Barnvakt

Idag har det vart full rulle också, vi har vart barnvakt pt Vincent i 5 timmar ikväll nämligen :) Var verkligen hur mysigt som helst. Det första vi gjorde var att gå ut och gå en promenad på 1 timme. Jag satte på lite vaggvisor på mobilen så Vincent låg där och lyssnade så fint så.

Sen när vi kom hem så var det vällingdags, åh så mysigt det var att sitta i soffan och ha han i knät samtidigt som han åt. Mamma kom även förbi någon timma så vi åt middag och efterrätt sen julpyntade vi lite :) 

Man blir verkligen såååå otroligt sugen på att skaffa bebis när man är barnvakt såhär, åh.. Men nej, inte ännu. Det får vänta :) Ett tag i alla fall, hehe.




Man känner verkligen att de där mamma känslorna kommer fram och man blir sådär blödig, hihi.


Galopparbete

Idag blev det galopparbete med Kayla :) Gick sisådär, hon har ju väldigt svårt att hålla ihop sig och bära upp sig så hon susar ju iväg väldigt fort ibland. Har känt att jag måste trötta ut henne väldigt mycket innan jag kör galopp för annars har hon väldig energi. Galopp är ju väldigt jobbigt att köra med en häst, så det räcker kanske med 5-6 fattningar per gång nu i början i alla fall, för kayla blir svettig för minsta lilla har jag märkt, som ni ser nedan :P

Så jag travade nog i säkert 20 min sammanlagt innan jag började galoppera men det gick väldigt fort ändå, i början... Men sen efter några galoppfattningar så fattade hon vinken och lugnade ner sig så att vi fick till några riktigt fina fattningar med rätt så bäriga steg, måste trugla hennes fattningar väldigt mycket så att hon fattar vad jag vill. Så de är påväg åt rätt håll :)


Svettig häst :)

Over and out

Sorry för dåligt uppdaterande men hade väldigt mycket på jobbet igårkväll så hade ingen lugn och ro att sätta mig ner och skriva :)

I torsdags kollade jag med IK hur länge mitt träningskort höll eftersom jag visste att det gått 3 månader snart, och då sa hon att det bara höll tills igår, tråkigt. Så jag har bestämt mig att det inte blir något gym fören jag kommer hem från Thailand. 

Dels för att jag inte vill betala 1000 kr sammanlagt bara för att frysa det utan också för att jag tänkt på att jag ska köra mestadels kondition nu de här 2 veckorna tills att vi åker. Sen ska jag köra statisk träning hemma med lätta vikter och många reps istället. Sen köper jag ett pass/gymkort när jag kommer tillbaka istället i januari, blir bäst så.

Igår på jobbet gjorde jag mig en god smoothie igen, så himla enkelt att göra om man har en stavmixer. Dock önskar jag mig en stationär mixer i julklapp, en sån som står upp :P


Vältränade vader!

Ett par välutvecklade och muskulösa vader är ju så otroligt snyggt, speciellt på tjejer. Vaderna är väl den muskelgrupp som jag kör lite extra noga och ofta. Brukar lägga in vadpress i de flesta passen faktiskt. Jag tycker att jag har lite fläskigare vader än vad resten av min kropp är, haha.
 
Men jag vet inte om jag samlar på mig vätska eller om jag har mer underhudsfett precis kring vaderna. Sen vet jag inte om min ridning inverkat också så att jag fått mer bastanta vader. Man ser ju musklerna när jag spänner men i avslappnat läge så ser de mer stora ut liksom, ni förstår nog vad jag menar :) Sen ska man ju inte träna för tungt heller för då får man rättså stora muskler och då kan vaderna uppfattas som större än dom kanske är. Så lagom med vikt med många reps, så får man sådär slanka och muskulösa vader :)
 
När jag löper/powerwalkar så försöker jag göra det mycket i uppförsbacke, för då aktiveras framfoten mer och då sträcks vaden ut och på så sätt tränas vaderna mer än vid plant spår. Springer jag på löpband så har jag nästan alltid lutning på bandet. Då får man tillslut en sådan där brännande känsla i vaderna, vilket jag tycker är skönt :P Även att gå i en brant uppförsbacke ger en brännande känsla med mjölksyran från helvetet, skönt. 
 
När jag kör mina ben pass så gör jag ju höftlyft på en step bräda, men ibland så skippar jag den och så kör jag plant på golvet och när jag går upp med höften så ställer jag mina fötter på tå, som på bilden lite längre ner. Måste dock köra rätt så många för att det ska kännas, men träningsvärk det får man! 
 
 
 
Ååhhhh så snyggt!!
 
 

Grattis älskling

Igårkväll så var min älskade man iväg på möte och skrev kontrakt och blev då klar tränare för Växjö BK :D Är så glad för hans skull, kunde verkligen inte blivit bättre det här. Jag som var så ledsen för  hans skull att fotbollen ryckts ur hans liv. Men nu kom den springandes tillbaka till honom!! :)

Jag överraskade honom med lite god mat när han kom hem och tända ljus. Det var uppskattat vill jag lova. Så vi satt där och åt mat och pratade om alla möjligheter detta extra jobbet öppnar för oss och framtiden. Grattis min fina man! <3




Det blev lax med ugnsrostade grönsaker, keso och en grönsallad :)


3 månader

Nu har jag tränat på gym i drygt 3 månader och jag har aldrig gillat att gå till gymmet så mycket som jag gjort dessa månader. Jag har liksom fått någon slags kick som jag aldrig känt innan, endast till det positiva :) Jag har aldrig känt att jag vart nöjd med min kropp fören jag började träna för 3 månader sedan. 

Jag är självklart tacksam för att jag har gener där jag har svårt att gå upp i vikt och lätt att bygga muskler. Men har aldrig känt någon fred med min kropp men nu sen jag började träna är första gången på väääldigt länge som jag ändå känner mig nöjd och stolt över mig själv. 

Jag har äntligen fått bukt på min kost och lagt ner lång tid på att läsa och studera om allt vad som har med kost att göra. Tycker det är kul att ha koll och vara påläst :) Utan en bra kostplan så är det svårt att se resultat hur mycket man än svettas på gymmet! 

Man måste nästan älska att gå till gymmet och ha tron. Annars tror jag inte att man blir långvarig där :)








Julhandlat

Idag har jag och Jimmy julhandlat lite. Vi köpte lite stjärnor, ljus och julklappar :) Tycker det är så mysigt att gå i affärerna vid den här årstiden med alla fina ljusslingor, tomtar och granar. Vi har inte behövt köpa så mycket för vi hade redan rätt mycket :) Men sen när man har hus så kommer man ju få köpa på sig det tredubbla av allt typ :P

Köpte även en ny tvålpump och tandborsthållare i sten, blev väldigt stilrent och fräscht!



Ops!

Måste torsdags unna mig lite ;)

25 % rabatt

Idag är det 25 % rabatt på www.sportamore.se så jag gick in och beställde mig ett par fina träningsskor för bara 499 kr, som hittat!! Stod och velade mellan de beiga och ett par likadana fast svart/rosa, men tyckte det skulle vara snyggt med något annat som inte är svart, har allt i svart nästan. Ska bli så kul att träna i ett par fina träningsskor!
 
Dessa beiga blev det efter många om och men, 499 kr :)
 
 
Här är de svarta med, ni kanske förstår varför jag hade beslutsångest? ;)

Hundlek

 

I tisdags så gick Jimmy och jag en lång morgonpromenad med hundarna och var ute i ungefär 2 timmar. Vi gick bort till hundrastgården lite längre bort och släppte hundarna. Sen hade vi med oss varm choklad som vi drack medans vi var där. Hundarna hade verkligen jättekul. Det fanns bildäck där som både Santos och Tyson vart helt galna i, haha. Filmade även en liten film när de lekte. Santos gillar mer att putta på däcken och skälla medan Tyson mer gillar att jaga och springa runt med sin leksak.
 
Om ni kollar på hela filmen så ser ni i slutet att Tyson kom på hur man kunde lyfta däcket, bara det att han snurrade runt i 30 sekunder innan han fattade att man kunde gå rakt med det, vår fina hund! Tror inte att han fastnade, för man ser att han biter fast i däcket samtidigt som han snurrar och sen helt plötsligt så springer han framåt, ja jag vet inte riktigt vad han höll på med faktiskt ♥
 
 
 

 

 

 

Snäll häst jag har

Åh, vilken snäll häst jag har som inte tyckte att matte hade tillräckligt med jobb redan, så hon gav mig lite mer. Bara till att börja borsta, pjuuh! :)



Lite bättre blev det ju i alla fall..

Knäböj med ett ben mot stol

Denna rumpövningen har jag börjat köra hemma när jag inte hinner träna, den tar otroligt bra i rumpan. Dock är den lite svår med tekniken, gäller att man ändå har rättså starka ben så att man orkar så att inte ryggen tar stryk. Jag brukar köra 10-12 reps x 3 set, sen är i alla fall jag helt slut :)
 

Startposition: Stå framför en stol, med ryggen mot stolen, som om du  skulle sätta dig.

Stå med fötterna cirka tio centimeter isär och tio  centimeter från stolen.
Händerna på höfterna eller utsträckta framåt i  axelhöjd.

 

Utförande: Lyft ena foten så att den inte nuddar golvet och böj andra  benet som om du skulle sätta dig på stolen, balanserandes på ett ben.  Nudda stolen med rumpan och res dig upp, fortfarande
på ett ben. Upprepa  rörelsen önskat antal gånger. Byt därefter ben och upprepa.

 

Tips: Om du tycker att övningen är svår, börja sittande och ta  lite hjälp av händerna
att komma upp tills att du kan utföra övningen  utan problem.

 

 

Legs

Jag tycker ändå att jag har rättså långa ben, jag är ju rättså lång - 175 cm. Jag tror att jag har längre ben och lite kortare överkropp. Mina armar känns ibland som att de är 1 mil långa, haha men annars hade det nog sett konstigt ut om de var korta :P Somsagt, man ska vara glad för det man har, samtidigt som det ibland kan vara svårt att tänka så. Man är född i en kropp, man har olika gener, olika förutsättningar. Alla har inte förutsättningarna till att kunna bli en elitidrottare, så är det bara. Jag vet i tusan om jag hade kunnat bli en friidrottstjej faktiskt, känns inte som att jag har tålamodet eller orken till att träna så mycket, och det är ju så, alla är vi ju inte lämpade för sånna saker.
 
Jag gillar ju att använda högklackat och har väldigt många också. Ibland så köper jag på mig skor som jag knappt använder. De blir ju inte så ofta som man använder högklackat längre tycker jag. Använder ju alltid höga skor när jag går ut eller när jag är utomlands och så. Men det är inte ofta jag använder det om man går på stan på sommaren eller så, kanske man skulle göra? Man får ju himla snygga ben i högklackat i alla fall :) Ska försöka få med mig lite mer högklackat och lite mer klänningar/kjolar till Thailand denna gången. Känns som att vi kommer gå ut och festa mer nu när vi är 2 par. Så det ska bli kul att klä upp sig lite och vara solbrun på det! :)
 
 


Dagens mellanmål

Något som är väldigt underskattat är ju ägg, i alla dess former. Man kan ju göra så mycket med ägg och ändå så äter jag det inte så ofta. Ska försöka få in det i min kost mer och mer tänkte jag :)

Så idag fick det bli detta till mellanmål, sport+ knäckebröd med kokta ägg på och lite örtsalt på det. Så himla gott och mättande också. Perfekt mellanmål!

Jag har känt det att ju mer jag äter mellanmål och ju vanare min kropp blir av det desto mer måste jag verkligen ha det också. Ibland hinner jag inte med mellanmål och då märker jag direkt hur kroppen reagerar på det, kroppen blir liksom van med att det kommer mat vid jämna tillfällen och kommer det inte någon mat på en lång tid så blir min mage galen :P


Jeans

Testade ett par jeans igår som jag köpte för snart 4 år sedan tror jag. De passade jätte bra när jag köpte dom men de senaste 2 åren så har de vart jätte tajta i midjan, knappt så att jag kunnat ha dom och sen har de även vart för små i låren. 

Sen testade jag dom igår bara för skojs skull och de vart till och med lite för stora :D Blev sådär jätte glad att de äntligen passade igen för tycker de är väldigt fina. 

Midjan var för stor nu och så stora har de aldrig vart, och de har inte töjt sig något för det gör knappt inte äkta jeans. Sen så vid låren så var de perfekta, sitter nästan bättre nu än när jag köpte dom :) 

Så då måste jag ha vart lite större runt lår och midja då i 2 år ungefär tills att jag började träna bra sen september. Så då har det ju hänt rätt så mycket på 3 månader ändå :) Kul! 




De hade till och med gått sönder där bak ser jag nu haha..


En del av axeln

Jag tycker att min muskel (kommer inte ihåg vad den heter), men den tillhör axeln. Den har blivit mycket större nu när jag börjat köra tyngre militärpress. Syns mycket mer när jag spänner såhär på sidan som på bilden. 

Alltid kul att se framsteg och jag försöker se de små framstegen eftersom jag inte får några jumbo resultat direkt, så detta är kul att se :) Även mina vadmuskler har blivit större sen jag börjat träna dom tyngre. Men vill gärna att muskeln ska synas i avslappnat tillstånd också. När man har högklackat syns ju vadmusklerna mer, vilket är väldigt snyggt! 



Yammie

Idag gjorde jag en god frukost. Gjorde en smoothie och ett knäckebröd med keso och paprika, yammie. Lagom frukost.. 

Gjorde en smoothie på kvarg, naturell yoghurt, frysta hallon, linfrön, en skopa jordgubbs proteinpulver och vaniljpulver, smaskens! 


Omelett

Idag har det vart en fullspäckad dag :) Körde igenom hela kroppen idag på gymmet men fokuserade mest på benen ändå. Gjorde det eftersom jag jobbar hela dagen imorgon... Ikväll har vi även hälsat på Malin, Danny och Vincent också :)

Vincent fick lite leksaker och en söt mössa som vi köpte i helgen på Börjes. Han är så söt den där pojken, helt makalös! Vi har även hållt på ute på ute platsen inför vintern idag med, tagit in möbler och donat :)

Ikväll gjorde jag mig en omelett på 4 st ägg, persilja, salt, peppar och paprika pulver. Gott och enkelt, perfekt att äta såhär på kvällskvisten, blev sådär lagom mätt! I helgen ska vi jul pynta, ska bli så mysigt!!


More

Jag älskar att ha muskler på benen, speciellt på låren - det är så snyggt!! Jag hoppas att alla mina svettiga benpass har gjort någon skillnad, men jag tycker själv att benen blivit mer muskulösa. Ibland kan det vara lite svårt att få med på bild just med konturer och så, känner att jag behöver ha en bättre systemkamera för det, sen har även solljuset en stor inverkan också på hur bilderna blir.
 
Även gener spelar stor roll på vilka resultat man får av träningen. Jag har rättså lätt att få muskler, vilket är skönt. Sen finns det ju dom som får kämpa som bara den på gymmet för att få ynka resultat. Men jag har kämpat och jag har svettats och ibland hatat vissa benövningar, men det är så värt det när man får se sånna här resultat! :D
 
Jag tog lite bilder med kameran igårkväll och försökte få fram lite muskler i alla fall :) 
Bensparkarna ger resultat ser det ut som, har ökat med 20 kg i benspark från vad jag tog från början. Nu tar jag 40 kg innan tog jag 20 kg och fick världens mjölksyra, haha.
 
 
 
 


Delifresh kycklingmål

Igår när jag hade jobbat 12 timmar så var jag så himla hungrig när jag åkte hemåt eftersom dom på jobbet åt hamburgare med bröd och jag inte äter kött. Så jag frågade Jimmy om han kunde åka bort till MAX och köpa ett delifresh kycklingmål till mig :)

Var så himlans sugen på det och det är faktiskt inte den onyttigaste hamburgaren som man kan köpa. Fast jag tog dock extra ost på ;) Och istället för pommes som man alltid brukar ta så tog jag äppelbitar, så himla gott!! 

Ibland får man unna sig sådant här, speciellt om man har vart duktig med kosten under en längre tid. Huvudsaken är vad man själv tycker. 

Ge inte upp!

