Kayla!

Idag efter jobbet så skulle jag egentligen ridit.. Men eftersom jag inte sovit så bra inatt så tog jag med kayla och accent på en 40 minuters promenad istället i skogen. Vi sprang 1 km också ungefär bara så att de fick springa av sig lite :) Nästa gång ska jag ta på mig löpar skorna, det var inte så skönt att springa med stålhätta skor ;)





Magmuskler!

Igår när jag låg i sängen på jobbet så hade jag lite tråkigt, så jag tog lite bilder, som alltid ;) Men kul att se resultat och att sen ha bilderna för att jämföra med andra bilder i framtiden! Egentligen så har inte självaste magrutorna något med hur stark man är i bålen. Utan magrutorna beror på hur mycket underhudsfett man har.

Jag tror inte att jag är så stark i bålen ännu, jag ser nog starka ut än vad jag är. Men det är klart, jag tränar ju magen 6 dagar i veckan, så starkare det är jag ju! 

Jag kan skriva upp någon dag nu framöver vilka övningar jag brukar göra när jag tränar mage. Jag är oftast helt slut i magen efteråt!








Beställt!

På jobbet hade vi en katalog där man kunde beställa hem träningskläder billigt. Allt för 150 kronor, vad det än var. Så jag beställde en rosa tränings bh, 8-pack träningsstrumpor som är ribbade undertill för bättre stöd och sen ett underställ, perfekt för vintern! :) 




Vegetariskt!

Idag fick det bli en hel vegetarisk lunch. Vi handlar ju nästan alltid på samma affär men sist så handlade vi på Ica kvantum och där hade dom inte kyckling köttbullar, så det fick bli vegetariska soja bullar istället. Väldigt goda faktiskt, men brukar få rätt så ont i magen efteråt! 

Idag fick det bli vegetariska bullar och sen tillsatte jag krossade tomater, kvarg, kidneybönor och kryddor. Blev faktiskt väldigt gott!! Man behöver inte ha grädde till allt bara för att det ska bli en sås.. Utan kvarg, mini mjölk är ett perfekt alternativ. 

Till det blev det matvete och en stor grönsallad med blad spenat. Jag häller ju alltid upp mina kolhydrater i detta fallet matvete med ett deciliter mått, enklast så :) Annars är det lätt att man tar för mycket, hehe.




Series

Att unna sig!

Jag måste lära mig att unna mig själv mer saker, det behöver inte alltid vara i materiella ting, utan det kan handla om en massage eller vad som. Men just nu känner jag för att unna mig ett par riktigt snygga träningstights tills att jag kommer hem från Thailand. Sen hade jag velat köpa en långärmad tröja också för att det är så jäkla snyggt och väldigt effektivt, men de kostar runt 600 kr och det är pretty expensive för en träningströja, men vad tusan :) Så jag tänkte att jag snart ska beställa hem dessa tightsen från better bodies, ursnygga älskar dom verkligen!! Camoflage är ju så sexigt och snyggt.. De kostar dock 800 kronor, vilket är otroligt dyrt för ett pas tights, men de är ju såååå snygga!! Sen tycker jag dock att det är lite svårt med storlekar och så, men S har jag i de flesta tightsen så får beställa i S, annars är det ju bara att skicka tillbaka.
 
De är knappt inget bomull i så de lär ju inte krympa så mycket i tvätten. Men somsagt, jag tycker det är viktigt att unna sig saker så att man hela tiden har en morot. Behöver som sagt inte alltid vara materiella ting, men just denna gång ska jag unna mig i materiella ting. Thailand blir ju också en sak/resa som jag unnar mig själv ju. Men unna er själva saker, det är ni och jag värda! :D Man kan tänka att exempelvis "när jag tar 6 kg i hantlar då ska jag unna mig en massage", eller "när jag klarar 15 armhävningar på tå, då ska jag unna mig det träningslinnet jag alltid velat ha". Känns alltid skönt att ha något att se fram emot :)
 
 
Denna långärmade tröjan är också från better bodies, 600 kronor.
 Dessa träningslinnena är också riktigt fräna!!
 
 Wow alltså!!
Jag skulle kunnat skippat träningslinnet och bara tränat i denna toppen ;)

Keys!

Denna lilla lådan köpte jag sist när jag var på Börjes. En låda till nycklarna. Vi har alltid slängt våra nycklar på bordet i hallen för att jag aldrig hittat en lagom stor skål att lägga dom i. Jag köpte en skål, men den skålen blev för liten med tiden så det slutade med att vi slängde nycklarna bredvid återigen.

Så denna lådan fick hoppa ner i min korg. Kostade runt 50 lappen om jag inte minns fel :) Tycker det är fint att ha sådana detaljer på inredningen. Jag har ju många budskap och dikter på väggarna i min lägenhet, det är min stil. Så denna nyckellådan passade perfekt!






Hej Milo!


Joáo Rodrigo

I måndags berättade Jimmy om att hans gamla fotbollsspelare blivit mördad i sitt hemland. Så jävla hemskt.. Smålandsposten ringde Jimmy igår och intervjuade honom om hur tiden var när de umgicks. Som ni kan läsa så fick han huvudet avhugget och hans fru fick hem huvudet i en ryggsäck..... Hans fru var tydligen polis och hade lagt sig i rios maffia..

Att det pågår sådant här och det blir ännu mer påtagligt när någon som man känner (i det här laget Jimmy) dör så brutalt. Usch så hemskt, väldigt obehagligt!




Jimmy Nunez, tipselit-spelare i öster.
Det är min pojk det ;)

To big!

Mina ena tränings tights har blivit för stora.. Haha! De hänger vid grenen och vid magen så kan jag dra ut en bit utan att jag behöver ta i. Annars så är ju sådana här tights rätt så tajta. Mina andra par sitter som berget, skit tajta. Kanske annan modell, men dessa är också köpta från HM, som de flesta av mina tränings byxor.

Det fick bli en riktigt protein bombad frukost idag eftersom jag tog en 1 timmes power walk med hundarna innan i morse. Kokta ägg, keso och en skål med naturell yoghurt med extra protein ;)





Vacker syn!


En stor plåt med massvis med goda rotfrukter, perfekt kolhydrat källa för ersättning av ris, potatis, pasta osv. Kolhydrater äter jag varje dag, men ibland försöker jag utesluta rena kolhydrater och lagar då istället en plåt med ugnsrostade rotfrukter istället :) Gott och enkelt!

Benmuskler!

Tog en bild igår kväll på mina ben när jag spände och de så ju jätte vältränade ut :P Jag försöker träna ben 2-3 gånger i veckan eftersom det är den muskelgrupp jag vill träna till mest. Det som har vart en utmaning för mig har vart att äta tillräckligt mycket.

Jag har en app som heter shapeup som finns på AppStore där man skriver in sllt man äter på en dag, sen läser den in hur mycket protein, kolhydrater och fett man får i sig på en dag! Jag brukade ligga på 1000 kalorier innan jag tränade, nu försöker jag äta 1800 men lyckas bara med 1500 kcal knappt :/ Tycker det är skit svårt.. Men skall den som ge sig :)



Work it!

Idag var jag på mitt fjärde besök hos Gunnar. Det kändes så himla skönt efteråt. Jag ler alltid på vägen ut efter varje gång, känner mig stolt över mig själv! :D Känner faktiskt att mitt självförtroende blivit bättre sen jag började gå på samtal + sen jag började träna seriöst.

Detta kanske är vändningen? Vem vet.. Det blev i alla fall ett rygg, biceps och mag pass idag tillsammans med mamma :) Kände mig jäkligt peppad idag, konstigt vad det kan ändra sig från dag till dag! Körde på riktigt bra och ökade med 5 kg på varje övning nästan. Körde 10 kg på hantel, kändes bra. När jag var som mest vältränad så tog jag ju nästan 14 kg i biceps med hantlar, så en liten bit till :) Mamma körde på bra hon också.

Sen när jag kom hem slängde jag i mig en stor portion med wook och kyckling med råris, mumsigt. Sen en piggelin shake på det :) Riktigt god smak, känns som att dricka flytande pigelinglass :D 





Stor städ i stallet!

Idag fick det bli en stor städning i stallet. Tänkte först rida med såg att det låg en massa trän över mina rid vägar och sen så blåste det rätt så mycket fortfarande, så det fick vänta :) Så jag städade som sagt stallet istället och det var välbehövligt vill jag lova!

Alltid lika skönt när det är gjort. Skönt för hästarna som stod inne inatt, de var hel vilda när de kom ut i hagen igen, haha.

Nu kom jag precis hem och ska vila lite nu för vid 16.00 ska jag till Gunnar för mitt 4 besök. Sen ska jag till gymmet med mammsen och träna biceps, rygg och mage :) 

(Ååhh, vad förbannad jag blir på det j*vla typsnitten som ändras, kan ju inte ändra det heller.......)





Formbilder!

Ja, jag vet. Jag lovade att jag skulle lägga upp dessa bilder igårkväll, men det hanns inte med :) Men här kommer de istället. Egentligen över resultatet är jag inte jätte "wow" direkt, men jag tycker ändå att det ser ut som att jag är mer fastare på bilderna nu än för några veckor sedan. Jag har inte samma slappa hud längre utan huden ser mer stram ut nu, vilket är skönt. Sen har jag inte lagt ner så mycket tid på att bygga ryggen därav att det inte syns så mycket skillnad. Har mer fokuserat på rumpa, ben och mage egentligen, kanske för att de är roligast att träna ;) Men i alla fall, jag är en liten bit på vägen, men långt ifrån klar! Kanske inte världens största skillnader, men skuggorna är lite missvisande så ni tänker på det, på de bilder jag tagit senast alltså.
 
Sen en sak som jag stört mig jätte mycket på sen jag fick det fram tills någon månad sen är mina bristningar. Har ju bristningar på lår, rumpa och höfterna. Kanske inget man ser så jätteväl egentligen, men jag ser dom varje dag och var urless på det. Men sen de senaste månaderna så har jag tänkt att, varför? Varför ska jag bry mig om dom, de kommer alltid att finnas där och jag kan inget göra åt det. Jag får helt enkelt gilla läget. Visst hade det säkert vart snyggare utan, men vad tusan detta är jag! :)
 
Här ser jag lite skillnad på höften, har en mer markant höft nu, vilket jag ville. Sen även magen ser jag stor skillnad på, på förebilden så ser jag mer säckig ut, nu är den mer fast och hård.
 
 Här är väl egentligen rumpan som är mest skillnad på. Även magen är mer tight.
 
 Här tycker jag ändå att rumpan har lyft sig lite, det har liksom blivit mer former. Innan var den mer säckig och neråt på något sätt, nu är den mer rund och lite mer fast ;)
 
 Ni får ursäkta att jag spänner så snett på efter bilder (??), förstår inte varför jag gör det. Men inte så jättemycket skillnad kanske, tycker att jag fått större vingar än innan och axlarna är lite mer muskulösa.
 
 Ryggen har jag som sagt inte hårdtränat direkt, (spänner ju jätte snett här mer??) aja, vingarna har ju blivit större och här ser man även axlarnas form.
 
 
Vill som sagt ha mycket mer former på benen, mera muskler!!!
 
Vaderna dom kommer dom också, sakta men säkert ;)
 

Storm!

Ush, tror inte att jag är den enda som farar för stormen utanför fönstrena.. Ush. Sitter på jobbet och jobbar natt, lagom kul att jobba natt när det är sådant här väder? Tänk om det blir strömavbrott och man får sitta där i mörkret ensam, hemska tanke haha. Kommer så väl ihåg stormen Gudrun som var 2004 (tror jag det va), vi var utan ström i 7 veckor om jag inte minns helt fel. Sen var vi isolerade hemma på gården i 3 dagar innan pappa och andra grannar kunde hjälpas åt att ta bort träna över vägen. Tror inte att jag gick till skolan på den första veckan, såklart blev jag kallad "bonne" när jag kom tillbaka, haha. Tydligen blev man en bonne när man blev isolerad och inte hade ström :)
 
Men samtidigt så var det rättså mysigt med strömavbrott (om man nu ska säga något positivt om det). Vi alla sov nere i vardagsrummet och hade öppen spis och eldade i den för att hålla värmen. Sen har vi en gammal spis som man eldar i som vi värmde varma soppor och annat gott på. Sen läste man väldigt mycket och spelade spel, rättså mys faktiskt, men inget jag längtar efter direkt. Man är rätt så bortskämd så sätt.
 
Jag hörde att över 50 tusen var utan ström, konstigt ändå att inte strömmen gått här ute i Ingelstad när strömmen har gått för vissa inne i Växjö? Får hålla tummarna att strömmen håller sig, vill inte sova med strömavbrott :( Allt flyger omkring utanför fönstrena och de gnisslar och knakar i taken, uuhh. Mina hästar är i alla fall inne i stallet, så det känns skönt. Tänker på alla stackars djur som inte har möjligheten att komma under tak som får vara ute i skogen hela natten. Hoppas jag får sova gott i natt i alla fall, hoppas!
 
Lite bilder sen stormen Gudrun!
 
 
 
 

Bra pass!

Idag blev det ett bra ben, rumpa och mag pass. Kände mig dock lite slö, men körde på ändå. Lätt att man inte orkar köra alla reps när man är slö, man lägger liksom av när det börjar bli jobbigt istället för att mata vidare, så jag försökte verkligen köra på utan att ge upp! 

Blev lite bilder också, tycker mina ben har fått mer former. Tog även lite form bilder i lördags, mamma fick agera fotograf :) Blev dock inte så bra bilder för det blev lite skugga så det blir missvisande.. Men jag lägger upp dom ikväll så får vi se :)


Såhär ska det se ut efter ett mag pass ;)











Detta hade sambon lagat tills att jag kom hem från träningen! Orkade dock inte allt ^^ korvstroganof gjort på kyckling korv och rå ris :)

Monster frukost!

Idag blev det en riktig monster frukost!! Var så himla hungrig och blev riktigt mätt efter denna frukost ;) Nu ska jag snart iväg till gymmet och köra ben, rumpa och mage :)



Fel på internet!

Ursäkta, det har krabbat med vårt internet hela dagen igår här hemma sen har mitt 3 surf lagt ner också.. Något är mysko! Så har inte kunnat blogga något igår knappt :( Har ni hört om den stora stormen som kommer inatt? Ska tydligen vara den värsta på 25 år och värre än Gudrun. 

