Just nu!




En stolt Tyson!

Imorse blev det en väldigt tidig runda, hundarna och jag var ute redan vid 06.00 på morgonen och var ute i ungefär 50 minuter. I skogen hittade Tyson en söndrig boll som han la vantarna på direkt. Han har aldrig varit mycket för att bära saker en längre tid, han kan ta en pinne men släpper den efter några meter (annat med Santos som kan bära en sten eller en stock på en promenad på 2 timmar). Men bollen släppte han inte. Har nog aldrig sett han så stolt faktiskt, han hade svansen högst upp i luften och såg så mallig ut på något sätt, haha! :)
 







 

Roadwalk

Igår fick det bli en såkallad roadwalk med Kayla och hundarna. Det var bara för att det började regna annars hade jag nog ridit istället. Men vi var ute i 40 min i alla fall och när man går över stock och sten så blir man rätt så trött. Man får vara snabb med att springa över de fallna träden först så att inte Kayla hoppar på en :P

Hon verkar verkligen gilla att gå i skogen när hon får tänka lite vart hon sätter hovarna för hon blir sådär jätte pigg och öronen är spikrakt framåt! 



Perfekt att gå där de precis gallrat massa träd och det ligger massa grenar och så på marken. Jag går rakt in i detta med hästen och hundarna tätt i hälarna :P Sen går jag även runt trän så att hon får böjja sig och fokusera på hela kroppen!




Hundarna älskar också att följa med matte ut på rundorna! :)

Kärlek









After work

Ikväll blev det arter work med jobbarkompisarna. Var riktigt trevligt!! Vi hade bokat bord på rosegarden och jag beställde buffé, så har verkligen frossat nu :) Fast jag drack faktiskt isvatten istället för läsk och det har nog aldrig hänt förut, men i helgen ska jag unna mig lite läsk! 



Hade nytvättat hår så det är inte fett ;)


Jag älskar dig

Jag tycker att vår relation har stärkts otroligt mycket den senaste tiden. Sen jag började må bättre så har jag känt att jag påverkat Jimmy mycket mer positivt och det har lett till att vårt förhållande tagits till en helt ny nivå. Jag har mycket enklare för saker som jag hade svårare för innan. Att vårt förhållande förstärkts ser jag bara som positivt, för jag mådde inte bra innan och då påverkas ju självklart förhållandet också, som allt annat.
 
Mår en av parterna dåligt så är det såklart att förhållandet sätts på prov. Mycket av energin har ju enbart fått läggas på mig vissa gånger. Nu när jag inte behöver lika mycket uppmärksamhet längre så kan vi istället lägga den energin på varandra. Men jag är oerhört glad för att han funnits där för mig och hållt om mig när jag mått dåligt och skrivit peppande sms när jag som mest behövt det! Men de senaste veckorna när jag känt mig mer självsäker och på bättre humör personligen så har också vårt förhållande vuxit och blivit ännu mer positivt och starkare än vad de redan var, jag tror bara att man blir starkare och starkare tillsammans!´Jag älskar dig ♥
 
 
 

Sämre hudkvalité

Jag kan ibland känna att jag har sämre hudkvalité på min underkropp än vad jag har på överkroppen, kan man ha det så? Jag är rätt så fast på min överkropp. Armarna är fasta och magen har en "bra" hudkvalité enligt mig själv. Men benen, mina lår har inte alls samma fasthet och utseende om man jämför. Jag har ju inga bristningar på överkroppen men har på både lår och rumpa. Egentligen ingenting jag lägger ner så mycket energi på men samtidigt så är det en sak som stör mig, lite komplex måste man väl få ha? :) Haha...
 
Kommer jag gå upp i vikt i exempel en graviditet så tror jag att jag kommer att få mycket mer bristningar på underkroppen och kanske även på magen eftersom jag verkar ha lätt att få bristningar? Vad vet jag. Men tycker det är så konstigt att man kan ha två olka hudtyper typ på överkroppen och underkroppen, bristningar och celluiter handlar ju mycket om hudkvalitén.
 
 
Jag tycker nästan att man ser att benen ser mer ofasta
ut och att de är fläckiga och lite knöliga, haha :P

Är så jäkla stolt!

Jag är så jäkla stolt över mig själv faktiskt, att jag mår så mycket bättre. Jag känner mig så mycket mer självsäker och mer nöjd med mig själv och behöver inte höra vad alla andra tycker utan tar mina egna beslut nu. Känner att jag inte alls har samma behov av att helatiden träffa någon och att inte vara ensam, nu tycker jag det är skönt att vara ensam och rå om mig själv. Trodde aldrig att jag skulle komma såhär långt, hade förmodligen med min låga självkänsla att göra, att jag trodde att jag inte skulle klara det. Men jag HAR klarat det och det är jag så himla glad för. Nu handlar det bara om att bibehålla detta, men det ser jag inte som något svårt, ingenting känns omöjligt just nu :)
 
Jag känner att människorna runtomkring mig mår bättre och är gladare när jag är det. Tror att man lätt kan dra ner och påverka andra väldigt mycket med vilken inställning man har. Innan hade jag mycket lättare att påverkas av andras humör och inställningar men inte alls lika mycket längre. Jag tycker att jag har mognat otroligt mycket de senaste månaderna om man jämför med i somras. Känner mig mycket mer trygg i mig själv och jag har lärt mig mina begränsningar. Jag är mycket mer lugn och hanterar stress mycket bättre. Jag är inte alls samma osäkra Emelie längre utan känner mig väldigt mycket mer stark och säker, har egentligen bara mig själv att tacka detta för, för det är ändå jag som gjort förändringen och jag som har klarat av det - ingen annan! Jag känner att de beslut jag kommer att ta i framtiden kommer att komma ifrån en mogen och stark kvinna, utan tvekan, jag kommer att klara allt med denna inställningen! Jag lever med ett helt annat motto nu än innan och jag tar mina egna beslut och hoppas att personer i min närhet glädjs med mina beslut, för jag skulle aldrig ta ett beslut om jag inte var stark nog att fullfölja det, det har jag lärt mig i min process.
 
Känns lite overkligt att jag börjat må så bra, men egentligen så tror jag att de flesta kan må bra och klara av processen med sig själv med rätt inställning och ett "jävlar i manna". Jag kan i ärlighetens namn säga att jag faktiskt aldrig mått såhär bra innan. Allt känns så bra med allt på något sätt och mycket av det tror jag beror på min förändrade syn på saker och ting och att jag tagit tag i mina problem! Sen måste man komma ihåg att alla människor bearbetar sina problem olika, hur lika problemen än må vara. Jag behövde inte så lång tid att bearbeta mina problem och titta hur bra jag mår efter det? Otroligt skön känsla! ♥
 
 

Bli fredag NU!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills min fina vän Hanna tar tåget hit ifrån Kalmar och ska vara hos mig hela helgen!! Ska bli så otroligt kul och skönt att träffa henne. Har inte träffat henne sen jag åkte till Thailand, hur har jag klarat mig egentligen? Känner att vi har SÅ mycket att prata om och det ska bli så mysigt att hon ska sova hos mig fre-sön. Så på fredag ska jag hämta henne vid tåget och sen ska vi ha en myskväll hemma med film, laga mat, praaaaaata, fnittra och äta massa gotte, för det är vi värda bådatvå :)
 
Sen på lördag tänkte vi gå ut och äta och sen sätta oss på något uteställe och fortsätta kvällen med mys och prat. Sen ska vi träna både fredag och lördag på mitt gym. Ska se vad hon går för! :D Kommer bli en kanonhelg. Har "slängt" ut Jimmy den här helgen så han får sova borta ;)
 
 
Min fina fina Hanna, med ett hjärta av guld! <3
 
 

Grillmys

Paus

Idag på morgonen så tog hundarna och jag en powerwalk på 1 timme, så skönt att komma ut på morgonen. Är ju inte lika fint väder som i måndags men det regnar inte i alla fall och det tackar jag alltid vädergudarna för så att inte hundarna blir blöta ;) 

Idag och imorgon blir det en paus ifrån gymmet... Har bara kört lite armhävningar och olika magövningar hemma eftersom jag snart börjar jobba natt :) Imorgon så ska jag träffa personen jag är kontaktperson för och sen blir det afterwork med jobbet på kvällen! Sen måste Jimmy och jag åka och veckohandla lite :)


Squats

Kanske man ska utmana sig själv i den här squats utmaningen? Tycker alltid det är lika kul med utmaningar och att testa sig själv och klarar man det så är ju det hur bra som helst. Men jag tycker inte att man ska bli besviken på sig själv om man inte klarar en utmaning, för det är ju så himla olika från person till person vad kroppen pallar med liksom. Alla människor klarar ju inte alltid samma saker, så är det ju - likaså med träningen. Man får försöka se det som så att man är starkare än vad man var innan man började utmaningen, för lyckats har man ju ändå fastän man kanske inte klarar hela utmaningen, man har i alla fall klarat att gå över tröskeln. Kan erkänna att den här mag utmaningen som jag började med i mitten av Januari inte gick som jag hade tänkt mig, det var alldeles för jobbigt för mig.
 
Jag hade nog behövt ha en mycket starkare bål/rygg innan jag började med den, men men så är det ibland, inget att hänga läpp för. Jag klarade i alla fall mer steg än vad jag trodde från början och det är alltid något. Jag tycker inte att det handlar om att "ge upp" utan man känner ju sin egen kropp och vet ens begränsingar. Men den här squats utmaningen ska jag nog försöka mig att ge mig på faktiskt, mest bara för att testa, klarar jag det så klarar jag det! :) Är glad jag bara klarar de 10 st första dagarna om jag ska vara ärlig! :D
 
 

Fenito

Jag har valt att sluta med min mini deff nu efter helgen eftersom att jag känner att jag behöver äta mera nu :) Har ändå hållt på i över 30 dagar, så det är verkligen skit bra ändå för att vara mig. Skulle ju egentligen deffat tills sista februari men känner att jag börjat bli mer trött så behöver nog få i mig mera mat eftersom jag tränar hårt - gäller att verkligen lyssna på kroppen! 

Kommer inte att skriva in i lifesume längre men kanske skriver in min kost när jag känner att jag vill dela med mig av va jag äter - om det är en jätte bra kost dag! :)


Känner ändå nu att jag är väldigt nöjd med hur jag ser ut efter all träning och bra kost och det var ju det som var huvudsaken och mitt mål med den här deffen! :)





Världens mysigaste

Vi har verkligen (utan att skryta) världens mest mysigaste hund. Jag trodde aldrig att en hund kunde vara så mysig och tillgiven som Tyson är. Han är liksom så himla speciell på något sätt. Ibland känns det lite som att han tänker som en människa, en väldigt smart hund.

Jag har mött mysiga hundar men aldrig hundar som går med på i princip allt man gör med dom. Jag kan bära Tyson, lägga han i min famn och han stretar aldrig emot. Tyson ligger som en människa under täcket med huvudet på kudden och jag brukar skeda med honom varje morgon när Jimmy går till jobbet... Och han går aldrig iväg utan han verkar gilla det. 

Han är så himla mysig, känns ibland som att han är en människa, känns som han förstår en på något konstigt sätt. Han är i alla fall en väldigt speciell och väldigt mysig hund, utan tvekan. Skulle ni träffat honom så skulle ni märka att han inte är som alla andra hundar! Vår fina hund <3



Bara kolla hur han ligger, han har veklingen de konstigaste sov ställningarna. Jimmy tog bort armarna sen och han låg fortfarande kvar likadant! :P


Här ligger han på kudden likadant som jag. Kan lägga mig på honom och han ligger fortfarande kvar! <3

Haha



Härligt!!

Vilken fantastisk dag det har varit idag, soligt & varmt!! :) Är så himla härligt att vara på landet när det är varmt och fåglarna sjunger så fint! Samtidigt som det är så fantastiskt när det är varmt så här tidigt så är det ändå lite oroväckande för det känns inte som klimatet hänger med riktigt. Jag menar, februari ska nästan vara den kallaste månaden på året? 

Lite läskigt om man tänker på ozonlagret och det... Men men, nu ska vi njuta istället, men man ska nog ha det i åtanke ändå. Blev en låååång ridtur idag på 1 timme och 40 minuter... Kayla tog ett par riktigt fina galopp fattningar och vi gallopperade på ängarna, var verkligen hur härligt som helst!! 





Hundarna och jag satt och solade lite på trappan och kollade på hästarna medans de stod och solade dom med! :)


Jag tar alltid tiden på alla mina ridturer mer för att hålla koll på tiden och sen så jag kan skriva ner i min "riddagbok" hur mina ridpass ser ut! :)

Mer energi

Jag vill verkligen lägga ner mer energi på mina armar på gymmet, känner att det är där jag har lätt att bygga lättast muskler och armarna är även de roligaste att träna, tycker jag i alla fall :) Man ser musklerna riktigt när man tar i och slanka, vältränade armar är ju något av de snyggaste som finns. Armarna är ju egentligen någonting man alltid kommer kunna träna, även under en graviditet, det kommer i alla fall jag göra. Magen är ju inte så lätt att träna då och benen blir väl svårare och svårare ju större man blir, men armarna hoppas jag att man kan träna ändå.
 
Är kul att se en utveckling och ta före-efter bilder. Det sporrar i alla fall mig väldigt mycket, att se bilder från månader tillbaks tills nu och att jämföra. Man får liksom en sådan där speciell boost som man inte riktigt kan beskriva, en sådan där härlig känsla inombords som gör att man bara vill köra ännu hårdare på nästa gympass!!
 