Texten på bilden är så himla sann och så bra på samma gång. Det handlar om att försöka bortse från det jobbiga och försöka hitta ett sätt så att man även kan träna när man kanske egentligen inte har lust. Livet är inte att vänta tills att stormen är över, det handlar om att lära sig hur man ska dansa i regnet, himla klokt va? Men jag tror ni förstår vart jag vill komma :)
 
Det är så lätt att hitta bortförklaringar till att inte träna, till det mesta faktiskt. Jag är genialisk på att hitta bortförklaringar, och hade jag inte haft min sambo som pushade på mig så vet i tusan om jag alltid hade gått och tränat då. Lite bekväm blir man tillslut.. Men jag har dock blivit mycket bättre. Men för den som kanske inte har någon som pushar en eller inte har någon som finns där och ger en spark där bak när det behövs, då måste man försöka hitta ett sätt så att man övervinner den där känslan som ibland kommer spökandes. "Äsh jag orkar inte träna idag". Det är så enkelt att säga/tänka den meningen, men varför egentligen? Man köpte ju ett gymkort eller började träna för ett syfte?
 
Ett exempel kan vara att man mäter sig och mäter om sig i jämna mellanrum, varannan vecka typ. Då har man hela tiden en morot och då tänker man oftast att vill jag ha de måtten om 2 veckor så måste jag köra järnet dessa två veckor, det funkar i alla fall för mig men alla är vi ju olika. Även att ta form bilder eller bara ta kort på sig själv och jämföra är också väldigt kul, för det är inte alltid det händer något på måttbandet utan man kan ha blivit fastare och det kan man lätt se på bilder om man jämför huden osv.
 
 Ett annat sätt att motivera sig är att påminna sig själv om hur det känns efter ett pass. Känslan där man känner "Det är så himla härligt efteråt och man är så stolt över sig själv". Träningen ska liksom bli en del av ens liv och inte ett "måste", då har man nog hittat fel aktivitet och får i så fall försöka hitta något annat som passar en bättre :)
 
 

Långa ben

 
 
 

Jumping lunges

Detta är något jag kommer att göra vid varje ben och rump pass som uppvärmning - Jumping lunges. Det är en övning som används inom crossfit och är riktigt jobbig. Testade en gång för ett tag sedan och kände då att jag behövde bättre bålmuskler och ben muskler för att orka. Men nu har det gått några veckor så tänkte testa imorgon :) Detta är en riktig rump dödare!

Ställ dig i positionen som att du ska göra ett vanligt utfall sen istället för att ta ett stort kliv tillbaka så hoppar du upp och har raka ben i upphoppet och sen i hoppet så byter du ben så att motsatt fot hamnar i utfallsläge istället. 

Sen gör man så snabbt 12 reps x 3 set exempelvis. Man måste vara noga med bålen så att man spänner magen riktigt så att man inte kutar eller lutar framåt. Sen samtidigt måste man hålla koll så att man inte svankar. På bilden så tar hon samma fot fram igen så hon kör ett ben i taget men byt ben i upphoppet!



Bättre hy?

Jag vet inte om jag inbillar mig eller om det är så att jag fått bättre hy. Jag har ju varit dålig på att egentligen ta hand om min hy till fullo. Jag kan vara jätteduktig i 2 veckor och tvätta den morgon och kväll, men sen ibland så glömmer jag och då får jag finnar direkt. Jag vet att det tar ungefär 2-3 veckor för huden att bli "ren" och innan man ser klara resultat. Men nu har jag vart superduktig (för att vara jag) i 3 veckor och tvättat med ansiktskräm morgon och kväll, smörjt in huden morgon och kväll och även peelat 2 gånger i veckan.
 
Och sen har jag även slutat med preventivmedel för att jag förmodligen (som min barnmorska sa) att jag inte tål alla hormoner, och att det även kan vara hormon acne. För när jag var 15-18 år så åt jag inga preventivmedel och minns jag rätt så hade jag inte alls problem med finnar. Men sen när jag började med p-piller, p-stav och p-ring så tycker jag att det blivit värre. Speciellt har jag problem vid hakan och runt munnen, vanligt för hormoner tydligen.
 
 Så jag slutade med p-ringen nu för snart 2 veckor sedan så jag vet inte om det kanske är en vänding? Det gäller ju att jag är noga med att tvätta min hy morgon och kväll, annars om det inte slutar komma upp finnar så får jag gå till en läkare, för det är inte alls roligt att ha finnar som 22 åring.. Har även läst om proactiv och att det ska vara bra för finnar, någon som testat det? :)
 
Kanske inte syns så jätteväl, men jag har lite gamla röda märken kvar men det är ärr som förmodligen kommer att försvinna sen. Men hyn har blivit mycket lenare och mycket friskare på något sätt, otrolig lättnad! Men det gäller att jag verkligen tar hand om den också!
 
 
 
 
Tänk om man hade haft sådan här hy :D Visst så är allt genetiskt och så, men tänk om!
 

Festa

Gud vad jag egentligen har ändrats personligt när det gäller fest och sådant. Jag festade väl egentligen inte mer än någon annan tonåring gjorde när jag var "yngre". Då tyckte jag det var kul att sticka ut och dansa och ta någon cider, men aldrig mer än så. Jag har aldrig varit någon som druckit mycket eller ofta. Visst någon gång har man druckit mer än vad man kanske skulle (hehe), men jag har ändå vart väldigt redig ändå när det gällt alkoholen. Har alltid varit väldigt skärpt och slutat dricka när jag ska.
 
Nu för tiden går jag kanske ut max 2 gånger per år. Jag vet faktiskt inte varför det blivit så, jag vet inte om jag hade gått ut mer om jag hade vart singel? För jag känner att det inte har något att göra med att jag är upptagen eller så, bara att jag inte har det suget efter att gå ut längre. Jag har liksom min trygghet och familj nu och känner att allt sådant är perfekt just nu. Sen självklart kan jag tycka det är kul att gå ut och dansa sådär ibland, men aldrig direkt så att jag trånar efter det. Vet inte om man kanske blivit lite tråkig?
 
Många av mina kompisar studerar ju och då verkar man festa väldigt mycket och hålla igång. Jag känner ju mig som värsta torrisen om man jämför med dom :P Haha.. Men samtidigt så känner jag att jag har mitt nu, självklart kan jag gå ut och dansa lite närsom när jag har lust och när man är utomlands så går man ju ut mer och skulle jag åka utomlands med mina tjejkompisar så är ju det självklart att jag inte skulle vara en tråkmåns och sitta på hotellrummet på kvällen, inte så jag menar haha. Är man utomlands och man är med tjejkompisar så blir det ju en annan stämmning och ett annat go, då blir man ju sugen. Men jag har liksom inget behov av att dricka eller att gå ut, vilket jag kan tycka är rätt så skönt ändå. Jag kan likaväl träffa mina vänner hemma på en tjejkväll istället. Jag går ut när jag känner för det och tar igen alla de månader sedan sist och då har jag oftast j*vligt kul också! :D
 
 
Samtidigt så älskar jag att fixa till mig och ha högklackat med klänning, det kan jag sakna lite!

Släppa ansvaret...

Utveckling är något som växer inifrån. Var jag befinner mig om en månad, ett år eller om tio år beror på mig själv och att jag är 100 % ansvarig för mina val och handlingar, tankar och upplevelser. Det är också viktigt att komma ihåg att jag aldrig kan ändra en annan människa, men däremot kan jag ändra mig själv.

Jag är helt säker. Livet bjuder på ett oändligt antal möjligheter om vi bara är öppna för att se dem. Det som ter sig som oöverstigliga problem visar sig ofta, när man fått facit på hand, vara dolda välsignelser. Jag är helt övertygad om att livet egentligen går ut på att vi ska vara glädjefyllda och lyckliga samt att vi ska hjälpa varandra. För att uppnå detta gäller det att lära oss att skapa en inre frid och harmoni som inte rubbas även om världen utanför oss rasar. 

Att växa som människa är en process som fortgår hela tiden i livet om vi är öppna för alla intryck och förändringar. Att växa som människa innebär att växa inifrån. Var jag befinner mig om en månad, ett år eller 10 år, beror på mig själv, att jag tar ett 100 % ansvar för min livsresa. Att växa är en process hela livet om du öppnar dina sinnen inför de människor och situationer som du möter. Att växa som människa är att hela tiden utveckla nya färdigheter, få nya insikter, att upptäcka mer av sig själv för att bli hel som människa.
 
Livets största utmaning är att omvandla det du vet till det du gör och att utnyttja förmågan att agera efter din kunskap. Vi ser inte alla chanser i livet, varje dag så dyker det upp olika chanser i vårt liv, men vi ser dom inte då vi har skygglapparna på. Vi är som en fotbollsmålvakt som vänder ryggen till och gör allt som står i vår makt för att inte att ta bollarna.
 
Det vill jag försöka ändra, jag vill inte vara en målvakt som gör allt för att inte ta bollarna. Jag vill ta tag i mina handlingar och lösa de på bästa sätt. Jag har hela tiden rymt från mina bekymmer, men jag ska försöka stå upp för det jag gör och säger och bli bättre på att inse att jag måste ta ansvar för mitt eget liv och inte alla andras. Det är så mycket enklare att ta ansvar över någon annans liv än att fixa upp sitt eget. Jag har allt jag önskat mig, en sambo, tak över huvudet, jobb, familj och vänner. Nu är det dags för mig att fixa mina inre känslor så att jag kan leva livet fullt ut, för i hela mitt liv har jag bara brytt mig om andra och glömt bort mig själv ♥
 


Mysig hund!

Tyson är verkligen en av världens keligaste och mysigaste hundar jag vet. Han är sådär gosig så man bara inte kan vara utan honom. Helst av allt ska han lägga sig på det trångaste stället han kan hitta, som på bilden.

Ibland kan jag undra om han var en människa i hans förra liv :P Ibland kan det kännas som att han förstår mig så bra. Är jag ledsen så kommer han och lägger huvudet i mitt knä eller lägger sina tassar på mig som att han frågar något. 

Milo är också mysig men han är lite stel ^^ Hehe.. Tyson är mer som en människa. Milo ligger alltid i sängen men nästan alltid vid fötterna. Tyson däremot när han väl får ligga i sängen ligger som en människa med huvudet på kudden.

 Knäppis hund <3

Rumplyft

Alltså man får verkligen ett rumplyft i träningstights, i alla fall i dom jag äger :P inte för att jag har en platt rumpa utan dom men träningstights ger en väldigt fina former och de fångas upp på ett annat sätt. 

Finns inget värre än tights som trycker in rumpan och som inte tar fram formerna och musklerna... Gäller egentligen alla träningskläder, kvalitén är a och o. De behöver faktiskt inte kosta en förmögenhet bara för att vara snygga och ha bra kvalité, mina dyraste tights kostade bara 400 kr, man ska bara försöka hitta ett par som innehåller mycket polyester och inte så mycket bollum.

Work out tightsen och hm tightsen
 är mina favoriter, de visar rättvisa ;) 



På rätt väg...

Vem som helst kan klara av att hålla motivationen uppe när
man har energi och allt flyter. Det är först när det tar emot som du får möjlighet att
visa vem du innerst inne är och vad du har lärt dig fram tills nu.
 


God lunch

Igår lagade mamma en av mina favoriträtter - rattatouille, matvete och kycklingköttbullar, så himlans gott. Rattatouille är verkligen hur gott som helst, så himla lätt att göra och det passar till det mesta. Jag brukar ju göra med kycklingfalukorv och sen lägga rattatouillen över och sen in i ugnen, men det är lika gott med köttbullar. 
 
Matevte tycker jag också mycket om, perfekt ersättning för ris, pasta eller potatis. Matvete passar till det mesta, det passar både till kött, kyckling och fisk. Sen är det väldigt billigt också, kostar runt 10 kr tror jag och man behöver inte mycket för att det ska bli många portioner så det är en väldigt dryg vara. 

Make it a lifestyle, not a duty!

Man måste vara disciplinerad om man ska klara ett mål. Det är egentligen inte bara fakta utan även ett krav. Jag vet att jag ibland kan ha svårt att vara disciplinerad just för att jag innerst inne känner att jag inte behöver träna så som jag egentligen gör... 

Jag tränar som jag gör för att jag vill se hur långt jag kan gå. Inte för att bli smalare, utan för att bli fit vilket är två helt olika saker. Jag vill känna mig stark och muskulös och även stark inombords. Egentligen så gör jag 2 resor samtidigt, en resa kroppsligt och en resa känslomässigt. 

Jag kan tycka om tanken på att man kan forma sin kropp lite som man själv vill och väljer. Vill jag vara ha stora muskler så tränar jag med tunga vikter, vill jag vara tajt så tränar jag med lätta vikter. 

Kroppen är ens tempel och jag är gudinnan över min egen kropp, bara JAG kan bestämma HUR min kropp ska se ut, ingen annan!

Frukt är gott

Som jag skrev så köpte vi frukt tills ikväll. Det fick bli blåbär, hallon, physalis och honungsmelon :) Sen så toppade vi det med vaniljkesella, mumsigt.

Sen gjorde jag en liten rolig grej och använde skalet till skål att äta ur :) Haha, lite roligt att experimentera lite och det blev ju lite roligt och fint? Det tråkigaste är bara att färsk frukt är rätt så dyrt. 200 gram med hallon kostar liksom 29 kr? 

Det blir ju då att man faktiskt drar sig lite för att handla det, i alla fall jag. Fryst frukt är ju såklart billigare att köpa, men det är något visst med färsk frukt ändå :)

Detta var riktigt gott och istället för vispad grädde som vi brukade ha så använde vi vanilj kesella istället. Passade väldigt bra ihop faktiskt. Fräscht och nyttigt! 


Barbacka

Idag blev det en 40 min lång barbacka tur på Kayla. Hon skötte sig så himla bra. Var så duktig när vi travade, hon tog det så lugnt och travade med långa fina steg så det nästan kändes som jag satt i en soffa, haha. 

Kommer verkligen sakna att rida när jag åker till Thailand. Jag menar 3 veckor utan att ens lukta på mina hästar!! Aahhhh.. Blir lite smågalen av tanken bara :P Erika ska ju ställa upp för mig och ta hand om kayla medans jag är borta. Får så dåligt samvete om hon bara ska stå i hagen i 3 veckor, men nu kan jag andas ut lite :)

1 deciliter

En smart grej som jag och Jimmy började med för 6 månader sedan typ är att när vi ska äta något gott så tar vi alltid ett deciliter mått så att vi äter lagom. Gäller russin, naturgodis, nötter osv. 

Jag tycker det är väldigt lätt att bara äta 1 dl när man bara har det framför sig. Jh blir liksom nöjd ned 1 dl, hade jag haft en påse framför mig så hade jag inte nöjt mej med en hand russin, då vill man ju ha hela påsen ;)

Har man en påse med naturgodis eller en burk med russin så blir det också att man äter mer, för det finns ju mer. Så detta funkar perfekt för oss :) 1 dl russin är en perfekt godis ersättare en lördagskväll :)

Unna sig

Ibland tycker jag att man ska unna sig lite. Visst tycker jag inte att man alltid ska unna sig i sockerväg, men igår var jag himla sugen på lite sött. Så på kvällen åt vi grillad kyckling, potatissallad och grönsallad och till efterrätt åt vi rabarberpaj med vaniljsås! 

Annars tycker jag att jag varit väldigt duktig på att äta bra sen jag började träna. Jag har ändå börjat tänka på att äta mer proteinrikt och mindre socker. Innan kunde jag ju stoppa i mig vad som helst typ utan att ens bry mig. Jag kunde äta allt möjligt utan att gå upp, men då kanske mitt inre inte mådde så bra. Många har väl de kroppstyperna att man kan äta det mesta utan att ser syns, men deras inte organ mår nog inte så bra av all skräpmat.

Så jag är i alla fall glad att jag tagit tag i min kost och vänt det till något bra :) Det är faktiskt inte så svårt, bara att man tänker till lite extra när man går i affären. Jag kan absolut inte gå hungrig i en mataffär för då köper jag på mig för mycket av allt. Så ett tips är att vara proppmätt när man handlar mat ;)

I alla fall, pajen varså himla god. Var längesen jag åt något så sött och sockrigt, så gott var det. Jag njöt under hela måltiden ;) När man äter bra för övrigt tycker jag inte det är fy skam att ibland äta något sött. Ikväll ska jag försöka köpa lite frukt istället för något sött. Ibland är det svårt...


Work out.

Sova över

Ikväll ska jag, sambon och hundarna sova hemma hos mina föräldrar. Tycker det är mysigt att sova över där ibland, speciellt när Jimmy är med, så blir det lite som i början när man träffades och han kom hem och sov över i mitt rum, hihi. 

Så vi ska äta gott, mysa till en film och sen imorgon ska vi städa den lilla bilen, jag ska rida, städa stallet och njuta av tiden på landet! Härliga ledighet.

Pumpa!

Idag tränade jag ett ben, rump och mag pass på gymmet. Blev faktiskt ett riktigt bra pass, hade bra energi och bra motivation hela passet. Jag vill försöka att inte "ta något" för att bli pigg, vill försöka hitta den känslan själv :) 

Jag körde mina vanliga basövningar och sen sumo squats, donkeykicks, höftlyft och utfall med vikter. Var helt slut efter de 4 seten, skönt. Märker att jag blivit mycket starkare i ben och rumpa i exempelvis sumo squatsen, tar 10 kg nu men skulle nog kunnat lägga på 2,5 kg på varje hand så det blir 15 kg. 