Ush, jag glömmer aldrig stormen Gudrun. Vi hade inte ström på 7 hela veckor och vi var isolerade med massa träd i3 dagar innan vi kunde nå vägen! 
Har bunkrat ihop hela dagen igår i stallet så att de stackars hästarna kan stå inne inatt.

Vi får hoppas att det inte blir så farligt som de säger! I alla fall, igår blev det ett ridpass på min svarta blixt. Körde lite galoppjobb och det gick verkligen som blixten, haha. Men men, man kan inte begära för mycket heller när jag inte tränat galopp på ett tag :) 


Svettig tjej!!


Här trivs milo som bäst ❤️

Naaaw!


Bauta mys lördag!

Ikväll fick det bli riktigt gott mys till en film. Tapas, ostar, kex och te. Mums mums mums!!





Nyttig äppelpaj!

Idag på jobbet så gjorde jag en äppelpaj av några goda äpplen som jag hämtade i trädgården. Super god och väldigt nyttig, inget socker, inget smör och den går att äta till lunch eller mellanmål. Fullproppad med protein och fibrer, men har gjort om det lite så det passar mig. Märkte att man nog får ta rätt så mycket kanel för att det ska smaka något alls.

 

Till en portion behöver du:
Till Pajen: 
1 äpple 
1 dl havregryn el musli 
1 dl vatten 
30 g keso 
½-1 msk Solrosfrö eller andra nötter efter smak
1 äggvita 
Kanel efter smak

 

Skala äpplet och tärna det i små bitar, blanda ihop äpple, havregryn, vatten, keso och 1 äggvita, tillsätt kanel efter smak. Stoppa in formen i micron  i några minuter eller i ugnen om du föredrar det, jag använde micron och det gick jättebra.

 

Till såsen:
2 äggvitor
Äppeljuice eller funlight sötad med stevia
50 gram naturell kvarg

 

Vispa 2 äggvitor till ett fast fluff, blanda i 50 g Kesella och lite juice eller saft samt ev kanel för smaksättning. Ställ såsen i kylen och låt den kallna.



Säg Ja till livet!

Du kan aldrig tillfredställa en inre längtan med yttre medel. Det handlar om att uppfylla denna längtan inom dig. Du försöker hela livet anpassa dig till den bild andra har av dig men när allt har skalats bort, vem är du då i själva verket? Det är viktigt att först identifiera oss själva, inte i förhållande till vår omgivning utan i förhållande till oss själva. Det är mycket viktigt att veta vem du är. Du kanske tror att du vet det, men kanske är det du sysslar med i livet, allt du går efter, därför att människor har en tendens att identifiera dig med din yrkesroll och vilka saker som du omger dig med.

 

Du kanske tror att det är så, men det är inte nödvändigtvis den person du är innerst inne är. Det är av detta skäl vi ger oss ut på en själsresa för att lära känna oss själva bättre. Jag kan inte göra det åt dig, ingen annan kan göra det åt dig. Det är bara du som en gång för alla kan bestämma vem du är. Om du känner att du inte är någon genom att andra människor tycker och tänker åt dig. Då måste du börja känna efter hur du verkligen vill leva, känna efter vad som känns rätt för dig utan att vara rädd för vad andra ska tycka och säga.

 

Om du börjar att skilja på vem du är och på vad du har och gör samt presterar så hittar du tillbaks till ditt rätta sanna jag. Lär känna dig själv genom att vara den du är varken mer eller mindre sann och äkta, men för det mesta vill du vara mer eller mindre än den du redan är, men du kan inte vara mer eller mindre än den du redan är!

 

 

Träning ger muskler!

Honda civic!

Just nu så kör jag en lånebil eftersom att vår stora bil är på lagning. Jag tycker det är så kul att köra nya bilar och har alltid vart tokig i både bilar, mc och crossar, allt som har med fart och adrenalin att göra ;) Gillar väl spänningen antar jag... Den är så himla skön att köra, tyst och snabb ;)
 
I alla fall, vi fick låna en 2013 Honda civic sport modell. Jäklar vad den går :) Tycker den är skit kul att köra, så Jimmy får inte chansen att köra alls, hihi ;) 
 
 
 
 
 

Systermys!

Igårkväll efter jobbet åkte jag hem till min äldsta storasyster som är 44 år, 22 år äldre än mig.. Det är som att jag skulle få en lillasyster nu (???) creeepy.. :P Mamma var också där så dom drack vin och jag drack te. 
 
Sen åt vi glasstårta, mums. Kom inte hem fören 02.00 inatt. Blev nog lite för länge för jag börja jobba vid 10.00 idag, haha :) Så var lite trött när jag gick upp idag! Men men, bara att rycka i kragen och gå upp! 
 
Efter jobbet så ska jag rida också tänkte jag om det inte är regn och rusk! 
 
 

Tillbaka!

Yes, nu är jag nästan tillbaka att vara lika vältränad som jag var för drygt 3-4 år sedan! Wiihoo.. Alla svettiga timmar på gymmet ger resultat sen har jag nog aldrig ätit så här sunt innan och verkligen hållt koll på vad jag stoppar i mig. Jag har aldrig tänkt på det innan vad man stoppar i sig. Innan kunde jag lätt äta en 2 liters glass ensam (???), jag skäms nästan lite nu i efteråt, haha. Jag förstår inte riktigt vad man tänkte med, just nu hade det vart helt otänkbart!!
 
Tycker i alla fall inte att det är så långt ifrån av hur jag såg ut på första bilden :) Hade ju mitt projektarbete i idrott B i ett år att träna styrka och dokumentera så det var inte så konstigt att jag var så vältränad!
 
 

Återkommande dröm!

Jag har haft en konstig och jobbig återkommande dröm nu några veckor.. Drömmen handlar om att jag blir gravid och är jätte glad och jätte stolt, men jag får aldrig en gravid mage.. Jätte konstigt. Sen när jag är i nionde månaden så har jag bara en jätteliten bula på magen och barnet ska födas någon dag senare :S Det slutar med att jag inte kan föda för att barnet inte är tillräckligt stort och sen slutar alltid drömmen med att någon annan ger mig deras bebis, så att jag i alla fall får något att visa upp för släktingar och vänner.
 
Jag tycker den här drömmen är riktigt läskig och jag har säkert drömt samma dröm med samma handling 4-5 gånger nu på bara några veckor... Den jobbigaste känslan är att jag inte får någon mage :P Det känns så fel, så vänner börjar ju undra om jag ljuger eller inte. Sen att jag inte kan föda för att  barnet är för litet och att jag får någons annans bebis som jag ska låtsas är min? Skit skumt verkligen, undrar vad det betyder...
 
Detta tog jag från en drömtydares hemsida:
Många, både äldre och yngre kvinnor drömmer ofta om att de blir gravida. Det kan vara längtan efter ett barn som påverkar drömmen, men ofta så kan drömmen tolkas på annat sätt. Barnet symboliserar kontinutieten i livet och framtidens möjligheter, och kan då sägas vara ett "andligt" barn, en längtan efter inre mognad.
 
Jag vet inte om man ska tro på sådant här, men det låter ju väldigt intressant och på något sätt rätt. Det kanske är så att jag är i en process där jag håller på att mogna i mitt inre. Men jag tycker fortfarande att det är så konstigt att det aldrig syns på mig att jag är gravid, bara en jätteliten bula över magen fastän man gått 9 månader, skumt.. Och sen att jag inte kan föda och allt känns så naturligt på något sätt, det känns så verkligt när läkaren säger till mig att jag inte kan föda fastän jag förberett mig i 9 månader på att bli mamma, och sen få en annans bebis, konstig dröm..
 

Ungefär så som på vänstra bilden ser jag ut i drömmen när jag gått 9 månader..
 
 
Och såhär ska man ju typ se ut när man är 9 månader gången..
 

Linssoppa!

Igår gjorde jag storkok på min älskade röda linssoppa :) Den blir så otroligt god, matig och mättande!! Det blev till och med 6 stycken matlådor som jag ska frysa in. Perfekt sätt att spara pengar på.

Har man dålig fantasi någon dag så kan man bara tina upp en matlåda. Sen att linssoppa är så billigt och framförallt nyttigt med gör det ju ännu bättre!! En av mina favorit rätter :)




Till soppan åt jag 2 stycken finn Crisp med mini keso och gul paprika :)


Härlig syn!!

Olika sätt att styrketräna!

Att bygga muskler handlar inte bara om att lyfta en vikt ett par gånger utan att lura och stressa musklerna. Målet är att belasta muskeln till failure, alltså utmattning. För att uppnå detta finns det några olika tekniker.

 

  • Set och rest tekniken Detta är den vanligaste tekniken där man oftast kör 3 set och 6-12 repetitioner.  Efter att du kört övningen en gång lägger du ner vikten och vilar i cirka 40 sekunder och kör sedan set nummer två.

  • Drop set Förgående teknik går ut på att du har samma vikt. I ett drop set sänker du vikten med några procent efter varje set och upprepar övningen tills du inte orkar mer, mellan varje set sänker du vikten lite till. Vanligast att sänka ungefär 3 ggr.

  • Super set I denna teknik varken vilar man eller sänker vikt utan man byter övning. Först kör man exempelvis biceps curl för att sedan gå direkt över till att köra i bröstpressmaskinen.
 
Jag kör oftast "super-set", alltså jag utgår från ungefär 3 stycken övningar samtidigt, först kanske jag kör benpress, sen när jag kört klart det så går jag vidare och kör vadpress och sen vidare och kör baksida lår, sen kör jag om igen benpress-vadress-baksida lår. Träningen blir både effektivare, pulsen hålls uppe konstant och man blir jättetrött + att musklerna blir helt slut. Innan när jag var yngre då körde jag mer åt "set och rest tekniken", då trodde jag att man skulle göra som alla "stora killar", att man skulle köra 12 rep sen vila 40 sekunder och sen 12 reps igen, haha. Nu när jag läser det ser det så roligt ut, får liksom en bild i huvudet.
 
Just den tekniken kanske funkar jättebra på dig, men jag har kommit på att "super set" tekniken fungerar bäst på mig och alla är vi ju olika. Man måste bara försöka hitta sitt sätt, testa sig fram och se vad som passar en själv bäst! Jag tycker i alla fall att det är skönt att köra 3 övningar samtidigt, för då behöver man inte vara på gymmet i en evighet heller. Ett benpass kör jag på ungefär 1 ½ timme, beroende på hur mycket folk det är på gymmet. Men prova dig fram, man hittar alltid en teknik som passar en själv bäst! :)
 

Fruktsallad!

Ikväll myste sambon och jag till det med fruktsallad. Vi köpte blåbär, hallon, apelsiner, physalis, galia melon, honungsmelon, vattenmelon och vindruvor :) Mums fillibabba!! Synd bara att frukt är rätt så dyrt :/ Tror allt detta gick på lite över 100 kronor!





Sen gjorde jag mer protein kakor också, mumsigt!!

Nostalgi!

Ja den här kommer väl vi flesta ihåg!
Dagens höjdpunkt!!

:D


Fin utsikt!

Denna fina regnbågen såg jag när jag körde hem i morse från jobbet. Kanske inte så roligt väder, men regnbågen vart ju väldigt fin i alla fall :)


Bra mellanmål

Detta brukar jag oftast äta när jag äter mellanmål. Ekologisk müsli från AXA med nötter och torkad frukt, sen blandar jag det med kvarg och naturell yoghurt för att öka protein halten :) Sen har jag alltid en eller två frukter till, idag blev det clementiner!

Annars brukar jag äta keso på ett grovt knäckebröd med röd paprika och en frukt till. Blir lagom mätt på detta och är perfekt att äta innan ett träningspass eller efteråt :)

(Jäkla typsnitt som ändras hela tiden!!)




4 skäl att träna rumpan!

De största musklerna i kroppen sitter just i rumpan och det är de som ombesörjer en stor del av det dagliga slitet med att röra dig. Om de är vältränade nog att klara det, vill säga. Dessvärre har många av oss sätesmuskler som inte fungerar optimalt och som har blivit förslappade, därför att musklerna sällan används i en inaktiv vardag.

 

Gå med större steg När du står, sitter, ligger och promenerar använder du till exempel inte den stora sätesmuskel, som är höftens största muskel, och som bidrar till att ge rumpan dess utputande form. Du måste gå aktivt med större steg för att aktivera musklerna.

 

Tyvärr sitter, står och går många av oss med små steg i vardagen, och därför får vi också en rumpa som ser ut som om den aldrig används. Den blir slapp, ineffektiv och får det förhatliga platta utseendet. En annan olycklig konsekvens av inaktiva rumpor är att deras inaktivitet gör att höftböjarna, ryggmusklerna och baksidan av låren måste ta en stor del av belastningen. Vilket resulterar i att du exempelvis kan få ryggsmärtor.

 
Fördelar med att ha en vältränad rumpa:

 

Du får en bättre hållning Eftersom sätesmusklerna håller ditt bäcken och därmed din hållning i rätt ställningar när du rör dig, när du sitter och när du står stilla.

 

Du skonar ryggen Många lyft innebär att man bara lyfter rätt genom att använda ben och rumpa. Är musklerna inte i form, så lyfter ryggens muskler onödigt mycket av tyngden, vilket kan ge smärtor.

 

Ryggraden skyddas Stötar genom kroppen, till exempel när du går, springer, hoppar och så vidare, fortplantas upp genom kroppens leder. Är ben- och sätesmusklerna tillräckligt starka fångar de upp stötarna och skyddar ryggen.

 

Du får mer energi Många av vardagens rörelser sätter ben- och sätesmusklerna i arbete. Ju mer uthålliga de är, desto mindre trötta blir de – detsamma gäller för dig.

 

 
 
 

Rid torka

Det har varit lite rid torka hos mig just nu.. För det första så har det vart vädret som har vart jättedumt, det har regnat och blåsigt och när det väl vart uppehåll så har Kayla istället rullat sig i en lerpöl så hon är skitig och blöt och geggig i hela pälsen, lagom kul. Det är så tråkigt när ridningen kommer efter, tycker synd om Kayla, kan ju inte vara så roligt och bara gå i en hage dag ut och dag in. Nu har Kayla väldigt många hagar att gå i då vi öppnat upp rätt så mycket så hon har ju en hel del att gå på, om man nu tänker på det. Men när jag inte har kunnat rida så har jag alltid tagit med henne ut på en 20 minuters promenad i alla fall, så att hon kommer utanför hagen. Sen ibland kan jag känna att jag tappar suget på att rida, det går i perioder det där, konstig och jobbig känsla.
 