 

True words

 

Back in buisness

Sådärja, har faktiskt varit rätt så svårt att låta bli att skriva om jag ska vara ärlig, är så van att dokumentera det mesta man gör liksom :) Men har haft en skön helg. Igår var mamma och jag på Börjes och strosade runt och hade lite mamma-dotter tid, alltid lika roligt. Sen åkte jag hem och red barbacka på Kayla i 50 minuter. Hon har verkligen fått en sådan fin trav från några månader sedan. Då kunde jag knappt sitta kvar på henne för att jag studsade nästan av men nu har hon jättefin och lugn trav och väldigt harmonisk, gäller verkligen att följa med höfterna varje steg.
 
På kvällen stack jag och sambon till hans bror+sambo och fikade lite, alltid lika trevligt att komma hem till dom. Somnade rättså tidigt igår, redan vid 21.30. Är inte ofta jag somnar så tidigt, men var helt slut i kroppen. Vaknade pigg som en lärka vid 08.00 och sambon och jag åt en god frukost, sen åkte jag till jobbet vid 10.00 och har jobbat sedan dess och jobbar ända tills imorgon 09.00, sen går jag äntligen av min långa tur :)
 
 

Bloggpaus

Jag ska ta en liten blogg paus idag och imorgon. Skriver igen imorgon kväll, känner jag behöver lite "vila" ifrån allt skrivande ;) Men bara för dessa 2 dagarna... <3

Sjuk

Fick precis åka hem ifrån jobbet eftersom jag blev sjuk... Började från ingenstans må illa och kände mig yr så kunde inte ens stå upp så mamma fick hämta mig för var alldeles för yr för att köra hem själv... Kallsvettades och hjärtat rusade jätte fort. Får hoppas det vänder snart, inte ofta jag mår dåligt!! 

Efter ett sent pass

Detta brukar jag dricka efter ett sent pass från 18.00 - senare... Brukar alltid ta vanligt vassleprotein om jag tränar på dagen/eftermiddagen men tränar jag senare än 18.00 så brukar jag istället ta casein pulver som är ett långsamt protein. Eftersom jag förmodligen lägger mig och sover någon timme efter jag tränat så är det så bättre att fylla på med långsamt protein istället för "vanligt" pulver. 

Jag köper mitt casein pulver på www.mmsports.se och kostar 149 kr. Jag brukar dock köpa storpack så då blir det billigare. Rätt så billigt ändå. Jag kör både på shakes och puddingar med caseinet, men vet att det finns mer saker man kan göra med det. Ska byta ut proteinpulveret mot caseinet i mina proteinpannkakor för att se om det blir fastare av det!

Så en shake och ett glas med lättfilmjölk och kanel är perfekt för mig, mättar bra och är väldigt gott! :)




Jag har smaken double rich chocklad, suverän och smakar väldigt gott! Jag blandat ut det med mellanmjölk och sen vispat luftigt och inte för tjockt. Sen in i kylen i 60 min ungefär och sen på med hallon - MUMS!

Bra start på dagen

Idag på morgonen kom Erika förbi och vi gick en promenad med hundarna på 1 timme och 15 minuter. Regnade dock nästan hela rundan så vi vart rätt så blöta när vi kom hem. 

Det är verkligen en perfekt start på dagen att börja med en bra och proteinrik frukost och en lång promenad, love life! <3



Think...



Dag 36

Idag har det också vart en sådan där kanon kost dag och tränings dag :D Känner att allt går på räls när man planerar i minsta detalj, då kan knappt inget gå åt pipsvängen :) Har ju rört mig rätt så mycket idag så hade egentligen behövt äta lite mera, men men... Jag är nöjd ändå :) 

Imorgon ska jag ha en vilodag ifrån gymmet, men inte ifrån att röra mig ;) Måste rida imorgon innan jag börjar jobba natt vid 13.30... Det är fasen inte många gånger jag har en total vilodag, eftersom jag både har hundar och hästar som måste motioneras. Men på söndag blir det en slappis dag, för då jobbar jag 10.00-10.00 på måndag så så hinner jag inte röra mig om jag inte hinner ta en rask promenad vill säga. Men de är ytterst sällan jag har sådana noll motions dagar, men rätt skönt ibland med! :)




Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mellanmjölk

Mellanmål 1: 4 st finncrisp med jordnötssmör och 1 apelsin 

Lunch: Kolja filé med potatis och morötter

Mellanmål 2: 25 gram mandlar 

Middag: Kycklingsallad (med massa kyckling)

Träning: Ben, rumpa och mage + powerwalk 6 km - 330 kcal

Kvällsmål: Shake gjord på casein pulver och mellanmjölk, 1 glas med lättfilmjölk och 1 apelsin 

Brukar ta en shake med caseinpulver de dagar jag tränar sent eftersom jag vill åt det långsamma proteinet! :)

Sent pass

Idag blev det ett sent pass så var inte hemma fören strax innan 21.00. Men var rätt så skönt att träna sent med, mindre folk på gymmet efter 20.00... Blev i alla fall ben, rumpa och lite mage idag. Fick riktigt bra kontakt med rumpan idag i både benpress och en annan övning. Nu klarar jag strax över 130 kg i benpress, rätt så bra ändå :) Och då har jag även sitsen inställd nästan längst ner med! 

Svettades som bara den idag med och har känt att jag haft sådant där glädjerus och bra pump i flera dagar nu, fastän jag vart lite uppsvullen ;) Sen efter gymmet tog Jimmy och jag en powerwalk med hundarna i 1 timme - 6 km. Bra avslut på dagen! :D





Väx väx!! :) Tycker ändå att rumpan lyft sig en nivå ;)




Mina älskade benmuskler <3

Gottis

Igårkväll gjorde jag en god fiskrätt som jag ofta gör. Jag använder mig som tidigare av kolja eller alaska pollock eftersom torsken är utrotningshotad och eftersom att de smakar likadant så ser jag inte det som något annorlunda :) 


Lägg koljan på aluminiumfoliet och peppra, salta och lägg på persilja.


Sen skivade jag potatis, lök och morötter och la över fisken. Ringla sedan över olivolja och peppra och salta. In i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter :) 

Jag väljer ju att alltid ha kvar skalet på både morötterna och potatisen (sköljer de noga innan) eftersom att den mesta näringen sitter i skalet!! :)

Sidomagmuskler

Jag har verkligen jobbat med mina sidomagmuskler på gymmet... Och äntligen börjar jag se lite resultat. Dock ser jag det endast när jag har mina smal dagar eller inte är uppsvullen. Men se finns i alla fall och det är det som är huvudsaken :)

Det övningar som jag gjort som jag tror ha gjort att mina sidomagmuskler blivit mer synliga är nog 3 st olika. Första är plankan, andra är när jag ligger på rygg med raka ben och drar upp benen rakt upp och sen sakta ner igen och den sista är sidoresningar med 15 kg viktplatta. Det är var jag tror i alla fall, för de övningarna är väldigt effektiva! :)

Early

Idag blir det en tidig morgon promenad eftersom jag börja är jobba vid 8.00. Tyson och Milo sover över hos min syster och Theo, så roligt för dom! :) Känns så konstigt att bara gå ut med en hund ^^


Dag 35

Idag har det också vart en bra kostdag, allt har liksom klaffat eller vad man ska kalla det :P Hade ju även ett perfekt träningspass så känner mig sådär jätteglad nu, kanske endorfinerna? Något jag dock har märkt på senaste tiden är att jag blir jätteanfådd jättefort. Det räcker liksom efter ett set så bultar mitt hjärta extremt fort och jag känner mig jätte anfådd. Jag känner mig inte krasslig eller så eller sjuk, utan har bara känt så de senaste passen, skumt? 
 
Imorgon ska jag i alla fall försöka köra ben och rumpa. Kommer inte kunna träna fören efter 16 imorgon då jag jobbar tills dess, så det får bli ett sent pass imorgon. Jobbigaste är bara att det är som mest folk mellan 17-20 typ, men men.

 
Dagens kost:
 
Frukost: 4 stycken kokta ägg, 2 dl keso med gurka och paprika
 
Mellanmål 1: 1 apelsin (var knappt att jag orkade det efter den tunga frukosten)
 
Lunch: Kycklingkorv med rattatouille och matvete
 
Mellanmål 2: 1 banan
 
Träning: Triceps, bröst och axlar + mage
 
Efter träning: 1 proteinshake
 
Middag: Caseinpudding med hallon
 
Kvällsmål: 2 stycken riskakor med jordnötssmör

Favoritpasset

Idag blev det ett långt triceps, bröst och axel pass - mitt absoluta favoritpass! :) Jag känner verkligen att jag kan pressa de musklerna to the limit och det är en sådan skön känsla. Nu har jag precis duschat och smörjt in mig med brun utan sol, känner mig riktigt fräsch! :)

Väldigt suddiga bilder men det är så svårt att hålla mobilen stilla när man skakar i musklerna :P







Proteinrik frukost

Idag blev det en riktig proteinbomb till frukost. Blev så himla mätt så kommer knappt orka något mellanmål emellan frukosten och lunchen :P En proteinrik frukost gör ju en mycket mycket mättare än en mindre proteinrik frukost eftersom att protein mättar väldigt bra och väldigt länge dessutom! 

Så ju mer protein er frukost innehåller desto mättare håller ni er under hela dagen och sötsuget blir mycket mindre! :)



Dag 34

Dagarna går på, i rask fart... Har varit hos min syster hela kvällen så har inte hunnit skriva detta inlägg fören nu. Är extremt trött så ska försöka att inte somna under tiden :P 

Idag har det vart en jättebra kostdag/träningsdag faktiskt, härlig känsla. Allt har liksom flutit på men har dock känt mig rättså uppsvälld så har känt mig rätt så "stor" idag... Men men, det kommer säkert en smal dag snart, så då får man njuta lite extra! :)


Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mellanmjölk, låg kalori äppelmos och 1 glas med lättfilmjölk

Mellanmål 1: 2 st kokta ägg och 1 apelsin

Lunch: Kycklingkorv med rattatouille och matvete

Mellanmål 2: 25 gram mandlar

Träning: 1 timmes powerwalk - 380 kcal + rygg, biceps och mage 

Efter träning: 1 Proteinshake 

Middag: 1 stor portion Caseinpudding med hallon och grädde

Kvällsmål: 2 riskakor med jordnötssmör

 




Var tvungen att unna mig lite grädde :)

Blonde girls

Blonda tjejer har mera kul? 
Ja, jag tror faktiskt det ;)

Pump pump

Idag blev det ett riktigt bra pass på gymmet. Hade sådär jätte mycket energi och bra pump igenom hela passet!! Alltid lika skönt när man har sådana dagar. Så idag fick det bli biceps, rygg och mage. Brukar egentligen inte gilla att träna ryggen för det är så långtråkigt, men hade ett bra rygg pass idag. Biceps älskar jag att köra, älskar att se musklerna arbeta! 

Hade sådan otrolig träningsvärk i magen sen mina magövningar igår så vissa magövningar idag var jobbiga att köra fullt ut, men det gick med lite envishet :P








Check

I morse kom Erika förbi mig och vi tog en lång powerwalk med hundarna! Var så himla skönt att komma ut en lång promenad på förmiddagen, dagen kan knappt inte bli dålig då :D Blev en promenad på mer än 6 km, så det var himla skönt. 

Känns knappt inte som att man går så långt när man går tillsammans med någon och pratar, då går tiden så fort!



Godaste maträtten

Jag gjorde en av mina favoriträtter igårkväll som jag verkligen älskar. Min rattatouille med kycklingfalukorv och matvete. Älskar verkligen den grönsaksröran med zucchini och morötter. Använder mig även av bönor men eftersom Jimmy inte är ett så stort fan av bönor så får jag lägga på det efteråt :) 

Tror att jag har skrivit receptet innan men det är värt att lägga upp igen eftersom det är så gott! :D

Detta nedanför behöver man för 4 stycken stora portioner.




Skiva korven i önskad storlek och lägg i en ugnssäker form


Stek löken, morötterna och zucchinin tillsammans i en stekpanna och häll sedan på tomatkrossen och salta och peppra. Brukar ibland använda kycklingbuljong också..

Häll sedan grönsakerna över korven och in i ugnen på 200 grader i 15-20 min. Koka matveten under tiden. Brukar måtta upp till 6 portioner för det tycker jag blir lagom till 4 st större portioner.


Hehe

Dag 33

Nu är jag inne på dag 33... Kan väl inte känna egentligen att jag känner så stor skillnad på kroppen mer än att jag inte har så mycket vätska i kroppen eftersom jag dragit ner på kolhydraterna. Men jag känner ju stor skillnad på humöret och psykiskt när jag äter mer ren och bra mat. Så det tillför ju mycket bra saker :) 

Nu har jag bara 1 vecka och 4 dagar kvar tills att jag ska börja ligga på mer överskott istället. Kommer kännas konstigt att inte skriva in i lifesum längre och skriva inlägg om maten :) Jag vet ju inte om ni har tyckt att det vart intressant och följa vad jag äter och så, kul om man kan inspirera andra men gör det ju mest för min egen skull. 


Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mellanmjölk 

Mellanmål 1: 1 apelsin 

Lunch: Blomkålssoppa med en sallad 

Mellanmål 2: 25 gram mandlar 

Middag: Kycklingkorv med rattatouille och matvete

Träning: 1 timmes powerwalk - 330 kcal + ett magpass med 5 st olika övningar 

Kvällsmål: 1 Proteinshake 

5.5 km

Då är min och hundarnas powerwalk avklarad för idag :) Jimmy tränar sitt fotbollslag ikväll, så perfekt att ta en längre kvällspromenad då. Är så skönt att komma ut på kvällen och gå en riktig runda. Älskar när luften är sådär frisk och lagom sval. Så vi tog en promenad på drygt 5.5 km. Dock så stannade hundarna titt som tätt och skulle lukta men försökte dra med dom, haha :P 

Jag har verkligen fastnat för snabba promenader. Man får ett lagom flås och det är behagligt för hundarna i ett bra tempo. Perfekt när man kan träna sig själv och samtidigt rasta hundarna. Dom älskar ju verkligen att komma ut på sådana långa promenader! 