Tycker det är kul och motiverande när man kan öka vikterna och känna att man klarar det. Likaså när det gäller rygg. Jag har ju som jag skrivit innan inte lagt ner så mycket energi på överkroppen eftersom jag prioriterat underkroppen. Men nu den senaste månaden har jag kört mer rygg osv. 

I latsdrag tog jag innan typ 30 kg och det var hyfsat tungt. Nu tar jag 40-45 kg, så det är ju en bra utveckling. Jag tycker det kan vara lite tråkigt att träna rygg ibland för det är de musklerna man inte kan se medan man tränar. Det är ju väldigt kul att se musklerna spännas under ett pass, eller är det bara jag? :P 

Idag körde jag:
Sumo squats 10 kg 15 reps x 4 set
Utfall 6 kg 15 reps x 4 set
Donkeykicks 6 kg 20 reps x 4 set
Höftlyft 5 kg 20 reps x 4 set

Benpress 77 kg 20 reps x 4 set
Vadpress 61 kg 20 reps x 4 set
Baksida lår 30 kg 15 reps x 4 set
Insida lår i maskin 60 kg 15 reps x 4 set
Utsida lår i maskin 40 kg 15 reps x 4 set


Såhär ser det ut när jag kör mitt lilla program med rump och ben övningar ;)



Invigd

Nu är mitt blåa nya träningslinnen invigt :) Det var verkligen hur snyggt som helst och det ser ut som att man får lite större bröst i dom, så jag klagar inte ;) Måste vara designen på linnet som gör det. Var även jätte skönt att träna med också. 

Var jättesvettig i slutet av passet men det fanns inga svett fläckar, så det måste vara bra andningsfunktion i den :) I mina vanliga linnen får jag alltid svett fläckar när jag tränar lika hårt och svettas lika mycket! Ett stort plus till dessa träningslinnen!!

Haha så söt!!

 
Det är väl ungefär såhär jag tänker mig att livet kommer bli när man har en liten bebis. Sen VET jag ju att inte alla bebisar är uppe på nätterna men man har ändå en bild i huvudet hur det kan vara :P 
 
Jag är ju ändå rätt så van vid att gå upp på nätterna med larm och så på jobbet så för mig kanske det inte kommer bli så jobbigt, men min bebis kanske kommer vara hur lugn som helst. Who knows :) Får väl hålla tummarna! Men jag har ändå en sån här bild att det kommer bli väldigt mysigt att ha en bebis sovandes i rummet i spjälsängen bredvid, bara känslan att ens eget barn ligger jämte och sover. Bara jag inte blir sådär orolig och vaknar varje timme och ska kolla så att bebisen andas, hehe.

Photoshoot

Tog lite bilder igårkväll. Jag tycker det är så svårt att få med konturerna med min kamera. Den tar ju bra bilder och så men jag hade så gärna velat ha en bra systemkamera så att det blir bättre och skarpare bilder.
 
Egentligen så ska man ju ta bilder på musklerna när man precis pumpat upp dom, så att de får en bättre form. Här är det mer än 24 timmar sedan jag tränade senast, så musklerna är ju inte speciellt upppumpade direkt, de är i viloläge ;)
 
 
 
September - 13 / November - 13
Det har ju ändå hänt rätt så mycket med armarna sen jag började träna flitigt. Egentligen så har jag inte lagt ner så mycket tid på mina armar eller rygg eftersom jag lagt mest krut på benen och rumpan. Så jag har knappt kört ett pass i veckan med biceps, triceps, axlar, bröst och rygg. Men nu har jag ökat lite mer så ska försöka lägga ner lite mer tid på dessa musklerna, det är ju så snyggt med armmuskler och konturer!

LEDIG!

Herre min skapare, vad skönt! Tro det eller ej, men jag tror att detta är den längsta ledigheten jag haft sen semestern i somras. Jag är ledig idag, imorgon och på söndag, sen börjar jag veckan med ett 12 timmars pass på måndagen. Men det ska bli så oerhört skönt med att vara ledig och bara vara. Jag är ju ganska duktig på att ta på mig för mycket och jobba för mycket, det finns liksom ingen spärr i mig.
 
Men nu känner jag verkligen att jag behöver vara lite ledig och ta hand om mig själv. Ibland kan jag få lite "småpanik" när jag är ledig för att jag inte vet vad jag ska hitta på när jag väl är ledig, haha låter konstigt jag vet. Men jag gillar mitt jobb och allt runtomkring, så det kanske inte är så konstigt att jag gillar att jobba, men ibland får det bli en gräns. Behöver lite distans ändå känner jag, speciellt när jag jobbar med människor och psykiatri, blir väldigt intensivt! Jag har inte alls mycket inplanerat idag, det ska i alla fall bli ett bra ben och rump pass på gymmet lite senare, träningsvärken har äntligen försvunnit sen i söndags!!
 
 

Godnatt från Milo

Nya linnen från Kappahl

Äntligen så har mina fina träningslinnen från Kappahl kommit, tog rätt så lång tid tycker jag men nu är de äntligen här. De var verkligen så sköna och fina som jag hade trott, kvalitén är hur skön som helst. Jag rekomenderar dessa linnena starkt till er som vill ha tajta linnet med bra andningsfunktion och snygg design. De kostar bara 149 kr på Kappahl.
 
Det blev ett blått fint linne och ett rosa-lila. Om man kollar noga så ser man att mellan brösten och ner på magen så är det en annan design, kändes som att linnet gav en snyggare former med hjälp av den designen!
 
 
Detta linnet såg väldigt rosa ut på bilden, men den är mörkare i verkligheten.

Rörd

Denna fina bilden hade hanna gjort och lagt upp på facebook, känner mig så rörd och lite ledsen på samma gång. Så tråkigt att man bor så långt ifrån varandra, innan kunde vi umgås flera dagar i veckan eftersom vi bara bodde typ 3 km från varandra, men nu bor vi över 10 mil ifrån varandra. Känner att en liten del av mig fattas när man inte umgås med de vänner man vanligtvis umgicks med väldigt mycket innan, en pusselbit saknas liksom! ♥
 
Jag saknar dig också hanna, jättemycket ♥
 
 

Äta mera!

Jag måste ju äta rätt så mycket nu när jag börjat träna för att mina muskler ska ha något att bygga på. Jag tycker det är svårt att äta så mycket. Men idag var det inget problem, jag har inte hunnit äta några mellanmål idag så jag var rätt så hungrig när jag kom hem ikväll, så somsagt det var inga problem alls att slänga i mig hela denna tallriken :P
 
Nu sitter jag i soffan och tänkte krypa under en filt och sätta på en film. Jimmy är iväg, inte vanligt att han är iväg längre nu när han inte har fotbollen. Men han blev faktiskt tillfrågad att bli BKs tränare, så nu är han där på möte :D Är så otroligt glad för hans skull!! Han har varit så ledsen att hans fotboll helt försvunnit ur hans liv, men nu verkar det vända igen. Styrelsen såg väl vilken talang han var så de ville inte förlora honom, så tränare är ju superbra, då kommer inte fotbollen försvinna ur hans liv ändå, så glad!! Plus att han får lön med, inte alls dåligt ;)
 
Som sagt, det var inte svårt att slänga i mig den här tallriken med
fullkornsspagetti, quornfärs och massa bönor :D
 

Ny bäddat

Igår bäddade jag rent. Alltid lika gosigt och skönt att lägga sig i nytvättade sängkläder, luktar så gott och allt är så "lent", haha. Tycker vårt sovrum är så litet, men det blir väl mer mysigt då med skulle jag tro. När jag sen bor i hus ska jag ha en walking closet, både jag och jimmy vill ha det så vi får bygga oss en varsin :P Jag tror faktiskt att jimmy har mer kläder än vad jag har, konstigt?
 
 


Moringa showergel

Jag älskar verkligen den här dusch gelen från body shop - Moringa.
Hur god som helst och man luktar otroligt gott - ett säkert kort!
 

Fint & nyttigt

Kolla så fint :) Ibland underskattar man frukt och hur mycket man kan göra med dom som kan se väldigt kul ut :P Man äter ju ändå med ögonen också.. 

På lördag ska jag köpa massa frukt och skära i bitar och äta som "godis" till en bra film. Känner att jag behöver vara ledig lite nu, på tiden!

Ikväll lyxade vi till det med kycklingkorv och fullkornsbröd, supergott och mättande!!

Bra pass!

Nu är man genomsvettig efter ett triceps, bröst och axel pass. Som nedvarvning sprang jag 3 km också. Prövade även att ta 12 kg i militärpress som jag tog när jag tränade på gymnasiet flitigt, det var jobbigt men ändå inte så som jag trodde att det skulle vara! :)

Härligt när svetten rinner nedför ryggen och ansiktet!!




1 1/2 timme innan passet åt jag denna dunder måltiden, rena kolhydrater! Så himlans gott, kände att jag hade världens energi på gymmet efter alla kolhydrater :D

Hundarnas tur!

Nu är det faktiskt hundarnas tur att få lite presenter. När vi var på Gekås så köpte jag ett varsit regntäcke med fleece till alla hundarna men det visade sig att Tysons täcke var alldeles för stort. Sen har han ett tjockt täcke som han brukar ha på vintern men som inte täcker i bogen och magen. Eftersom att han är så kal där så fryser han ju jättemycket under magen, inte så konstigt ändå :P
 
Men det är alltid lättare att kunna ta med sig hundarna och åka till en djuraffär och testa ut täckena direkt, så att man vet att det passar. Så nu har jag hittat 2 stycken vinter täcken, ett till Milo och ett till Tyson. Båda har en rem som går under magen också för att hålla värmen även där, tror att Tyson speciellt kommer tacka oss! Så det får bli att åka till Hööks snart och testa ut täckena, för snart är det period för de också. Nu får Tyson nöja sig med sitt fleecefodrade regntäcke sålänge, bättre de än ingenting.
 
 
Även en ny bädd ska vi försöka hitta till Tyson.
Denna var väldigt fin från Hööks :)

Inte långt kvar nu...

Nu är det verkligen inte långt kvar, på fredag är det bara 3 veckor kvar tills att vi sitter på flyget till Thailand, känns overkligt på något sätt. Att det snart har gått 11 månader sedan vi satt och bokade denna resa tillsammans och nu är vi snart framme vid slutdatumet tills att vi åker. Jag vet att min syster & hennes sambo är mer exalterade på ett sätt mer än jag & jimmy, jag vet inte om det har att göra med att vi redan varit där?
 
Självklart ser jag fram till att komma bort, få en paus från allt jobb, att bara vara, men det är ändå ingen sådandär "wow" känsla som man har när man åker till ett nytt land för första gången, ingenting slår den känslan typ :) Men det ska bli väldigt gött att åka långt långt bort och inte bara till Spanien eller något "nära" land, utan nu ska vi liksom på andra sidan jordklotet och bara njuta och ha det skönt!!!
 
 
 
 
 

Något som dock kommer vara tufft är att säga hejdå till hundarna och hästarna, var grymt jobbigt sist vi var iväg och nu ska vi ändå vara iväg några dagar längre än förra gången. Får bita sig i läppen lite ♥

Mys mössan!

Jag har en sådan himla skön mössa när jag är i stallet när det är kallt. Man kanske inte är världens vackraste med den men den är fantastisk skön :) Är teddyfoder i hela mössan och perfekt passform. 

Sen min nya reflex vinterjacka, ett par termoridbyxor och mina vinter ridskor, kan inte bli varmare än så! :D


Nike Air Max Thea

Jag har funnit mina nya favoriter - dessa fina nike skorna. Älskar färgen och formen på skon, sen ser dom otroligt skönt ut också. Men självklart när jag skulle in och köpa dom så var alla storlekar slut, fanns bara i storlek 36,5 kvar. Min vanliga otur kanske? :P
 
Får bli att köpa dom när jag kommer hem från Thailand, då ska jag unna mig dessa skorna i denna fina färgen. Känner på ett sätt att jag inte vill ha för starka färger för jag har både färglada träningstights och linnen, så det måste ändå passa ihop :)
 

Magpass

Tänkte jag skulle visa er mina pass när jag kör mage. Jag kör ju mage efter varje pass i slutet. Jag tycker det är väldigt kul att träna magen för där ser man att musklerna verkligen börjar komma fram mer och mer, plus att man kan få fram en riktigt brännande känsla, vilket jag tycker är "skönt". Det är faktiskt inte ofta jag gör vanliga situps.
 
När jag kör hemma på kvällarna eller på jobbet kör jag plankan, sidoplankan, ligga på rygg och skjuta upp benen + rumpan som jag kommer visa nedanför + vanliga situps.
 
Kabelcrunches: 50-60 kg 15 reps x 4 set
 
 
Magträning för hela magen i maskin: 36 kg 20 reps x 4 set
 
 
Sneda magmuskler: 15 kg viktplatta 20 reps x 4 set
 
 
(Vet inte vad denna övningen heter, men jag sitter som hon på bilden gör så att magen hela tiden spänns, sen duttar jag viktplattan vid sidan av mig och tränar på så sätt mina sneda magmuskler på ett bra sätt)

Love handles (vet inte vad denna övningen heter heller): 10 kg viktplatta 15 reps x 4 set
 
 
Magövning med egen vikt: 15 reps x 4 set
 
 
Magövning med vikt från annan person: 15 reps x 4 set
 
 (Man kan ju även göra denna övningen fast med en annan person med, då blir det ju självklart jobbigare för den andra personen ska slänga tillbaka benen på den som ligger ner så att det bli jobbigare att bromsa upp)
 
Plankan: Så länge jag orkar x 3 set
 
 
Sidoplankan: Så länge jag orkar x 3 set
 
 
 (Man ser ju hur mycket hennes sneda magmuskler fixeras och även hela sidan)

Vart går gränsen?

Jag tycker att en vältränad mage gör väldigt mycket, helst av allt vill jag ju att min mage ska se vältränad ut utan att jag ska behöva spänna den. På bilderna nedan så spänner jag inte magen men jag hade velat att rutorna skulle synts även utan spänning, men det kommer väl med tiden och med full träning. Jag kör ju som jag skrivit innan mage varenda kväll, ibland har jag glömt det med de är enstaka tillfällen. Var går egentligen gränsen till besatt? Jag ser inte mig själv som besatt av träningen, jag kan mycket väl "skita" i att gå till gymmet i 1 vecka utan att må dåligt för det, sen kan jag samtidigt åka till gymmet 6 gånger per vecka och må super för det.
 
Jag vet att många i min närhet tycker att jag ibland tränar för mycket, och nja jag vet inte om jag vill hålla med faktiskt. Visst kan det ibland bli mer intensivt och mer roligt vissa perioder och sen andra perioder så ligger jag mer lågt men tränar kanske fortfarande lite hemma när jag har tid. Jag har märkt av att när jag jobbar mycket eller har mycket runtomkring förutom träningen så kan jag tappa suget på att träna. Går livet som på en räls och allt är "bra" så älskar jag att träna och gör det gärna ibland mer och längre än innan, det är klart att det blir en balansgång då, det förstår jag med. Ibland tränar jag mer och ibland lite mindre. Men besatt skulle jag inte kalla mig.
 
Jag har kommit till den punkten där jag vill ta hand om mig själv, innan när jag tränade på gym när jag var yngre så åt jag ohälsosam mat och tänkte inte alls på vad jag stoppade i mig, men nu har jag börjat tycka att det är mer och mer intressant. Sen självklart så känner jag även att jag vill träna upp mig innan jag bestämmer mig för att bli gravid, jag vill kunna gå in i en graviditet med en stark kropp och ett hälsosamt inre, inget fel med det! :)
 

Tacksamhet

"Våra liv här på jorden blir aldrig perfekta. Det finns alltid saker man skulle önska var annorlunda. Men oavsett omständigheterna finns det alltid något att tacka för. När vi övar oss i att leva i tacksamhet, oavsett hur våra liv ser ut, så blir det också något som påverkar vår omgivning".

Jag kan känna ibland att jag har svårigheter med att känna lycka och glädje. Vissa dagar kan vara felfria och jättebra och andra dagar tuffa. Jag vet vad jag har och försöker lära mig att vara tacksam för allt det fina som finns runtomkring mig. Jag har skrivit det innan att jag ibland kan vakna upp och inte känna någon lycka eller glädje, fastän att jag har så mycket fint som jag egentligen ska vara glad för.

Jag vet inte om man har svårare att känna glädje när det är så mcket annat så pågår psykiskt hos en. Jag pratar mycket med Gunnar om att jag ibland inte känner lycka och glädje fastän jag innerst inne vet att jag är lycklig för allt jag har. 