Det som är mest jobbigt är ju det att om jag har haft en jobbig dag/natt på jobbet så har jag inte orken att rida heller, lusten liksom avtar. Jag har inte heller något val om när jag ska rida riktigt heller eftersom att jag jobbar i Ingelstad och jag har hästen 6 km därifrån så åker jag ju alltid dit efter jag jobbat. Hade jag däremot haft Kayla i stan så hade jag kunnat komma hem, vilat upp mig och sen åkt till Kayla. Jag hade ju kunnat göra så nu med, men då hade jag fått åka tillbaka hem till mamma 2,5 mil och sen hem igen 2,5 mil bara för att rida, och då brukar jag alltid ta det i samband med att jag jobbar, det är liksom ändå på vägen. Snål jag känner mig..
 
Jag har även länge funderat på att köpa och testa ut en ny dressyrsadel. Jag har ju en allround sadel nu som är väldigt bekväm men känner att den är lite liten för mig och att mina ben inte riktigt får plats, sen känns det inte som att jag kommer tillräckligt åt med skänklarna heller, en hel vetenskap det här :) Så jag har kikat runt lite på sadlar men de ligger ju runt 10 tusen om man ska ha en bra sadel. Vilket jag varken vill köpa för så dyra pengar eftersom jag inte tävlar. Utan mellan 3-5 tusen är jag väl villig att lägga ut.
 
Får se om jag hinner med ett ridpass i eftermiddag! ♥
 
 
Min fina pålla ♥
 
 
Denna sadeln kostar närmre 12 tusen, så snygg är den och den ser riktigt bekväm ut!!
 
 
Denna kostar ungefär 3 tusen, mer i min prisklass ;)

Saknar!

Jag kan sakna värmen just nu, samtidigt som man inte ska klaga för det har varit en jättefin och varm sommar. Hösten har även vart väldigt varm, men nu några dagar så har det varit lite tråkigt väder, regn och blåsigt. Då är det perfekt att titta tillbaka på våra Cypern bilder sen i somras när vi var där :)
 
Kan fortfarande inte fatta att det är 50 dagar kvar tills att vi sitter på planet igen mot Thailand. Ska bli såååå skönt att bli solbrun och kunna ligga på stranden och dricka alkoholfria drinkar (hihi) och äta massvis med frukt varje dag! Jag har även bestämt mig för att träna 5 dagar i veckan i Thailand med, på vissa hotell vet jag att det finns gym men annars ska jag göra vanliga övningar med egen kroppsvikt.
 
Innan har jag alltid sagt att man inte ska träna på semestern, men nu tycker jag att man har lagt ner så mycket tid på gymmet för att kanske få den där drömkroppen och då kan man likaväl ta 40-60 min 5 dagar i veckan och träna lite, bara för att underhålla då, inte för att bygga! För det hade ju vart riktigt förödande om man tappar all styrka i Thailand! Man brukar ju säga det att så länge som man är borta från träningen, så lång tid tar det att bygga upp igen!
 
 
 
 
 

Här kan man se att jag liksom har mörka fläckar på mina ben. Tycker det är så fult :( På vissa kort ser det nästan ut som att någon pucklat på mig eller att jag ramlat och fått en mass blåmärken på benen, not nice!!
 
 
 
 
 

Middagspass!

Idag blev det ett middags pass tillsammans med syrran. Jag körde igenom ben och rumpa och lite mage igen. Körde det i måndags men tyckte inte att jag fick så mycket träningsvärk sist så jag körde det idag igen :) När jag har tid så ska jag köra igenom ben och rumpa två gånger per vecka.

Imorgon får det bli triceps, axlar och bröst. Fick riktig mardröms träningsvärk senast i tricepsen! :)


Om ni undrar vad det är jag har på anklarna så är det 1 kg vikter när man kör step :)





Duktiga syrran :)

Träningstights!

Mina favorit tränings tights kommer från HM och är ett par löpar tights. De sitter så jäkla bra och rumpan blir så där perfekt. Vanliga tränings tights tycker jag trycker in rumpan så det ser ut som att man har en platt rumpa medan dessa löpar tightsen är perfekt utformade.

De kostar 299 kr på HM :) Tänkte att jag skulle köpa mig ett par till. Dom har dock uppdaterat modellen lite så det är annan färg i resåren och så :)




Dessa är också riktigt snygga. Men är såklart slut sålda i XS/S. Så typiskt. Annars kostar dessa bara 199 kr men är rädda att de är sådana tights där rumpan bli missvisande. 




Här är mina löpar tights :)



Stor skillnad!

Jag märker stor skillnad på mig idag än vad jag gjorde för 1 månad sen. Kan saker och ting förändras så snabbt? Jag känner att jag resonerar och tar beslut på ett annat sätt idag än innan... Jag känner mig på något sätt starkare inombords och har börjat tänka i de banorna att jag har valmöjligheter och har chansen att välja på ett annat sätt idag än vad jag tillät mig göra innan...

Jag kan inte säga att jag inte går i dalar och toppar längre, för det gör jag. Det är nog något jag kommer att få jobba med i en lång tid framöver. Men jag känner ändå den där lilla glädjen som ändå finns där över att jag sökt hjälp och fått hjälp.

Jag har långt kvar, men jag har ändå kommit en liten liten bit på vägen. De små framstegen räknas dom också! :)


Bra pass!

Idag tränade jag och mamma biceps och rygg :) Blev ett väldigt bra pass faktiskt och effektivt.. Känns som att jag har spagetti armar nu, haha. Ryggen tycker jag är rätt så tråkig att träna, man kan ju inte se sina muskler när man tränar den ;) Haha.. 

Sen träffade vi på Malin så vi två gjorde intervallträning medan mamma fotade oss lite. Fy farao vad jobbigt det var. Vi gjorde burpees där man hoppar upp sen ner på marken och kör armhävning och sen hoppa upp igen och sen kör man så i 20 sekunder, sen vilar man 10 sekunder och sen kör man andra övningar efter det, man gör de övningarna ungefär 4 gånger = 1 set.

Sen i slutet av varje set så vilar man 1 minut och sen kör man så så många gånger man orkar :) Jag var slut efter 2 set ;) Det är faktiskt väldigt krävande och man blir jätte svettig!!! 




Lite konturer tycker jag att jag skymtar :D





Haha fråga mig inte om vad jag gör..



HELT SLUT!!



Åh vad fina mina armar blivit. Träning ger resultat, så kul att se!!! :D

Klockren!

New lamp!

När jag var på Ikea i lördags så köpte jag en ny lampa. Har redan 3 stycken av dessa och tyckte att det kunde vara snyggt med en likadan i hallen också :)




Sova gott!

Varför ser det alltid så skönt ut när hundar sover? Milo ser alltid så fridfull ut när han sover så man själv nästan blir trött! :) Han ligger alltid så bekvämt ser det ut som!




Mördar pass!

Idag skulle jag egentligen kört biceps, rygg och mage.. Men när jag kom till gymmet så blev jag så sugen på att köra ben och rumpa istället så jag gjorde det :) Jag körde verkligen slut på benen idag, känns riktigt skönt nu. 

I slutet av varje övning så har jag alltid otrolig mjölk syra i musklerna, ond/skön känsla ;) Jag körde även ett litet eget pass med step med emellan övningarna, för att hålla uppe pulsen. Så jag såg nog lite rolig ut när jag stod helt ensam i en stor sal och tränade själv med step bräda och stånkade och stönade av trötthet ;) Haha..

Sen körde jag sumo squats, utfall, bulgariska utfall, knäböj med stång, vad press, ben press, bak sida lår och utfall och vader med stång :) Kommer nog inte kunna gå imorgon!!


Tycker att jag fått mer former på benen nu (muskler). Mina baksidor har blivit mer muskulösa :)


Sen lagade jag storkok med qournfärssås :) så har fryst in 4 stycken lådor nu, perfekt. Jag lägger i bönor, riven morot för att det ska bli godare och matigare och speciellt mer proteinrikt!


Kvällens mål efter träning. Till det hade jag dinkel och fullkorns pasta = bränsle för kroppen. Mums! 



Övningar!

Här kommer två övningar som jag ofta gör i mina biceps och mag pass :)




Den här övningen kör jag alltid när jag tränar mina biceps. Den tar riktigt bra och man känner att det verkligen pressar musklerna till max, de sista klarar man knappt inte av, haha.



Den här övningen brukar jag köra när jag kör mage. Jag använder mig av två stycken remmar som hänger i en ställning. Sätter in fötterna där och tar en 5-10 kg vikt och lägger på ryggen. Sen ställer man sig i plankan position. Man måste hålla koll så att man inte tappar bålen och ryggen. Sen drar man in knäna in till magen och sen tillbaka till plankan ställningen, sen kör man detta 10-15 rep x 4 set :) Tar riktigt bra i de nedre magmusklerna!

Ha tålamod!

Rom byggdes inte på en dag. Samma sak gäller din kropp på vägen mot toppform. Kanske har du gått upp ett kilo i vikt om året i ett decennium? Hur hårt du än jobbar försvinner inte de kilona på tio dagar. Jobba långsiktigt. Prioritera träningen. Gläd dig åt små framgångar.

 

Min fina älskling!

Åh, min fina fina älskling till hund. Han betyder verkligen allt för mig. Vi vägde han även i helgen och sen jag började ge han färskfoder så har han gått upp lite mer än 1 kg, så nu väger han hela 4 kg min lilla knådd. Nä, men han är faktiskt väldigt fin nu, innan har man vart mer avlång nu är han lite bredare och i perfekt form!
 
Te amo mi amor ♥
 
 

Dagens frukost!

Idag var det inget roligt väder att gå ut med hundarna i :( Ush, blåser och regnar hej vilt, inte alls kul.. Hundarna fick ha på sig sina regn täcken idag, Tyson tyckte nog att det var rätt så skönt men milo uppskattade det inte lika mycket. Precis som att milo känner sig löjlig! ;) 

I alla fall, det blev en god frukost idag ändå när regnet öste ner utanför. Idag fick det bli fiber havregrynsgröt med lågskalori äppelmos och mini mjölk, grönt te och ett mörkt knäckebröd med keso, gurka och tomat. Perfekt frukost, kommer hålla mig mätt länge nu :) Ska snart åka till gymmet tänkte jag och köra biceps, rygg och mage :)





Ush, vi gillar inte regn matte :(

Benmusklerna!

Benmuskler är ju något jag tycker är så snyggt, vältränade ben där man ser att man jobbat hårt för att få dom. I lördags kväll när jag låg och skulle sova på jobbet så var jag bara tvungen att ta kort på mina benmuskler, så jag spännde lite och ja, det är ju lite muskler därunder, men mer ska det bli! :) Jag har ju ett mål om hur jag vill att slutresultatet skall se ut i slutet i mitt huvud, har alltid den bilden i huvudet när jag tränar tungt och man känner att man nästan vill lägga av för att det är för jobbigt. Då brukar jag tänka på den bilden och tänka, kom igen nu emelie, kan hon så kan du! 
 
Knäböjjen är ju en exemplarisk övning som tar i hela benen, nedre rygg och hela magen, all in one nästan ju ;) Tekniken är ju dock desto svårare. Jag har sett så många tjejer på gymmet som gör så fel :( Är så tråkigt att se. Jag har lärt mig genom personliga tränare på medley när jag tränade där och sen har jag kollat mycket på youtube med, perfekt att få inspiration där ifrån. Jag tycker verkligen att knäböj är en av de mest effektivaste övningarna och jag gör alltid knäböj i mina benpass. Något som jag märkt som tar otroligt bra i rumpa och lår är sumo squats också, testa de vettja. Sök på youtube om teknik, jag kunde inte gå redigt på 4 dagar när jag hade kört igenom benen senast, det känns fortfarande! ;)
 
 
Inte jättemycket att skryta med kanske, men det är en början i alla fall :)
 
 
Hello sexy legs. Jeniffer Aniston har ju legs att döda för i princip.
Bara kolla in hennes vader, vilka former!!



Här får ni en bild att kolla igenom på vilka muskler knäböj aktiverar!
 
 
Här är även tekniken jag skrev om. A är ju helt fel och B är helt rätt teknik. Man måste se till så att inte knäna går över ens tår när man sätter sig ner som på bild A, utan man ska sätta sig långt bak, spänna magen allt vad man har och se till att knäna håller sig bakom tårna. Ett bra tips är att ha en spegel och stå i profil, då ser man direkt om man skulle göra fel! :)


Ikea

Idag blev det Ikea tillsammans med syrran m familj och mamma :) Det var nog första gången jag handlade för mindre än 1000 kr. Behövde inte så mycket, ska ju till Ullared snart så måste hålla i pengarna ;) hehe.. 



Han kan fortfarande!

Åh min man är väl underbar. När jag började jobba natt igår så var det ju lite vemodigt, hade helst sluppit. Men då fick jag detta fina sms av Jimmy! Blev jätteglad. Det är faktiskt ofta han skriver sådant till mig, man känner sig extra älskad då på något litet sätt, hihi ❤️


Rumplyft!

Igår när vi var på relaxen så var jag bara tvungen att ta kort på min rumpa för jag tyckte den såg så fast ut :D Det såg nästen ut som jag hade gjort ett rumplyft och den var sådär mer fast än vad den varit innan när jag haft bikini. Känns faktiskt otroligt kul och peppande att fortsätta framåt!! Motivationen blir ju större och större när man börjar se resultat. Jag tränar ju faktiskt väldigt mycket rumpa och ben så på ett sätt så hade det känts lite konstigt om det inte skett några förändringar, men jag blev ändå positivt överraskad :) Jag rider ju mer seriöst nu också, då jag rider mer dressyr och använder på så sätt både ben och rumpa mer och intensivare, så det har säkerligen också gett resultat.
 