Så imorgon är jag ledig, ska se om vi ska ta en lång runda imorgon på morgonen. Alltid lika skönt att komma hem efteråt och känna att man vart duktig! :) 


Skillnad

Ja, lite skillnad blev det i alla fall :) Är lätt att man blir blind men innan hade jag enligt mig själv mera orangeaktiga slingor på några ställen... Men efter sommaren tänkte jag låta håret blekas och sen lägga i lite askblonda slingor :) Tycker det är så fint, men kände att jag behövde blonda ner håret så att jag har en grund :)


Bild 1 är ifrån ett år sedan och sen har jag färgat håret ljusare och ljusare... Bilden längst ner till höger är den hårfärgen jag vill ja efter sommaren :)

Squats




Ovant

Det är verkligen så ovant att titta sig i spegeln nu. Är det jag? Haha... Kommer ju förmodligen inte vara såhär blont hela tiden utan färgen kommer ju säkert att dämpas varje gång man duschar nu i början, allt överflöd rinner av liksom.

När jag vart yngre så färgade mamma mitt hår varje gång, gick aldrig till frisör. Jag vet ju att det är mycket bättre att gå till en frisör än att göra det själv hemma, men ville bara se hur det blev och skulle det blivit helt åt pipsvängen så hade jag ju fått boka en tid :) Men är faktiskt nöjd, ovant men nöjd!







Dag 32

Har ju hoppat över 2 st dagar eftersom jag hade en riktig fusk helg nu... Men det var jag värd efter allt slit på gymmet :) Blev i alla fall ett riktigt bra pass på gymmet med bra pump. Känner att jag klarar mg utan aminosyrorna, fick sådant hjärtrus av dom... Jag får upp motivationen och pumpet ändå, vilket är väldigt skönt :)

Sen har jag gått 2 st jätte promenader idag med... Först powerwalken i morse med Jimmy och sen gick jag bredvid när Erika red på Kayla i över en timme, så idag har jag rört mig. Himla skönt. Dock så har inte kosten vart så bra, missat mitt eftermiddags mellanmål eftersom vi var i stallet helatiden och sen kvällsmålet eftersom vi kom hem så sent.. Men men :)


Dagens kost:

Frukost: 2 st knäckebröd sport+ med 2 kokta ägg och 1 apelsin

Mellanmål 1: 1 Proteinshake 

Träning: Ben, rumpa och mage + 2 timmars promenad 

Lunch: Hemmagjord pizza sen i fredags 

Middag: Omelett på 4 ägg och broccoli 

Övrigt: 1 vaniljhjärta 

Blondie

Var så trött på mitt trista hårfärg så jag tog saken i egna händer istället :P Lät Erika slinga håret på mig och det blev jätte fint. Känns fortfarande ovant att vara så blond igen men det vänjer man sig nog vid :) 

Sen bastade vi över en timme med, var så himlans skönt!

Just nu



Lång runda

Hard workout

Nu är jag hemma efter ett riktigt hårt pass med ben, rumpa och mage. Slängde in en axelövning också bara för att - ÄLSKAR ATT TRÄNA AXLAR! :P Ja kunde knappt ta mig nedför trappan på gymmet för mina ben skakade som asplöv. Idag klarade jag äntligen 12 reps x 4 set på bensparken med 40 kg... Så himla skönt, en milstolpe nådd! 
 
Jimmy och jag gick en powerwalk med hundarna i morse också på 1 timme så idag har jag tränat riktigt bra. Kände mig dock fortfarande väldigt svullen i magen men magknipet har lagt sig... Det tar verkligen ut sin rätt när man fuskat med maten och ätit onyttigt :) 



Väntar en dag till

Jag tänkte vänta tills imorgon att skriva i lifesume igen eftersom jag har en cheat dag idag också. Är liksom ingen idé då tycker jag att skriva in maten då eftersom man ändå kommer faila :P 

Just nu har jag sådan jävla magknip... Vet inte om det har med alla onyttigheter jag tryckt i mig igår och ikväll... Men gör sjukt ont och kan inte ens röra magen innan det gör ont, haha dagens i-lands problem :) Men men, nya tag imorgon istället!

Bjuder på lite "gamla" kroppsbilder så att jag inte känner mig så fetis som jag känner mig nu ^^





Parkväll

Nu sitter vi och jäser i soffan efter god mat och en väldigt mättande dessert som Malin & Danny lagat. Riktigt gott :) Nu är det andra dagen i rad jag känner mig som en valross ^^ Imorgon får jag försöka lugna mej med godsakerna men det kan vara svårt när man fortfarande har godis och sådant kvar hemma som man inte hunnit äta upp. Men ska försöka :) 

Imorgon ska Erika och jag hem till hästarna och sen ska vi rida om vädret tillåter, sen ska vi basta och ha en god pratstund! 






Ingen favorit just nu

Just nu är jag ingen favorit hos Milo då jag precis duschat han, sprayat han med balsam och borstat igenom honom rejält :P Så nu ligger han och "surar" och blänger på mig... Sötnosen!


Tycker inte om dig just nu, matte! 

God dessert

Igårkväll gjorde jag en av mina favorit desserter till mig och Jimmy! Vaniljkesella med digestivekex och hallon, mums. 

Ni behöver för 2 port:
500 gram vaniljkesella 
2 dl hallon
4 st digestivekex 

Gör såhär:
Smula sönder kexen och blanda i kesellan och hallonen. Gör ingenting om det är lite större bitar av kexen för det blir bara ännu godare då.

Lägg upp i portionsglas och ställ in i frysen till önskad konsistens. Jag hade mina i frysen i 2 timmar ungefär och då blir självaste ytan fryst men inuti är det krämigt och gott. Tycker denna desserten är riktigt god och kexen gör den ännu godare. Lite som cheese vaken nästan :) 

Sen är den inte jätte onyttig heller. Självklart så innehåller vaniljkesellan mer socker än naturell och kexen är ju gjorda på vetemjöl, men den innehåller ändå mer protein och är väldigt god och nyttigare än de flesta desserterna! :)

Mys på hög faktor

Igårkväll hade vi mys på hög faktor och jag var som en valross när vi skulle sova... Haha :) Pizzan blev riktigt god och lösgodiset vart gudomligt!! Coca-Cola har jag inte druckit sen vi kom hem ifrån Thailand så det vart också riktigt gott, men nu ska jag inte dricka Cola på ett tag. 

Ikväll ska vi till Danny, Malin och Vincent och inviga grillen, ska bli så himlans gott!! Nu ska snart Jimmy och jag göra iordning varm choklad och ta med kycklingkorv och korvbröd och sätta oss nere vid sjön och grilla, mys pys!


Nu ni

Nu har jag och sambon vart iväg på hemmakväll och Citygross och handlat "lite" tills ikväll. Jag känner att det inte är någon idé för mig att skriva i lifesume idag för jag kommer hamna på ett fett överskott ikväll ändå, haha :) Så struntar nog i det idag. 

Nu ska vi göra hemmagjord pizza och sen kolla på 3 filmer, äta vaniljkesella, massa godis och chips. Det är ju faktiskt bara alla hjärtans dag EN gång per år ;) och såhär mycket onyttigt på en och samma kväll har jag nog inte ätit sen i somras, så detta äter jag med gott samvete! :D Jag känner som såhär, att tränar man tungt och äter bra större delen av månaden med lite undantag kanske, så är det ingen fara att svulla rejält en dag på några månader liksom. Det är ju inte precis så att jag kommer gå upp 5 kg för att jag äter onyttigt EN gång på flera månader. Annat hade det vart om det såg ut såhär varje helg ;)





Min är längst ner, helt vegetarisk :)

Försenad present

Igårkväll gjorde jag en inbjudan till en av mina bästa tjejkompisar - Hanna, som bor i Kalmar vilket är alldeles för långt bort egentligen :( Så jag tänkte att jag skulle bjuda hit henne en fredag-söndag och ta med henne på mitt gym och piska på henne lite, eftersom hon också är intresserad av träning och sen känns det som att vi har en hel del att prata om. Så jag satt och skrev en liten inbjudan till henne som en liten kul grej och får hoppas att hon svarar ja givetvis. Kul när man kan få bjuda någon också, att få stå för att hon kommer ha det kul, blir nog uppskattat! :) Ibland är man lite påhittig...

Alla hjärtans dag

Jag önskar alla en fin alla hjärtans dag. Man behöver inte alltid dela den med någon, man kan även se det som en dag man kan skämma bort sig själv med presenter och fina ord :) Det är ju faktiskt aldrig fel att skriva ner saker som man är stolt att man gjort eller sagt, boosta sig själv lite. Min sambo och jag gör inga jättestora grejer av alla hjärtans dag, dock så köper vi alltid något litet till varandra, mer för att visa uppskattning. Jag brukar även skriva lite fina ord och sätta postit lappar på toalettspegeln och på hans dator och så och skriva söta saker, hihi. Lite av en romantiker är man väl kanske :P
 
Först pratade vi om att faktiskt åka iväg och sova på hotell, men sen kände vi att jag har jobbat mycket de senaste veckorna och jag känner att jag inte vart hemma så mycket som jag velat, så vi satsar istället på en hemmakväll med hemmagjord pizza och sen ska vi även åka till hemmakväll och köpa lösgodis. Var så många månader sen jag åt lösgodis!!! Stolt :) Så ikväll unnar vi oss lite onyttigt. Sen tänkte jag även köpa vaniljkesella och blanda det med hallon och krossade digestivekex och sen in i frysen, kommer nog bli riktigt smaskigt, så jag ser fram emot ikväll!
 
 

Tänk framåt!

 

Dag 31

Idag har jag haft en vilodag förutom att jag städat igenom hela lägenheten, torkat lister, dragit ut soffan och dammsugat bakom den, tagit ut alla mattor och gjort dom rena, svappat golven, torkat alla luckor och garderober/garderobsdörrar osv. Det tar faktiskt längre tid än vad man troratt städa i bara en lägenhet som är 65 kvadratmeter, faktiskt. Tänk då när man har hus? Hehe... Men kändes väldigt skönt att få det gjort, speciellt när det är alla hjärtans dag imorgon, då vill man inte städa utan bara uppvakta sambon och njuta av dagen/kvällen tillsammans. Har köpt en väldigt rolig present till honom, ska se om jag kan lägga upp en bild på det imorgon :)
 
Så idag har jag nog förbrännt mer än en vanlig vilodag eftersom jag städat och så, sen gått en lång promenad med hundarna, men dock inte så fort för jag sträckte mig i ljumsken igårkväll så gör lite ont när jag gåt fort. Men tycker ändå att kosten idag har varit klanderfri faktiskt. Åt kycklingpaj på jobbet som en kollega gjort och den var god, så jag tog 2 gånger ^^ Men var rätt så hungrig eftersom jag inte "hann" med något eftermiddags mellanmål idag. Imorgon ska jag träna triceps, axlar och bröst som jag egentligen skulle tränat idag, sen blir det nog träning både lördag och söndag med :)
 
 
Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mellanmjölk och lågkalori äppelmos
 
Mellanmål 1: 1 apelsin och 25 gram mandlar
 
Lunch: Kycklingfilé med råris och champinjoner med sås gjord på mellanmjölk
 
Middag: Kycklingpaj med mycket sallad
 
Kvällsmål: 2 riskakor med jordnötssmör och 1 apelsin
 
Något jag faktiskt inte visste var att röd paprika innehåller mest C-vitamin? Man tror ju att apelsin innehåller mest c-vitamin men de gör tydligen paprika och även broccolin innehåller mycket av c-vitamin. Då har man lärt sig något nytt :)
 

Sista samtalet

Nu blir det ett väldigt långt inlägg här, hoppas ni orkar läsa. Idag var jag på mitt sista samtal hos Gunnar. Jag trodde faktiskt att det skulle kännas mer jobbigt att avsluta kontakten än vad det gjorde. Jag måste faktiskt säga att jag känner mig mer förväntansfull för vad framtiden har att erbjuda på något sätt. Men det är som Gunnar menar att man måste ha ett avslut också så att jag har chansen att hinna andas och växa, sen kan man träffas igen om några månader för en utvärdering för hur saker och ting gått. Men det är viktigt att kunna ha ett avslut och känna att man klarar det själv också, man ska inte behöva känna att man är beroende utan man måste våga pröva sina egna vingar. När jag kom till Gunnar så hade jag lite problem som jag ville "lösa" och bli kvitt med och så. Vilket han har hjälpt mig med bigtime, fast jag ska även tacka mig själv för att jag har gjort och ändrat på, för hade inte jag velat ändra mig så hade det aldrig gått. Så det är viktigt att jag inte tappar bort mig själv i detta, för jag har ändå gjort den största förändringen, vilket jag är otroligt tacksam för att jag gjort.
 