Jag måste lära mig att det är okej att känna så, livet är inte alltid lätt. Jag tror att alla känner så någon gång. Det handlar verkligen inte om att jag är otacksam för någonting utan jag finner inte känslan som jag vill ha av att känna mig glad och lycklig, ibland är det som att den känslan har försvunnit eller rymt för tillfället. Ibland kan jag börja gråta för att jag blir så frustrerad över att jag sitter och inte känner mig glad fastän jag egentligen är det. 

Jag tror att det ändå är rätt så vanligt att känna såhär ibland, det är liksom nästan som att man alltid vill känna att allt alltid är perfekt, men så är det kanske inte alltid.. Men dagarna med försvunnen glädje och lycka har faktiskt blivit färre än innan, jag tycker jag är mer glad nu och vaknar oftast upp på bra humör, så det går åt rätt håll verkar det som :)

Jag är evigt tacksam för allt det fina jag har, vänner, sambo, häst, hund, lägenhet, körkort, bil, fast jobb, utbildning osv.. Uppfatta mig inte fel nu. Ibland kan jag bli förbannad på mig själv för att jag inte känner glädje vissa dagar, men det handlar om min inre styrka som jag håller på att arbeta med nu som förmodligen kommer ändras så att jag kommer att slippa känna såhär.

För det är verkligen inte kul att känna så, för otacksam är det sista jag vill upplevas som!! Detta är något som jag kommer få jobba med, det handlar om inre styrka att förstå att jag är värd alla dessa saker som jag har och lite till. För jag tror att mycket kan handla om det, att jag ibland kan få känslan av att jag inte är värd så mycket och då blir det destruktivt att tänka att jag inte är värd det och då känner jag ingen lycka eller glädje - lite som en bestraffning.

Vet inte varför jag ibland tänker/känner så, men någon gång får jag väl en vettig förklaring om varför <3

Jag älskar min fina sambo, mina fina vänner, min familj, mina djur och alla som finns hos mig!




Biceps in action

Äntligen blev det lite bilder tagna på gymmet igen in action, inte så lätt att ta kort på sig själv när man utför övningen direkt :P Tänkte att jag skulle göra lite små filmer med olika övningar lite då och då när jag har någon som kan filma, kanske något som är intressant :)
 
Jag kan tycka det är väldigt intressant och roligt att se videos på folk som tränar, bilder säger ju mycket men det kan vara kul och inspirerande att se personen in action också, man ser ju övningen från många olika vinklar då med. Sen får man ju en överblick över vilka muskler som tränas och se vilka muskler som "rör" på sig på ett helt annat sätt :) 
 
Idag hinner jag inte med någon träning, började jobba vid 9.00 i morse och jobbar natt tills 9.00 imorgon bitti så det får bli en ridtur och ett triceps, bröst och axel pass imorgon istället! :)
 

Squat inspiration

Hög mysfaktor

Nu har vi hög mysfaktor här hemma <3 

2 ryggövningar och 1 bicepsövning

 

Idag blev det ett bra pass med systra min. Vi körde rygg, biceps och mage, är helt mör nu!! Har sådan OTROLIG träningsvärk i mina ben och min rumpa sen gårdagens ben och rump pass, kan knappt sitta ner. Gjorde mina basövningar och sen programmet med skivstången - knäböj 40 kg, utfall skivstång 20 kg, vadpress skivstång 30 kg - är heeeeelt slut i benen kan jag lova!!

 

Vi filmade några filmsnuttar från 3 övningar vi gjorde idag i alla fall, blev kanske inte världens mest visande snutt på teknik och så, men kul att ha i framtiden så att man kan kolla tillbaka på både teknik och muskler :) Jag hade redan kört mina set när vi filmade så jag är rätt så trött på filmen + att jag hade mindre vikt eftersom jag var så slut. Sen bastade vi närmre en timme ungefär tror jag, väldans skönt. Så nu är jag mör och fin och väntar mig redig träningsvärk imorgon! :D

 

Julpynta

Åh, snart ska vi börja julpynta :D Vi har ju valt att julpynta redan den 1 dec eftersom att vi åker utomlands den 13 dec, så vi vill gärna uppleva lite julpynt och speciellt julgranen innan vi åker :)

Jag tycker det är så mysigt att julpynta. Vi brukar alltid köpa pepparkakor, värma glögg och sätta på julmusik. Sen pyntar vi och donar, klär granen tillsammans och bara njuter av den fina stunden. Jag köpte ju lite nya julsaker på gekås som ska invigas i år :)

Vi har i alla fall bestämt oss för att Thailand resan blir deb sista på ett tag, nu vill vi vara hemma på jul några år. På 3 år har vi bara varit hemma 1 jul, haha :) Detta blir Jimmys och min fjärde jul tillsammans, eftersom vi blev tillsammans nära julen 2010 + 2011 + 2012 + 2013 = 4 jular :) mysigt!


Vår fina julgran när vi bodde i hög huset :)

1 månad!

Tog en bild på mina ben uppifrån för ungefär en månad sedan när jag spände dom för att se efter 4 veckor om det blivit något skillnad. Jag tycker ändå att jag ser lite skillnad? :) Musklerna har blivit större när jag spänner och fastare.

Det är kul att se skillnad efter bara 1 månad, det är rätt så kort tid egentligen, speciellt när det bara gäller att bygga muskler och inte har så mycket att gå ner i fett procent direkt :) Annars hade jag nog sett större skillnader om jag hade haft mer kött på benen! 

Jag har skrivit det innan och skriver det igen, ALLA framsteg räknas, även de små! 


Precis över knäna då har muskeln blivit mer fyllig!

Rester

Det är perfekt med rester, i förrgår lagade Jimmy taco sallad men orkade inte någon mat när jag slutade jobba eftersom jag åt kyckling salladen. Men idag blev det perfekt som rester att äta, himla gott och väldigt enkelt :)

En vän...

Framsteg!

Igår på jobbet så beställde vi hämtmat och då har jag alltid beställt pizza och verkligen tryckt i mig en hel och blivit så mätt att jag rullat hem sen :P Men igår blev jag riktigt stolt över mig själv, de andra åt en saftig och god pizza (hade vart himla gott) men jag beställde en kycklingsallad, ett framsteg :) Alla framsteg räknas..


Skippade dock dressingen för sen var för stark :(


Work out.

Jag beställde ju hem ett par work out tights från Gina för några dagar sedan, och de är verkligen mina nya favvisar :) Så himla snygga och riktigt skön kvalité. Sen får man fina fomer i dom också, de framhäver på ett bra sätt!

Hoppas att mina träningslinnen från Kappahl kommer snart också :)







Kör man hårt på gymmet så syns bokstäverna igenom på huden när man svettats :P Körde ett riktigt ben, rump och mag pass idag. Nästan så jag var tvungen att ta hissen upp på övervåningen på gymmet, men trapporna gick med nöd och näppe!



Dagens mellanmål

Idag åt jag ett likadant mellanmål som vi åt hos min syster i torsdags. Vi tog en avocado var, delade dom på mitten, klickade i lätt créme fraische i "groparna" och sen hackade vi rödlök och la på + lite salt. Mums filibabba säger jag bara :) Jag som älskar lök också!! 

Perfekt mellanmål, nyttiga fetter från avocadon, protein och vitaminer från fraischen och bättre fett förbränningen av löken ;)


Funderingar..

Jag funderar ju fortfarande på vart jag vill ha min tatuering och lite också på vad jag ska skriva, för det ska bli en text. Jag finslipade på en text som handlar om styrka för några dagar sedan som blev väldigt bra, och den symboliserade mig väldigt mycket och bra på något sätt. Jag har funderat att sätta den på framsida lår eller på sidan av låret. Tycker det kan vara så snyggt när man har på sig shorts och man bara ser lite av den, då blir liksom betraktare nyfiken på vad som står där ;) Det hade i alla fall jag blivit..
 

Såhär hade varit snyggt, kanske inte så stor text men lite mindre..
 
 
Den här är jag mest inne på, ungefär den storleken också!
Får bli efter Thailand jag tatuerar mig, kan visa texten någon dag med! :)
 

Cats

I fredags kväll var jag och 2 stycken kollegor och kollade på musikalen Cats på konserthuset. Fy tusan vad dom var duktiga. Tror att musikalen höll på i 2 timmar och 45 minuter, men det kändes inte så länge eftersom den var så bra! Jag älskar att kolla på musikaler på tven, men detta är 3:e gången jag kollar live på en musikal. Kommer aldrig glömma när mamma och jag åkte upp till Stockholm och kollade på Il Divo, då var jag kär kan jag lova.
 
Men det kan vara lite kul ibland att gå på lite konserter eller musikaler, man blir ju så sprudlandes glad :D Jag kan bli så avis på dom som är på scen, jag hade också velat vara där. Att kunna dansa som dom, sjunga som dom och våga som dom, allt det skulle jag velat ha :) För övrigt så idag får det bli ett ben, rump och magpass på gymmet. Har fortfarande rejäl träningsvärk sen onsdags, men man får pumpa på ändå :)
 
 
 
 

Train late

Då har man jobbat sina 11 timmar idag, är ledig fram tills på tisdag nu, så himlans skönt!! När jag kom hem så kände jag för att bara träna lite så jag tog fram min träningsmatta och körde 2 triceps övningar, 2 magövningar x 3 set, 60 st kettlebells swings 10 kg och 40 st armhävningar, var rätt så trött sen. Skönt när man kan träna såhär lite när man vill, gymmet hade ju stängt ändå när jag slutade så perfekt att man kan köra lite hemma om man blir sugen :)

Var tvungen att se hur mycket ubderhudsfett/hud jag hade längst ner på magen, det som ska tränas bort!! Får se hur mycket jag har kvar om 1 månad med effektiv magträning :) Det är ju just de fettet som är så svårt att få bort!!! 



Sorry, lite mörka bilder kanske!

Fläckiga ben

Egentligen är detta världens i-lands problem, men det är ändå rättså stort för mig.. Jag vet inte vart det kommer ifrån eller varför jag fått det, men när jag solar mycket så blir mina ben så fläckiga. Ungefär som blåmärken, fastän det inte är det, grymt irriterande. Blir liksom aldrig jämt brun och fin utan det ser nästan ut som att jag ramlat och slått mig gul och blå. Någon har sagt att det kan bero på att jag bränt mig, men när jag inte solar så bleknar det och sen när jag väl solar igen så dyker fläckarna upp igen. Någon som har något liknande?
 
Det förstör lite för mig kan jag känna ibland, även fast jag försöker vara glad för det jag har så är det ändå en liten grej som stör mig, det har vi säkert alla. Jag har i alla fall lätt att bli brun, så det är jag glad för. Men det hade vart kul att bli jämnt brun över huden och inte ha fläckar osv. Ja ja, förmodligen ingenting jag kan göra något åt, men ibland kan jag känna att det tär på självförtroendet fastän det egentligen är en sådan liten grej..
 
Jag vet inte om det bara är jag som är överlöjlig, men jag tycker benen
ser fläckiga ut speciellt vid sidan av låren..
 
Tänk om man hade kunnat bli såhär jämn och fint brun!! :)
 

When someone tells you "you can't". Turn around and say "watch me".

 
Jag är faktiskt helt okej nöjd med min rumpa nu, den har lyfts så som jag velat och jag har fått mer markerade streck under rumpan. Men samtidigt är det ju självklart att jag vill ha mer vältränad rumpa, lite rundare och lite fastare. Men jag skulle inte "lägga mig under täcket och tjura" om det skulle vara så att den alltid kommer se ut såhär, den är liksom helt okej ändå :) Men kan den bli mer vältränad så satsar jag ju självklart på det, som alltid så har jag ju en liten bild i mitt huvud på hur jag skulle velat att min rumpa såg ut i slutänden och det är nog inte omöjligt ändå! Jag hade dock velat att den skulle bli lite mer fast vid sidan av vecken, liksom att vecken fortsätter utåt så att hela rumpan är i samma höjd liksom :)
 
Nu är ju inte vinklarna likadana på korten här nere och där uppe men man ser att jag fått mer volym på övre delen av rumpan, det är ju det som gör att rumpan ser mer fyllig ut och lite putig! :) På före kortet tycker jag mer att min rumpa ser mer slapp och tråkig ut!
 
 
Min lilla sockertopp till rumpa när jag precis började träna! :*
 

Konturer runt musklerna!

Sen jag började träna magen mer seriöst än innan så har jag märkt att jag fått mer konturer på sidan av magen. Det har liksom börjat titta fram en linje som ramar in magmusklerna på sidan. Om man tittar på dom som är riktigt vältränade så har ju alltid de en "ram" runt magmusklerna som liksom ramar in dom på ett snyggt sätt. 
 
Tänkte jag skulle visa en övning som jag gör vid varje pass som tar sidorna riktigt bra och man får grym träningsvärk!
 
 
 Denna övningen kör jag varje pass men jag gör om den lite så att den passar mig. Jag använder mig av denna ställningen - ryggresningsställningen och ligger på sidan med höften mot den svarta "kudden". Sen tar jag en 10 kg viktplatta och gör som hon på bild 1. Jag går ner med sträckt arm så långt jag klarar på sidan och sen upp igen tills att jag är rak i kroppen. Vänd sen kroppen i ställningen och gör på andra sidan. Sen kör jag så 15-20 reps x 4 set med 10 kg viktplatta, den tar riktigt bra det kan jag garantera!! Bra för love handles med ;)
 
 
Dom här magarna är ju vältränade sådär perfekt på något sätt. Men de har ju den här "inramningen" som jag skrev tidigare, som ramar in magen på något sätt så att man får mer konturer, så snyggt!!
 
 
 

Nya Jeep!

Vi hade ju vår ena bil på lagning igår och när vi skulle hämta bilen så pratade vi med vår säljare som har sålt alla bilar till oss. Han hade fått in en ny bil, en Jeep. Sånna försäjare har det ju så bra för de får ju köra sådana här grymma bilar för att marknadsföra bilaffären och vår säljare hade fått den här bilen och kör med den på fritiden!! Jag trodde jag skulle smälla av när jag såg den här bilen, den kanske inte ser så stor ut men moturhuven är liksom nästan vid mina bröst typ....
 
I alla fall, så jag sa till säljaren att det var en snygg bil och då frågade han om jag ville proköra den, jag sa nej eftersom jag inte hade tankar på att byta bil IGEN, haha. Men då sa han att jag kunde få provköra den för skojs skull, så självklart svarade jag JA :D Så jag fick provköra den,och jag säger bara - WOW! 480 hästkrafter och 4 hjulsdrift + automatare. Jag kände mig så jäkla cool på något sätt när jag körde den, haha. Jag var liksom hur högt upp som helst, alla andra bilar såg ut som pyttebilar. Sen när jag skulle köra förbi en bil på motorvägen så gjorde jag kick down och jag bara flög iväg, gick så jäkla fort.
 
Ni kanske har märkt att jag gillar bilar och snabba hastigheter, tycker det är en sådan adrenalinkick på något sätt! I alla fall, min dröm är ju självklart att ha en sådanhär bil men den kostar 580 tusen, lite för mycket för mig :( Men om 3 år ska jag se vad den är värd då, då kanske jag slår till - MIN DRÖMBIL!
 
 
 
 
 
 
 

Nytt skrittäcke!

Igåe invigde jag kaylas nya skrittäcke, hon är så fin i det!! Tycker det är riktigt snyggt, blir lite som en associar också fast istället för öronhängen som till en människa så får hästar täcken m.m :)

Vi tog en lång ridtur på 1.5 timme ungefär. Det blev mestadels skritt på lång tygel, lite formgivande i skritt och en del trav på lång tygel men även i låg och faktiskt väldig bärande form. Hon frustade så fint och tog jätte stora travsteg så att det kändes som man flög fram! 

Min fina fina häst <3


Varmt & skönt!

Jag brukar sno Jimmys vinterjacka när det är kallt. Igårkväll var vi hos min syster och åt lite gott och kollade på film och på vägen hem var det så kallt i bilen så då åkte jag såhär, skönt ibland att vara passagerare och inte alltid förare, så att man kan gosa ner sig såhär haha :D

Egentligen har ja inget emot att ha på mig jimmys Canada goose ibland, men jag vill inte äga en egen, men den är varm och skön i alla fall :)

KappAhl

Jag vet att jag egentligen inte skulle shoppa mer träningskläder men detta kunde jag faktiskt inte motstå. KappAhl hade 30 % på hela beställningen om man anger koden 50682. Så jag klickade hem 2 stycken linnen som kostade 149 kr stycket men fick dom för 100 kr stycket med hjälp av rabatten, hur billigt är inte det? :) Så 200 kr för 2 stycken träningslinnen tycker jag är väldigt billigt ändå. Ser ut att vara riktig skön kvalité och fin passform också!
 