Till och med Elin kollade ett tag på mig och sa sen "det ser ut som att dina lår blivit mindre", wiihoo, älskar när man får sådana komplimanger ;) Bring it on, självfötroendet sprudlar, hihi. När jag tränar rumpa och ben så gör jag det väldigt länge eftersom jag gör många set och jag går verkligen igenom benen, efter träningspassen så kan jag knappt lyfta benen och ska jag gå ner för en trappa så viker sig nästan benen under mig, riktigt härlig känsla. Så jag kör ju på rätt så rejält och tungt med mina ben, ska fortsätta i den här takten så kanske jag har en stål rumpa tills Thailand, haha man kan ju hoppas i alla fall. Ser ut som att det blir mycket träning den här veckan som kommer, skojj!!
 
 

Tycker även att överkroppen ser väldigt rippad ut på denna bilden
kanske inte heller så konstigt då jag tränar väldigt hårt och med tunga vikter :)
 
 

Mamma 60 år!

Som ni kanske förstått så fyller ju min mamma 60 år idag, vilket känns helt overkligt. Hon var ju rättså gammal när hon fick mig, 38 år. Men samtidigt så har jag tyckt att det vart skönt att ha en mamma som är äldre och "visare" på något sätt :) Nog om det.. Tänkte berätta lite om dagen till att börja med.. Som jag skrev igårkväll så kom ju min syster och överraskade mamma från Lund, vilket blev en jättestor överraskning. Mamma träffar ju inte dom så mycket eftersom de bor där och hela hennes släkt bor i princip där så när de väl träffas så blir det ju väldigt stort!
 
Sen i morse så kidnappade jag mamma och hon visste ingenting om vad som skulle hända på dagen. Så vi körde in till stan, mamma ovetandes om vad som väntade. Vi hämtade upp Elin och sen åkte vi förbi flygplatsen och lurade mamma att vi skulle utomlands (hon såg faktiskt väldigt rädd ut till slut), haha. Men sen körde vi förbi och vidare till Öjaby herrgård där vi avnjöt ungefär 2 timmar i deras relaxavdelning. Mamma fick en liten flaska vitt vin och sen en massa presenter. Var hur mysigt som helst!!
 
Sen körde vi vidare hem till Elin där vi sminkade mamma och fixade till oss. Sen åkte vi vidare till Malin för att mamma skulle få fixa naglarna som hon pratat om så länge. Även där blev hon väldigt överraskad, hon blev jättefin om naglarna. Sen så efter det så åkte vi ner till Aptit och mamma trodde bara att det skulle bli vi och sen mia med familj, men när hon kom in så hade vi fixat så att hennes ena bror med familj och hennes mamma (min älskade mormor) satt där också!!!! Snacka om att hon blev överraskad och så glad. Jag kände mig så lycklig av att se henne så lycklig!! Vi avnjöt en god förätt, varmrätt och efterrätt och några glas vin ;) Eller ja, inte jag men de andra..
 
Mamma skrattade och hade supertrevligt såg det ut som, inte ofta man ser henne så lycklig. Men det är klart kommer det släktingar över 1 dag 25 mil härifrån bara för att fira henne så förstår jag att hon blev så glad. 60 år är ju ändå en väldigt speciell ålder, eller som mamma vill kalla det, 50 + ;) Jag åt i alla fall en jättegod varmrätt, jag åt gös med pumpapuré och det var så jäkla gott!! Aldrig smakat pumpa i en maträtt men det var verkligen hur gott som helst. Sen till efterrätt så lyxade jag till att lite med créme brulé i 3 olika smaker, vanilj, lakrits och choklad, mumsfilibabba.
 
Sen var våra släktningar från skåne tvugna att åka hem och jag var tvungen att köra till jobbet för jag började jobba natt nu vid 21.00. Men det blev i alla fall en kanondag och är överlycklig för mammas skull, hon blev såå överraskad! Jag älskar dig mamma, du är värd mest i hela världen!! ♥
 
(Tog mer bilder med min systemkamera, men de kommer en annan dag.
Ni får nöja er med lite kamerabilder sålänge, hihi).
 
 
 
Stora systern vill hellst inte att hennes barn är med på kort på bloggar
så det fick jag acceptera, så de fick lite svart över ansiktet ;)
 
 
 
 

VÄRLDENS FINASTE MAMMA <3
 


Just nu!










Det här är livet!

Nu har vi precis sjungit för mamma och gett henne frukost på sängen! Jag tycker det är då härligt när det är kyligt och frost och man går ut och mockar, tro det eller ej men detta är livet! ❤️



Överraskningar..

Nu har precis den första överraskningen för mamma kommit.. Ikväll klockan 22.00 så överraskade min syster från Skåne med att komma hit till mamma med hennes döttrar. 

Så jag gick ut och "låtsades" glömma något i bilen och sen när jag kom in igen så bad jag mamma komma och hjälpa mig bära och då stod dom där i hallen! :D Mamma tappade nästan andan, så glad hon blev!! Och ännu mer överraskningar väntar imorgon! Min älskade mamma ❤️



Zebra skal

Jag beställde ju hem ett sätt zebra skal till min iPhone för några veckor sedan och utan att tänka på det så hade jag tagit på mig min zebra skarf också, så det matchade ju rätt så bra utan att jag tänkte på det ;)


Tycker det är så gulligt med de små öronen också, hihi. Kostade bara 25 kronor om jag minns rätt! :) 

Träningsvärk!!!

Hujeda mej vilken träningsvärk jag har idag i mina ben och rumpa!!! Jag körde ett riktigt roligt killer pass på gymmet igår. Testade en massa nya övningar också så det kanske inte är så konstigt att jag har så ont i rumpa och ben idag!! :)

Jag tycker faktiskt att det är skönt med träningsvärk för då vet man att träningen gav resultat och man riktigt känner vart det tagit. Annars kan jag tycka att det är lite svårt att känna i rumpan ibland när man tränat, men idag för jag verkligen det!! Är stel som ett kylskåp på jobbet idag, tappade en magnet på golvet och kom knappt upp igen när jag skulle ställa mig upp ;)



Gamla gubben

Gamla gubben Accent! Jag kan inte riktigt fatta att han snart fyller 13 hela år och ser och är så fräsch.. Det är mina föräldras hund och han har följt med i hela min uppväxt. Jag var 9 år när han föddes på vår verenda.. Fina hund!! ❤️



 
Tog en lång runda med accent igår när jag hade ridit! :)

Nyttiga kringlor!

Igår kväll bakade jag och sambon fullkorns kringlor med grahamsmjöl och grovt rågmjöl :) Blev faktiskt väldigt goda. Dock var de lite svåra att göra runda då degen blir rätt så stel när det inte är något vetemjöl i. Ska ge några tilll mamma på hennes födelsedag med. Då blir hon stolt över mig ;)
 
(fattar fortfarande inte varför typsnittet byts hela tiden beroende på om jag bloggar från mobilen, ipaden eller mac datorn)
 

Du är stark!

Jag var ju på mitt tredje besök hos min teurapeut Gunnar i tisdags och som jag skrev då så kändes det väldigt bra efter det besöket. Vi fokuserar ju väldigt mycket på att jag ska sluta ta för stort ansvar över mina släktingar och börja ta ansvar för mig själv och mitt liv istället. Egentligen har jag aldrig sett mig som en stark människa för att jag alltid undanhållt sanningen, eller vad man ska kalla det. Jag har mer sett mig som feg och naiv.
Men Gunnar sa till mig helt plötsligt att "Emelie, bara så du vet så verkar du otroligt stark i mina ögon...".
 
Jag blev lite obekväm och kunde inte riktigt ta åt mig av det han sa. Men sen förklarade han att med att vara stark menar han min styrka med att ha hållt uppe allting, mitt stora ansvar och allt som jag har lyckats med. Jag har lyckats gå igenom hela skolans 9 år utan problem, blivit utbildad möbelsnickare, läst en 2 årig utbildning till boendestödjare och blivit exeminerad, jag har fått fast jobb, jag har en sambo, jag har en lägenhet osv.
 
Han satt och rabblade upp alla dessa sakerna för mig, och då bara brast det... Jag har aldrig sett det från den vinkeln innan, att det faktiskt också är en otrolig styrka att efter allt jag gått igenom och allt som jag tampas med just nu, att jag faktiskt har varit stark nog att ändå fixat allt detta som han sa. Jag kan tänka mig att många hade gett upp och blivit apatiska och tänkt att "jag klarar ingenting", men jag har ju faktiskt gjort alla dessa sakerna och det är jag faktiskt väldigt stolt över! Jag kan tänka många dagar att jag inte klarar någonting, men ändå gör jag det. Som min kloka syster sa till mig "varför göra det svårt, när man kan göra det lätt?".
 
Jag ska försöka tänka så när jag står inför ett svårt val, att varför egentligen göra det så svårt när man kan göra det så lätt... Låter i mina öron väldigt klokt. Jag hoppas i alla fall att de framtida besöken hos Gunnar kommer få mig att inse vilken fantastisk människa jag faktiskt är, att jag klarar allt om jag bara vill. Något han lärde mig är också att just nu, i denna stund så har jag valmöjligheter. Jag kan gå runt och tänka på att jag skulle gjort allt så annorlunda och varför gjorde jag inte si och så, men jag kan inte ändra det förflutna, utan det är just nu som jag har ett val att välja att må bra och fortsätta framåt!  
 

Body Science Casein

Jag har tänkt länge på att köpa detta casein pulvret för att inta det på kvällen innan läggdags så att musklerna har något att jobba med på natten. Casein är ett långsamt protein som de flesta muskelbyggarna använder innan de lägger sig för att sova. Man kan göra det som chokladpudding, så för mig kommer det nog inte vara några svårigheter att äta det var och varannan kväll ;) Det är ju ett perfekt alternativ till er som blir lite småhungriga sådär vid 21 tiden på kvällen och man är lite småsugen på något. Då vet man att man får i sig tillräckligt med långsamt protein till natten så att man inte behöver oroa sig att musklerna bryts ner under sömnen. Och orkar man inte göra kvällsmat så kan man ta detta istället då man får i sig allt man behöver + att man blir jätte mätt. Jag tänkte göra chokladpudding med olika bär i så fall, hallon blir nog gott.
 
Här kommer lite information om casein pulvret:
Body Science Casein är ett helmjölksprotein som består av 80 % micellärt kasein och 20 % vassle i sin mest naturliga och oraffinerade form – kasein, till skillnad från kaseinat som vanligtvis används i liknande proteintillskott. Eftersom Body Science innehåller laktasenzym som bryter ned laktos är det ett bra protein för dem som är känsliga för laktos. Målet med utvecklingsarbetet var att hitta ett naturligt välsmakande mjölkprotein med micellärt kasein och vassle av högsta kvalitet. Resultatet blev Body Science Casein – ett naturligt krämigt och välsmakande protein som är utmärkt att göra pudding eller glass på, såväl som att blanda klassiska proteindrinkar och smoothies.
 
Ett långsamt blandprotein med kasein lämpar sig för många olika användningsområden. Body Science Casein fungerar exempelvis som mellanmål för de som vill gå ner i vikt, som ett nyttigt alternativ eller komplement till kvällsmålet och som proteinkälla efter träningen för att stimulera muskeltillväxten samt motverka muskelnedbrytningen.

En annan stor fördel med Body Science Casein är att det är en blandning av både snabbt och långsamt protein. Det snabba vassleproteinet går fort ut i kroppen och startar proteinsyntesen, därefter portionerar huvudingrediensen kasein långsamt ut aminosyror till kroppen vilket håller dig mätt under en längre tid. Body Science Casein förhindrar mycket effektivt muskelnedbrytning, så att du hela tiden har goda förutsättningar för muskeltillväxt!

För 140 kronor får man 750 gram casein pulver, finns i många olika smaker.
Ni köper det hos www.mmsports.se :)
 

Just nu!

Piskar mamma på gymmet just nu ;)



Silicontuttar!

Jag kan gå från dag till dag och känna mig nöjd och belåten med min kropp. Men det är och har alltid varit en sak jag stört mig på, och det är mina små tuttar, haha. Alltså egentligen är dom inte så "små". Jag är ju väldigt smal precis vid brösten och har lite "ankbröst", att man har liksom inget fett runt brösten utan emellan brösten så är det bara hud och ben typ, haha. Så när jag ligger ner på rygg så ser det ibland ut som att jag inte har några bröst för de åker ut i armhålorna, hehe.
 
Jag har tänkt många gånger på att göra en bröstförstoring, inga porr tuttar nu utan mer runda, volym och så att man har lite byst när man använder en bikini eller en tajt klänning, tycker att det ser mer kvinnligt ut. Sen är det ju det att det kostar så mycket pengar och man känner att man skulle velat använda dom pengarna till annat som hus och framtiden och så. Men jag har en liten plan, och det är att efter att jag är klar med graviditeter och husköp och så så ska jag skapa ett "jag-konto", där jag ska spara till att göra en operation.
 
För enligt mig så vill jag inte ha sillisar innan jag föder, är rädd att de ska tappa form och att man får göra om dom igen, eller göra ett bröstlyft. Utan när jag är 30 år eller något sådant då ska jag unna mig och göra en operation och känna mig riktigt snygg och sexig. För jag tycker att lagom stora, runda och fasta bröst är väldigt snyggt och sexigt. Men jag vet inte, det går lite i vågor det där, ibland är man nöjd och ibland inte. Man blir ju lagom avis när man går på stranden och ser tjejer med världens finaste bröst, hela kroppen blir ju också fin liksom, det hänger ihop!
 
Samtidigt som jag är rädd att det ska se "konstigt" ut på mig just att jag är så smal just vid brösten, det kanske bara kommer att se ut som 2 stycken bollar typ med inget fett runt omkring..
Jag försöker ju alltid hitta klänningar med inlägg vid tuttarna så att det ser ut som att man har större än vad man egentligen har, denna klänningen köpte jag i Spanien för 3 år sedan och jag tycker det ser ut som att jag har lite större ;)
 
 
Ungefär den här storleken skulle jag kunna tänka mig

Film tajm!

