

Tycker att mitt hår har växt som ogräs sen jag klippte mig senast, vilket är till det positiva. Dock så blir mitt hår så tunnt när det blir längre, men inte så slitet som innan. Kan känna att mitt hår blir torrare när jag inte använt keratin oljan på några dagar, så får använda det lite oftare. Sen använder jag ju även Lanza's trauma treatment efter varje hårtvätt. Sen försöker jag även hålla mig till att duscha håret 2 gånger per vecka för att inte slita på det så mycket. När jag har tvättat mitt hår så brukar jag bara ha det nedsläppt den första dagen sen börjar mitt hår se lite stripigt ut i benan så då brukar jag ha uppsatt eller i en fläta tills att jag ska tvätta håret igen.
 
Jag är även noga med att använda gummisnoddar utan metallclips just för att metallen sliter på håret. Det märkte jag innan jag bytte hårsnoddar att håret liksom var av på flera ställen där gummisnodden hade suttit, så det är ju ett enkelt tips. Håret gör ju en stor del av en som person, är man stressad så syns det oftast på håret, mår man dåligt psykiskt så kan det ju också visa sig på håret.
 
Jag tänkte i alla fall beställa hem Lanza's keratin schampo och keratin balsamet nu innan vi åker, ska testa det. Nu använder jag Lanza's colour treatment schampo och balsam. Men kul att ändra och testa andra produkter med.
 
 


 
Sedan jag började använda bättre schampo och balsam så har jag ju märkt stor skillnad på mitt hår. Det är inte lika frissigt och topparna är inte lika skadade längre. Självklart så tar ju blekning på håret men ska försöka spara ut min riktiga hårfärg och sen slinga det kanske 2 gånger per år max med tunna blonda slingor. Innan så brydde jag mig inte om vilket schampo man skulle ha, jag köpte det billigaste helt enkelt. Men jag märker i alla fall stor skillnad på mitt hår idag och för 2 år sedan. Såhär långt har jag haft håret innan men då har det inte alls sett lika friskt ut!


 
 

Pics from yesterday

Tog lite snabba bilder på ryggen igår. Tycker det är svårt att spänna så att det ser "bra" ut eller vad man ska säga. Jag har ju somsagt inte tränat min rygg så mycket, knappt 1 gång i veckan vilket jag kan ångra lite nu i efterhand. För det första så behöver jag träna min rygg då jag fåt ont i den vid vissa situationer vid jobbet osv. men också för att det är så fantastiskt snyggt med en muskulös rygg. Efter jag kommer hem från Thailand så ska jag försöka få in 2 ryggpass i veckan, för att stärka ryggen först och främst men även tummen upp om musklerna vill titta fram lite mera.
 
Sen ibland kan jag tycka att det är lite jobbigt att kombinera styrkan i mig själv och styrkan i kroppen. Det jag menar är hur jag mår psykiskt och att kombinera det med min fysiska styrka. Ibland kan jag ha det kämpigt med det psykiska att jag mår sämre vissa perioder och då kan jag ha svårt att kombinera det med att orka med att träna fysiskt för att det går åt så mycket energi till att jobba med mitt inre och mitt mående. Ibland kan jag tycka att det är orättvist att jag ska ha det såhär, men med andra människor så ser man ju bara toppen på isberget somsagt, likadant som för mig. Men jag kan tänka mig att de som mår bra psykiskt också har det lättare att träna hårt...
 
 
 
 
 

Finbesök

Igårkväll/imorse hade vi finbesök av min kära syster som sov över hos oss. Hon bor bara 3 km från oss, men eftersom hennes sambo jobbar natt så frågade jag om hon ville sova över hos oss och kolla på film :) Så vi kollade på Prison break sen så "kastade" jag ut sambon så han fick sova på soffan så att Elin fick sova hos mig ;) Kändes som att vi var 5 år igen och sov i samma säng, haha :P
 
Jag kan sakna det här med att sova över ibland, som man alltid gjorde när man var liten ni vet. När man sov över hos kompisar eller kompisarna sov över hos en själv. Man åt alltid en massa snacks och låg under täcket och pratade hela natten typ, haha nostalgi.
 
I morse gick Elin och jag ut med hundarna en runda och
när vi kom tillbaka så hade Jimmy gjort en god frukost!
 
 

Julfint

I helgen gjorde vi lite julfint hemma. Vi sa ju att vi skulle sätta upp granen tidigt eftersom vi vill se och njuta av granen innan vi åker. Vi använder ju plastgran just nu, men när vi bor i hus sen i framtiden så ska jag ha en äkta gran. Man drar ju dock in rätt så mycket ohyra, spindlar, baggar osv. men det är det värt ;) Jag är ju uppväxt med julaftonar med äkta granar, så det ska jag garanterat ha i framtiden.
 