Det blev ett blått och ett rosa-lila linne :)

Så sant!


Men egentligen har jag inga problem med att gå utan smink, jag kan lätt gå i affären utan att ha mascara på mig eller liknande. Sen är det ju klart att man blir snyggare med smink, men jag har liksom aldrig känt mig beroende av det, rätt så skönt! :) Men visst känns det som på bilden ibland!

Train insane or remain the same

Tårtkalas!

Jag kan fortfarande inte släppa den här tårtan som Jimmy hade bakat åt mig/oss på vår 3 års dag, det är liksom så himla fint gjort. Att han har tagit sin tid och tålamod till att baka en tårta, så betydelsefull och lagt ner så mycket energi på att den skulle se perfekt ut. Man såg hur stolt han var när han kom fram med den, det liksom lyste i ögonen, hehe :) Vi har snart ätit tårta i en vecka, orkar bara små bitar åt gången, men den är verkligen jättegod. Kanske inte världens nyttigaste, men för tusan, bakar min sambo en tårta så ska jag banneme äta upp den också, onyttig eller nyttig ♥
 

Vackert!

Rätt så vackert att åka till jobbet vid 07.00 ändå :)





Spöklikt..

Dagens mellanmål!

Idag blandade jag ihop minikeso med russin och mandlar. Det blev ett riktigt gottis mellanmål. Blev sådär utsökt gott, och ger faktiskt också en bra mättnadskänsla ett bra tag!
 
 

Finished!

Idag blev det ett triceps, axlar och rygg pass tillsammans med Jimmy :) Tog i som bara den, hehe. Jag får sådan jäkla mjölksyra i mina axlar när jag tränar dom, mer än någon annan muskel. Sen har jag vart på medley och badat med Erika :)

Var så himla skönt att prata av sig och umgås. Vi varvade mellan bubbelpoolen och bastun hela tiden så nu är man lite mör i kroppen :) 

Körde på min USA bikini idag, den är lite för stor över bysten eftersom jag inte har något som håller upp direkt ;)

Kvalitetstid med min vän!

Idag ska jag ha kvalitetstid med min älskade vän Erika, min fina fina vän. Vi har inte alls hunnit träffats så mycket på sistone på grund av att jag jobbat som en dåre och hon pluggar på dagarna och eftersom att jag ofta jobbar nätter så är jag ju ledig på dagarna men upptagen på kvällarna, har vart lite småtrist. Men jag tror att vi har så mycket att prata om, vi har ju nästan en hel livshistoria att berätta efter knappt en vecka ifrån varandra, så känner på mig att det kommer bli öronsår och torra strupar ikväll ;) Vi har i alla fall bestämt träff på medley, vi tänkte ta en tur på äventyrsbadet och sen basta en lång stund och bara prata och umgås.
 
Jag känner att jag har varit lite dålig på att umgås med mina fina vänner den senaste tiden, men det har sina förklaringar. Ibland så känner jag att jag behöver lägga varje miligram på mig själv och ibland behöver jag bara en break, kanske låter småelakt men jag behöver det. Sen en av mina bättre vänner - hanna, bor ju så långt ifrån mig. Jag vet att man kan åka dit över en natt och umgås, men det har liksom aldrig blivit något rätt tillfälle. Men jag ska försöka bli bättre på att visa att jag bryr mig, för det gör jag!! Jag bryr mig otroligt mycket om alla mina fina vänner, men ibland så räcker inte orden till, det liksom bryts ner när jag arbetar med så mycket annat - mig själv, jag blir lite egoistisk och tänker enbart på mig, men det har ju sina förklaringar och mina vänner förstår mig - det är det viktigaste! Jag tror att ett arbete med sitt inre tar mycket energi och tid, och det måste jag låta det ta, jag vill inte stressa med något!
 
Iallafall, jag hoppas jag och Erika får en pratsam kväll, var så länge sen jag var på äventyrsbad! ♥
 

Sneak peak!

Här kommer en liten tjuvtitt på mina nya träningstights! Kommer bättre bilder snart :)




OMG!

Omg, vilken träningsvärk jag har i min rumpa, framsida och baksida lår idag. Det räcker att man inte tränar benen så som man brukar på 1 vecka så går musklerna "tillbaka" i styrka, det är rätt så otroligt. Jag tyckte att de sista repsen igår var rättså jobbiga, det brukar inte vara så jobbigt men det har ju sina små förklaringar :D
 
Tycker det är skönt med träningsvärk, för då vet man att
övningarna tar i det muskler man vill!!
 

Love!

Här kommer lite fler bilder ifrån Huseby Julmarknad
 
 

To much vs. Perfect - ben!

Nu kommer jag med mina tjatiga "To much vs. Perfect", men jag tycker att det är lite kul att kolla lite på hur man aboslut inte vill se ut till att hur man skulle kunnat tänka sig att se ut (om man kunde välja). En kvinnas ben tycker jag ska vara slanka och sådär vältränade, absolut inte mer, tycker det blir för manligt och för stort. På body builders är ju allt extremt stort, och det är ju så det ska vara när man är en builder. Victoria secret modeller har ju snygga ben, men de är lite tråkiga på ett sätt ändå, bara helt raka utan muskler.
 
Jag tycker det är så snyggt när framsida lår blir så muskulösa att det liskom blir en våg utåt över knäna, alltså av musklerna. Då ser man vältränad ut och man har jobbat för sina ben. Jag vet inte om jag någonsin kommer kunna få till sådana "perfekta" ben, men jag ska försöka i alla fall! :)
 
 
Dom benen till höger skulle jag göra "allt" för att få, kämpa kämpa!!
 

Ben & rump pass

Så, nu har jag suttit och skrivit hur mina rump och ben pass kan se ut. De kan se lite olika ut från vecka till vecka, både med vikter och övningar men tänkte visa mina bas övningar. Jag har märkt att jag inte får så mycket träningsvärk längre och då har jag börjat med en taktik att chocka mina muskler i vissa av mina pass. Jag kör som så att varannan vecka så kör jag mina vanliga vikter och sen veckan efter så chockar jag mina muskler med att ta 5-10 kg mer i varje övning. På så sätt så chockas musklerna av tyngre vikter och jag får då extrem träningsvärk. Jag brukar orka ungefär mellan 8-10 rep när jag ökar vikterna x 4-5 set beroende på hur många reps jag klarar. Jag ska egentligen inte klara lika många reps som jag gör med mina vanliga vikter, gör jag det så får jag öka ännu mer, det ska vara tungt och jävligt jobbigt!!
 
Kroppen är rätt så smart när det gäller hur man tränar, men chockar man och gör annorlunda så blir musklerna aldrig riktigt "vana" med vad man kör, vilket är bra. Det kan även vara bra att kanske köra sitt pass bakvänt ibland, alltså att man kör den första övningen sist istället osv. Jag har några stycken basövningar som jag alltid kör på mina ben och rump pass, sen har jag även 2 stycken program som jag kör varannat pass, som jag kommer visa. Detta gör jag för att variera min träning och inte träna samma övning varje pass, det blir både roligare och mer effektivare.
 
Dessa övningarna kör jag i varje ben & rump pass:
 
Benpress: 69-77 kg 20 reps x 4 set (Här har jag på hålet längst ner där jag sitter, nästan så att jag har knäna i pannan, haha. Jag väljer att ha sitsen så långt ner för att jag vill ha det jobbigare. Det blir ju lättare ju rakare du har dina ben, skulle jag haft dom lite rakare så skulle jag nog direkt klarat 20-30 kg mer, det beror ju på vilken svårighetsgrad man vill ha, så det är därför jag inte tar så mycket i jist denna tekniken på benpress).
 
 
Vadpress: 69 kg 20 reps x 4 set
 
 
Legcurl: 20 kg 15 reps x 4 set
 
 Insida lår i maskin: 45 kg 20 reps x 4 set
Utsida lår i maskin: 35-40 kg 15-20 reps x 4 set
 
 
Dessa övningar gör jag varannat pass:
 
Benböj med stång: 20 kg 15 reps x 4 set (Jag har även en bänk vid rumpan också för att jag lättare ska kunna känna när jag sätter mig tillräckligt lågt, jag nuddar bara bänken).
 
 Utfall med stång: 20 kg 10-15 reps x 4 set
 
 
Vadpress med stång: 20 kg 20 reps x 4 set
 
 
Dessa övningar gör jag det andra passet i veckan:
Jag kör ungefär 2-3 rump & ben pass per vecka, då brukar jag köra dessa
övningar 2 av de passen och de övningarna här över kör jag 1 av passen.
 
Sumo squats: 10 kg viktplatta 15 reps x 4 set (Jag kör ju istället med att stå på 2 stycken stepbrädor och sen har jag två stycken 5 kg viktplattor i varje hand).
 Utfall med hantlar: 6 kg 15 reps x 4 set
 
 
Donkeykicks: 6 kg 20 reps x 4 set
 
 
Hipbridge/höftlyft: 5 kg viktplatta 15 reps x 4 set
 
 
 
Basövningarna gör jag varje ben och rump pass sen vartannat pass kör jag en av programmen med respektive övningar. Sen varannan vecka så ökar jag mina vikter 5-10 kg och kör så mycket jag orkar, just för att chocka musklerna lite och bli starkare. Hoppas det var intressant, allas träningsprogram ser ju så olika ut beroende på vad man vill åstakomma :)

I'm busy!

Sitter och skriver ner mitt ben, rump och mag pass just nu på papper så man får översikt över hur man tränar :) Tänkte jag lägger upp det senare ikväll!

Turkost

Idag när jag stack till gymmet så hade jag först mitt mmsports linne på mig men kom på sen att jag hade ju en massa nya träningskläder som jag inte använt ännu, så jag testade att träna med min fina sköna väldigt turkosa sporttröja, verkligen hur skönt material som helst!! Känns ju lagom jättebra att jag beställde hem likadana tights också i samma material, kommer säkert bli mina nya favoriter ;)
 
Dock så fick jag värsta lökarna under armarna när jag hade tränat klart, men på gymmet är ju svett tillåtet, så vem bryr sig ;) Men man märkte att tröjan absoberade bort svettet på ett helt annat sätt än ett vanligt träningslinne, svettet la sig liksom på utsidan av tröjan. Det dummaste var bara när jag gjorde mina sumo squats och donkeykicks så åkte tröjan upp hela tiden så fick dra ner den, men jag var ensam i rummet så det var ju lugnt i alla fall. Men denna tröjan får 4 toast av 5 toast, just för att den är så skön och snygg, framhäver musklerna på ett fint och bra sätt, dock ett minus för att den åkte upp hela tiden, hehe!
 
För övrigt så körde jag rättså lugnt eftersom jag inte tränat benen på lite över en vecka eftersom jag jobbat så mycket långa pass. Så jag HOPPAS att jag kommer att få träningsvärk imorgon, det måste jag få! :)
 
 

Om man kollar noga så ser man att det är ribbat under armhålorna och på sidorna,
förmodar att det är för att huden ska få andras bättre :)
 

Färdigvaccinerad!

Sådärja, då var man färdigvaccinerad mot hepatit A och B :) Sen köpte jag även en grej man ska dricka o 2 stycken doser som heter dukoral för semester diarré. Sist jag var i Thailand så hade jag ju lite otur, jag blev förmodligen magsjuk så jag låg i 3 dagar och spydde och hade diarré, inte alls mysigt eller lagom kul när man är på en semester.

Så jag försöker göra allt som finns i min makt nu innan jag åker och köpa med vätskeersättning och några andra tabletter för magsjuka, vill inte ha sådana mardröms dagar igen, speciellt inte när man är på semester :( 




Man fick träna efter sprutan så då sticker jag till gymmet och kör ben, rumpa och mag pass innan jag börjar jobba natt nu vid 16.00! :D

Inspo!

Just nu <3


Påväg

Jippi, nu är vi påväg till Huseby - årets höjdpunkt ;) Hihi, ska bli übermysigt!  
<3





Sumo squats!

Nu tänkte jag tipsa om en jätte effektiv rump och ben övning som jag har gjort ett tag nu, nämligen de berömda sumo squatsen! :) I början hade jag lite trubbel med att hitta tekniken, fick lätt ont i ländryggen men det har blivit mycket bättre nu när jag gör rätt teknik. 

Jag brukar köra med 2 stycken 2.5 kg skivor i vare hand och sen ska man sätta sig långt bak och långt ner och på uppväger skjuta ifrån riktigt så att man tar i i hela benen. Här måste man dock tänka på tekniken, ryggen måste vara rak och spänd för att man inte ska få ont, tro mig ni kommer känna om ni gör fel teknik men då är det bara att köra om tills att man fått bukt med tekniken :) Skall den som ge sig!! 

Sätt 2 stycken stepbrädor ungefär 4-5 dm ifrån varandra och stå uppe på dom. Ens fötter ska vara riktade lite utåt, man ska alltid hålla koll på vilken riktning ens knän åker åt, tårna skall vara åt den riktningen :) Sen så sätter man sig långt bak och långt ner, denna övningen kör jag i mitt lilla program x 4 så jag kör 15 rep x 4 set med 5 kg. Ska höja nästa gång jag kör mitt ben och rump pass :)

Men vill ni ha en rund och fast stjärt så är sumo squats det mest effektivaste! :D



So true..

Brrrr!

Brrrr, det var kallt att gå ut i morse, men det måste göras :) Det är de jag tycker är så skönt när man har hund att man aldrig kan ha några ursäkter till att inte gå ut. Det kvittar om det är snöstorm, orkan, regnar, extrem hetta.. De måste ju alltid ut :) 

Men i alla fall, idag på morgonen tog vi en 5 km lång power walk i regnet.. Det var riktigt ruggigt så hundarna fick sina fina täcken på sig, tror dom uppskattade det :) Ska sticka till gymmet sen med och köra biceps, rygg och mage tillsammans med Jimmy! 



Jag tror att Milo har en av världens bästa konditioner får att vara chihuahua ;) Han springer lätt med 1-2 mil utan att vara trött när vi kommer hem :P



Huseby Julmarknad!

Det blev ju inget Huseby i söndags eftersom att de stängde så tidigt, redan vid 18.00. Och vi vill ju helst gå där när det är mörkt och åka dit vid 17.00 tiden ungefär. Så ikväll ska vi dit istället och mysa till det :) Ikväll har de öppet ända till 21.00 så man behöver inte stressa.
 
Nu har vi tagit ut 1000 kr i kontanter, det borde väl räcka? ;) Men det går faktiskt åt lite pengar där, först inträde 200 kr för oss båda och sen köper man alltid lite korv, hembakat bröd, glögg, olika ostar och något gott att äta :) Så 800 kronor är inte svårt att spendera där, inte för oss i alla fall!
 
Det ska bli så mysigt ♥
 
 
Våra fina julglöggar :)
Snart fylls vårt ställ på med nya fräscha flaskor!
Huseby julmarknad 2011 :)

Bada badkar!

Åh, vad jag kan sakna att bada badkar. När jag bodde hemma så badade jag rätt så ofta i badkar, det är så avslappnande och lugnande på något sätt, känns som att själen renas haha :) Dock så brukar jag alltid ha för varmt i vattnet så att jag håller på att svimma av värmeslag, men det är skönt ändå.
 
Men bara grejen att kunna välja att "idag ska jag ta mig ett bad" eller "idag ska jag ta mig en dusch". Jag har ju bara ett val änsålänge och det är den tråkiga duschen. När jag bor i hus så ska jag banneme investera i ett snyggt och varmt badkar ;)
 
 
 
Detta är snyggt, speciellt med tassarna :D
 
 Formerna på de här badkaren är snygga - stilrent!
 
 
Fast helst av allt skulle jag ju velat ha en sådan här i källaren ;)

Ostkaka!

Jag följer ju Olga Rönnberg på Facebook och ibland lägger hon ut bra mellanmåls tips som jag tycker verka goda. Senast la hon ut ett recept om en ostkaka med mycket protein i och som är väldigt nyttig. 

Jag älskar ju ostkaka så det ska köpas in ingredienser till detta snarast för detta skall testas!! :) Låter ju supergott och nyttigt!!

Receptet från Olgas sida:
750 g keso, låt den rinna av (använd sil) tills keson blir rätt torr, blanda ordentligt med 1 ägg, 2-3 äggvitor till en slät massa (jag vispar),  några droppar stevia, ev kokosmjöl/mandelmjöl. 200 grader, 1 t. Det blir extra vätska över men no worries, som sagt- den måste skäras kall. 




Lyckliga Kayla!