Det var riktigt länge sen jag la mig i soffan och kollade på en film helt själv, så det ska jag göra nu. Sen blir det vidare till gymmet för att träna upp min fina mor :)

Clementiner

Jag älskar verkligen clementiner. Speciellt såhär års, då är de som bäst, fram till ungefär februari-mars någongång. En bra clementin ska vara lagom mjuk och när man skalar den så ska skalet följa med lätt och helst ska hela skalet följa med i ett "drag". Clementiner som man får skala småbitar av är värst. Clementinen är ju en riktig energi boll, fullspäckad med a-vitaminer. Jag åt nog 4 stycken clementiner innan jag gick och la mig igårkväll och har redan hunnit äta 2 stycken idag :D
 
 
 
En sådanhär back brukar jag köpa när det är högsäsong för clementiner
och då äter jag upp såhär många på mindre än en vecka ;)


En perfekt skalad clementin, skalet hänger ihop ;) Ja jag låg i sängen på jobbet på den här bilden, inte världens snyggaste bakgrund. 

Happiness!

Åhh, jag var inne och kollade på lite gamla bilder på min facebook och hittade denna bild när jag precis skulle ta mig en timmes powerwalk med hundarna i solen mitt i sommaren. Så just nu blev jag så sugen på att göra det så nu ska jag ta på mig träningstightsen och koppla vovvarna och ta en 6 km lång powerwalk, försök att hitta motivationen, den finns där inne, man måste bara försöka komma ihåg känslan.
 
 Gå tillbaka och kolla på bilder då ni tränar eller gör någon aktivitet och försök hitta den känslan som ni hade precis när ni tog kortet så lovar jag er att motivationen och styrkan kommer att komma smygandes. Ska förmodligen fortsätta att visa gymmet för mamma och syrran sen i eftermiddag också!!
 
 
Åh, vad solbruna ben man hade också, med lite mörka pigment fläckar ;)

Tankar om att bli mamma...

Jag går ofta runt och tänker på om hur det skulle kännas att vara mamma, skulle jag bli en bra mamma? Jag älskar barn och speciellt småbarn. Jag smälter bara jag ser en liten bebis om man sitter på ett fik eller liknande. Jag kan känna ofta att jag får sådana där moderskänslor när jag ser små barn, om ett barn skulle börja gråta nära mig så blir jag sådär orolig och vill trösta. Jag har inga planer på att skaffa barn nu fastän min sambo snart fyller 27 år. Jag känner att jag inte mår tillräckligt bra ännu. Inte för att jag inte tror att jag skulle bli en bra mamma, för det tror jag. Jag har verkligen den här "mamma" känslan i mig och skulle ge mitt barn all kärlek som finns. Utan det beror mer på att jag vill verkligen kunna lägga ner all energi på mitt barn och inte behöva arbeta så mycket med mig själv som jag gör nu, ett kapitel i taget.
 
Samtidigt som jag ibland känner "jag vill bli med barn nu!!!!", så måste jag lugna ner mig lite och tänka att det inte bara är att skaffa barn sådär. Först och främst måste man ju bli gravid (det är en fördel, haha), sen vill jag ha en större bostad, jag vill inte bo i en 2:a med 2 hundar och en liten bebis med barnvagn och skötbord och allt som tillkommer. Helst av allt skulle jag velat ha en stor 3:a, men de är så svåra att få tag på! :/ Sen skulle jag velat jobba längre så att man har minst 100.000 kr i buffert till alla grejer som behövs, kläder och om man skulle vilja åka ut och resa. Så att man har allt det sparat innan. För jag kan tänka mig att man kanske inte kan spara så mycket de första åren när barnet växer så mycket och det behöver köpas nya kläder m.m. Då kan det vara rätt så skönt att ha pengar undanlagda så att man inte behöver tänka på det och ta från lönen :)
 
Jag tvekar inte en sekund på att min sambo kommer att bli världens bästa pappa. Det är något speciellt när jag ser honom med små bebisar, han liksom lyser upp och ser nästan ut som bebisens pappa? Haha.. Han liksom lever sig in i rollen och tar egna intiativ och byter blöja utan några omständigheter och matar och nattar hans gudson. Det är precis som att vissa killar är gjorda för att verkligen bli pappor, vissa kanske behöver lite träning men jag tror att vissa människor har det i sig direkt, det är som en knapp som slås på och man behöver liksom inte riktigt tänka på det, utan det kommer naturligt!
 
Barn är en gåva, ingenting man skall ta för givet. För alla kan inte få barn. Jag vet inte om jag kan få barn eftersom jag aldrig testat, det återstår att se om några år. Men mamma vill jag bli, det drivet och den känslan känner jag verkligen. Sen händer det när det händer. Skulle det hända nästa år så får man ta det därifrån, jag skulle aldrig göra abort. Det värsta scenariot jag kan tänka mig är att någon skulle påpeka att om jag vill bli gravid eller dylikt, som säger att jag inte är mogen för det, ingen ska behöva lägga sig i sådant. Det skulle göra så ont i mig om någon skulle komma med anledningar till att jag inte ska bli gravid, förhoppningsvis hoppas jag att alla kommer till att glädjas för min skull. Man hoppas att alla i min närhet skulle se det som ett nytt kapitel i mitt liv där jag kanske äntligen kan börja om på nytt.. Det är bara jag som kan känna efter om jag är redo för att skaffa barn, ingen kan känna det åt mig. Säger jag att jag är redo, så är jag det! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 veckor kvar!

Nu är det mindre än 8 veckor kvar tills att vi åker till värmen och Thailand.. Välbehövligt det kan jag lova! Igår kväll satt vi nog över 4 timmar och bokade massa hotell, inrikesflyg och tågbiljetter. Känns så himla skönt att ha något av checkat på listan nu. Vi har ungefär 10 nätter kvar som vi inte har hotell på ännu som vi ska leta efter i Thailand, det är lite kul det med, utflyktsmänniska som jag är!
 
Jag kan inte riktigt fatta att vi snart åker. Det var exakt 9 månader sedan vi satt vi 4 i vårat vardagsrum och bokade denna resan och tänkte att det var hela 11 månader kvar.. Men här är vi nu, 2 månader kvar och det går fort!! Jag ska verkligen ta vara på varenda sekund där nere, för när man kommer hem har man bara 2 lediga dagar sen ska jag börja jobba igen, så jag ska njuuuuta för fullt!!
 
 

Torsk i foliepaket!

Idag innan jag började jobba natt så lagade jag och sambon lite mat. Så idag fick det bli torsk i foliepaket. Jag brukar göra det i små paket annars men nu blev det ett enda stort och det blev super gott!!
När man gör det i folie så blir det extra saftigt och torsken blir nästan som kokt i smaken. Sen får man ju lägga vad man vill ha över beroende på vad man gillar. Men jag använde mig av kokt potatis, dill, persilja, havsalt, svartpeppar, färsk tomat, purjolök och morötter. Var himla mättande också, perfekt efter ett träningspass!!
 
 
Lägg ut torsk filéerna i en ugnsäker form på folie. Nästa gång ska jag köra på
"riktiga" tjocka filéer, nu hade jag bara smala hemma. Peppra med salt och peppar.
 
 
Strö sedan över persilja och dill.
 
 
 Riv morötter och skär purjolöken, häll över fisken.
 
 
Koka potatis i små bitar och lägg över blandningen och lägg sedan
skivade tomater över, woila! Hur enkelt var inte detta? :D
 
 
Ta sedan en ny foliebit och lägg över hela paketet och paketera väl,
så att inget av den goda saften rinner ut. Ställ sedan in i ugnen på
175 grader i ungefär 30-40 minuter, beroende på hur upptinade filéerna är.
 
 
Klart! Detta var verkligen jätte gott :) Och ett nyttigt alternativ. Egentligen så är inte potatis så onyttigt som många tror utan det är egentligen en av de nyttigaste kolhydraterna du kan äta.  Potatis = energiknölen och en riktigt mättande sådan.

New in!

Igår var ju jag och Elin på stan en runda och kikade på presenter till vår käre mor. Hittade denna snygga "koftan" på HM för endast 99 kr. Den föll riktigt snyggt när man hade den på sig så den fick följa med mig hem. Sen blev det även lite obligatoriska trosor också, har faktiskt gått från 38 i storlek till 36 på HM trosor, känns ju kul :)


They love me!

Haha, igår när vi var hos min syster så var alla hundarna tvunga att följa med min in på dass. Kan man motstå dessa 6 små ögon? ❤️

I'm sorry!!

Förlåt för att det har vart en ur dålig uppdatering idag men jag har olika orsaker ;) Först har jag och systern gått på stan och köpt massa presenter till mammas 60 års dag på lördag. Sen har vi planerat massvis tills lördag. Jag har gått till Gunnar på mitt 3 besök, kändes skönt.

Sen har min mamma och Elin köpt kort på idrottskliniken så har har visat runt dom, ska bli kul att träna med dom också :) Sen har vi suttit hos Elin och Fredrik och bokat massa saker till Thailand i 4 timmar nu. Är helt slut i huvudet. Men så skönt att ha de klart!! 


Blev lite taco sallad också.. Mums!!

Min stjärna!




Spännande!!

Igår kväll fick jag hem alla mina smycken som jag beställde för ett tag sedan. Det tar ju lite tid men det är bara för att det skickas ända från Kina! :) 

Ville inte plocka upp något igårkväll utan ska göra det senare idag. Får ta lite fina bilder med kameran snart så att ni får se de fina smyckena :)



En syster...

Min syster är ett stöd
och en hjälpande hand.
Hon är bunden till mig
med ett kärleksfullt band.

Som storasyster
är hon mig ganska lik.
Hon finns i många minnen
och hon gör min levnad rik.

Det känns tryggt att hon vet
varifrån jag kom,
att hon ser vad jag gör
och att hon bryr sig om.

Med henne kan jag dela
både sorger och skratt…
En syster är en gåva
– en ovärderlig skatt.
 
 
Tack för att du finns, du räknas ♥

Toes to bars!

Nu ska jag tipsa om en ny övning som jag testade idag som heter toes to bars. Detta är en rygg och magövning som verkligen tar, tro mig!! Jag klarade inte alls många, tekniken är verkligen jätteviktig. Men övningen går ut på att man ska hänga rakt upp och ner i en ställning och sen med hjälp av magmusklerna och ryggen hiva upp underdelen så att tårna nuddar ställningen (ungefär där du har dina händer).
 
Det finns en som är lite enklare med som kallas toes to airbow, sök på youtube så ser ni tekniken och de berättar även lite om övningarna :) Detta är en traditionell cross fit övning. Jag har redan träningsvärk i mina nedersta magmuskler så den tar riktigt bra!! Det bästa är egentligen att ha en kompis som ser på när man gör den så att man ser tekniken och så. Men testa denna övning om ni har tid :)
 
Man måste se till att man inte får in en gunging av självaste rörelsen för då kan det skada ryggen utan men ska försöka komma upp med benen och sen sakta ner så att man inte svingar tillbaka och på så sätt skapar en gungande rörelse.
 
 
 

Zebra kjol

Jag är ju svag för kjolar och sen att djurmönster är väldigt inne nu är ju bara bra. Hittade denna snygga kjolen på nelly.com som kostar 349 kronor, ska se om jag beställer hem den tills vi åker till Thailand. Hade ju vart riktigt snyggt att ha den där med solbruna ben!

 

 

Även de små stegen räknas!

När du kommer så långt att du inser att du inte kan fortsätta på samma sätt som tidigare utan att det krävs någon form av förändring, så har du tagit ett viktigt första steg. För det går inte att ändra på något som man inte är medveten om. Risken i det här läget är att det som du upplever som ett problem och som du vill ändra på verkar så stort och ogreppbart att du har lust att ge upp innan du ens har börjat, men låt dig inte skrämmas för det finns knep att ta till.

 

Tänk dig hela processen som en trappa där du står nedanför trappan och tittar upp för alla trappstegen mot toppen på trappan. Visst, du står kanske på botten och du önskar du vore på toppen, men det är inte rimligt att tro att du ska kunna ta alla trappstegen i ett kliv. Det är inte ens meningen att du ska klara att ta alla trappstegen i ett kliv och det finns ingen vettig människa som förväntar sig att du ska göra det heller. Du ska aldrig kräva det omöjliga av dig själv, utmana dig gärna men se till att du sätter rimliga krav. En rimlig början för att så småningom ta dig upp för trappan är att ta det första steget. Det är inte speciellt stort eller långt, det innebär inte en omänsklig ansträngning eller dramatisk förändring, men det är ett första steg. När du tar det här första steget så behöver du inte ens fundera på hur många steg som kommer efter, hur höga eller svåra de stegen är eller hur långt det är kvar till toppen. Det enda du ska fundera på är hur du ska göra för att ta det första steget. Det låter väl inte så omöjligt? Jag vet att du kan klarar det och jag tror att även du vet att du kan klarar det.

 

Precis på samma sätt ska du tänka med dina förändringar i livet och exempelvis träningen. Det finns ingen anledning att göra allt på en gång, det är förmodligen inte ens smart eller möjligt att göra allt på en gång. Det enda du behöver göra är att göra en liten förändring åt rätt håll. Att ta ett litet steg i rätt riktning. När du väl har tagit detta första steg, först då är det dags att börja fundera på ditt nästa steg, men då är du ju redan en bit på vägen.. Eller hur? :)

 

 

Skakig!!

Nu är jag precis hemkommen efter ett mördarpass :) Körde triceps, lite bröst och mycket mage!! Gjorde 4 stycken magövningar efter varandra, sen vilade jag 20 sekunder och sen gjorde jag alla efter varandra igen. Jag fullständigt darrar i magen nu. 

Sen var jag ju tvungen att ta kort precis efter passet med, musklerna bara ploppade upp då! :D














Nästa mål: bli fastare i midjan!

Godmorgon!

Godmorgon allesammans! Hoppas ni får en fin dag. Nu ska jag snart till gymmet och köra lite triceps och mage. Blev en bastant frukost i morse med mycket protein, mumsigt värre! Sen jobbar jag 13.00-23.00 idag, skit tid!



Milo

Milo sitter ju alltid i bur när vi åker bil annars men igår fick han sitta fram i mitt knä.. Han är så söt, han bara sitter där och tittar ut på vägen och följer med me huvudet när vi mötet bilar och dylikt. 