På ett sätt känner jag mig som en ny människa, kanske låter konstigt? Men jag ser saker och ting på ett helt annat sätt nu än vad jag gjorde för ett halvår sedan, jag prioriterar annorlunda, jag har ett så mycket positivare tänk och jag känner mig väldigt nöjd med allting just nu. Jag har knappt inga dalar längre utan har nästan bara kännt av toppar de senaste månaderna. Jag trodde faktiskt inte att man kunde förändras som människa så mycket som jag faktiskt gjort. Innan klagade jag väldigt mycket och var oftast negativ, idag kan jag förvånas över mig själv hur positiv jag är till saker och ting :)
 
För första gången på väldigt länge kan jag faktiskt säga att jag mår bra. Jag har klarat av det jobbigaste och lagt det bakom mig. För går jag runt och tänker på det och ältar så kommer jag aldrig kunna bygga en bra framtid. Sen är det väldigt viktigt att tänka att alla människor är olika när det gäller att utvecklas som jag gjort. Jag har haft det ganska så lätt att gå vidare faktiskt och tänka att framtiden bara kan bli ljusare nu, medan andra kanske har svårare att släppa greppet om saker som hänt och kommer liksom inte vidare. 
 
Men det är ju så, vissa har lättare för att gå vidare medan andra har det lite svårare. Det har verkligen ingenting med att jag "blundar" för det som hänt, för jag har verkligen jobbat med det som hänt och hur jag mår, varje sekund, varje dag, varje månad. Jag har känt att jag är starkare än vad jag trott. Innan har jag trott att jag är en liten flicka som inte klarar någonting i princip och helst att andra ska ta besluten åt mig så att jag slipper, men egentligen så har jag vuxit till en sådan stark individ innerst inne. Jag känner mig så mycket starkare idag och det ska ni veta är en väldigt skön känsla! 
 
Jag är ändå glad att jag sökt hjälp och verkligen fått hjälp, för jag var i behov av det men känner just nu i stunden att jag känner mig rättså klar med det förflutna. Sen är det ju ingenting som säger att jag kanske inte behöver starta en kontakt igen och prata av mig om saker som kommer upp i framtiden, men just NU känner jag mig faktiskt väldigt lugn och säker i mig själv. Och detta trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle sitta och skriva efter ändå såhär kort tid. Gunnar har varit väldigt duktig på att jobba med mig och har verkligen tryckt på de punkterna som varit viktiga och inte pratat om oväsentliga saker. 
 
Jag har lärt mig att inte påverkas av vad andra tycker, för det är min åsikt som är viktigast och jag tar beslut och val efter vad jag tycker och ingen annan. Det kan komma till en sådan enkel sak om att skaffa barn, känner jag att jag är kapabel till att skaffa barn så kommer jag göra det och det är så tråkigt om människor runt omkring mig inte kan glädjas tillsammans med mig och se min utveckling som jag gjort. Det är liksom bara jag som kan känna när saker och ting känns rätt för att göra, ingen annan kan känna det åt mig. Kan tänka mig att några kommer tycka att jag har "långt kvar", men det dom inte vet är hur LÅNGT jag har kommit med den här kontakten jag haft med Gunnar. Det är ingen som vet hur jag slitit och utvecklats för att må såhär bra som jag mår nu. Jag har börjat må bra väldigt fort och på rätt så kort tid.
 
Jag känner mig verkligen som en helt ny människa, som har en helt ny syn på det mesta. Bara för att någon annan med likartade  problem har fått sitta med sin kontakt år ut och år in så behöver inte det betyda att jag måste göra det bara för att dom har vart tvugna att göra det. Man kanske har likartade problem, men alla arbetar ju med saker på olika sätt och utvecklas på olika sätt, ingen är den andre lik. Det är ingen som kan säga åt mig att du måste säkert gå hos en psykolog i 3-4 år om du ska må bra, säger vem? Det är ingen som kan bestämma/veta hur lång tid det kommer att ta, det handlar om mognad och om hur jag kan hantera min utveckling och min mognad på bästa sätt. Jag är ett levande exempel på att en trasig bakgrund faktiskt kan bli hel igen, med envishet och tålamod så kommer man långt och jag har lärt mig att inte ta mer skit. Ingen annan kan berätta när jag mår bra - för nu mår jag faktiskt bra, så snälla glädjs med mig! Tack ♥
 
 
 

Attans

Baksida lår

Jag tränar rätt så mycket baksida lår eftersom jag tycker det är så snyggt att ha vältränade baksidor, formen på benen blir snyggare och tightare och ju starkare baksida man har desto lättare har man med tekniken på andra övningar där benen är inblandade, som exempelvis knäböj, utfall osv.

Man tränar ju givetvis baksidan i dessa övningarna men det finns ju maskiner som endast tar baksidan och de brukar jag köra rätt så tungt på så att det verkligen bränner... När man kör baksidan i maskin som exempelvis den när man ligger på mage och drar upp tyngderna med baksidan (tror ni vet vad jag syftar på) där ska man tänka på att spänna hälarna eftersom att det ger bättre kontakt! Finns många knep för att övningarna ska ta bättre :) 


Tycker det är så snyggt när det "putar" ut på baksidan av låret precis över knävecket och under rumpan!! 




Mina muskler under höfterna (vet inte vad det kallas) har verkligen blivit större. Egentligen hade jag velat minska där eftersom jag stör mig lite på att jag är så bred där. Jobbigt med jeans och så när de oftast passar perfekt vid midjan men de är jättesvårt att få upp vissa jeans precis där över där jag är som bredast. Men men, får se om det går att träna så att de blir mindre! :)

Haha!!

Dag 30

Jippi, dag 30 äntligen. Trodde faktiskt att det skulle vara lite jobbigare än vad det faktiskt varit, trodde att mitt sötbehov skulle komma spökandes... Vi var och hälsade på Vincent, Malin och Danny idag så då hade vi köpt med oss semlor som vi fikade på. Alltså jag älskar semlor ^^ Min svaghet!! 

Annars har kosten vart riktigt bra idag, har känt mig sådär mätt och nöjd hela dagen. Blir oftast så när man haft en bra kostdag :) Blivit en powerwalk med hundarna, en ridtur barbacka och magträning hemma med 5 olika övningar. Imorgon får det bli lite triceps, axlar och bröst :)


Semlan är dock inte inräknad här ^^

Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mellanmjölk och lågskalori äppelmos 

Mellanmål 1: 25 gram mandlar 

Lunch: Kycklingfilé med råris, champinjoner, vitkål och sås gjort på mellanmjölk (gör alltid mina såser på mjölk, ytterst sällan jag använder grädde/matlagningsgrädde för att göra sås på. Varför använda ett fetare alternativ när man knappt inte känner någon skillnad?)

Mellanmål 2: 1 apelsin och 1 banan

Middag: 2 mackor (var så himla gott med lite onyttigare mackor för en gångs skull, inte ofta jag äter det) med 4 kokta ägg och 2 dl keso

Kvällsmål: 1 clementin och 1 proteinbar 

Övrigt: 1 semla

Träning: 40 min powerwalk - 250 kcal, barbacka ridning 30 min och magträning 


Extrajobb

Nu har jag precis varit på ett möte med en handläggare där jag fixat ett "extrajobb"... Egentligen är det inget jobb men ett beslut/uppdrag som det kallas så fint. Jag har blivit kontaktperson till en person där vi ska träffas en gång i veckan och umgås ungefär :) Ska bli jättekul och utmanande. 

Ger ju inte så jätte mycket mer i månaden men lite i alla fall :) Sen gör jag ju inte detta för pengarna utan mer för min egen skull och egna utveckling. Ser det mer som en bra merit att ha med sig in i framtiden. Alltid kul att utmana sig själv med nya utmaningar. Jag tycker i och för sig att det är en utmaning varje dag man jobbar med människor på det sättet som jag gör!


Lovely

I morse efter att jag gick av natten så red jag en runda på Kayla. Vart så himla skönt och fint väder. Var först orolig att det skulle regna som igår men jag klarade mig, för en gångs skull ^^ Kayla var jättelugn idag men ändå rätt så allert men det brukar hon oftast vara tycker jag :) Tror hon tycker det är kul att komma ut min sessa! <3




Blev lite barbacka :)

Sneak peak

Igår kom mina 2 träningstightstill posten så jag hämtade dom påvägen till jobbet och var tvungen att testa dom på kvällen innan jag skulle lägga mig. De var verkligen så himla fina, precis min smak. Jag tycker att märket ACTIVE är ett väldigt bra märke och gina har många träningskläder med just det märket. Tycker att de är väldigt följsamma och sitter väldigt snyggt - bra passform. Dom kostade 299 kr stycket vilket jag tycker är ett väldigt bra pris för ett par träningstights. Jag har storlek XS, och de töjs ut lite under tiden man använder dom. Har ju redan ett par workout tights fast där texten är vit och de är i storlek XS och de har töjts sig endel så det passar mig perfekt.
 
Är verkligen supernöjd i alla fall. Ni får nöjja er med dessa mobilkamera bilderna sålänge så får jag försöka knäppa lite bättre bilder med kameran senare idag. Rätt så svårt att ta snygga vinklar på sig själv med en mobil och sen när man inte har en spegel som går ner till marken, haha.
 

MILF

 

Dag 29

Herregud, nu har det snart gått 30 dagar på min lite extra kalorisnåla månad. Har gått hyfsat bra faktiskt :) Jag har absolut inte varit über seriös utan jag har unnat mig naturgodis och någon kaka någon gång för att jag tycker att jag är värd det vissa dagar när jag tränat hårt och så, inget fel med det :) Huvudsaken är vad jag tycker är bra/inte bra för mig. Äter jag mycket kolhydrater som potatis, pasta eller ris så märker jag det på min kropp direkt, jag blir uppsvullen över magen och väldigt gasig i magen, haha.
 
Även av linser, då blir jag ofta gasig och av quorn. Men det kan jag leva med, men ska försöka att bara äta tyngre kolhydrater (pasta, ris, potatis) de dagar jag tränar och vilodagar ersätta det med matvete, broccoli, blomkål, linser och bönor. Även när jag börjar äta mera kalorier så ska jag försöka att köra på det. Men i så fall på vilodagarna så får man ju äta mer så att man kommer upp i ett så högt kaloriintag som man ska ha eftersom att man då utesluter potatis och pasta som innehåller rätt så många kalorier :)





 
Dagens kost:
 
Frukost: 2 ägg, 1 skål med lättfil + kanel, 2 knäckebröd sport+ med keso och 1 apelsin
 
Träning: 1 timmes powerwalk med hundarna - 380 kcal, rygg, biceps och mage
 
Mellanmål 1: 1 proteinshake
 
Lunch: Laxfilé med fullkornsbulgur och blomkål/broccoli
 
Mellanmål 2: 2 riskakor med jordnötssmör
 
Middag: 2 knäckebröd sport+ med 2 stekta ägg och en grönsallad
 
Kvällsmål: 1 apelsin och 2 riskakor med jordnötssmör

Hoppelihopp

Laddat upp

Laddade upp med en riktig "jumbo" frukost i morse. 2 ägg, 1 skål med lättfil + kanel, 2 knäckebröd sport+ med keso och 1 apelsin. Det kallar jag jumbo frukost i alla fall :) Kändes rätt så skönt att variera ifrån gröten jag äter nästan varje morgon, är lätt att det blir lite enformigt. Så jag är fortfarande mätt, fastän jag precis gått en långt powerwalk med hundarna, men ska försöka få i mig en proteinshake nu - päronsplitt blandat med mjölk, riktigt gott!! Kan verkligen rekommendera whey 100 body science protein, riktigt gott i shakes. 
 
 
 
 
 
 
Morgonmage

Morgon powerwalk

Nu på morgonen tog jag och hundarna en morgon powerwalk :) Blåste rätt så mycket men man blev varm rätt så fort när man gick, men ansiktet tog nog störst skada ^^ Gick en runda på lite mer än 1 timme, sen stannade jag en gång för att jag skulle filma Tyson när han hoppade över ett träd som hade blåst ner, så söt är han. Han tyckte verkligen att det var skitkul, såg ut så i alla fall... Mina hundar, speciellt Milo borde ha en av de bästa konditionerna när det kommer till hundar, de går ju verkligen väldigt långa promenader (eller milo springer ju iofs hela tiden, haha) och oftast går jag alltid fort när jag går mina rundor så de får ju upp flåset lika mycket som matte :)
 






 
Har börjat gilla powerwalks mer och mer på senaste tiden. Har tyckt det var ät lite långtråkigt innan när man gått själv men nu tycker jag att det är så himla skönt att komma ut en lång runda på morgonen tillsammans med voffsingarna :)

Det var inte jag

Dag 28

Idag skulle jag egentligen stuckit till gymmet men kände att jag ville vara hemma med hundarna istället så jag körde lite fria vikter hemma istället... Körde kettlebells swings, armhävningar, plankan, knäböj och olika triceps övningar x 3 set. Så det blev lite gott och blandat idag :) 


Dagens kost:

Frukost: Gröt med mellanmjölk

Mellanmål 1: 2 finncrisp med jordnötssmör och fruktsallad

Lunch: Torsk i ugn med matlagningsgrädde och 3 potatisar

Mellanmål 2: 25 gram mandlar

Middag: Caseinpudding med hallon

Kvällsmål: 1 apelsin

Skulle egentligen ätit bättre idag, inte fått i mig så mycket protein men det är för att jag inte lagade någon riktig middag idag. Hade jag lagat omelett och sen haft caseinpuddingen till kvällsmål istället så hade jag vart nöjd :) Men ikväll blev det inte så, får ta igen det imorgon :)


Caseinpuddingen är verkligen riktigt mättande!!

Smala mage

Har haft några "smal" dagar nu den senaste tiden, känts som jag inte haft så mycket vätska i kroppen och bara känt mig allmänt smal. Har inte tränat magen nu på 3 dagar, så man känner efter bara på några dagar hur fort rutorna "försvinner"... 