Så fint med ett julfint hem, det ser så mysigt och hemma ut på något sätt.
När jag har hus ska jag vara den i samhället som har det mest julfina huset ;)
 
 
 


Koljafilé i foliepaket

Igår gjorde jag ju kolja filé i foliepaket. Köper kolja istället för torsk nu eftersom torsken är utrotningshotad. Kolja kallas ju torskens kusin och smakar likadant och är billigare. Blev väldigt gott i alla fall!!

Tina upp filéerna och lägg dom på en folie bit, peppra och lägg på dill och persilja, skiva potatis, morötter och paprika och lägg över. Jag la lite mer dill över grönsakerna sen med. Sen en liten stänk olivolja och sen in i ugnen på 200 grader i 30-40 min, woila!







Love you abb

Igårkväll gjorde jag ett riktigt bitande magpass på jobbet innan jag skulle lägga mig, det sved riktigt skönt i magen och sen tog jag lite kort, dock var jag rätt så trött när jag skulle spänna så det blev lite halvhjärtat. Man märker verkligen hur musklerna pumpas upp när man tränar dom riktigt och tungt. 

5 magövningar - sidoplankan, plankan, situps, rak kropp och upp med benen mot taket och sneda situps. Det är de övningarna jag brukar köra på jobbet x 3 set.



Avslappnat vs spänt


Avslappnat vs spänt


Tycker även att mina sidor börja musklas upp mer och mer, snyggt! 

Skönt!

Ikväll fick det bli en löprunda för att få upp flåset lite :) Var så skönt att springa när det var sådär kallt, frisk luft och lite bitande kyla i kinderna. Sprang dock bara en runda på 3.5 km för jag hade sådan OTROLIG träningsvärk i mina ljumskar/insida lår efter att jag galopptränade med Kayla i lördags. Tror jag måste börja stretcha även efter sådana ridpass också, för annars får jag sota för det sen. Kunde därav inte springa så fort som jag ville, men höll ett jämnt tempo i alla fall :)
 
Efter löpturen fick det bli en varm dusch, sen lagade jag koljafilé i foliepaket med morötter, potatis och paprika. Mumsigt gott. Kommer upp bilder imorgon på det :)
 


 


Hemmaträning för rumpa och ben

Här kommer 3 stycken superbra övningar som man kan utföra hemma som tränar rumpa och lår mest, men även mage och rygg, för stabiliteten. Man behöver inte ha ett gym hemma med 15 vikter och skivstång osv för att kunna köra schyssta övningar hemma.
 
Här behöver man endast en stol och istället om man inte har vikter så kan man använde sig av ett mjölkpaket eller något liknande. Så hinner man/"orkar" inte sticka till gymmet så kör detta hemma med 20-25 reps x 3-4 set, så lovar jag att ni kommer vara så stolta över er själva, för då har man i alla fall gjort något, mer än vad man tänkt från början!
 
Rättså smart med sådana här bilder i rörelse va?
Man får ju se tekniken på ett annat sätt än på en vanlig bild :)
 
 
 
Även de här squatsen kan ni göra mot en stol och och göra så att rumpan nuddar i stolen. Men inte så att ni sätter er helt utan bara nudda, mer för att försäkra sig om att man sätter sig tillräckligt bak och långt ner.
 
 
 
Älskade Hip bridge, men jag går även upp på tå så att vaderna får sitt också!

1 advent

Tänkt att det redan var 1 advent igår, helt otroligt vad tiden går. Känns ju inte alls som att det var längesen man tände det första ljuset för ett år sedan. Samma visa varje år. Jag jobbade ju natt inatt så har jobbat ett 24 timmars pass, så är lite mör just nu. Men första advent på jobbet tycker jag är så mysigt, vi tänder ljus, dricker glögg, äter pepparkakor, kollar på någon julfilm, myser och har det trevligt. Det hade ju suttit tusen gånger bättre om vi även hade haft lite snö, eller hur?
 
Jag hade gärna velat ha lite snö så att man hinner åka pulka innan vi åker till Thailand, det hade ju vart pricken över i:et. Det kom ju lite snö i fredags som la sig i någon timme, men sen hade det tinat bort, men det var fint så länge det varade. Som sagt, 3 ljus kvar tills den fjärde advent, dock hinner vi bara tända 2 stycken ljus innan vi åker. Vi får väl tända de sista två ljusen där borta, man får väl köpa 2 ljus där och tända haha.
 
Det är i alla fall något vist med advent, man känner på sig att snart är det jul! ♥
 
 

Bra armövningar

Tänkte tipsa om 3 stycken bra armövningar som jag brukar ha i mina pass.
3 stycken väldigt enkla och lätta övningar som alla kan göra.
 
Concentration curl
Sitt lätt framåtböjd på en stol. Stöd ena armbågen mot insidan av låret.
Sträck ut armen helt och lyft sedan hanteln upp till bröstet igen.
 