Men på hemvägen fick han sitta i sin bur. Han har en skön får päls där som han gosar ner sig i, ser så skönt ut. På dagarna när man kör så ligger han alltid lugnt och åker med men ibland på kvällarna och nätterna när man kör så gnyr han och piper jätte mycket. Undra om en hund kan vara mörk rädd? :/



Orkade inte vänta...

Haha, jag orkade inte vänta på frisör tid så jag bad mamma klippa av lite av mitt hår.. Hon har alltid klippt mina toppar. Har nästan aldrig klippt mitt hår hos frisör eftersom jag nästan alltid haft lika långt hår hela tiden så det har bara vart topparna jag klippt och det har mami fixat! :D


Vi tog inte så jätte mycket, men lite skillnad blev det :)

Inspirationskälla

Fick detta sms av min vän Hanna idag! Blev så fruktansvärt glad över detta sms.. Tror inte ni förstår hur roligt det är att höra sådanhär.. Sådant får även MIG att kämpa ❤️



Brrrr

I morse så fick det bli en 5 km powerwalk med hundarna.. Var riktigt kyligt ute och blåste rätt så mycket så det var inte så skönt :/ 
Nu är jag och Jimmy hos mamma så nu ska jag snart ut och rida och mocka sen ska jag hoppa in i en varm bastu!! :)




In action

Emelie in action, haha ;)



Rester

I eftermiddag körde jag och Malin ett pass på gymmet. Vi körde igenom rygg, biceps och mage. Sen körde jag lite ben också. Testade lite nya övningar som tog riktigt bra! Vi tog kort också när vi utförde vissa av övningarna så ska försöka slänga in några bilder imorron :)



Blev pajer idag med, hade 2 stycken över sen igår.. Så åt det med en grönsallad och kvarg :)

Friends with hearts

 Many people will walk in and out of our life
but only true friends will leave footprints in your heart
 
 
Jag är så glad för de vänner jag har. Är så tacksam för att ni finns här och stöttar mig. Att ni tar er tiden och sitter ner och skriver långa texter till mig om hur mycket ni månar om mig och att ni saknar mig. Tro mig, jag saknar er alla också, just nu är det en tuff period i mitt liv med mycket som händer på samma gång. Beslut som skall tas och tårar som kommer rinna, men jag har aldrig känt mig ensam. Att ha vänner som är så nära inpå hjärtat är en välsignelse som jag tycker alla ska ta vara på. Jag har 2 stycken vänner som jag bryr mig extra mycket om och som jag har haft och har fortfarande en bra kontakt och vänkskap tillsammans med, Erika & Hanna. Erika som jag har känt i 10 år och Hanna i 4 år, åren med er har varit några av mina roligaste år. Vi har hittat på så mycket roligt och Hanna, du och jag har ju till och med hunnit att åka till Tunisen tillsammans, inte alla vänner som kommer dit!
 
Som jag skrivit innan så är jag ledsen och arg över att jag kanske inte visat min uppskattning på samma sätt den senaste tiden, men ni är guld värda alla mina vänner. Vissa har man glidit ifrån lite, man har flyttat ifrån varandra, eller inte umgåtts lika mycket. Men egentligen så känner inte jag att jag behöver umgås 4 gånger i veckan bara för att veta att ens vänskap betyder något, utan det räcker att man vet och det gör jag med vissa av er, jag vet att ni finns där och att när vi väl träffas så har vi så mycket att prata om. Jag skulle aldrig värdesätta de vännerna mindre, de betyder lika mycket fastän man inte träffas lika ofta längre. Jag uppskattar er till 110 %. Men jag lovar att jag ska bli bättre på att visa uppskattning, man behöver höra det ibland också. Era ord och era varma hälsningar får mig att fortsätta kämpa mot bättre tider, fastän jag är dålig på att visa det. Detta är bara en liten uppskattning över allt ni gjort. Ni har egentligen inte behövt göra så mycket utan det har räckt att ni funnits där, för mig, utan er hade jag inte varit någonting ♥

Ett gott skratt förlänger livet!

Haha, jag var inne och rensade mitt gamla USB minne på gamla bilder så att jag får plats med nya och så hittade jag en mapp med mig och erika från typ 2009-2010. Då dök dessa 2 bilderna upp..
Haha, vi må ha gjort sjuka saker ihop men något som vi tyckte var väldigt kul var at klä ut oss eller klä upp oss när någon av våra föräldrar hade främmat. Sen gjorde vi framträdande, och ja vi var 18 år, men betedde oss som mycket yngre, och jag gillar det. Den här kvällen var min syster från Lund på besök och då var vi tvungna att klä ut oss till rockstjärnor. Sådant här kommer jag leva länge på, sådana här minnen!
 
Så skönt att ha vänner som jag har som man kan göra allt tillsammans med, somsagt ett skratt förlänger livet och jag kommer nog leva länge så många gånger jag kan skratta åt alla mina minnen tillsammans med erika och mina andra fina vänner
 

Frisyr planering

Håller på att planera lite eftersom att jag skulle vilja klippa upp mitt hår lite så att det inte blir så platt och livlöst. Förmodligen kommer jag säkert bli missnöjd och undra "varför gjorde jag det? jag hade ju så fint hår innan". Haha, så är jag alltid efter en förändring, men gör jag inget så blir det aldrig av, man får chansa lite, hår växer ju i alla fall ut som tur väl är.
 
Hittade 2 stycken bilder på mig sen ungefär två år tillbaka ungefär och tyckte att de visade rättså bra hur jag skulle vilja ha det igen. Jag vill ha lite mer uppklippt i luggen så att inte allt hår är lika långt, sen lite uppklippt runt om, just så att det blir lite liv i det. Men jag vet inte, skulle vilja boka tid innan vi åker till Thailand, får se hur det blir! :) Är detta en bra idé tror ni?
 

Recept

Jag tycker att det är så roligt när vänner och bekanta hör av sig till mig och vill ha mina recept på måltider eller saker som jag lagat och lagt upp på bloggen. Alltid kul att inspirera människor så att de också väljer att äta nyttigt. Senast igår frågade min kompis Hanna om receptet på de utsökta frallorna jag gjorde för någon vecka sedan. Så var inte rädda, jag älskar att föra vidare kunskap! ♥
 
 

Bastu, my love!

Jag älskar ju att bada bastu. Det är som en tradition för min mamma, syster och mig att alltid ha bastat. När vi bodde hemma så var det onsdags och söndagskvällarna som var heliga hemma hos oss, då satte vi alltid på bastun, sen gick vi oftast ut och mockade, sen var vi riktigt kalla och frusna och då gick vi upp och satte oss i vår 100 grader varma bastu och svettades. Sen efteråt gjorde vi alltid varma mackor och te eller chokladmjölk.
 
Sådana stunder kan man verkligen sakna. Ibland när jag åker hem till hästarna kan jag ibland medvetet välja en onsdag eller söndag bara för att basta med mamma. Det har alltid vart så mysigt och vår grej liksom. Jag ska i alla fall ha en bastu i mitt framtida hus, det är en sak som är säker :D När jag bodde hemma så när mina vänner sovde över eller var hos mig så bastade vi nästan alltid.. Tycker att det är sådan avkoppling. Jag vet vissa som inte klarar av värmen, de blir illamående och så. Sitter jag länge i bastun så när jag reser mig upp så kan jag få blodtrycksfall, då blir jag sådär svimfärdig och måste sätta mig ner, men det är sällan det händer.
 
Nu när jag sitter och skriver det här inlägget så har jag bestämt mig för att åka hem imorgon och rida och bli riktigt frusen och sen basta tillsammans med mamma på kvällen, då har jag något att se fram emot!! Vi har ju en gemensam bastu i föreningen där vi bor som vi kan utnyttja när som helst. Dock är den vedeldad och sen finns det ingen dusch heller så då drar man sig lite för att basta där, nu måste man ta på kläder när man är svettig och efter svettas sen hoppa in i bilen och köra hem. Ligger väl ungefär 1 km hemifrån, men då tar man gärna bilen när man vill hem snabbt. Annars ligger det ju väldigt fint, precis vid sjön så man kan hoppa ut i sjön och svalka sig om man vill.
 
 
Här bastar jag tillsammans med några gamla klasskompisar hemma hos mina föräldrar. Då satt jag med bikini, men annars så sitter jag aldrig med bikini, i min familj har vi alltid vart bekväma med att vara helt nude! :D
 
 
En sådan här bastu hade ju aldrig vart fel. Har jag pengar så skulle jag lätt investera i en sådan här modern och snygg bastu, jag menar jag kommer ju spendera mycket av min tid där isåfall, så lika bra att slå på stort! ;)
 
 
Haha, detta är typ jag och Elin när vi var mindre.. Kasta iskallt vatten på varandra och sen gömde vi oss alltid under självaste sittsektionen för hemma hos mamma har de ett glapp mellan golvet och sittbänkarna så vi kom precis under, sen när mamma kom in så var vi knäpptysta och mamma undrade ju självklart vart vi tagit vägen ;) Sen skrämnde vi alltid henne när hon satte sig ner, nu i efterhand kan jag känna att det var rätt så ofräscht att sitta där under med gammal svett och så, men vem tänkte på sånt när man var 10 år? ;)

Världsnaturfonden - WWF

Igårkväll blev jag fadder för världsnaturfonden - WWF. Jag känner mig så himla glad och upprymd över det beslutet. Egentligen har jag tänkt att jag ska bli fadder många gånger men det har aldrig blivit av. Jag ska skänka 200 kronor i månaden till alla djur som har det svårt. WWF värnar ju också om klimatet, skog, regnskogar och mycket mycket mer, så det handlar inte bara om djuren utan även om vår framtid.
 
Har tänkt också på att skänka pengar till världens barn, men har dratt mig för att göra det.. Tror jag dras mellan att vissa djurarter är ju så gott som utrotade medan människorna aldrig kommer att bli det.. Jag vet att många har det svårt här i världen, men det finns grymheter överallt. Djuren är ändå en del av mig, eftersom jag är en djurälskare. Så för mig så betyder det mer att skänka 200 kronor i månaden till djuren så att de inte dör ut, istället för att skänka pengar till andra människor. Jag kanske låter grym, men det är i alla fall mitt resonemang :)
 
Jag tycker att fler borde bli faddrar till världsnaturfonden. Vem vet, om några år kanske elefanterna som massmördas inte finns kvar? Idag dödas ungefär 80 elefanter per dag för sina betar, jag tycker det är så otroligt hemskt!!! Dessa fina ståtliga djur.. Pengarna går ju till att kunna anställa flera parkvakter som vaktar elefanterna och de gör på så sätt att illegala jägare inte kan skjuta elefanterna! Gör skillnad, jag känner att jag kommer att göra det i alla fall. 200 kronor skulle jag slängt på annat onödigt istället, så för mig var det ett enkelt val! ♥
 
 Gå in och gilla deras sida på facebook, där lägger det upp massor av information om hur läget är nu och de lägger även upp artiklar och filmer som gör att man verkligen öppnar ögonen!

Mini pajer!

Ikväll gjorde jag mini pajer på jobbet! Det fick bli en pajdeg med grahamsmjöl istället för vetemjöl. Sen fyllde jag dom med köttfärs till övriga och till mig gjorde jag 2 stycken med oliver, fetaost, soltorkad tomat och färsk tomat och en klick créme fraische :) Perfekt att frysa in och de är ju så söta också!! 









Kvinnliga former

Gud vad man ser mina kvinnliga former mer i dessa gråa byxorna än vad man gör i de övriga jag har som bara består av svarta! :P 

Något jag kan störa mig på är mina höfter eller om det är det som heter så.. Det som buktar ut på sidorna av låren typ ;) Sen har jag dehär ridbyxlåren.. Tror att de beror på att jag ridit i typ 20 år. Då får man kanske lite bastantare lår med mer muskler.. Men mina lår går nästan ihop när jag står upprätt men det  är ju gener med!



Styrka

En del tror att styrka är att 
aldrig känna smärta men 
de som är starkast är 
de som känner smärtan 
och accepterar den.



Formbilder!

Jag tog lite formbilder idag på morgonen för att se hur jag ser ut på morgonen. Tycker ändå att min rumpa hoppat upp lite? Får försöka hitta en bild där jag står likadant för några veckor sen så får vi se om de är något skillnad, jag tycker i alla fall att det ser ut så! :) 

Jag har inte kört så mycket gym nu de senaste veckorna, men har kört desto med konditionspass. Sen har jag ju gjort plankan och olika övningar varje kväll innan jag gått och lagt mig så det har säkert gett lite resultat, hoppas jag! Har ändå hållt kosten måttligt. Visst hat jag unnat mig saker på helgerna med lite choklad och så men annars så har jag hållt mig till det mer nyttigare och mycket proteinrik mat!

Egentligen är jag rätt så nöjd med min kropp när jag tittar på bilderna. Vill i alla fall bli lite fastare och mer muskulös. Hoppas att jag har lika lätt att gå ner i vikt som Malin hade, hon har ju en kropp to die for bara 3 månader efter hon fött barn!! Mamma gick ju upp nästan 30 kg med första barnet men hon är i och för sig nästan smalare än mig nu så :) 







Frukt är nyttig mat som INTE gör det fet!

Kan bli sådär små bitter när människor går runt och säger att frukt är onyttigt och att det kan göra en fet? Om ett viktnedgångsprogram uppmanar dig att undvika frukt är detta ofta ett tecken på att de inte vet vad de pratar om. Självklart blir man inte fet av frukt och frukt innehåller massor av nyttigheter som din kropp behöver. En av de stora anledningarna till att frukt är så effektivt för den som vill gå ner i vikt är att den innehåller massor av mättande fibrer som gör att du håller dig mätt länge. Att frukten sen innehåller socker har ingen betydelse alls. Fruktsockret är ett bättre alternativ till vanligt socker med avseened på GI:et. Det betyder att när man äter fruktsocker får man en lägre blodsocker och insulinstegring efter intaget, vilket är bättre än vad vanligt socker ger en - ett förhöjt blodsocker och insulin som dalar väldigt fort igen.
 