Kayla blev lycklig igår när hon fick sina nya saker som jag köpte på Ullared ;) Hon passade så va i allt. Var rädd att inte longeringagjorden skulle passa men den passade perfekt! Sen fick hon ju 2 par fina boots och ett skritt täcke! Får inviga det någon dag när det inte regnar!!!



Bra inspänningsmöjligheter :)


Ett par röda boots, ser dock lite orangea ut..



En sadel ska som sagt få plats i hål rummet för er dom inte hajade det ;)


Fina detaljer!

Nike free run!

Igår såg jag att en av mina kompisar bloggade om att hon hittat Nike free run på sportamore + att man fick 250 kr rabatt om man angav koden "farärrar". Himla bra erbjudande då Nike free Runö är rätt så dyra. Men jag är lite velande när det gäller färgerna.. Svart är snyggt men ser lite tråkigt ut, rosa är skit snyggt men går inte ihop med alla mina linnen som är i andra starka färger, grått är med snyggt men kanske lite tråkigt.. Så himla svårt att välja.. 

Sen när jag hittade ett par som jag gillade, dock väldigt rosa, så fanns inte min storlek. De sägs ju vara rätt så små i storlekarna så hade behövt 41 i så fall, men alla dom var slut och bara 38 och 42 fanns kvar, vad är oddsen? :( Ja ja, får hoppas de kommer in på lager snart igen! 

Tänkte sälja mina andra Nike för typ 400 kr (ny pris 799 kr) om någon är intresserad :) använda typ 5 gånger!




Förtvinas..

Jag har inte alls kunnat träna denna veckan på gymmet.. Har som sagt jobbat alldeles för mycket så har kommit hem sent varje dag i princip :( Vad fort man ser att musklerna förtvinas lite efter bara 1 veckas uppehåll.. Lite små läskigt!! Måste verkligen träna i Thailand!! Mina magmuskler har blivit lite "slappare" tycker jag och då snackar vi bara om 1 veckas uppehåll. Kanske bara jag som inbillar mig men tycker ändå att magen ser mindre vältränad ut än för 2 veckor sedan, kanske beror på att musklerna är mer upp pumpade när man tränar dom mer ofta och tyngre? :)

Det enda jag gjort är min hemma träning och en magövning med den lilla grejen med ett hjul i mitten... 



Jag försöker inalla fall träna mycket av sidans muskler, tycker det är snyggt när musklerna syns där! Denna veckan får det bli en riktig träningsvecka!!



Uppvaktad <3

Igår blev jag ju lite uppvaktad av min fina sambo eftersom att vi firade 3 år som ett par <3 Han hade bakat en tårta helt själv!! Blev så himla rörd och lite chockad för jag trodde inte han kunde baka en sådan fin tårta (dumt av mig att tro något sådant hehe) och ha tålamodet till det ;) Men den var så himla fin och jag kände mig så speciell på något sätt! :) 

Han hade gjort den så fin med bokstäver och skrivit våra namn och lagt ner så mycket jobb på den. I tårtan var det choklad mousse, grädde, hallon och blåbär. Sen hade han maränger, jordgubbar, strössel och choklad bokstäver/hjärtan på tårtan. Så himla fin!!

Det behövs inga smycken eller presenter för att visa sin uppskattning utan de räckte 1000 gånger om med en sådan här fin tårta! Jag sa till Jimmy att det kommer bli han som bakar födelsedagstårtor till våra barn, hihi :) 




Dagens mellanmål!

Idag blev det ett gott mellanmål med kvarg, naturell yoghurt, hallon, blåbär och jordgubbar :)


Döskalle leggings!

När jag var på Ullared så tänkte jag att jag skulle hitta ett par snygga och fräcka leggings som man kan ha till en lång stickad tröja eller liknande. Så jag hittade ett par snygga döskalle leggings som jag tog i storlek S. 

Sen när jag kom hem och skulle testa dom så visade det sig att på lappen  inuti så stod det XL???? Blev så himla besviken. Men jag testade dom och visst de är jätte mycket för stora, men de liknar lite harem byxor så jag tänkte att man kunde ju i alla fall använda dom som mys byxor för det är himla skönt material! 

Vi kan i alla fall konstatera att jag inte är en XL ;) De är jätte pösiga vid låren ch vi vaderna, men tycker inte det syns så mcket ändå haha :P


To much vs. Perfect - magar!

Även när det gäller magar så har jag en "to much" och en "perfect" bild i mitt huvud. Självklart är det snyggt med muskler, men jag tycker att även magar kan bli för manliga ibland... Jag tycker det är snyggt om magmusklerna syns, gärna allihopa men det blir för mycket när man blir så "bred" som många tjejer blir, speciellt body builders... Det blir liksom för mycket, det går i överstyr. Magen ska liksom inte BARA bestå av råa muskler. Jag tycker att det är snyggast med en vältränad mage som ser kvinnlig ut :) Men smaken är ju som baken, delad!
 
Ops, blev visst 2 stycken c:n där, hihi.

Hemma träning!

Jag köpte ju lite träningssaker på Ullared nu i torsdags som jag tänkte använda mig av när jag inte hinner sticka till gymmet om jag exempelvis jobbar sent eller om något annat inträffar. Jag har gjort upp ett litet program som jag ska göra 10-15 rep x 5-6 set, jag var nästan helt slut efter 3 set så får se om jag pallar 6 set, men det är bra konditionsträning också för att man får upp pulsen bra och man blir jättesvettig. Jag började med att värma upp med hopprep i 5 minuter och sen köre jag seten.
 
 
Först började jag med kettlebellen - kettlebell swing, man ska svinga den upp så att ens armar är rakt utåt framåt, sen ska man sätta sig ner som knäböj (jag hade behövt komma längre ner, men eftersom jag inte hade någon spegel så är det svårt att se hur långt man går ner), sen när man sitter som knäböj så tar man i så att hela kroppen spänns och svingar upp den igen, 15 rep x 6 set. Man måste verkligen känna så att man inte kutar ryggen utan ryggen ska vara spänd och armarna måste vara raka hela tiden.
 
 
 

Sen körde jag bara vanliga hantel curls, 15 rep x 6 set.
 
 
 
 

Sen körde jag armhävningar fast på hantlarna, då kommer man åt hela bröstet bättre och man spänner armar och rygg på ett helt annat sätt. Nu hade jag tur att de här hantlarna hade kanter, hade ju vart omöjligt på de hantlarna som är på gymmet som är runda, haha. Denna körde jag 10 rep x 6 set.
 
 
 

Stående enarms tricepspress, 10 rep x 6 set.
(Jimmy tog bilden lite tidigt så jag hann inte komma upp med armen till startposition, men armen ska vara rak).
 
 

Jag vet inte vad denna heter men man sätter sig på knä och greppar tag i handtagen. Sedan rullar man hjulet ifrån sig och tillbaka till sig. Så får man försöka rulla hjulet så långt från sig som möjligt så att man i stort sett ligger raklång över golvet med knäna i golvet och händerna på handtagen med raksträcka armar över huvudet. Jag körde 10 x 6 set. Idag har jag sådan träningsvärk att jag precis klarar av att andas utan att avlida.
 
 
 
 
 
 
Work hard, and YOU will sucess!
 

Me heart you



Morgon mage!

Lite skillnad på magen nu och hur den såg ut igår, haha. Svullnaden la sig efter ungefär 2 timmar igår, sen vaknade jag med en platt och HUNGRIG mage i morse! :)


Årsfrukost!

Vi gjorde en liten mys frukost idag på morgonen. Blev fullkorns baugetter och rädisor med protein mjölk tilll mig :) Sen kollade vi på "Ett päron till farsa firar jul". Lite julkänsla <3

Gravid!


Jippi jag är gravid, eller inte! Men det skulle man nästan kunnat tro på den hör bilden ;) Jag åt en gratäng på jobbet igår med rätt så mycket ost i och efter det så blev jag så himla uppsvullen i magen!! Gjorde jätte ont!! Jag vet inte om det kan bero på att jag fick i mig för höga doser av laktos för jag har blivit såhär någon gång innan. 

Keso och så kan jag ju äta utan problem, men det är ju i mindre portioner. Antingen är de det eller så har jag gått runt och vart gravid i 6 månader utan att märka något, haha ;) Helt sjukt egentligen hur den kan bli så uppsvälld?


Min vanliga platta mage ;)

3 år!

När ja träffade dig förändra du så mycket för mig, så oväntat, så väntad. Jag blev förälskad i dig i första ögonkastet och jag tror att du kände det samma. Det var så mycket du inte visste, vi kände inte varandra men du var inte alls så som alla de andra. Du höll om mig då jag föll, du var där för min skull. Du torkade tårarna från mina kinder, med dig fans det inga hinder. Du tog mig för vad jag var, med dina trygga armar höll du mig kvar. Ljuset i dig lyste upp hela mig, leéndet som du gav tog mig upp ur ett mörkt hav.
 
Värmen jag kände i dig fick mig att längta… Du gav mig styrka att tro på kärleken och på en framtid, en framtid med dig. Jag öppnade mig och du älskade mig för den jag var, du älskade mig och höll mig kär. Du fick mig att le, skratta och må bra, mer och mer för var dag. Med dig så är allt så lätt, så enkelt. I dig fann jag en känsla av helhet.
Efter en kort tid som din vän,så var jag plötsligt din flickvän. Tiden flög i väg, din hand i min. Vår kärlek till varandra är så fin. Dina ögon är så vackert blå, jag älskar dig så - Jimmy! ♥
 
Ja, tänka sig. Tänk att det "redan" gått 3 hela år sedan vi blev ett par. Det är egentligen helt otroligt att det redan gått 3 år, tycker inte det var så längesen vi blev tillsammans, hihi. Så mycket som vi hunnit med, åkt till Spanien, Polen, Thailand, Turkiet, Cypern och snart Thailand igen, förlovat oss, bott i 2 lägenheter, köpt 4 bilar tillsammans, köpt en hund tillsammans, gått på 3 stycken stora fotbollsmatcher, åkt över land och rike och så mycket mer. Så egentligen har vi hunnit med rättså mycket på bara 3 år!
 
Tyvärr så jobbar jag hela dagen idag, så himla typiskt. Men imorgon så har vi bestämt att vi ska gå till Huseby julmarknad tillsammans och mysa, köpa glögg, äta pepparkakor och bara njuta, min älskade Jimmy, du har fått stå ut med mina problem och mina sorgsna dagar, men du har alltid funnits där ändå fastän jag mått dåligt, din värme och dina godtrogna ord du ger mig då, det vill jag så gärna tacka dig för. Du är en otroligt fin man, av bästa sort - jag älskar dig! ♥
 
 
Låt oss få många och lyckliga år framöver, med barn och hus. Hund och bil har vi ju redan ;)

Shopping..

Ush, jag börjar bli lite för jobbig med det här shoppandet av träningskläder nu, men som massa andra som tränar så vet ni säkert hur svårt det är att INTE köpa träningskläder, just för att de är så snygga! Jag köpte ju bara ett par capri träningstights igår, de satt inte så jättesnyggt, lite stora i storlekarna fastän jag tog storlek S, men ska ha dom och löpa i när jag inte ska träna styrketräning, så det blir nog bra. Sen är jag ute efter mer färgglada kläder eftersom jag är rättså tråkig när det gäller färger, gillar oftast att bära svart.
 
Jag klickade i alla fall hem 2 stycken träningstights från nelly som kostade 250 kr för de svarta och 170 kr för de turkosa. Tror att formen på de turkosa kommer bli riktigt snyggt, tog i XS eftersom jag vet hur materialet är, jag köpte ju en likadan fast en långärmad tröja från Ullared igår, och de var ett jätte stretchigt material, så det SKA på ;) Sen klickade jag även hem en nyårsklänning som jag tänkte ha i Thailand. Tycker det är fint när det framhäver axlarna. Jag har jättemånga klänningar och köper på mig fler och fler, men jag är nog en liten klänningsnarkoman!
 
 
Detta var ju den långärmade tröjan jag köpte igår, man ser ju att det är exakt samma..
 
 
 Denna klänningen kostade bara 200 kr, billigt och bra!!
Denna klänningen + mina glittriga svarta pumps = perfect!

2 gamla bilder!

Köpt på Gekås!

Här kommer lite av de sakerna jag köpte igår på Gekås Ullared, blev lite träningskläder i alla fall.
Visade inte alla för jag har 2 par av varje plagg jag visar i olika färger bara :)
 
Från vänster: bild 1: Hundarna fick ett varsit regntäcke, bild 2: ett skritt täcke till kayla, bild 3: en yoga matta och en röd kappa till köket, bild 4: två stycken mössor som jag ska ha i stallet, bild 5: ett dra-på lakan himla praktiskt, bild 6: en godjul skylt, bild 7: ett hopprep och en 10 kg kettlebell, bild 8: ett hantelset på 6 kg, bild 9: en longeringsgjord till kayla.
Från vänster: bild 1: en reflex dunjacka som jag ska ha i stallet/när jag rider, bild 2: två par vantar och ett hårband, bild 3: lyktor som man ska hänga i fönstret, bild 4: en smyckeshand som man ska hänga smycken på, bild 5: lite julprydnader, bild 6 & 7: två stycken lyktor, bild 8: jag försökte hitta tre stycken hundar som liknar våra hundar, haha. Bild 9: lite hundleksaker.
Från vänster: bild 1: ett storpack med hårsnoddar, bild 2: två stycken boots till kayla, bild 3: en fin lykta, bild 4: en diskmedelspump.
 En "pungväska" som jag kallar det ;) Nej men den är perfekt att ha i Thailand sen, att ha pengar och mobil i, kanske inte världens snyggaste men praktiskt och bra. Sen köpte jag även en mössa som man har när man rider, ser ut som att jag ska råna någon, men man sätter hjälmen över och sen fryser man garanterat inte!
En långärmad sporttröja, köpte en i svart med.
En sport t-shirt, köpte en i rosa också.
En jätteskön långärmad tröja, materialet är helt underbart!
En vanlig träningstopp, köpte en med rosa också.

Att vara stark är aldrig..

                      
Att aldrig falla
Att alltid veta
Att alltid kunna
 
Att vara stark är inte
Att alltid orka skratta
Att hoppa högst
eller vilja mest
 
Att vara stark är inte
Att lyfta tyngst
Att komma längst
eller att alltid lyckas
 
Att vara stark är
Att leva livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
Slå sig hårt
Och alltid komma igen
 
Att vara stark är
Att våga hoppas
när ens tro är som svagast
 
Att vara stark är
Att se ljus i mörkret
Och alltid kämpa
för att nå dit.
 
 

Triangl bikini

Har sett att en del storbloggare har köpt bikinis från märket Triangl, och fy satsningen vad fina bikinis dom har där. De är lite mer åt det sportiga hållet och bikinitoppen skulle nog passa mig rätt så bra eftersom jag har lite mindre tuttar och behöver något som puffar upp dom lite, haha ;) Kan tro att storlekarna är rätt så svåra att matcha, de kommer ju ända från Australien så frakten om man skulle vilja retunera kostar nog lite. Dock så kostar dom såklart rätt så mycket, ett set med topp och trosa kostar runt 650-700 kronor, rätt så dyrt för en bikini. Hade så gärna velat klicka hem den grå/svarta och den skinn liknande bikinin!!
 

 
 
 
 
 
Jaaa, helst av allt skulle jag velat ha en av varje färg, men det skulle bli liiiite dyrt ^^

Gina Tricot

Gick in lite på Gina Tricot's hemsida och såg ju att de hade as snygga träningströjor, jag som kollade på en som kostade nästan 600 kronor. Dessa kostar bara 199 kronor och är ju skitsnygga. Ska absolut sticka dit nästa vecka och kolla om de finns kvar och testa :)
 
Tycker det kan vara skönt att ha en långärmad tröja på gymmet ibland också, speciellt om det är mycket folk och man inte kan göra mina super sets som jag brukar och man kanske får stå och vänta på en maskin istället, då blir oftast jag väldigt kall och då kan det vara skönt med en långärmad tröja som gör att jag håller värmen!
 
 

Ullared - check!

Sådär ja då är man påväg hem från ett perfekt besök på gekås Ullared! Råkade visst spräcka budgeten helt, haha. Tror vi hamnade lite över 6 tusen :S Som jag skrev innan, det är inte svårt att spräcka en budget på Ullared! Jag hittade en del olika täcken till hundarna och även till kayla. Sen lite ridkläder till mig. Köpte även på mig mysiga vantar och mössor! 

Träningskläderna blev jag faktiskt lite besviken på. De hade ju en del, men långt ifrån vad jag hade föreställt mig. Men det blev lite smått och gott därifrån ändå :) Visar vad jag köpt imorgon! Sen köpte vi på oss massvis med julsaker. Inte för att vi kommer se mycket av julen i år men vi tänkte börja jul pynta 1 december så att vi får uppleva lite i alla fall :) Sen har man ju till alla andra jular också! 