 
Overhead extension
Sitt på en stol med rak rygg eller stå.
Håll en hantel med bägge händerna bakom huvudet.
Sträck på armarna så att armbågarna blir raka. Sänk långsamt.
 
 
Biceps curl
Övningen går helt enkelt ut på att böja och sträcka armen.
För upp vikten ända till bröstet och sträck sedan ut armen helt när du sänker den igen.
 
 
När man använder sig av båda armarna samtidigt så orkar man också göra fler reps på varje arm. Kör man bara en arm i taget och sen vilar den andra medan den andra armen gör en reps så gör man inte lika många på samma arm. Utan då kanske man kör 15 stycken, men bara 7 stycken på en arm. Kör man 15 st sådana här istället så gör man ju 15 stycken på varje.

Grow!

Alltså jag kan förstå folk som blir sådär storleksblinda. Speciellt om man inte tar formbilder titt som tätt så att man ser någon förändring och har något att jämföra med. Men eftersom jag inte gör det så ofta för att jag inte tycker att man ser så mycket förändring på mig direkt sådär från vecka till vecka så blir jag nog lite "blind"... Enligt måtten så har jag ju gått ner rätt så rejält på både ben och rumpa, men tycker inte jag ser någon skillnad i spegeln. Konstigt egentligen..
 
Men jag lever ju med min kropp varje dag och ser ju inte det på samma sätt som andra kanske gör, som inte träffar mig så ofta. Jag vet inte men vill att mina muskler ska växa fortare :P Skulle lagt ner mer energi på mina armar och rygg egentligen, har ju lagt ner den mesta tiden på benen, magen och rumpan... Men efter Thailand får jag börja ta tag i ryggen och armarna lite mer, är ju så himla snyggt och sexigt med muskler där. Men det får inte bli för mycket som sagt.
 
Tycker det är så svårt att ta kort på sig själv så att man får en bra vinkel och ljuset ska vi ju inte ens ta upp :P Skulle behöva en fotostudio, kanske ska investera i det? ;)
 
 
 
 
 
 

God kycklingrätt

Idag på jobbet gjorde jag en god kycklingrätt, faktiskt samma rätt som jag och mamma lagade igår. Men efftersom den smakar så gott så kunde jag göra den igen. Jag gör den väldigt fettsnål fastän det är sås :)
 
Du behöver till 4 portioner:
1 kg kycklingfilé
Curry
0,5 liter Minimjölk
1 dl Matlagningsgrädde 
1 tärning hönsbuljong
Såskulör
6 st potatisar/3 dl matvete
Kokta grönsaker
 
Skiva kycklingfiléerna på tjockdelen så att de blir tunna. Stek de sedan lite på varje sida så att de får en fin färg. Krydda dom med curry efter smak. Lägg sedan filéerna i en ugnssäker form och in i ugnen på 200 grader. Medan de ligger inne i ugnen och saftar till sig så kan du börja koka potatisen och göra såsen. Igår använde jag mig av matvete, mycket godare. Men vi hade inget matvete på jobbet så det fick bli potatis.
 
Börja med att smälta smör i en kastrull, häll sedan på lite vetemjöl så att det blir en tjock redning. Häll sedan över mjölken och vispa noggrant tills att mjölken blir tjock som en sås. Häll sedan i 1 dl matlagningsgrädde och lår puttra under omrörning. Lägg ner en hönsbuljong och rör runt. Jag la ner lite såskulör också för att få en lite brunare färg på såsen. Smaka och ta bort från plattan.
 
Ta ut kycklingen från ugnen och häll över såsen så att filéerna täcks av såsen. Sätt sedan in kycklingen igen i ugnen i 20 minuter så att de blir riktigt möra och saftiga. Koka grönsakerna. Jag använde mig av broccoli, blomkål och morötter. Blir verkligen supergott det kan jag lova, en proteinrik middag! :)
 
 
 


Bikinis

Jag har egentligen jätte många bikinis men känner att jag vill ha nya hela tiden, det finns ju så många och så fina!! :) Jag har många bikinis som är trekanter över brösten men eftersom jag har så långt mellanrum mellan brösten så ser det alltid lite roligt ut med trekantsbikini. Så typiskt för de finaste bikinisarna är ju oftast dom. 

Ska åka till HM nu i veckan och köpa de sista förnödenheterna inför resan, får se om jag hittar någon fin bikini med :) Hade så gärna velat köpa trekantsbikini men det ser så tråkigt ut på mig, liksom inget som fyller ut kuporna tillräckligt. Bikinin fylls ju ut bra på sidorna men inte på andra sidan, för där har jag inga bröst typ :P Är så smal mellan brösten så skelettet syns så väl.

Jag får oftast köpa såna här bikinis så att man inte kan se mellan brösten liksom, lite tråkigt bara att ha såna överdelar eftersom det inte blir någon snygg bränna :/


Vila i frid!



misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0