Givetvis om man konsumerar mängder av frukt i alla olika sorter (då snackar vi kanske 20 st per dag), då kan fruktsockret omvandslas och bli fettbildande. Men jag tror inte att någon äter så mycket frukt? Jag försöker äta ungefär 3-4 stycken frukter per dag och jag är aldrig hungrig längre emellan mina mål, så för mig passar det perfekt. Låga doser av fruktsocker ger en positiv effekt, eftersom att blodsockernivåerna utjämnas. Det är alltså ingen fara att äta yoghurt sötad med fruktsocker ibland, men är man inte diabetiker kan man lika gärna välja en med vanligt socker istället. Frukt innehåller bara låga nivåer och ger inte några oönskade effekter. Frukt innehåller dessutom fiber, antioxidanter och en mängd andra av livets nyttigheter som man inte bör vara utan. Så ÄT frukt! :)
 
Här är 7 stycken nyttiga frukter som man borde äta mer av och ofta:

1.  Äpple är mycket mättande och väldigt nyttigt. Fibrer och flavonoider gör äpple till en av de allra nyttigaste frukterna. Ett medelstort äpple innehåller inte mer än 75 kalorier.

2. En liten avokado innehåller visserligen över 200 kalorier, men samtidigt innehåller den också massor av bra fett, vitamin E och annat som är bra för dig. Ät avokado ofta.
 
 
3. Björnbär kallades giktbär av de gamla grekerna eftersom man ansåg att björnbären botade gikt. Björnbär innehåller massor av sjukdomsbekämpande antioxidanter.
 

4. En banan innehåller cirka 100 kalorier som mättar väldigt väl. Samtidigt ger dig bananen bland annat kalium och vitamin b6. Banan är den ultimata måltiden såväl före som efter träning.

 

5. Grapefrukt innehåller mineralen mangan som är bra för omsättningen av fett och kolhydrater. Det är bland annat därför grapefrukt blivit en så populär bantarfrukt.

 

6. Meloner av alla de slag innehåller väldigt få kalorier och massor av c-vitamin och antioxidanter, etc. Melonen må vara söt, men innehåller lite socker och mest vatten.

 

7. Mango är också en frukt som innehåller lite kalorier, men många antioxidanter, bland annat typen av antioxidanter som skyddar synen.

 

Detta var bara exempel på sju frukter som man bör inkludera i ens kost. Det finns dock massor av god och nyttig frukt i världen som bara väntar på att bli uppäten! ;)

 

 

 

 

 

Nose problem

Jag vet egentligen inte varför jag tycker illa om min näsa. Alla är vi ju skapta på olika sätt och vissa har fått den där modell näsan. Jag kan känna att jag hade velat ha en smalare näsa, för när jag ler så blir den så "stor".. :/ 
Kanske bara jag som tänker på det, så brukar det oftast vara.. Tror aldrig jag skulle kunnat operera den för man vet hur fel det kan gå. Men synd att det inte finns en träningsform som gör att näsan minskar ;)

Samtidigt som jag alltid försöker tänka på att man ska vara glad för det man har. Tänk de som föddes utan näsa eller med en missbildning.. 




Hej potatisen ;)




Prison Break!

Efter att vi skaffade netflix så har ju jag och sambon följt en del serier, eftersom det är rättså bra tidsfördriv och man gör något tillsammans. Man fixar lite te, kvällsmål och lägger täcket i soffan och myser ner sig tillsammans, urmysigt om ni frågar mig! :) Vi började för ungefär 4 veckor sedan kolla på serien prison break och jag kan inte mer än säga att jag älskar serien!! Jag kan känna lite så ibland hur jag ska klara mig utan serien nu, den har ju typ blivit en del av mitt liv och mig, hihi! Jimmy har redan sagt att skulle Lincoln eller Michael (eller varför inte båda höhö) knacka på vår dörr så är de mina green cards, haha snäll pojkvän man har ;) Skämt å sido..
 
Inte nog med att jag typ är kär i Michael och Lincoln ;) Utan också för att den är så himla gripande och bra!! Rekomenderar denna serien starkt till er som gillar äventyr och fängelsefilmer, skulle kunna se den om och om igen!! Det är 4 säsonger med 80 avsnitt. Man blir såhär fast i denna serien, man vill bara kolla på ett nytt om och om igen. Jag är ett riktigt Prison break fan 100m gånger om!!
 
Här kommer lite om handlingen:
Michael Scofield (Wentworth Miller) är en desperat man som befinner sig i en
desperat situation. Hans bror - Lincoln Burrows (Dominic Purcell) har gjort sig
skyldig till mord. Han anklagas för att ha mördat vice presidentens bror och han
har dömds till döden och sitter i dödscellen på Fox River State Penitentiary
fängelset. Han har en månad kvar att leva innan han avrättas. Och...han är
oskyldigt dömd. Han skulle skjuta vice presidentens bror men när han kom fram
till bilen så var brodern redan död.

Michael ser desperat på när hans bror kommer allt
närmare döden och han har inget annat alltenativ. Han rånar en bank för att
sedan åka in i samma fängelse där hans bror sitter och göra allt för att få ut
honom. Michael gör allt för att bevisa att hans bror är oskyldig och
han har planerat i minsta lilla detalj hur hans och broderns flykt
från fängeset ska gå till.

Hela dramat är som ett pussel. Varje vecka försöker Michael lägga
"pusselbitarna rätt" så att han får allt att stämma och fungera inför hans och
broderns flykt från fängelset.
 
Michael, jag menar hur snygg är han inte???? Sen fick jag reda på att han 2013 kom ut som homosexuell, så himla typsikt! Dom brukar ju säga att antingen är de snyggaste männen gifta eller homosexuella ;)
 
 Lincoln, han är sådär mystisk. Inte vrål snygg men ändå sådör lagom snygg, sen väger hans mystiska utseende upp också så han blir sådär bara, wraao!!
 
 
 
 

6 km

Idag innan frukosten tog jag och hundarna en power walk på ungefär 6 km.. Är så skönt att komma ut en lång runda när man vet att man jobbar till 21.00 ikväll. 
Dock har jag känt av känningar i mitt vänstra knä efter att jag red barcaka på kayla senast. Tror inte att mina knän var så vana vid den belastningen, så jag fick ta det lite lugnt när jag gick!

Sen är det inte alltid så lätt att gå fort med hundarna när de ska kissa hela tiden, men oftast har jag dom lösa men är det mycket backar och svängar så brukar jag koppla Tyson i alla fall, för han älskar ju att springa fram och hälsa på allt och alla ;)





Det är väldigt backigt här i skogarna och den rundan som jag gick idag är extra upp och ner. Så när man kom högst upp så var det knappt så jag orkade gå sista biten. Ser inte så brant ut på bilden men det var nästan rakt upp sista biten.







Sen när jag kom hem så väntade denna frukosten på mig!! Så himla gott.. Tack älskling :) Ägg röra och keso är verkligen optimalt efter ett träningspass! Egen pressad apelsin juice också med vår egna press och sen grönt ekologiskt te på det med honung!

Morgon mage!

Varje morgon är ju min mage en riktig Victoria secret mage typ.. Något jag dock inte gillar är att rev benen syns så väl och mina höftben. Hade det var mer muskler så hade de inte synts lika väl. 
Får träna vidare helt enkelt. Har gjor är plankan nästan varje kväll nu i 1 månads tid, så lite resultat borde ju komma!


Här ligger jag liksom bara på rygg, och ni ser ju hur smal man blir av att bara ligga på ryggen.. Lite läskigt ändå hur smal man ser ut.. 






Spänn spänn!! Hihi

Glögg

Igår piffade vi upp kvällen med lite glögg, första gången på detta året tror jag... Det var så himlans GOTT! Jag hade nästan glömt hur gott det är :) Vi köper ju alltid på oss massor av flaskor av Husebys egengjorda saffransglögg. Den är riktigt god, älskar ju både saffran och glögg, så det kan ju knappast bli bättre :)

Får fördricka mig på det innan jag reser till Thailand för jag tvivlar på att se säljer glögg där, hoppas kan man ju alltid ;)


Jag vet att det står "tappad 2012", men den smakade väldigt gott och inte gammalt alls ;)

Mina älsklingar!

Tro det eller ej men hundar är verkligen människans bästa vän. Det kvittar på vilket humör man kommer hem på så är alltid hundarna glada, och då kan man inte annat än att själv bli glad. All den kärlek dom ger mig, att känna sig så uppskattad och de behöver så lite för att bli så glada. Dom är en del av mig.
Jag vet faktiskt inte ärligt talat vart jag ahde varit eller hur jag hade mått om jag inte hade haft mina hundar i mitt liv. De har gett mig sådan styrka att fortsätta framåt i alla lägen. Det räcker att man bara kollar in i deras ögon så vet man vad finns att kämpa för, te amo mi amores ♥
 
 
 
 
 
 
 

Att bli fastare..

Det finns ju en del saker man kan tänka på för att ha chansen att bli mer fastare än förra månaden. Något jag har läst mig till och lärt mig är att frossa i grönsaker och att se till att man får i sig mycket fibrer. Frukt är en bra källa för fiber, likaså grönsaker, havre är extra bra. Vissa livsmedel innehåller något som kallas "fytoöstrogener" som är ett östrogenliknande  ämne som kan göra att vi kvinnor börjar lagra extra fett på låren. Detta ämnet finns det mycket av i sojaprodukter, tofu, fullkornsbröd, linfrön, vissa bönor, jordnötter och solrosfrön. Kanske inte konstigt att jag har svårt att forma mina ben jag som äter allt detta? ;) Välj så obehandlad mat som möjligt - ekologiskt.

 

För att minska i låren brukar många kvinnor utföra övningar där benet pendlas utåt i sidled. Att punktförbränna låren är som sagt svårt. Tung styrketräning med fria vikter kan ge resultat, man kan testa på cirkelträning och funktionell styrketräning med redskap som kettlebells eller bulgarian bags. Kombinera styrketräning och konditionsträning så mycket som möjligt, crosstraining är ett bra alternativ.

 

En "hängig" rumpa beror oftast på att ens rumpmuskler har minskat i omfång, vilket gör att sätet förlorar form och huden börjar hänga. Om fettmängden ökar så blir rumpan mer oformlig. Styrketräning av rumpmusklerna ger en rundare och fastare form givetvis, men även kroppshållningen spelar stor roll. Står man upp och man märker att man skjuter fram höfterna så får rumpan ingen belastning under dagarna (det problemet har jag). Sitter man dessurom stilla mycket (kontorsjobb) blir det ännu mindre muskelbelastning. Man ska försöka sträva efter en balanserad hållning där man ska undvika att trycka fram höften.

 

Något som är bra är att träna stabilitetsövningar för magen och rumpan, som att stå på ett ben när man borstar tänderna är en bra övning ;) Det gäller att aktivera sätet så ofta man bara kan under dagen för att få till finare former. De är egentligen de lättaste övningarna som man kan göra under hela dagen som är det enkla receptet. Det finns även många aktiviteter som engagerar rumpans muskler effektivt, exempelvis simning, vattengympa, joggning i framförallt kuperad terräng och uppförsbackar. Så kom igen tjejer, tänk på hållningen och träna stabiliteten! :D

 

 

Må bra!

För en person som gått upp mycket i vikt eller har gener att vara lite större så syns ju resultaten mycket snabbare och tar man kort på sig månad för månad så ser man resultaten på ett annat sätt. Är man som jag exempelvis som inte har jätte många extra kilon så är det automatiskt svårare för mig att gå ner i vikt. Ofta rekomenderar PT:n att man ska bygga muskler och skippa att minska i vikt.

 

Jag kan känna att det är lite tråkigare att ta månadsbilder på mig exempelvis än på någon som verkligen kan gå ner i vikt och som har något att ta på. För mig så ser jag inte alls så stora förändringar, just därför tror jag att många som är i en sund vikt tappar motivationen snabbare eftersom ens resultat kanske inte dyker upp fören flera månader efteråt. Hoppas ni förstår vad jag menar. Skulle jag ta en efterbild nu och jämföra med bilden jag tog för 2 månader sedan så tror jag ärligt talat inte att jag skulle se så mycket skillnad. Kanske att min hållning och mage dragits in lite och blivit bättre, men några mirakulösa skillnader på lår och rumpa kommer nog ta tid, det gäller att ha tålamod! Resultaten kommer efter mycket slit, tro mig! :) Man får nog ta bilder med längre mellanrum på bilderna för att kunna se någon skillnad!

 

 
Dessa kort är tagna i Tunisen. När jag var i Tunisien för drygt 3 år sedan så var jag som mest vältränad. Då älskade jag att visa mig i bikini och min överkropp tycker jag var "to die for". Sen min undedel- rumpa och ben, jag har nog genetiskt sätt bredare höfter och lite mer kött på benen. Vissa tycker att det är sexigt, jag vet inte vad jag tycker? Men jag har alltid haft svårare att forma mina ben och bli smalare där.
 
 
 

Det längsta loppet i livet är själva livet!

Jag har lärt mig på senare år att det är så viktigt att berätta om man mår dåligt för någon man har förtroende för. När jag var yngre så försökte jag låtsas som att allt var okej och att jag var denhär glada Emelie som aldrig var ledsen.. Men det är en läxa jag lärt mig, att håller man det onda inom sig  så mår man bara ännu mer dåligt.
Jag har fördelen att jag har många jag kan prata med, självklart så öppnar jag mig inte för alla utan de är speciella personer i mitt liv som jag litar på till 100 % som har fått veta allt mellan himmel och jord.
 
Att öppna sig för vissa är en enorm styrka tycker jag och det är aldrig fel att må dåligt och ha sina sämre dagar, i vissa fall så kan man ju inte hjälpa att det blivit så eller att det är så..
Att jag började gå till Gunnar har varit ett riktigt stort steg för mig, egentligen skulle jag ha behövt gå för många många år sedan så att jag "slapp" detta nu, men det är lätt att vara efterklok. Tror att mycket bror på att i nuet så har jag tagit examen och jag har fått fast jobb, innan var det en hektiskt kamp som man kämpade med varenda dag. Nu när allt det där är "av checkat" så kunde jag börja bry mig om mig själv.
 
Det har vart jättesvårt att göra mycket för sitt eget bästa när jag nästan alltid har tagit beslut efter att andra ska må bra eller inte bli sårade. Jag har både en bra och en dålig egenskap, beroende i vilken situation jag befinner mig i, och det är att vara naiv. Samtidigt som jag tycker det är skönt att ha lätt att förlåta så är jag samtidigt väldigt trött på att jag tagit så mycket skit och inte sagt ifrån. Jga har liksom aldrig velat såra någon eller velat vara ovän med någon, har verkligen hatat konfrontationer. Just nu känns det skönt att veta att jag har kommit en liten bit på vägen, har fortfarande långt långt kvar, men jag har ändå satt mig på tåget och börjat min resa!
 