Ska försöka lägga in mer och mer planka på dagarna. Just för att jag behöver mer styrka inuti, det är ju inte utsidan som visar hur stark bål man har :) Det finns ju dom som har mer underhudsfett som har jätte stark bål och de som har jätte lite och som inte alls har lika stark bål. 



Snygga blodådror vid höften :P

Gull gull

Really?

Jag tycker denna bilden är så klockren faktiskt, kan tänkte mig att de flesta papporna känner lite såhär för sina döttrar? Jag vet min pappa, han förhörde alltid mina gamla pojkvänner och skulle hålla på. Men det har ändå inte vart så jättejobbigt ändå, det var ju inte så att man inte fick göra någonting :P Men jag kan tänka mig att tjejer kanske är mer "hållna" än killar, kanske för att tjejer är mer utsatta? Jag vet inte... Jimmy har ju sagt att han tänker vara rätt så "hård" (kanske är fel ordval?) om vi skulle få en dotter, när hon blir äldre vill säga. Jag kan faktiskt hålla med lite, har man inte regler och gör klart för ens barn vad som är rätt/fel och vad som inte är tillåtet så länge hen bor hemma så tror jag faktiskt att det kan skapa smärre problem. Självklart ska man inte vara en sådan sträng förälder att barnet inte får göra någonting alls och isolera den ifrån umgänge bara för att man är orolig för konsekvenserna som kan följa. Men jag tycker det är viktigt att barnet lär sig ha respekt för sina föräldrar! Så det är såklart inte så att vi kommer hålla våra barn hårt utan mer sätta milda gränser och göra klart vad som är rätt och fel så att man slipper missuppfattningar. 

Jag tror även att ärlighet och att man litar på varandra förälder-barn är viktigt. Har barnet inget tillit till sin förälder så kommer hen säkert att dra sig från att berätta saker och är man ärliga mot varandra och lär dom att ärlighet räcker längst så kommer man nog rätt så långt på det :)
 
Jag tror faktiskt att ju mer hållen man är desto mer nyfiken blir man på de sakerna man inte får göra... Min mamma var verkligen inte omöjlig när jag sa att jag skulle åka på fest eller sova över hos någon, hon litade nog på mig, vilket hon gjorde med all rätt. Jag fick liksom klart för mig rätt så tidigt vad som var rätt och fel, men sen klart som säkert alla tonåringar så trotsade man ibland och tänjer på gränserna. Men jag hade regler om vad som var rätt och fel och vad som var tillåtet och inte, men fick ändå göra det mesta liksom, just därför gjorde jag inte så mycket "dumt" eftersom jag inte var så nyfiken på det livet :)
 
 

Mums!

Idag hade jag med mig ett riktigt mumsigt mellanmål på jobbet. Gjorde fruktsallad igår och sen blev det lite över och sen finncrisp med jordnötssmör. Ibland brukar jag ha riskakor, lite beroende på vad jag är sugen på :) Men det är faktiskt väldigt gott att bre på jordnötssmör på antingen finncrisp eller riskakor, blir nästan lite godisaktigt och det klagar man ju inte på i första hand :P Inte jag i alla fall..
 
Känner mig faktiskt mycket piggare idag än vad jag gjorde igår. Känner att jag återfått energin i kroppen och i knoppen, haha. Men som sagt ibland så behöver man kanske lite längre vila än vanligt, sådär 2 dagar på raken, i alla fall när man tränat hårt under en längre tid. Så var noga med att lyssna på kroppen, oftast har den liksom rätt hur mycket man än inte vill vila eller ta det lugnt. Men idag ska jag i alla fall försöka sticka till gymmet och köra triceps, axlar och bröst :) Ser fram emot det, HOPPAS mina tights hinner komma idag med så att jag kan inviga dom! :)
 
 
 
Russin är verkligen så sjukt gott att ha i fruktsallader, det blir den här sötman och när russinen blir lite fuktiga så sväller de upp lite och blir sådär oemotståndligt goda! :D  Annars om man äter de dikrekt ifrån förpackningen så kan de vara lite hårda och inte alls lika goda.

Att försöka

Nu ska jag göra ett försök att se piggare ut än vad jag är :P Lyckas nästan alltid med det och sen så är jag egentligen verkligen supertrött innerst inne... Haha. Jag har nog vaknat 20 gånger inatt och rullat runt men har inte haft några problem med att somna om dock. Men det är så jobbigt att vakna när så gärna bara vill sova en hel natt :( Får hoppas att den här jobbdagen går fort!

Ser mycket piggare ut än vad jag är, så med andra ord så lyckades jag! ;)

Dag 27

Idag har jag gått runt och gäspat precis hela dagen..... Har vart så fruktansvärt trött och somnade vid 18 och sov till 20 och känner att jag kan somna när som bara jag blundar. Imorgon jobbar jag 9 timmar, så får hoppas att jag sober bra inatt så att jag är utvilad imorgon. 

Ibland är det väl så att det tar ut sin rätt efter ett tag när man jobbat intensivt och länge utan riktig vila att man har en dag då kroppen verkligen säger ifrån att man är slutkörd. Så tror att min kropp tackar mig för idag, för idag har jag inte gjort många knop :P Men men...

Kosten har vart helt okej idag fastän det är min andra vilodag på raken. Inte vart så hungrig idag så svårt att äta då tycker jag, men har fått trycka i mig mat lite då och då istället för stora mål :)


Dagens kost:

Frukost: 2 fullkornsbrödskivor med keso och gurka 

Mellanmål 1: 2 riskakor med jordnötssmör

Lunch: Laxfile med dill och bulgur med kokta grönsaker

Mellanmål 2: 1 apelsin

Middag: Caseinpudding med hallon

Kvällsmål: 40 gram mandlar

Superfina

Fått hem mina trosor och halsband för några dagar sedan, även leopardträningslinnet men tyckte att det var lite stort ändå för att vara storlek XS, man vill ju ha rättså tajt i alla fall jag. Så tyckte att linnet var lite för slappt vid magen men över bysten satt den fint och linnet var grymt snyggt i helhet. Nu väntar jag på spänning på att mina träningstights ska komma hem med så att jag kan använda dom, de är verkligen grymt snygga!!
 

 

Trött

Idag har jag en riktig "trött" dag, faktiskt inte ofta jag har det längre, men känner mig sjukt trött och inte alls lust med någonting faktiskt. Tror det kan bero på att jag jobbat väldigt mycket sen vi kom hem ifrån Thailand eftersom att vi har avstämmning snart och jag vill jobba upp mina timmar. Det brukar komma såhär en dag ibland där jag verkligen är supertrött och jag typ tar igen alla tidiga och långa jobbdagar. Så idag skulle jag egentligen tränat ben och rumpa, men tycker att det är viktigt att lyssna på sin kropp när den säger emot, så tar en vilodag idag också. Så får jag se hur jag mår imorgon :) Behöver vila upp mig lite känner jag och bara ta hand om mig själv idag och ta det lugnt. 
 
Smörjt in mig med brun utan sol och målat naglarna och tånaglarna
ska nu slå på en film och bara ta det lugnt! :)
 
 

Kanske, kanske inte?

Som jag skrev igårkväll så har jag och Jimmy kollat på ett hus som vi blivit väldigt sugna på. Det är väl inte mitt "drömhem" direkt utan kräver lite smårenoveringar och så men vi har känt ändå att man kanske inte riktigt kan vara hur kräsen som helst utan man får fixa lite i taget i så fall. Men vi fastnade för ett hus som ligger i Åby ungefär 20 km från där vi bor nu. Jättegulligt hus, med jätte stor trädgård, hundgård, grönområde precis bakom huset, skog och sjö bara några 100 meter bort och sen är det lantligt, väldigt stillsamt och verkar vara ett väldigt fint och lugnt område, egen skola och bra bussförbindelse. 
 
Finns bara en sak som svider lite och det är det att jag kommer att i så fall ha 8 mil fram och tillbaka till jobbet, vilket jag egentligen inte bryr mig så mycket om eftersom att jag gillar att köra bil, men tänker mer på bensinkostnaderna... Jimmy kommer ju behöva köra in till stan (2 mil) för att sen samåka, så även där kommer ju kostnaden på bensin stiga eftersom han bara går till samkörningsplatsen idag, sen kör han var fjärde vecka. Så det är ju lite praktiskt man tänker, men samtidigt så känner jag att jag inte kommer jobba där jag jobbar nu i all evighet utan kommer såklart försöka söka en tjänst inne i stan sen i framtiden. Och skulle det nu vara så att jag skulle få en tjänst i stan så kommer vi ångra oss bigtime att vi inte köpte huset.
 
Fördelarna är ju självklart läget, nära till sjön, stor trädgård så att hundarna kan springa fritt, nära till skogen, ett flertal privatstall, hundgård, BASTU (perfekt hihi), väldigt fräscht. Sen visst skulle det säkerligen vara saker man vill ändra som exempelvis fasaden, jag skulle velat ha ett grått hus med vita knutar eller ett beigeaktigt med vita knutar, tycker det är så tråkigt med ett rött hus. Det ligger ju ute för 1 miljon 50 tusen och vi känner väl i så fall att vi inte tänker höja oss mer än 1.3 miljoner isåfall. Dels för att det ändå ligger en bit ifrån stan och sen för att 1.3 miljoner är rätt så mycket pengar :) 
 
Men det är väldigt kul det här måste jag erkänna. Att hitta något som klickar direkt, så det återstår att se. Får boka tid hos banken så får man se vad de säger och så, spännande!! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<3

Dag 26

Idag har jag ju haft en riktig vilodag, från allting i princip. Jobbat 11 timmar så har inte hunnit med så mycket mer faktiskt, kom hem och hundarna vart nyrastade så behövde inte gå ut med dom så det fick bli lite soffpotatis av mig ikväll :) Hehe... Men jag tycker ändå att jag klarade min lilla kostdag idag ändå, fastän jag ligger på +-0 med träningen idag, men det får jag ta igen imorgon tänkte jag :) 
 
Jimmy och jag har ju hittat ett hus som vi ska åka och titta på i veckan, tänkte att jag lägger upp bilder på det imorgon, är så förväntansfull!! :D
 



Ser inte så gott ut med spenaten i, haha :P
 
Dagens kost:
 
Frukost: 2 knäckebröd sport+ med minikeso
 
Mellanmål 1: 1 apelsin och 1 matsked jordnötssmör
 
Lunch: Kycklingfilé med bön och linsgryta och kokta grönsaker
 
Mellanmål 2: 1 morot och en tallrik med fruktsallad
 
Middag: Äggröra på 3 ägg och spenat
 
Kvällsmål: 2 riskakor med jordnöttsmör
 
Övrigt: Naturgodis (yammie)
 

Kvalitetstid

Ikväll har jag kvalitetstid med mig själv, haha. Men ibland behöver man det. Imorgon är jag ledig, känns så himla skönt :) Jimmy spelar pokerturnering ikväll så jag har köpt naturgodis och tagit täcker ut till soffan och ska streck kolla igenom paradise hotel nu, ja jag vet jag måste nog vara den enda som inte följt det :P 


Citat

 

Nyttiga semlor

Jag är ju verkligen galen i semlor, jag älskar semlor och har väldigt svårt att stå emot dom. Så kom jag över detta receptet på jobbet, semlor utan vetemjöl och socker, kan det vara sant? :) Så tänkte testa detta framöver, eftersom att jag nog kommer att ha svårt att stå emot semlorna i affären, hihi.
 
Portioner: 4
 
Ingredienser

1 ägg

25 g smör

1/2 dl sukrin

1,5 dl mandelmjöl

0,5 dl bakepro

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

 

Mandelmassa

1 dl mandelmjöl

1 msk agavesirap

 
Gör så här

Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner ägg. Häll i smöret. Rör ihop allt och låt smeten stå i cirka 15 minuter för att den ska tjockna. Klicka ut smeten i så runda bullar som möjligt på bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter på 200 grader.

 

Mandelmassa Blanda ingredienserna och tillsätt vatten för att få mandelmassan lösare om så önskas.