Självklart det obligatoriska kortet!




Vi ses igen Morgan! ;)


Idag..



Ta fram djuret i dig!

Haha, ta fram djuret i dig! Tycker att dessa träningskläderna är SÅ snygga, skulle kunnat köpa allesammans :D Jag har inte vart så mycket för djurmönster innan men den senaste tiden så har jag tyckt att det blivit mer och mer snyggt, inte minst på träningskläder. Tycker träningstoppen längst ner till vänster från Adidas är riktigt snygg, ska försöka hitta den i något sportaffär så att man kan testa den och sen kanske köpa den också :)
 
 

Långt tillbaka...

Dessa bilder är verkligen gamla, sen långt tillbaka. Tror jag är mellan 14-16 år på dessa bilderna, gud så liten jag var. Det är faktiskt väldigt intressant vad man har förändrats, både utseendemässigt men också personligt. Jag tror att jag har blivit mycket mer ödmjuk nu är vad jag var då, var nog en liten ragata ibland när jag var yngre, vilket man kan ångra såhär i efterhand. Utseendemässigt så har jag ju ändrats en del också, då vet jag att jag använde mycket kajal i ögonen och jag hade sönderblonderat hår, det var tydligen snyggt då? Haha..
 
Men det är lite roligt att se tillbaka på bilder sen man var i 14-16 års åldern, det var ju inte så jättelänge sen jag var där egentligen, så mycket har ju hänt på några år. Egentligen hade jag inte alls de problem då som jag har och upplever i nuet. Jag tror att jag var duktig på att blunda för verkligheten när jag var i den åldern och levde mer på att vara med vänner och "gömma" mig för mina problem. Nu har jag mer öppnat ögonen och insett att jag är en person som inte är riktigt hel och som behöver hjälp att reparera vissa skador. Det är skönt att känna att man blivit den man alltid velat vara (eller jag är på god väg i alla fall), på dessa bilderna var jag någon jag egentligen inte ville vara, det ser jag bara genom att kolla på bilderna.. Tror att man faller mycket för vad andra tyckte om en i den åldern och jag var nog rätt så mottaglig för det då. Nu vet jag vad som är rätt och det är jag glad över - jag är jag! Alla får vi lov att göra misstag och vara unga, det hör liksom till på något sätt! :)
 
 
Nu:
 
 
En starkare och gladare Emelie!

Varför är fullkorn nyttigt?

I vetemjöl, franskbröd och vit pasta använder man bara den innersta delen av kornet – frövitan. Det innebär att produkterna blir rätt näringsfattiga eftersom man har tagit bort skalet, som är den nyttigaste delen av kornet. Välj därför bröd bakat på fullkornsmjöl med minst 5 gram kostfibrer per 100 gram, som jag skrivit innan - kolla innehållsförteckningen. I skalet finns i stort sett alla fibrerna, fibrerna mättar bra utan att man går upp i vikt.

 

Ät också produkter med hela kärnor i ibland – de tar långt tid att bryta ned för kroppen, vilket ger en långsam och bra blodsockerpåverkan. Fullkornspasta och råris är också bra alternativ. Jag äter oftast fullkornspasta när jag gör quornfärs och andra quornrätter, tycker det är väldigt gott och det mättar otroligt bra!!

 

 

To much vs. Perfect!

I mina ögon har jag ju ändå en bild av vad jag tycker är för mycket och vad jag tycker är perfekt när det gäller tjejer och armuskler. Jag kan tänka mig att man blir lika storleksblind i muskler som man kan bli i exempelvis bröst storlek om man förstorar brösten. Jag vill ju verkligen inte bli för muskulös, men sådär lagom. Man ska ändå se vältränad ut men man ska inte ha "manliga" muskler, enligt mig själv då :) Alla tycker vi ju olika, och har olika smaker. Men för mig är det viktigt att det inte går för långt och att det stannar på en "kvinnlig" nivå!
 

Gekås Ullared!

Jippi!! Imorgon när jag gått av natten vid 9.00 så när det av mot Ullared, wiho. Som jag längtat :) Jag älskar verkligen det varuhuset, slutar alltid med att jag handlar för 2000 kr mer än min sagda budget, hehe. Perfekt att köpa på sig en massa hundsaker och gottis till vovvarna och sen även till hästarna också! 

Tänkte jag skulle se om jag hittar någon snygg piké på häst avdelningen som jag kan ha när jag väl kommer rida för tränare och när man fotar och så :) Sen ska jag även kolla på träningsavdelningen, har rätt så höga förväntningar så får hoppas jag hitt några snygga toppar och tights :D Sen kan man ju aldrig handla för mcket till hemmet heller. Min sambo är mer "äh, vi har ju redan gardiner, de räcker med dom". Medan jag mer gilla att ändra ch dona :) Vi får väl se vad jag finner! Det återstår att se.


Dagens mellanmål!

Idag blev det ett gott mellanmål på sport knäckebröd med avocado på den ena och på den andra ost och gul paprika! Älskar verkligen knäckebröd och tycker att set mättar bra. Avocado kan man också äta i alla sorter - på mackan, direkt ut skalet, i sallader osv :) 

I detta mellanmålet fick jag i mig nyttiga fetter, protein och fiber :) Ett perfekt mellanmål! 



Håll!!

Idag på morgonen så gick jag och sambon en 6 km lång runda. Sen åt vi en riktig frukost! Sen efter 2 1/2 timme så tänkte jag att jag skulle springa 5 km eftersom jag inte hinner gymma något idag. Men jag hann bara springa 2 km sen fick jag sådan himla håll. Det verkligen högg i hela magen, fastän jag hade väntat så länge som man ska vänta, till och med längre.. Så jag sprang 2 km med håll sen klarade jag inte mer, gjorde så jädra ont :( 

Jag stannade 3 gånger vid olika parkbänkar och gjorde 30 stycken knäböj och 20 stycken upp hopp. Då kände jag inte av hållen lika mycket. Men efter 3,5 km så fick jag stänga av run keeper och gå istället. Ush blev inte som jag hade tänkt mig, haha :)


God frukost!!



Detta var det jag orkade springa med håll.. Sen orkade jag inte mer, fik springa mini steg för att det inte skulle göra för jäkla ont!

Vi ser alla olika ut!

Vi ser alla olika ut, tack och lov är väl det? Eller vad säger ni? Man kan ha långa ben med mycket muskler, korta ben med mycket muskler, korta ben med inga muskler, tjocka ben med mycket muskler, smala ben med inga muskler, vi kan ha långa och tunna med och korta och breda ben. Det jag vill komma fram till är att det är ju så här det ser ut.. Alla är vi ju olika, både genetiskt sätt och kroppsligt sätt. Man kan ha lika många versioner på ben, lår och muskelprocent som det finns människor på jorden och det finns få sätt att förändra dom. 
 
Man kan ha breda ben som går ihop och man kan ha smala ben som inte går ihop, man kan ha tunna ben och man kan ha korviga, släta, gropiga, går ihop eller isär, muskellösa eller muskulösa ben. Man kan ha breda ben som har mellanrum mellan låren, är muskulösa och slimmade på samma gång. Kanske blir lite luddigt och oförståligt, men jag tror ändå att ni förstår min poäng med det hela? VARFÖR strida mot något som kanske inte går att göra något åt?
 
Självklart kan man göra tjocka lår smalare, men det jag menar är att har man en bred benstomme eller breda ben så kanske det är genetiskt omöjligt att få "smala" ben, just för att ens kropp är byggt på ett visst sätt. De finns de som har jätte tunna ben som längtar ihjäl sig efter att få ha lite fett på benen. Vi kan alla ha olika typer av ben för alla är vi skapta på helt olika sätt. Som jag skrev högre upp så är det självklart att man kan forma sina ben med en bra kosthållning och regelbunden träning, men fokus borde inte ändå ligga i att få muskulösa och smala ben på snabbaste sätt.
 
För att vara helt ärlig så är jag trött och lite ledsen över den här hetsen att man vill ha smala ben med mellanrum vid låren. Går man in på olika forum så är det ofta små tjejer som skriver att de inteär nöjda med sina ben och att de vill ha smalare ben med mellanrum mellan låren (???) På ett sätt kan jag ha medförståelse, för det är svårt i dagens samhälle att passa in. När man själv var i den åldern så var ju vikten och hur smal man var väldigt viktigt för en. I nuet så försöker jag inte bry mig så mycket, som jag skrivit innan så har jag ju som säkert många andra med dagar då man inte är lika jättenöjd med sin kropp, men i slutänden så är jag ändå glad att jag ändå har det jag har!
 
Det finns människor som ser helt olika ut, men den som kommer att vara snyggast är ändå den som kan känna sig bekväm med sin kropp och strålar en sådan där härlig känsla "här är jag och jag älskar mig själv för hur jag ser ut". Så oavsett vilka ben ni har välsignats med så försök att lära dig att älska dom och uppskatta dom för att de kan gå, träna och bära dig, det är inte alla som har den lyxen!
 
 

Utan dig, finns det inget Jag!

Hängig!

Jag här faktiskt legat och sovit 2 timmar sen jag kom hem, känt mig hängig och inte alls på hugget idag. Jimmy och jag skulle egentligen tränat tillsammans idag men jag hade inte alls någon lust, och ibland så tycker jag att det är okej. Fastän jag skriver att man måste finns motivationen så brukar jag göra det men idag hade jag ingen som helst lust att åka till gymmet.

Jag räknade ut hur många timmar jag ska jobba denna veckan måndag-lördag och det visade sig vara hela 56 timmar jag ska göra på 6 dagar. Vet inte om det är just tanken på att jag ska jobba så mycket den här veckan som gör att jag tappar lusten till det mesta..

Men jag vet att det bara är en tillfällighet. Vi har ju avstämning inom kommunen i slutet av mars där vi bara får ligga 25 minus i timmar annars får man betala tillbaka. Eftersom jag ska jobba 40 timmar ungefär utöver mitt schema för att fylla ut min procent så är det ju en kamp varje månad att jaga de timmarna.

Så nu har jag fått spy lite galla, det är väl okej antar jag. Ibland kan man inte alltid ha en poker face och låtsas att allt är okej när det kanske inte är det, och det är ju det jag vill lära mig, att inte säga att jag mår bra när jag inte gör det! 

Men får hoppas att gnistan kommer tillbaka snart :) Den här veckan hinner jag inte träna något.. När jag går av dygnet på torsdag så åker vi ju direkt tilll Ullared. Jag tänkte att jag skulle köpa ert hantel kit där och en matta för att ha här hemma bara för att ha när det blir såhär att jag inte hinner sticka till gymmet, då kan man bara köra litegrann istället för att bara ligga i soffan! 


Tatuering!

Jag har ju "bara" 2 stycken tatueringar som jag gjorde för lite mer än 1 år sedan tror jag det var.. Jag vet att vänner till mig sa att "när du väl har gjort din första tatuering så kommer du bara vilja göra flera och flera".. Men nja, jag kan inte påstå att jag är så jätte beroende direkt. 

Självklart hade jag velat göra fler tatueringar men kan inte riktigt bestämma mig! Jag hade faktiskt velat tatuera hela ryggen med något snyggt som knyter sig till mig och min "utveckling".. :) Men det är så svårt att välja. Sen skulle jag även vilja göra något litet och enkelt också! 

Jag tycker att eb tatuering ska vara sexig att se på, man ska liksom tända till lite grann. Min sambo har ju hm 5 stycken stora tatueringar och jag tycker det är så snyggt och sexigt. Han säger att han ska göra hela armen också, jag kommer smälla av, haha!! 


Dessa vingarna tycker jag är så jäkla snygga och ser så sexigt ut!!! Skulle lätt kunnat tänka mig att göra dessa på ryggen, bara att de förmodligen kommer föra riktigt ont men fy fan snygg den är!


Denna tyckte jag var väldigt fin med, enkel och snygg! 


Mina små stjärnor! Kändes knappt inget att göra, det kittlade och kändes mer som att det brände.. Tycker de är söta och sexigt på det stället de sitter med!


Min fina ❤️


Lite av hans tatueringar!


Han har ju många tatueringar som lutar åt det mer kristna hållet. Tycker det är fint :)

Magmuskler!

Hur tydliga din magmuskler kan bli beror både på din fettprocent, hur du tränar magmusklerna, och om du är genetiskt disponerad för att få ett s.k. sexpack.

De flesta måste dock ned på en fettprocent under 10 för att magmusklerna ska kunna framträda tydligt.

Så låg fettprocent kan man bara få om man kombinerar en nyttig kost med konditionsträning och styrketräning. Konditionsträningen förbränner extra många kalorier så att du blir av med bukfettet snabbare. Styrketräningen ökar muskelmassan vilket gör att du förbränner fler kalorier även när du vilar.

Det är dock inte antalet situps som är avgörande; det gäller istället att styrketräna alla stora muskelgrupper i kroppen om man vill ha en tvättbräda på magen.

Det är både praktiskt och effektivt att göra klassiska situps hemma i vardagsrummet när man vill träna magmusklerna. Men ibland kan det vara bra att utöka övningsförrådet eftersom magmusklerna, i likhet med alla andra muskler, behöver aktiveras på olika sätt för att tränas optimalt.

Ett bra komplement till vanliga situps är t.ex. att göra sidoplankan som du kan se på bilden. Du kan variera övningen genom att vila på höger resp. vänster arm. Kompletterar du med vanliga armhävningar så tränar du både magen, bröstet och armarna. De olika övningarna gör också att du minskar spilltiden då du ligger ned och pustar ut.





Blir man tjock av kolhydrater?

Jag skulle vilja säga både ja och nej på den frågan. När vi får i oss kolhydraterna, eller glykosen så används de till 3 stycken olika saker. Antingen blir de energi till våra celler, lagras som energi eller omvandlas till fett som lagras på kroppen. Fett omvandlas till glykos bara om kroppen inte är i behov av mera energi och våra så kallade förråd är fulla (glykolen). I så fall har man ätit mer kolhydrater än vad man behöver.
 
Efttersom att våra kroppar är gjorda för att vara i rörelse behöver vi få i oss energi i alla tänkbara former. Däremot så är det många i dagens samhälle som äter mer kolhydrater än vad de behöver, som då leder till viktuppgång. Med dagens vanor där vi inte rör oss så mycket, utan sitter vid facebook (höhö), har stillasittande jobb och köper fördiglagad mat, så är det ju inte så konstigt att man går upp i vikt. Detta gör att man inte gör av med så mycket energi som man skulle behövt, och kolhydraternas största syfte är ju ändå att ge oss energi.
 
Just därför vill jag peka på att det inte är "farligt" eller dåligt att äta kolhydrater om man tränar, har man som jag skrivit längre upp ett stillasittandes jobb eller liknande så kanske man ska dra ner på kolhydraterna, men tränar man fliitigt och står i så är det ingen fara att ha kolhydrater i sin kost. Tränar man så som jag gör så skulle jag aldrig velat utesluta kolhydrater, eftersom att jag behöver energin. Självklart kan jag ersätta de tyngsta kolhydraterna med exempelvis kokta grönsaker istället eller linser och bönor, vilket också hör till kolhydratkost, men jag skulle aldrig kunna utesluta det helt... Jag har egentligen aldrig några rediga "vilodagar", är jag "ledig" från gymmet så har jag ändå hundarna och hästarna att ta hand om och motionera så för mig så brukar jag lägga upp kosten som såhär att de dagar jag gymmar äter jag rena kolhydrater, alltså råris, fullkornspasta osv. De dagar jag har min "dagliga" motion så äter jag inte rena kolhydrater utan ersätter det med linser, bönor eller rotfrukter, det jag vill komma fram till är att jag ser alltid till att jag får i mig energi och bränsle varje dag = kolhydrater i alla dess former.
 
Det som de flesta gör fel idag är att de kollar in alla LCHF dieter och andra dieter och uppfattar dom helt fel. Många vill ju utesluta kolhydraterna helt men LCHF står ju ändå för Low Carb High Fat. Alltså de vill att man sakta men säkert drar ner på kolhydraterna och äter lågt innehåll av kolhydrater. Detta funkar säkert och är säkert bra dieter för dom som vill gå ner i vikt, men när man bygger muskler, hm.... Att utesluta kolhydrater helt och hållet och leva på stora mängder protein eller deff är för mig inte det optimalaste sättet. Under deff eller under bantingsperioder behöver man också energi, fast kanske i mindre mängder. Vi är däremot alla olika individer, man får testa sig fram helt enkelt! :)
 
 
Det är ju däremot skillnad på VILKA kolhydrater man stoppar i sig. Fullkornsprodukter och mycket fibergivande livsmedel är det man ska satsa på och slopa vitt bröd, vit pasta (egentligen allt vitt). Jag vet vissa brödsorter som man tror är så nyttiga bara för att de är mörka.. Kolla in innehållsförteckningen så ska det vara så lite ingredienser som möjligt + att det inte ska stå med vetemjöl, utan helst rågmjöl istället. Skippa allt vetemjöl - kolla innehållsförteckningen!!
 