 

 

Check

Så ja, då klickade jag hem dessa 2 tightsen också. Så det får bli Jimmys alla hjärtans dag present till mig :) Nu är jag rättså nöjd med min kollektion av träningskläder, KANSKE lite mer sportlinnen i så fall men tights har jag så det räcker nu ett tag framöver. Men det är ju så roligt att köpa träningskläder, eftersom att det finns så snygga nu för tiden, det har liksom blivit ett mode på något sätt. Jag kan absolut gå runt med mina träningstights när jag är ledig och bara ska kolla på en film, för vissa av dom är så otroligt sköna att ha till vardags med. Sen vissa linnen ärju också grymt snygga, som mitt leopardlinne som jag beställde för någon dag sedan, dom kan vara jättesnygga till ett par jeans att ha hemma eller om man ska handla eller något. Perfekt, så hoppas tightsen passar nu bara :)
 
Modellen av domma tighsen är verkligen hur sköna som helst, väldigt formvänliga
och plattar inte till rumpan utan man får fina former som framhäver :)
 
 

Dag 25

Dag 25 idag, nästan 1 månad snart alltså. Det har ändå gått rättså bra måste jag säga. Visst har jag unnat mig godsaker som kanske inte är av det nyttigaste slaget ibland, men för tusan jag känner ingen ånger eller "åh, varför tog jag den sista biten", jag känner mer att tränar jag och är nöjd med min insats så kommer jag aldrig att ha dåligt samvete att ta godsaker lite då och då. Men visst kan man försöka hitta nyttigare alternativ men är man hembjuden till någon som bakat kärleksmums (som min syster igår) så kommer jag ju inte vara den torra typen som säger nej, bara det känns okej för mig liksom :)
 
Elin och jag tränade ju biceps, axel och lite rygg ikväll. Hann inte med någon cardio idag eftersom jag jobbat hela dagen och sen kom vi inte till gymmet fören 17.30 och det stängde 19.30 och då skulle vi både hinna gymma och basta en stund. Imorgon jobbar jag hela dagen också 11 timmar så får se om jag kanske kan ta en promenad i rask takt imorgon så att man rör sig lite i alla fall, alltid skönt :)
 
Hann dock inte med någon middag eller kvällsmål idag, så ersatte det med en proteinbar och naturgodis istället, så blir det när man har det stressigt. Just därför jag inte gillar stress för då glömmer man oftast bort viktiga saker, i alla fall jag :P Sen är det ju verkligen ingenting som är bra, att inte hinna med vissa mål mat, men ibland blir det så. Huvudsaken är att jag får i mig proteinet :)
 

Naturgodiset är inte inräknat här :)

 
Köpte även lite goda bär, smaskigt
 
Dagens kost:
 
Frukost: Banansmoothie på kvarg och 1 apelsin
 
Mellanmål 1: 2 stycken ekologiska riskakor med jordnötssmör (mums säger jag bara)
 
Lunch: Kycklingfilé med bön och linsgryta och en grönsallad
 
Mellanmål 2: 1 apelsin och 1 banan
 
Träning: Biceps, axlar och lite rygg
 
Efter träning: 1 proteinbar, 1 banan och 1 apelsin
 
Övrigt: Naturgodis, jordgubbar och björnbär

Myspys

Nu har Elin och jag precis tränat axlar, biceps och lite rygg. Kändes skönt att träna men blev väldigt sent. Vi bastade i 30 min med ungefär så vi var inte hemma fören 20.00 :) Nu har vi precis köpt naturgodis så ska mysa ner oss nu och kolla på film :)


Ops

Hade lite tråkigt på kvällen innan jag skulle lägga mig och sova på jobbet i förrgår så kikade lite på ginatricots hemsida och de hade fått in jättefina nya träningskläder, blev överlycklig hehe. Så då kliade det lite i mina fingrar, så klickade hem ett linne, 3 par trosor och 1 halsband som jag velat ha så länge :) Sen skulle jag gärna velat köpa de 2 nya tightsen som gina fått in också som är grymt snygga, men det får vänta lite. Man får avverka lite i taget, haha :)
 
3 stycken för 129 kronor, det tycker jag faktsikt är hyfsat billigt eftersom att de är grymt snygga och väldigt sköna :)
 Linnet högst upp köpte jag för 179 kr och sen de tightsen tänkte jag fråga
om jag kan få av Jimmy i alla hjärtans dag present ;)
 
 Sen har ju de nya "workout" tighsen kommit med, ååååhh!!
 
 Halsbandet, kostar bara 79 kr :) Billigt och väldigt fint/enkelt.
 
 Kappahl hade också fått in 2 stycken snygga tights. Märks verkligen att de flesta klädföretagen tar in massa snygga träningskläder, vilket är väldigt bra! :D

Arvebrink

Jag följer en tjej på facebook som heter Sophie Arvebrink och har följt henne ett bra tag nu. Jag beundrar verkligen henne till 100 % men tycker dock att hon är lite för stor för min smak. Men jag beundrar henne stort för att när hon började träna så var hon mycket smalare än vad jag är och att hon har lyckats bli så stor som hon är idag. Hon är väldigt duktig på att lägga upp små videos på sin logg där hon visar sina olika gympass, otroligt att se hennes muskler röra sig och de övningarna som hon gör. Kolla igenom hennes videos så fattar ni vad jag menar.
 
Det är lite smått sjukt faktiskt, riktigt impad. Det är så häftigt med sådana här tjejer tycker jag, jag menar det är ju inte omöjligt för en tjej att bygga såhär mycket muskler, rätt så faschinerande faktiskt. Hon verkar ju verkligen leva för sin kropp och verkar ta hand om den på ett väldigt bra sätt. Hon verkar också vara väldigt kunnig och är väldigt duktig på att bygga muskler verkar det som - en riktig power brud! ;) Och hon är liksom född 1992 och började träna seriöst när hon var 17-18 år.
 
 
 

Proteinbars

Jag har länge velat göra egna proteinbars och tänkte att jag nog ska göra det på söndag när jag är ledig. Det är ju rätt så dyrt att köpa proteinbars från hemsidor men tänker göra det också. Men hade vart kul att testa på att göra det själv med :) Så jag hittade 2 stycken recept som jag tyckte lät väldigt goda + att jag älskar mandelsmak. Det är ju så perfekt med proteinbars när man exempelvis är student eller har ett stressigt jobb där man inte har tid att stå och mixa ihop ett nyttigt mellanmål. Då är ju en bar något utav det enklaste, tycker i alla fall jag :)
 

Ingredienser, 2 bars mandelchoklad:

1 dl havregryn

1 skopa (30 g) vassleprotein choklad

1 msk mandelsmör

1,5 msk vatten

0,5 msk kakao

 

Ingredienser, 2 bars mandelvanilj: 1 dl havregryn

1 skopa (30 g) vassleprotein vanilj

1 msk mandelsmör

1,5 msk vatten

1 kryddmått vaniljpulver

 

Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser. TIllsätt mandelsmör och vatten tills det blir en formbar massa. Använd händerna och forma dom till önskad storlek. Tillsätt mer vatten om det blir för torrt och mer havregryn/proteinpulver om det blir för blött. Förvara dom i kylen eller i frysen och linda in dom i aluminiumfolie när du är på språng :)

 

Näringsvärde/bar mandelchoklad: 175 kcal, 18 g protein, 13 g kolhydrater, 6 g fett.

 

 
Får hoppas att de är lika goda som de ser ut/låter som :)
 
 
 

Dag 24!!

Jag ber om ursäkt för att jag inte hann lägga upp min kost dag igår. Hade fullt upp och sen blev klockan 00.00 och då tänkte jag att jag likaväl kan lägga in det nu på morgonen istället :) Körde i alla fall ett ben, rump och magpass igår på gymmet. Blev ett väldigt bra pass med ett bra pump. Gillar verkligen att träna benen, för jag får alltid till den där brännande känslan! 

Sen efteråt så bastade jag och då träffade jag en jättetrevlig tjej inne i bastun och det slutade med att vi pratade i 45 minuter och i slutet höll jag nästan på att svimma av överhettning :P Hon var så sjukt vältränad och hon hade fött tvillingar. Så var sjukt impad över hennes kropp!! 

Kosten var okej igår :) Hade behövt ha i mig lite mer fett och kolhydrater dock men får ta igen det idag istället ;) Sen eftersom bastningen blev så lång så kom jag inte hem fören 20.30 och då åt jag middag så jag hann inte med något kvällsmål. Dock mumsade jag i mig 2 st kärleksmums hos min syster men de är faktiskt "nyttigare" eftesom hon är glutenintolerant så hon använder ju inget mjöl :) Så egentligen ligger jag inte så mycket underskott eftersom kärleksmumsen inte gick in i lifesum :)






Lins och bön grytaed kycklingfilé och en tomat, sjukt gott :) Jag använder linser och bönor när jag vill ersätta potatis och pasta vissa dagar. För jag kan inte äta potatis och sådant varje dag för då ser jag ut som en flodhäst av all vätska av kolhydraterna :P Så vill ni ersätta de tunga kolhydraterna så använd linser, bönor och broccoli osv istället :)

Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mellanmjölk

Mellanmål 1: 1 proteinbar

Lunch: Kycklingfilé med bön och linsgryta och 1 tomat

Mellanmål 2: 1 banan

Träning: Ben, rumpa och mage + en timmes powerwalk med hundarna - 200 kcal

Under träning: 1 banan

Efter träning: 1 Proteinshake 

Middag: 4 kokta ägg och 1 apelsin

Övrigt: 2 st kärleksmums ^^

Hästsvans

Jag vet inte om det var någon som tänkte på det på filmen jag la in tidigare i dag att jag klippt av Kaylas svans rätt så rejält :P Ser väldigt roligt ut faktiskt. Men varför jag klippt av den en bra bit är för att den var himla sliten och väldigt tunn längst ner, så det såg bara konstigt ut. Sen i somras så kliade hon av rätt så mycket av svansen uppe vid början av svansroten och det har inte hunnit växa ner så långt ännu, så det är därför svansen såg så tanig ut. Klippte av den nu så att den hinner växa ut tills sommaren innan flugorna kommer.
 
Jag låter inte svansen växa allt för lång. Ibland blir svansarna tunna för att de trampar på dem när de reser sig, och sliter ur stora tussar. Brukar även fläta svansen och spraya med pälsglans, borstar aldrig svansen utan reder den ut med fingrarna istället. Sen när flugorna vaknar till liv så kan man fläta halva svansen så att hästen har någonting att vifta bort insekter med. Sen är det ju som med människor att alla inte är genetiskt lagda för att ha tjockt hår, alla hästar har inte genetiken för en tjock svans, men den ser fylligare ut om man klipper till den varje månad. Sen är det många som säger att man kan använda människo balsam till hästens svans för att den ska bli mer lätthanterlig, vet inte om jag kanske ska testa det? Då ska man välja ett oparfymerat barnbalsam eftersom att det är mest skonsamt. Vet inte om det finns specifikt balsam för hästar...
 
Sen använder jag glanssprayet foxfire, det tycker jag är bäst och sliter inte på Kaylas man eller svans, inte vad jag märkt i alla fall. Så jag hoppas att med lite vård och omsorg att hennes svans kan bli lite tjockare, för hästen blir så mycket elegantare med en tjockare svans. Jag brukar också fläta den och sen fukta svansen och sen när jag rider så släpper jag ut flätan, då uppfattas svansen som tjockare eftersom det är vågig ;)
 
 
Man ser ju rätt så tydligt att hon gnott bort rätt så mycket utav svansen uppe vid rotens början...
 
 
 
Tänk om Kayla kunde fått en sådan här svans, dröm svansen haha! :D

Varför?

Försökte göra mina goda proteinpannkakor igår med det nya proteinpulvret whey 100 men det gick inte alls, blev typ som äggröra av allt, haha? Undrar varför det inte går att göra hela pannkakor av det proteinpulvret.
 
Jag hade ju Perellis proteinpulver innan och då blev pannkakorna hur fina som helst, men med detta nya så kan jag inte ens vända dom utan att de går sönder... Men men, de smakar ju fortfarande lika gott men blir ändå inte samma känsla när det inte är hela pannkakor, haha :)
 
 

Haha, det ser ju inte alls aptitligt ut :P

Tråkmåns

Kayla brukar alltid vara på lekhumör när jag tar fram bollen, men absolut inte när matte tar fram sin fjompiga mobil och börjar filma, då ska vi vara tråkmånsar! :D

Annars brukar hon frusta och springa runt den och slå bakut! :)

Konturer

Tycker att det är så snyggt med konturer, speciellt på armarna för det är där jag känner att jag verkligen är genetiskt lagd för att kunna lägga mycket muskler. Jag tycker ändå att på de senaste veckorna så har mina konturer blivit mer exakta än innan, kanske har med minideffen att göra? Samtidigt så har jag ju inte kört världens mest seriösa deff då jag ändå har unnat mig godsaker ibland. Men underskotten, mer cardio och styrketräningen har kanske räckt? :)

Sen tror jag även att allt protein jag får i mig har stor inverkan med. Har ju aldrig fått i mig såhär mycket protein innan! Och musklerna borde ju älska mig för det ;)



Tycker det är så snyggt när man bara står helt avslappnat och armarna ser vältrimmade ut ändå! :)



Dag 23

Jag har känt mig lite småkonstig hela dagen idag, inte alls så pigg och lite hängig. Kanske börjar bli sjuk? Är ju inte det alls så ofta, så det hade egentligen inte gjort mig någonting så sätt. Men det blev ju i alla fall ett pass på gymmet ändå. Ibland är det bra att sticka dit ändå fastän man inte är så pepp, för oftast får man upp pumpet när man börjar träna. Körde bara 10 minuter intervall på crosstrainern för jag har fortfarande sådan grotesk träningsvärk i benen så det kändes som att jag inte hade några ben kvar efter typ 8 minuter, haha :P Men bättre det än ingenting alls.
 
Kosten har väl vart okej idag, dock har jag känt ett sådant otroligt sug efter GODIS. Var väldigt längesedan jag verkligen kände ett sådan "måste ha" begär faktiskt, men jag klarade mig. Jag åt en apelsin istället och 1 matsked med jordnötssmör, sen gick det över. Det är lite märkligt att det där ha begäret bara kan komma från ingenstans bara sådär, men då gäller det att bita ihop. Oftast är det ju psykologisk, så man får avleda och ta någonting annat istället, fruktsocker är ju i så fall ett mycket bättre alternativ :)
 


Ligger och löjlar mig på jobbet, kan inte sova ^^
 
Dagens kost:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mellanmjölk och 1 apelsin
 
Träning: Triceps, axlar och bröst + 10 minuter intervall crosstrainern - 150 kcal
 
Mellanmål 1: 1 banan
 
Lunch: Lax med rotfrukter och klyftpotatis med dillsås på kvarg
 
Mellanmål 2: 2 finncrips med jordnötssmör och 1 apelsin
 
Middag: Äggröra på 3 st ägg och en sallad på apelsin
 
Kvällsmål: 2 st proteinpannkakor med hallon
 
Övrigt: 1 matsked jordnötssmör och 2 päron
 
Haha, det blev rätt så mycket frukt idag såg jag, men det är gott och frukterna är så goda nu på vintern tycker jag :D

Tankar om att flytta

Jag trivs verkligen jättebra i Sandsbro och vill gärna bo kvar där men känns som att det är knivigt att få ett större boende just där, vilket är väldigt synd. Men jag vill verkligen flytta till större. Vi har pratat om att hyra hus faktiskt, men då kommer problemet om vart. Jimmy och jag jobbar ju på så helt olika håll, stan är egentligen den enda punkten vi har som vi måste bo, eller lite utanför. Min dröm är att bo lite utanför Växjö, kanske 5 km utanför med ett lantligt läge och gärna slingrade grusvägar. Jag känner att det tar tillbaka mig lite att vi bor så pass litet ändå, man blir oftast irriterad på att man inte har så mycket förvaring att ha alla saker i och jag börjar bli så trött på att bo i lägenhet, fastän vi säkert kommer få göra det innan vi har råd med ett eget hus.
 
Lägenheten som vi bodde i innan var ju egentligen perfekt, lagom stor och väldigt fräsch. Vi flyttade ju eftersom att vi la över 8 tusen i månaden ungefär. Det hade ingenting att göra med att vi inte hade råd utan vi kände mer efter ett tag att det kändes så surt att slänga 8 tusen i sjön i princip, för någonting som aldrig kommer att bli vårt. Hellre i så fall att man betalar så många tusenlappar på ett hus där man betalar tillbaka till sig själv. Vi får leta vidare helt enkelt, treor verkar vara omöjliga att få, speciellt i Sandsbro! :( Men vi sparar ju så det knakar till den där förbannade kontantinsatsen till hus, haha, men vi är faktiskt på god väg. 300 tusen kronor tar ju lite tid att spara ihop, för det är ju så, vill man ha ett nogerlunda renoverat hus i Växjö så får man ju lägga över 2 miljoner och då blir kontantinsatsen så hög :) Vi hittade faktiskt ett jättefint hus här i Sandsbro, men när Jimmy ringde mäklaren så vart det redan sålt, typiskt...
 
Vår gamla trea
 
 
 
Gillade verkligen att det var sådrär öppen planlösning, allt känns så mycket större då på något sätt.
 
 
 

Shoulders

Idag blev det ett axel, triceps och bröst pass innan jag började jobba natt. Kände mig väldigt svag idag faktiskt, speciellt i tricepsen - hade inte alls det pumpet jag brukar ha. Annars tycker jag att detta passet är det roligaste att träna.

Men huvudsaken var ju att jag körde på ändå och inte gav upp :) Fick ett bra tryck i axlarna och testade lite nya övningar. Mina axlar har verkligen musklats upp sen jag började träna och det är så kul att se! Jag tycker axlarna är så kul att träna eftersom man verkligen kan se musklerna när man kör övningarna framför spegeln. Axlarna och biceps är ju de muskelgrupperna man verkligen kan sen i 3D typ när man tränar ;)



Det gäller ju även att träna baksidan av axeln med och inte bara framsidan för då kan man bli överbelastad och sne :)


Komsi komsi :D

Ingen myt

Det är verkligen ingen myt om att man är mer hungrig/äter mer när man tränar hårt!! Det är jag ett levande exempel på, haha :P Denna portionen gick ner utan problem fast mycket utav tallriken är täckt med sallad och grönsaker med som är rätt så lätt, men kollar man tillbaka 1 år så hade jag aldrig fått i mig hela denna tallriken!!




Tärnade laxfilé och gjorde klyftpotatis, morötter och gullök in i ugnen och sen gjorde jag en sås till på kvarg, lätt creme fraische, citronsaft, dill och lite senap + salt och peppar.

Ny frisyr

Jag vill så gärna göra något med mitt hår, tycker att det är tråkigt och platt... Men samtidigt så vet jag att jag kommer säkert att ångra mig om jag klipper av håret (som alltid). Men egentligen tror jag att det behöver klippas av en bit så att det kan växa ut och bli tjockare och friskare. Jag har ju nästan bara håret uppsatt i en hästsvans så det blir ju lätt slitet där tofsen sitter... Men får se, hår växer iu i alla fall ut igen :)

Tycker att den frisyren längst upp i mitten och den på mittersta raden längst till vänster är fina. Gillar lugg :) Sen så tror jag att så långt som hon på mittebilden har längst upp så känns håret tjockare eftersom att det är lite kortare.


Dag 22

Idag var det egentligen meningen att jag skulle tränat men kom hem så sent (17.30) ifrån stallet så har min vilodag som jag skulle haft imorgon till idag istället :) Kände att jag behövde vila lite då jag haft sådan magknip idag! Red dock i 50 minuter. Men imorgon får det bli ett triceps, axel och bröst pass :) Har 4 st pass kvar denna veckan att köra, jobbar rätt så mycket nu med men träningen får alltid tryckas in så att man hinner med den :)

Jag började äta idag som att jag skulle tränat sen när jag valde att ta vilodagen idag så var jag tvungen att skippa kvällsmålet för annars hade jag kommit på för lite underskott. Men jag pt middagen väldigt sent ändå så är ändå inte så hungrig nu :)

Tänkte lyxat till det lite ikväll (om jag hade tränat) med Caseinpudding och vaniljkesella men det får vänta tills imorgon istället, looking forward :)  




Helt fantastiskt att solen lös när jag bar ute och red innan idag. Så underbart <3

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk och 1 apelsin

Mellanmål 1: 1 apelsin och 2 knäckebröd sport+ med ost

Lunch: Lax med rotfrukter och klyftpotatis med dillsås på kvarg

Mellanmål 2: 1 apelsin och 40 gram mandlar

Middag: Grillad kyckling med fullkornspasta 

Träning: 50 minuters ridning

Följ med på min ridtur

Filmade lite när jag red innan idag :) Kayla var jättefin i början och var körer lugn men sen på hemvägen så blev hon väldigt stressad. Man märker det på de 3 sista klippen. Men men, man kan inte ha en bra dag varje dag, inte ens en häst! Haha :)

1 månads resultat

Tycker det är så kul att kolla på för och efter bilder. Den översta bilden är tagen den 5 januari och den nedersta den 3 februari. Innan vi åkte till Thailand så hade jag ändå rätt så stora biceps men sen med 3 veckor utan träning så försvann mina biceps nästan, så på 1 månad har jag nu kommit upp till den "storlek" jag hade innan vi åkte till Thailand. Kul! :) Nu är det bara till att fortsätta...


Det är lite läskigt ändå vad volymen på musklerna försvinner snabbt utan underhållning. Men muskler är ju som sagt en färskvara som man hela tiden måste underhålla och pressa för att de ska "stanna kvar" i den volymen man vill ha. På översta bilden sen jag ju inte alla muskulös ut haha :)

Revben

Jag är ju väldigt smalt byggd på överkroppen (vilket jag försöker träna bort) och något jag tycker är så irriterande är varje gång jag typ sträcker på mig så syns mina revben så tydligt och jag ser sådär jättesmal ut! Jag behöver liksom inte ens hålla in magen för att revbenen ska synas och det tycker inte jag är snyggt överhuvudtaget. 

Jag vet att för att lägga på muskler på magen och brösten så måste jag äta mycket. Men efter min minideff så ska jag öka mitt kaloriintag med 500-700 kcal mer än vad jag äter nu och sen se om det blir någon skillnad, annars får jag öka ännu mera :) 


Dag 21

Idag har det vart en lite jobbig dag för mig eftersom att min ena häst - Lady blivit sjuk. Vet inte vad som kan ha hänt men hon har fått stå på boxvila sen i lördags. Lutar åt fång känningar men vi är inte säkra. Hon går lite bättre nu men ska låta henne stå inne någon dag till för att sen se om hon blir bättre, annars får jag ta ut veterinären. 

Det är ju någonting man vet när man skaffar djur att de kan skada sig eller bli sjuka och att man då måste betala massa pengar, men det är ju jobbigt när det väl händer fastän jag inte har något problem med att betala så är självaste känslan jobbig eftersom det inte brukar hända så ofta. Så idag hade jag inte så jätte mycket energi på gymmet, men  det gick an och jag gjorde de övningarna jag skulle göra! 




Min fina Lady <3 Tänk att du funnits hos mig i 17 år snart! Bli frisk min stjärna! :(

Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk och 1 apelsin

Mellanmål 1: 1 proteinbar och 1 banan

Lunch: 2 stycken laxmackor med ägg

Mellanmål 2: 25 gram mandlar

Middag: Grillad kyckling och fullkornspasta med kvargröra 

Kvällsmål: Caseinpudding med hallon

Övrigt: 1 chokladboll (fikade på Börjes så var så sugen på en chokladboll)

Biceps

Körde många dropset idag på mitt biceps pass så mina armar är som riktig spagetti nu... Men har märkt att min biceps har ökat mycket i volym sen vi kom hem ifrån Thailand och det är typ 3 veckor sedan vi kom hem? 

Kör i biceps 2 gånger i veckan ungefär om jag hinner med och kör mest med fria vikter och egen kroppstyngd men har några övningar jag kör i kablar med. Försökte mig på 14 kg i biceps curl och jag klarade 5 st men det var knappt, sen började tekniken fallera eftersom jag inte orkade mera så då är det bättre att lägga av. 

Det handlar ju hela tiden om att chocka musklerna och ta tyngre vikter än man orkar så att man blir starkare, annars blir man inte starkare. Klarar man 10 kg i biceps curl 12 rep så ska man gå upp till 12 kg sen för att bli starkare. För det är så musklerna skapar styrka, genom att chockas och pressas! Klarar man bara sen några reps på 12 kg så tar man 10 kg igen och kör resten av repsen...


Längst upp är ifrån början av Januari och den längst ner är ifrån idag :)


Jobbigt

Förlåt för jätte seg update men min ena häst är sjuk så har vart lite upp och ner idag hela dagen. Vi åkte i alla fall till Börjes för att bli på lite bättre humör så jag åt 2 lax mackor och en choklad boll, otroligt gott! :)

10 råd som klår magfettet

 Jag vet själv hur jobbigt det är med den lilla "valken" nedanför naveln som aldrig tycks vilja försvinna :P Man är fast i övrigt på magen men just där är det alltid lite extra fett. Tror mycket av det är genetiskt också men har hittat lite tips på hur man kan äta för att försöka få bukt med det. Självklart består ju detta också av träning av magen. Man kan ju inte punktförbränna utan man måste börja med att gå ner i vikt över hela kroppen först och minska i fettprocent.
 
Sen måste man träna alla magmusklerna, de yttre, sidorna och de inre magmusklerna för att hela magen ska kunna bli fast och "platt". Så situps funkar inte endast utan lägg in plankan, sidoplankan, sidlyftningar, sitt på en bänk och ha en vikplatta i händerna, sitt sedan bara på rumpan och ha kroppen som ett V ungefär, dippa sen viktplattan på sidan om dig så att plattan tar i brädan, i denna övning tar man riktigt bra på sidmusklerna (de sneda magmusklerna), tänk bara på att inte svanka.
 
1. ÄT FET FISK
Fet fisk innehåller mycket kalorier, men innehåller även verksamma ämnen som hjälper dig att gå ner i vikt. Ät därför ungefär 150 gram fet fisk i veckan som lax, makrill eller sill. Både fiskarnas omega- 3-fettsyror, D-vitamin och spårämnet jod påverkar fettcellerna positivt. Det beror på att de nyttiga ämnena i fisken stimulerar nedbrytningen av det lagrade fettet på magen, en process som är en förutsättning för att du ska bli av med det. Ät allt som allt 300 g fisk i veckan de sista 150 grammen ska komma från en mager fisk.

2. FÅ TILLRÄCKLIGT MED D-VITAMIN
D-vitamin är ytterst viktigt ifall du vill bli av med fettet kring magen. D-vitamin har nämligen betydelse för hur bra fettcellerna fungerar. Brist på D-vitamin betyder att det blir svårare att frigöra och förbränna det upplagrade fettet. Fet fisk är en mycket bra källa till D-vitamin. Andra källor är mjölk, ost och ägg och inte minst solen. Huden tillverkar själv D-vitamin, när solen skiner på den. Väldigt många kvinnor får inte i sig tillräckligt med D-vitamin. Därför är det bra att vara uppmärksam på det.

3. ÄT MASSOR AV FRUKT OCH GRÖNT
 Undersökningar har visat att ju mer frukt och grönsaker du äter, ju smalare blir du kring midjan. Framför allt hos kvinnor har frukt och grönsaker en specifik slankande verkan på magen utan att forskarna kan förklara varför. Kanske beror det på att frukt och grönsaker innehåller små mängder av östrogenliknande ämnen som gör att fettet tenderar att sätta sig under huden på hela kroppen istället för mellan tarmarna. Se till att få i dig minst 600 gram grönsaker och färsk frukt om dagen.
 
4. ÄT MAGERT KÖTT
Protein är ett genialt bantningsmedel och det gäller inte minst när du vill bli av med fett på magen. Vissa aminosyror i protein från framför allt magert kött är speciellt slankande, eftersom de är med och frigör det upplagrade fettet på magen. Proteinet stimulerar samtidigt ämnesomsättningen så att förbränningen ökar. Det är även väldigt mättande per kalori och dämpar generellt aptiten.

5. DRICK KAFFE OCH TE
Det finns många ämnen i kaffe och te som bidrar till att minska fettet på magen. Koffeinet i både kaffe och te är speciellt verksamt på magen då fettcellerna här är mer känsliga för koffein än andra fettceller. Koffein ökar helt enkelt kroppens möjligheter att släppa ifrån sig fettet som sitter på magen. Te och grönt te innehåller katechiner och andra växtämnen som fungerar extra bra på magens fettceller. Det går bra att dricka upp till åtta koppar av de koffeinhaltiga dryckerna per dag. Drick tre koppar kaffe om dagen och resten som te. Är du gravid bör du undvika koffein i stora mängder.