 
 

Min kropp är mitt tempel!

Min kropp är mitt tempel - väldigt smart sagt. Egentligen i ärlighetens namn så är jag sådär nöjd med min kropp. Självklart är jag glad att jag är så "stor" som jag ska vara till min vikt, absolut. Men jag tror att det kan vara svårt för en tjej i dagens samhälle att känna sig "snygg", just för att det finns så mycket "såhär ska man se ut". Dagens kroppsideal är inte normaliserat längre, det har gått alldeles för långt. Dock så har fler och fler tagit till sig att träning och att lyfta tyngder är något bra och att man inte behöver vara pinnsmal för att vara snygg utan att muskler är 10 gånger snyggare!
 
Det här med kroppsideal tycker jag går från dag till dag. De dagar jag vaknar upp och känner mig ful och "sladdrig" (som jag brukar kalla det) så försöker jag intala mig själv att det finns de som har de så mycket värre än vad jag har. De finns de som föddes med en hand eller ett ben. Man måste försöka tänka att man får vara glad för det man har. Ibland när jag möter en person som kanske har en missbildning eller någon annan problematik så kan jag känna "stackars den personen, och här går jag runt och gnäller över att jag har en finne". Då brukar jag oftast tänka annorlunda efter det! Man måste tänka att ens kropp är ens tempel, man ska vara rädd om den och vara GLAD över det man fått och det man har. Är man inte nöjd så kan man försöka hitta en sorts träning eller någon annan metod som gör att man mår bättre, men man får aldrig glömma att man är unik. 1 kg hit och dit är ju ingenting, fokusera på målet istället och lev väl!
 

Ryggplanka!

Hittade en ny övning som jag tänkte lägga in i mitt rump pass - ryggplankan. Det är en omvänd variation av den vanliga plankan, hälarna och armbågarna är i marken. Spänn upp kroppen i en rak linje. Spänn rumpan. Övningen känns i hela kroppen: rumpan, baklår, rygg, armarna och axlarna.
 
Håll så länge du orkar, satsa t.ex. på 20 sekunder till att börja med och öka sen efter varje gång. Jag prövade göra den nu innan idag bara lite på golvet hemma och det kändes som att den tar jättebra i rumpan, men man måste spänna den riktigt. Även i ryggen tog det väldigt bra!
 

Växjö loppis!

De flesta vet ju att det finns en Facebook grupp som heter "Växjö loppis". Jag har aldrig köpt därifrån men igår så budade jag på en badrums möbel eftersom att vi har så himla dåligt med förvaring i vår toalett. Så jag fick denna möbeln för 180 kr. Det tyckte jag var ett riktigt kap :D 

Den kommer att sluka jätte mycket saker. Innan så hade jag ju en vit hylla där men den hade bara 4 stycken hyllor och denna som jag köpte igår har 7 stycken, plus att den är 180 cm hög. Nä, jag tycker faktiskt att jag gjorde en bra affär där! Jag tycker att den gruppen är väldigt bra att vara med i, för när man minst anar det så kommer det något som man behöver :) 

Den kommer vara perfekt och ha sen när man har hus med. Så har man både den vita och denna nya, kommer ju ha hur mycket förvaring som helst :)




Jag skäms!

Jag måste vara ärlig, jag skäms. Jag skäms för att jag har tänkt att jag ville köpa en Canada Goose jacka, jag skäms för att det finns så vidriga människor. Jag hade inte en aning om att det gick till såhär, jag trodde att rävarna blev skjutna precis som ett "vanligt" djur, men de fångar in dom i björnsaxar, så att de får lida. Fine på ett sätt om de hade skjutits direkt, för då hade de inte hunnit lida, många säger att det är för att de inte ska förstöra pälsen som de inte skjuts. Men pälsen förstörs väl lika mycket när de skjuter de efter att de blivit fast???? Fattar inte grejen med att de ska behöva bli fast i en sax och kanske sitta där i flera timmar och dagar innan de dödas. Ush fyfan, jag visste att pälsindustrin är hemsk, men inte såhär hemsk. Ibland är man väl duktig på att blunda för verkligheten - just för att den är så hemsk! Jag har i alla fall bestämt mig, jag stryker ett sträck över inlägget som jag la in för ett tag sedan om att jag skulle investera i en canada goose jacka, jag skäms! Jag ska defenitivt INTE köpa en canada goose!!
 
Jag länkar ett inlägg som Hugo Rosas skrev på sin blogg efter att han
fått reda på hur de gör canada goose.
http://hugorosas.se/jag-skams-over-att-jag-en-gang-i-tiden-har-investerat-pengar-i-en-canada-goose-jacka
 

Vackert!



Kvinnoformer!

Något som jag är extra intresserad av är hur många olika former en kvinna kan ha - timglas, skeden, päron och allt vad det heter. Jag tycker att de flesta kroppformarna är snygga och kvinnliga, jag menar man kan ju inte riktigt hjälpa vilken kroppsform man fått, det är ju genetiskt som så mycket annat. Jag vet faktiskt inte riktigt vilken kropps form jag har, lite åt timglas hållet kanske.. 

Själv tycker jag att jag har en liten rolig kropps form då jag har väldigt markerade höfter, sen under revbenen går det in jätte mycket, sen över höfterna går det utåt, sen direkt in lite granna precis efter troskanten, sen ut igen vid låren och sen sakta in i en båge vid benen.. Haha vilken luddig förklaring! :) 

Men tycker det är rättså coolt med hur olika man kan se ut och att man kan vara lika smala men en form kanske ser lite större ut bara för att den personen kanske har lite mer kvinnliga former. Jag vet inte riktigt om jag gillar min form, det går från dag till dag det där, självförtroendet är väl inte alltid på topp! 

Men jag tycker man ska sluta fightas med sin kropps form och är man inte nöjd så får man försöka acceptera den, för kroppens ben struktur kan knappast ändras. Mina höfter kanske alltid kommer att vara lite bredare och kvinnligare, man får acceptera det man har :) 






Yoga!

Godmorgon! Jag har faktiskt tänkt på länge att börja med yoga. Jag vet att jag gav det några chanser när jag tränade på medley men jag tyckte att det var så svårt. För det första var jag jätte ovig (vilket jag är fortfarande) och sen har jag inget tålamod till att stå still i en ställning länge. Men jag hade så gärna velat börja med det då det sägs vara en riktigt bra träningsform. Yoga har flera positiva effekter, den lugnar sinnet, minskar din stress, ger dig en ökad kroppsmedvetenhet och samt en starkare och smidigare kropp, kan det bli bättre?
 
För det första så hade jag behövt bli mer vig för jag är verkligen jätte stel i stort sett hela kroppen, sen skulle jag behöva lära mig att hantera stress bättre och lugna ner mitt sinne några grader. Efter Thailand så ska jag ju köpa ett kort där det är kombinerat pass/gym, tror att det kommer att bli roligare då. Då har jag haft 4-5 månader på mig att bygga muskler och bli starkare så att jag kan gå in i olika pass med bra kondition och med styrka som jag inte hade innan. De säger ju att de flesta stjärnorna tränat yoga efter sina graviditeter och blivit riktigt slimmade och snygga efteråt ;) Haha, nä men man ska inte tro på sådant, men det skulle faktiskt inte förvåna mig om det är sant.
 
Jag skulle nog ändå behöva en sådan här lugn träningsform också där man fokuserar mycket på andningen och glömmer bort "nuet" på något sätt. Är man stressig (som jag är mestandels) så tror jag säkerligen att yoga skulle hjälpa mig, man måste ju testa för att veta, eller hur? Jag kan nog ändå förstå den biten att man blir smidigare och får en fastare kropp, för man tänjer ju musklerna och håller i olika positioner ett långt tag.. Efter Thailand ska jag börja med detta, sen får jag utvärdera om vad jag tyckte om det i vår sen! :)
 
 
 
Ja, vissa ställningar känns ju nästan omöjliga, herregud haha.

Träningsbh

Jag använder nästan bara träningsbh nu för tiden, kommer knappt ihåg senast jag använde en bh en hel dag? Tycker det är så himla skönt och bekvämt med en träningsbh och inte en jobbig bygel bh med byglar som skaver, nej ush. Jag hittade faktiskt en riktigt snygg ridbh på hööks häromdagen som bara kostar 120 kr!!! Den kanske inte är lämpad att springa i, om man har en stor byst. Jag tänkte att jag skulle köpa en av varje och kommer använda dom när jag går powerwalks och när jag styrketränar. Det går även att justera ryggen så den passar både vanliga axelband och brottarrygg, vilket är hur bra som helst. Kommer självklart även ha dom när jag rider!
 
 

Hip Bridge!

Igår på gymmet så testade jag en ny övning - Hip Bridge. Gjorde den ofta innan när jag var yngre men har inte gjort den på många år så jag tänkte att jag skulle testa den. Fy farao vilket träningsvärk jag har idag efter att jag gjorde den övningen, det kanske inte känns att det tar så mycket men jag lovar er, den tar!!! Om man gör rätt vill säga.. Jag la en 5 kg viktplatta på magen och sen hade jag fötterna uppe på en stepbräda så att det skulle bli längre att skjuta upp höften och rumpan. Ska nog skippa det nästa gång, tills att mina muskler blivit vana vid den övningen, haha. Men denna tar riktigt bra, har sådan träningsvärk i mina utsidor, insidor, baksida och framsida!!!
 
Denna övningen kör jag i mitt "egna" lilla pass som jag kör i ett passrum. Jag kör först sumo squats, sen utfall med 5 kg vikter, sen donkeykicks med 6 kg vikt och sen hip bridge. Allt detta efter varandra, sen vilar jag i 1 minut och sen på att igen 15 reps x 4 set. Man är helt slut sen. Jag kan knappt gå ner för trapporna sen, nästan så att jag ramlarr omkull, haha.
 
 
 
Tänk er ungefär såhär, fast med en bräda och en viktplatta istället.
 

Mitt mellanmål!

Detta mellanmålet är det vanligaste målet jag brukar äta på jobbet. När man jobbar inom vården så är det ju inte som jag skämtar när man säger att det finns tillgång till mängder av kakor och sötsaker!! Så vid våra fika stunder som vi har 3 gånger per dag så brukar jag äta detta istället, ekologisk müsli med torkad frukt och nötter med naturell yoghurt och ett råg knäckebröd med ost, gurka och tomat. 

Ett perfekt mellanmål enligt mig och man blir väldigt mätt och belåten vill jag lova :) När jag är hemma brukar jag mestadels äta knäckebröd med keso på och paprika eller fiberhavregryn, en avocado med keso och te eller naturell yoghurt blandat med kvarg :)




2 bilar!

Jag tycker det är så skönt att ha 2 stycken bilar, allt blir så mycket enklare. Först hade vi ju en saab, men eftersom jag jobbade så mycket ute i ingelstad den perioden så kunde ju inte jimmy ta sig någonstans eftersom jag hade bilen. Så för 1 1/2 år sedan så köpte vi en andra bil, en liten en haha. Så då blev allt mycket enklare, jag kunde ta den stora bilen till jobbet och jimmy kunde göra vad han ville då jag jobbade eftersom att han hade en bil han också. Sen i somras så bytte jag in vår andrabil till en lite finare bil, till en ford fiesta - 11, vi har ju redan sedan tidigare en Fiat freemont - 12.
 
Vi har ju tänkt mycket på framtiden när vi köpte bilar. Skönt att ha en stor bil när barnvagn och en bebis ska få plast + hundar. Sen så är det skönt att ha en lite mindre bil som man använder mest inne i stan och kortare sträckor. Våra bilar är ju väldigt nya, fiaten köpte vi ny och forden var ju bara 2 år när vi köpte den, så de är ju relativt nya båda två. Men eftersom vi inte tänker sälja fiaten på de närmsta 10 åren i alla fall, så bryr jag mig inte om att vi köpte den ny, annars så ville jag egentligen inte köpa en ny, men bunkrar man upp för framtiden så är det lika bra att köra på stort! ;)
 
Självklart blir det mycket dyrare med 2 bilar, mer bensin, dubbel försäkring och mer kostnader på repationer, men vad tusan. Det är det värt :) Att ha en sådan stor bil som vi har jag aldrig ångrat, den är ju 7 sitsig och hur skön som helst. Perfekt när man har 3 stycken hundar också, de kan ju nästan springa maraton där inne ;) Hehe.. Vi skulle ju egentligen åkt till Ullared igår men det blev inte så eftersom vi tänkte att det var höstlov och alla åkte dit (sen när vi kollade på webbcameran så var det ingen kö alls, blää) så vi ska åka dit nästa torsdag istället, så då är det perfekt att ha en stor bil så att man får plats med mycket saker ;)
 
Tycker att våra bilar är sååå snygga!
Ett perfekt par ♥
 
 

Hej matte, vi vill ut!!


Ute kväll!

Förlåt för dålig uppdatering, men det har sina förklaringar ;) Vid 14.15 idag så stack jag till gymmet och körde igenom ben, rumpa och mage, tog ungefär 2 timmar för det var rätt så mycket folk. Sen när jag var klar så kom min sambo, min syster och hennes sambo så då ville jag ju stanna kvar :) 

Så då körde jag lite rygg och biceps, bara för att köra något ;) Sen sprang jag faktiskt som uppvärmning 20 minuter med 10km tempo och sen när syrran och dom kom så sprang jag som nedvarvning i 30 minuter till, så det blev sammanlagt 50 minuter och det blev ungefär 1.3 mil :) 

Tyckte det var riktigt skönt att springa, blev knappt inte trött heller, men benen var som spagetti sen efter alla övningar + löpning :) Sen bastade jag och Elin i 30 minuter ungefär, skönt. Så jag var på gymmet i sammanlagt 4 1/2 timme, herregud haha.

Sen gick vi ut tillsammans vi fyra. Vi testade den nya restaurangen Roosegarden. Väldigt gott. Vi tog asiatiskt buffé, så tro mig jag har syndat idag, riktigt mycket! Men men, jag har inget dåligt samvete. Inte så direkt att jag kommer gå upp 5 kg i vikt bara för att jag äter onyttigt EN gång :) Kan störa mig på när folk får dåligt samvete för att de äter onyttigt en gång (???) Jag menar tränar man bra hela veckan så är det ju inget failure direkt, man smäller ju inte upp i vikt för en engångsföreteelse, okej om man äter onyttigt flera dagar! Men skippa det, en gång är ingen fara, tror man börjar bli besatt om man lägger ner för mycket tid på vad man ätit och får ångest för det!! 








Haha, ni får ursäkta om jag ser lite trött ut, men var trött efter gymmet ;)







Våra hundar!

Bröstpress!

Igår körde jag somsagt bröst och tänkte visa en övning som jag alltid kör, som tar riktigt bra - bröstpress. Tekniken är väldigt viktig i bröstpres, man måste stå rakt med ryggen och inte svanka, man ska inte dra tillbaka armarna för långt på tillbakavägen för då blir det för jobbigt och man kan få förslitningsskador. Jag brukar köra 15 x3 och ibland i slutet när man kanske inte orkar mer än 8-10 stycken så tar jag ner vikterna och sänker 5 kg och sen kör jag de sista 15, alltså jag ger aldrig upp utan jag bara sänker vikterna och fortsätter köra. 
 
Jag lyckas alltid få otrolig mjölksyra i denna övningen, skön/läskig känsla :) Men denna övningen tycker jag defenitivt att tjejer ska göra, känner man att det gör ont så gör man fel - fråga efter hjälp. Jag är inte ute efter att få värsta bröstmusklerna (för då försvinner brösten), men jag vill ha lite fastare och få mer muskler mellan brösten eftersom att jag är väldigt benig däremellan. 
 
 
 

Nike!

För 3 månader sen ungefär så köpte jag ett par Nike träningsskor. Jag har bara använt dom 2 gånger, fattar egentligen inte varför? De är ju skit snygga.. :D Så jag invigde dom på gymmet igår. Dock så hade jag nog behövt ett par träningsskor med bättre stöd, men det får bli senare. Inga skor man springer i direkt :) Har ju speciella löpar skor för det! 

Igår fick ser bli triceps, axlar, bröst och mage tillsammans med mamma. Hon tog lite kort på mig när jag gjorde en bröst övning som jag alltid gör och som tar riktigt bra! Hon filmade även lite.. Ska försöka fixa videofyme för att lägga upp videor här på bloggen :) Lägger upp bilderna lite senare idag! 






misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0