6. ÄT INTE VITT BRÖD
Tyvärr. Inte heller denna gång kan forskarna ge oss en ursäkt för att sätta tänderna i massor av vitt bröd och pasta. Tvärtom. De har nämligen kommit fram till att ju fler kolhydrater du äter från raffinerade sädesslag, desto mer fett sätter sig kring magen. Det betyder att du gör klokt i att undvika bland annat vitt bröd, vitt ris, vanlig pasta, många frukostflingor, kakor och bakverk. Den sortens mat ger dig oftast en snabb höjning av blodsockret. Det är även möjligt, men inte helt säkert, att detta är orsaken till att den har en negativ inverkan på fettcellerna. Du ska däremot inte undvika alla spannmålsprodukter. Välj bara att äta dem där minst 50 procent är av fullkorn. Rågbröd, fullkornspasta, havregryn med mera är bra och mättande val.
 
7. DRA NER PÅ POTATISEN
Om du äter potatis varje kväll är det kanske dags att dra ner på det lite. Forskning har visat att framför allt kvinnor har en tendens att lagra extrafett på magen om de får i sig mycket kolhydrater genom potatis. Kanske för att potatis har samma effekt på kroppen som vitt bröd. Byt ut potatisen mot grönsaker, brunt ris eller fullkornspasta. Var emellertid uppmärksam på att annan forskning har visat att potatis ger bra mättnad i förhållande till kaloriinnehållet, så om du ska bli av med fett på andra ställen än på magen är potatis ett bra val.
 
8. DRICK LITE VIN
Drick ett litet glas vin varje dag. Undersökningar har visat att ett måttligt alkoholintag ger mindre fett på magen. Det beror förmodligen på att alkohol i små mängder verkar avstressande, vilket sänker blodets innehåll av kortisol. Ju mindre kortisol du har i blodet, desto lättare är det att bli av med fettet på magen. Effekten gäller dock enbart för alkohol från vin och öl och du får högst dricka sju glas i veckan annars får det den motsatta effekten. Alkohol i större mängder har nämligen en specifik inverkan på var fettet sätter sig. Alkohol får kroppen att kanalisera fettet till midjan och samtidigt bort från andra delar av kroppen. Det betyder att du får en äppelform av för mycket alkohol. Detta gäller i högre grad kvinnor än män.
 
9. ANVÄND INTE FÖR MYCKET OLJA
Nyttigt fett har med goda skäl blivit ett populärt inslag i mångas dieter, men när det gäller att bli av med fett från magen är det fortfarande en bra idé att spara på fettet. Undersökningar har visat att om du har för mycket vegetabilisk olja i din mat kommer det sluta med att den sätter sig kring din mage. Däremot hjälper sunt fett i hög grad till med att smälta fett från höfterna. Vegetabiliska kommer från bland annat växtoljor och margarin. Du ska inte undvika dem helt, då de är nyttiga för bland annat hjärtat och blodomloppet. Om du äter ungefär 1 600 kcal om dagen, vilket är passande i en slankdiet, kan du äta ungefär 40 gram sunt fett om dagen.

10. ÄT MINDRE SOCKER
Ju mer socker du äter, desto mer fett har du oftast på magen. Tyvärr. Det är därför bra om du undviker godis, kakor, läsk, saft och andra sockerkällor i kosten även de dolda som fruktyoghurt, inlagd sill och ketchup. Orsaken kan vara densamma som att man ska undvika för mycket vitt bröd och ljus pasta, nämligen den snabba upp- och nergången av blodsockret, vilket kan påverka fettcellerna negativt.
 
 
 

Dag 20

Då var hela 20 dagar gjorda. Idag har kosten också vart sådär bra. Har dock ätit rätt så mycket kolhydrater men eftersom jag tränat så har det inte gjort så mycket. Åt ju både lunch och middag hemma hos mamma idag. Skönt att ibland få det gjort åt en så att man slipper själv :P



Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med minimjölk

Mellanmål 1: 1 banan och 1 Proteinshake 

Träning: Ben, rumpa, mage och 15 minuters intervall på crosstrainern - 200 kcal + 30 minuters ridning

Under träning: Aminosyror

Lunch: Kycklingfilé med durumnudlar och mango sallad

Mellanmål: 25 gram mandlar

Middag: Laxfile med potatismos 

Kvällsmål: Caseinpudding med hallon 

Provsitta!

Milo fick provsitta gåstolen som Vincent har hemma hos Jimmys mamma. Han tyckes se ut att ha rätt så roligt när Jimmy körde runt honom i den haha :P



Mys kläder

Innan har jag alltid klätt mig i pösiga tröjor, mjukis byxor och gått osminkad. Men den senaste tiden har jag tyckt att det är mer och mer roligt att klä mig i lite "bättre" och snyggare kläder hemma. Har liksom aldig känt för det innan. Behöver ju inte vara så omständigt. Men jag tror att man klär sig lite som man mår oftast. Har man en dålig dag så vill man oftast inte gå runt med tajta kläder (inte jag i alla fall) och har man en bra dag så klär man kanske sig lite finare och sminkar sig så att man känner sig fin. 

Igårkväll tog jag på mig mina leopard leggins från Thailand. De är faktiskt väldigt fina och väldigt sköna med. Behöver inte tvunget klä sig i jeans för att vara fin, räcker med finare leggins eller så med ju :) Tycker att mitt "välmående" börjar visa sig på många sätt nu!


Zzzzz

Herregud vad jag blev trött efter mitt pass i förmiddags... Jag körde ett ben, rump och magpass och körde väldigt tungt eftersom jag ville pressa mig lite. Alltid lika kul nät när man klarar vikter man inte trodde man skulle klara :D Klarade 40 kg 12 rep i bensparken!! Sen fick jag gå ner till 35 kg. Men är väldigt glad att jag i alla fall klarade 12 st 40 kg!!! 

Körde mina vanliga basövningar och sen körde jag mitt program med sumosquats, utfall med 10 kg både bakåt och framåt, knäböj med 10 kg viktplatta med raka armar, donkey kicks och höftlyft med 10 kg viktplatta. Så blev ett väldigt bra pass :) 

Nu ska jag och Jimmy hem till mamma för att äta och sen ska jag rida en runda tänkte jag om mina ben pallar med det vill säga, är ju rätt så slut i dom om man säger så. Ska även basta en stund tillsammans med mamma också :)


Jippi!! Nu börjar sidmusklerna synas mer och mer :D Fantastiskt vad man kan forma kroppen alltså!! 


Vänster bild - spände. 
Höger bild - avslappnad.
Var tvungen att ta kort på hur min rumpa ser ut när jag spänner och den blir ju lite mer uppåt liksom :P

Struktur

Jag har ju märkt att jag mår så mycket bättre med strukturer i mitt liv. Att jag ställer klockan även lediga dagar så att jag inte sover för länge, planerar min mat/träning nästkommande dag, alltid ha mat i kylskåpet så att man slipper gå och bli irriterad för det, äta en ordentlig frukost, äta alla mellanmålen, äta både lunch och middag + kvällsmål, ta hand om sig själv och varva ner. 

Jag har nog aldrig haft såhär mycket struktur som jag har just idag. Innan har jag tagit dagen lite som den kommer och ätit det jag vart sugen på. Humörsvängningarna ska vi ju inte en prata om!! Men tror att det kan ha berott mycket på mitt då preventivmedel. Kan ju bero på så mycket...

Jag märker i alla fall en postitiv inverkan på mitt liv som jag kommer att fortsätta med eftersom att jag mår så mycket bättre nu. Jag äter bra, tränar bra, tar hand om mig själv, släppt mycket ansvar och gör saker som jag tycker är roligt! Kan bara se en ljus väg framför mig nu och det har jag inte haft på länge!

Dag 19

Idag har det vart en liten unna dag/cheat day ;) Måste få ha sådana dagar också tycker jag. Bara man sköter kosten restrerande dagar. Har ju haft en riktig vilodag idag, har bara jobbat och inte behövt gå ut någonting med hundarna eftesom mamma haft dom och sen har vi vart på bio och jag tryckte i mig säkert ett halvt kilo naturgodis :P 

Sen åkte vi hem till Jimmys mamma och hon bjöd på semlor. Så känner mig riktigt uppsvullen nu och PROPPMÄTT fast på fel saker då :P Men men, nya tag  imorgon. Känner verkligen att kroppen besvarar onyttigt med svullen mage och magknip typ, inte skönt. Blir väl så nu när man inte äter det så ofta och magen fått vänja sig vid nyttig och ren mat!


Allt är med förtutom allt naturgodis så ligger nog på rätt så mcket överskott kan jag tänka mig :P

Dagens kost:

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mjölk 

Mellanmål 1: 1 apelsin 

Lunch: Quornfärsås med fullkornspasta och 1 tomat

Mellanmål 2: 2 st finncrisp med jordnötssmör

Middag: 1 Proteinshake 

Kvällsmål: Naturgodis

Övrigt: 1 semla 

Grattis Accent

Hipp hipp hurra, för idag är det Accents födelsedag! :D Tänk att det var hela 13 är sedan han föddes på vår veranda hemma hos mamma och pappa... Jag var ju bara 9 år då typ så han har ju vart med i hela min uppväxt och känns som att han alltid funnits där och att det ska fortsätta vara så! Men han är ju gammal nu men vi får hoppas att vi har mer tid tillsammans. Grattis finaste hund! <3

Biotajm

Nu blir det lite bio tillsammans med Jimmy, Danny och Malin :) Ska bli så trevligt att gå alla 4 fastän man kanske inte snackar så mycket så gör man det ändå tillsammans. Vi ska se Frost i 3D och har hört att den är riktigt bra!! Ska nog köpa lite naturgodis och smaska på tror jag :)








I'm back bitch

Nu känner jag att jag är tillbaka där jag var innan vi åkte till Thailand. Just med tanke på magen och så. Åt ju väldigt onyttigt i Thailand så hade lite att ta igen... Jag har ju fortfarande långt kvar men kul när man är tillbaka där man slutade :) Jobbar mycket på att få fram mina sid magmuskler med hjälp av sidolyft och sidoplankan!





Nu börjar midjan och höften musklas upp också :)

Axel workout

Jag försöker ju lägga in så mycket axlar som möjligt i en träningsvecka men inte så att jag blir överbelastad för det känner jag i så fall. Men jag tränar axlarna oftare eftersom jag tycker att det är snyggt med vältränade axlar och dom musklerna gör det mesta på en arm. Har man vältränade axlar så faller allt annat på plats med :P

Jag har 3 st övningar som jag försöker köra 3 gånger i veckan ungefär. Sen den dagen jag verkligen har ett rent axel pass så kör jag fler övningar i maskiner och så med. 


Denna övningen är sjukt jobbig och man får sådär riktigt mycket mjölksyra som heter duga. Men den är himla effektiv och tar riktigt bra! 


Denna övningen har jag kört i ett halvår nu ungefär och den övning jag gillar mest :) Den tar också riktigt bra och jag har gått upp till 8 kg nu. Men måste nästan köra dessa övningarna det första jag gör så att jag inte är för trött i axlarna för då kör jag fel teknik. 

Så är det egentligen med de flesta övningarna som man använder sig av fria vikter. Att man ska försöka köra dom övningarna först för på en maskin så har man ändå hjälp med tekniken av självaste maskinen men med fria vikter får man klara allt själv. Så gå på fria vikter först så att ni inte är för trötta för att utföra dom korrekt sen! :)


Denna har jag också kört ett bra tag nu. Började på 10 kg och är nu på 12 kg men klarar det nu så ska se om jag ska höja till 14 kg. Men då behöver jag nog någon som står bakom mig om det blir för tungt sen i slutet :P



Casein pudding

Igårkväll åt jag caseinpudding som kvällsmål innan jag skulle sova. Var så sjukt gott!! Smakade precis som chokladpudding eftersom jag tog mer mjölk och vispade in luft så då blev den sådär fluffig och oemotståndligt god! :) Känns så bra att tillföra ett långsamt protein som musklerna kan gotta sig på under hela natten!! 

Såhär gjorde jag:
Jag tog 30 gram casein pulver (ungefär 1 dl) och vispade det med 2 dl mjölk (minimjölk, mellabmjölk eller fetare mjölk spelar ingen roll) och sen vispade jag det tills det blev en jämn smet och rätt så lös konsistens. 

Tar man mindre mjölk så blir det mer fast konsistens men jag tycka att det blir mer tjockt då och jobbigt att äta. 

Sen ställde jag in det i kylen i 30-40 min och sen färska bär på. Igårkväll sov jag ju hos mamma så hon hade bara jordgubbssylt hemma, annars hade jag haft varma hallon på tror jag :) 

Är verkligen perfekt kvällsmål och perfekt för den som har svårt att stå emot godsaker :) Smakade till och med bättre än chokladpudding och kommer vara perfekt att göra desserter på! Men jag kommer bara ha det till kvällsmålen i alla fall. Man blev lagom mätt och denna portionen innehåller hela 30 gram protein :) Känns konstigt att äta något sådant gott som faktiskt är väldigt nyttigt, inte ofta. Annars när man ätit chokladpudding så har jag alltid känt mig så "äcklig" efteråt för att man vet att det är onyttigt. Men detta kan man äta med gott samvete eftersom det bara innehåller bra saker och massa protein :) Kommer nog aldrig äta vanlig chokladpudding igen när detta exemplet finns istället :D 




Luftigt och fint :)


Jag köpte 750 gram för 149 kr. Tog smaken double Rich choklad men det finns ju andra smaker med :) Detta ska räcka till ungefär 30 st portioner! 

misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0