Snickerskakor

Idag hade jag lite tid över på jobbet så jag ställde mig och gjorde snickers kakor. Blev så jädrans gott, smakar nästan som snickers fast 100 gånger nyttigare eftersom att allt är ekologiskt och hemlagat. 

Tänkte att jag slänger upp receptet på ett annat inlägg senare i veckan. Men detta är verkligen perfekt att ta innan träning eller som mellanmål. Otroligt mättande och otroligt gott!!! Rekommenderar detta starkt till er som vill ha något mättande när ni känner suget! :) En riktig proteinbomb!!! Och inte alls så onyttigt som många kanske tror.. Jordnötter är nyttigt och proteinrikt och mörk choklad är bra för hjärtat :) Sen kan man typ inte äta mer än 2 st bitar för man blir proppmätt!!!










Demi-vegetarian!

Jag hör ju till kategorin "demi-vegetarian". Jag "blev" det när jag var lite äldre än 12 år :) Vet att det är så många som frågar mig varför jag inte äter rött kött! Men ibland känner jag att, varför är det så konstigt egentligen? Alla har ju sina egna val, som med allt annat. Jag ska inte behöva förklara mig. Jag har valt att bara äta kyckling och fisk. Äter inga skaldjur, rött kött eller kalkon. Jag vet när jag sa till min familj att jag skulle bli det, då sa min syster att "det kommer du aldrig klara", kolla nu 10 år senare syster yster? ;) Det skulle jag nog också säga om hon hade sagt så, för det är ju rätt så konstigt att man blir det så ungt egentligen?
 
Jag vet många av mina bekanta som blir det nu? I 20 års åldern, men det är ju bra att de tagit sitt förnuft till fånga ;) Jag har faktiskt aldrig känt att jag inte kan göra vissa maträtter för att man MÅSTE ha kött i.. På julbordet har jag alltid kunnat äta kyckling köttbullar och kyckling prinskorv och korvstroganoff kan jag göra med kycklingfalukorv. Det finns mängder av alternativ med kyckling, vilket är väldigt bra!! Jag har alltid kunnat ersätta köttet med kyckling. Min sambo åt ju mycket kött när han träffade mig, men sen vi flyttade ihop så äter han som jag i princip, tror det lätt blir så.. Men han tycker bara det är gott, plus att det är nyttigare också istället för en fet fläskkotlett, uhhh.. Gör jag köttfärssås så använder jag mig av quorn istället så det har alltid gått att göra alla maträtter ändå, jag har i alla fall aldrig sett något hinder med det :) Självklart kan jag förstå de som väljer bort kyckling också, de har nog svårare att hitta på maträtter och få i sig alla näringsämnen som man behöver..
 

Hästryggen!

Just nu kör jag ungefär 3 pass i veckan på Kayla. Försöker trycka in 3 pass som består av ett pass med markarbete där jag arbetar mycket med henne på volt och tempoväxlingar och allt som hör där till, ni hästmänniskor förstår ju vad jag menar :) Sen ett pass tömkörning där jag försöker stärka vår kontakt och hennes lyhördhet till mig från marken, och jag får se henne jobba på ett annat sätt. Sen ett pass med klättring...
 
Hemma hos mamma har dom ju otroligt bra skogar som är väldigt upp och ner och backiga. I vissa skogar går det bara rakt upp i princip. Brukar oftast rida henne barbacka när jag klättrar, dels för att hon inte har något som sitter åt och hon kan då sträcka på sig riktigt och ta ut ryggrörelserna än om jag hade spännt åt en sadel. Sen så får ju jag jobba också? Herregud, jag har sådan träningsvärk i benen idag efter att försökt hålla mig kvar på henne i vissa backar.
 
Sen brukar jag även lägga in mycket travarbete när jag kör ryggpasset på henne också, då får hon trava med lösa tyglar och oftast så söker hon sig neråt, vilket är positivt. Sen frustar hon så fint på hemvägen, man känner hur varm hon blir när man travat en lång sträcka. Sammanlagt brukar jag trava 10 minuter konstant delat på 2 då :) Jag tänkte att jag börjar med det, sen får man ju öka lite varje gång.. Men jag tycker minsann att hennes mage blivit lite mindre ;) Ni ser ju, jag formar ju inte bara min egen kropp och tränar utan jag har ju mina hästars kroppar som måste trimmas och planeras det också, det är mycket jobb. Oftast de mest vältränade har ju kanske bara sig "själv" att tänka på eller hur man ska uttrycka det medan jag får sitta och planera pass för mina hästar också utöver mina egna träningstillfällen på gymmet! :) Så ibland i perioder så hamnar ju min träning lite i efterhand..
 
 

Sorry...

Förlåt mina vänner, jag har verkligen haft så mycket att göra igår så jag hann inte uppdatera alls bra.. Igårkväll gick jag och Erika en 2 timmar lång promenad med hundarna. Vi har haft det lite som "vår grej" sen hon också skaffade hund. Så vi brukar köra till varandra varannan gång och sen gå olika rundor. Sist gick vi ju hos mig och var borta i nästan 3 timmar, haha :) Snacka om att hundarna är trötta och slöa sen när man kommer hem.
 
Tyson och Ozzy älskar ju varandra praktiskt taget. Tyson gillar att bli jagad och ozzy älskar att jaga, blir ju perfect match nästan ju? :) Är skönt också och komma ifrån vardagen och prata av sig lite också.. Som jag skrivit innan så har Erika och jag ingen tyst stund när vi träffas, babblar inte hon så babblar jag på, allt går i ett, vilket är väldigt skönt.
 
Den här veckan jobbar jag otroligt mycket, så är det lite dålig uppdatering denna veckan så vet ni varför. Ibland kan jag tycka att det är lite svårt att hinna med allt - blogga, hästarna, hundarna, 100 % jobb, min träning, kost och allt som tillkommer. Jag har ju så mycket mer att fokusera på än vad många andra kanske har :) Men men, snart åker man till Thailand, så då hinner jag vila upp mig hoppas jag!
 

Bikini

Försöker leta efter lite snygga bikinis tills Thailand, egentligen har jag redan så många.. Men när man är utomlands så byter man typ bikini varje dag, i alla fall jag. Så jag får ha med mig 25 olika bikinis i så fall ;) Haha, nädå skämt å sido.
Detta är några av de bikinisarna som jag kollat på och som jag KANSKE klickar hem, jag får se.. Tycker det är så fint med färger, speciellt när man är riktigt brun. Tycker att det nästan är roligare att köpa underdelen, för att det ger så mycket intryck, enligt mig. Har man snygg rumpa så ska man ha snygg underdel, thats it! :D
 
Blir lite smått galen, hur snygg är hon inte?? Och kolla kroppen och BIKININ!! ♥

Tömkörning

Eftersom jag försöker variera träningen på mina små pållar så brukar jag tömköra dom en gång per vecka, dels för att det stärker vår kontakt för att de lär sig att lyssna på mig från marken med och inte bara när jag ger kommandon på hästryggen, utan med för att jag kan se mina hästar på ett annat sätt, än när jag rider :) Målet med min lilla är ju att köra in henne, hon är väldigt "skygg" eller kittlig när hon har något bakom sig, så vi får se hur det blir med den saken, men allt går bara man vill, eller hur?
 
Kayla är ju gammal travhäst så detta kan hon ;) Eftersom hon inte föredrar bett så rider jag ju henne med hackamore (bettlöst), men det är ingen bra idé att tömköra på ett hack eftersom om hon skulle få för sig att rusa iväg och kliva på tömmarna så kan det gå riktigt illa.. Så jag ska köpa mig ett kapson snart tänkte jag, men eftersom jag inte har något just nu så fick jag använda en grimma. Jag krävde inte så mycket av henne vid detta passet eftersom hon inte har möjlighet att göra rena böjningar på volt med en grimma. Så jag gick bara snett bakom henne och hade lösa tömmar så att hon fick sträcka ut sig, och det tyckte jag hon gjorde rätt så bra ändå? Hon kändes väldigt fin i alla fall :)
 
 
Sen ska jag investera och köpa en riktig tömkörningsgjord också, nu använder jag bara deras körselar. Får se om de har kapson och tömkörningsgjord på Ullared :) På en tömköringsgjord så finns det ju mycket bättre inspänningsmöjligheter och jag kan på så sätt variera så att hon kan gå i låg eller hög form!

Nutripower

Jag har tänkt länge på om jag ska beställa hem denna pannkaksmixen.. Känns lite smått som lathet men man har inte alltid tid att slänga ihop en pannkakssmet och då kan detta vara perfekt ju? I så fall så slipper man ju blanda ner sitt eget proteinpulver osv, det borde bli billigare i längden.. Till ett rimligt pris också.. Kan vara perfekt att ta som mellanmål om man vet att man ska träna eller har tränat på dagen, är det en vilodag skulle jag nog hellre satsat på något annat.. Vet inte om de är goda, men de har i alla fall fått bra omdömen, så det kanske är värt att testa! :)  Kostar 199 kr på gymgrossisten.
 
 
 

Booty

Jag lägger faktiskt det största krutet på min rumpa, jag vill ha en fast och rund rumpa, är väl sisådär nöjd med den nu. Den är absolut inte skit ful men ändå inte skit snygg heller, utan lite mittemellan :) Eftersom jag slutade träna bara sådär för ungefär 2 år sedan så har ju min rumpa blivit väldigt slapp och huden är inte alls lika stram längre, även celluiter har kommit också, men det hade med min kost att göra..
 
Nu tycker jag ändå att celluiterna har blivit lite mindre, känns så i alla fall. Men det är huden som måste stramas åt och då fokuserar jag mycket på att bygga muskler och bli fast. Mina bästa övningar är squats, benpress, brasilianska utfall, vanliga utfall både bak och fram och  hoppa jämnfota upp på en bänk. Tänkte att Malin skulle få visa mig hur man gör sumo squats, de verkade väldigt effektiva och jobbiga.
 

Jag har ju ändå en rätt så putig rumpa, den är ju inte helt platt i alla fall :)
 Om man kollar på bilden längst ner till höger så ser man ju att rumpan skulle kunna "lyftast" mycket mera.. Tycker att den hänger för mycket, vill ha ett mer markerat streck där skinkorna slutar, om ni förstår mig :)
 Mått mål ;) Rumpan i mitten är ju *mums*, självklart förstår jag att mycket har med gener att göra men man kan ju alltid försöka bli lite fastare i alla fall, men dessaa rumpor hade ju inte vart helt fel i alla fall :D
 

Glitter glitter

Älskar verkligen min nuvarande design på mina naglar. Jag har faktiskt bestämt att nästa gång så ska Malin bara ta bort mitt nuvarande gelé och sen ska mina naglar få vila några dagar och andas lite :) Det blir ju väldigt intensivt och naglarna behöver andas i jämna mellanrum så att de kan växa och bli starka. När de sedan vilat ett tag så ska jag nog bara köra på nude eller någon ljus rosa färg, lite diskret så. Tycker ändå att de blivit väldigt långa! :) 



Inspo

Alkolås

Vi har ju fått en ny leasingbil på jobbet idag. Jag har vart inne i stan och gjort lite ärenden och det visade sig vars alkolås på bilen, haha. Inte för att jag inte skulle bli "godkänd", men första gången jag kör en bil där man får blåsa varje gång man startar bilen :P Känns som att man blir stoppad av polisen varje gång så att man ska blåsa, hihi. 





Wiho, jag blev godkänd - trevlig resa! :D




Tog mig en chailatte på askelyckan, det var jag värd! :)

Nice evening

Igår hade vi en jätte trevlig kväll hos Malin och Danny :) Vi beställde hem mat och kollade på film. Jag har ju alltid velat att min storasyster och hennes fästman ska skaffa en liten bebis snart så att man kan öva och bebis mysa hela dagarna :) Så jag introducerade och satte Vincent i elins knä, tyckte minsann hon smälte lite så snart kanske man blir moster för 7 gången ;) 





Malin fixade även elins naglar igår, hon fick fransk manikyr, jätte snyggt blev det! :)

Long hair

Tycker att jag fått så långt hår :) Vilket är kanonbra. Vill inte ha för långt, men ungefär som jag hade för typ 1 år sedan, vid tuttarna typ ;) haha.. Det är en lagom längd! Jag tycker inte heller att mina toppar har blivit så slitna som de var för 1 år sedan.. 

Tror det beror mycket på att jag använder trauma treatment och keratin oljan regelbundet. Mitt hår blir verkligen lent som silkes när jag har oljan, perfecto! :) idag jobbar jag natt, började vid 10.00 och jobbar till 09.00 imorgon, så är det lite segt updaterande så är det därför :) 




Par kväll

Ikväll blir det en riktig par kväll hos Malin och Danny :) Jag, Jimmy, min syster och hennes sambo ska alldeles snart åka dit och beställa hem mat och ha det trevligt :) Malin ska även fixa elins naglar. Ska bli himla trevligt det här! :) Hoppas ni får en bra lördags kväll! 





Spontan besök!

Idag när vi satt och åt frukost så plingade det plötsligt på dörren och där står min älskade mami :D Snacka om att jag blev paff.. Jag brukar ju vara träffa henne när jag är hos hästarna, inte ofta jag träffar henne i stan. Så det var trevligt. Så nu är vi påväg till Mio och sen city gross. Sen måste jag köpa färsk foder åt milo med :) Sen äta något, mysigt! ❤️



Grey!

Igår när jag och systern var på Börjes så gick vi över på klädavdelningen lite. Men jag gillar mer att gå på barn avdelningen nu med en massa söta bebis kläder och mössor och vantar, åhhh!! Blir oftast att jag köper något till Vincent ;) 

Vi tittade lite på tränings kläderna och hittade då dessa snygga tränings tightsen.. Skit snygga och kostade bara 140 kr, så det var ju inte alla farligt! Är jätte stretchiga och sköna att röra sig i. Så jag och Elin köpte ett par var, när man hittar det så här billigt så måste man ju slå till, eller hur? ;)







Frossa

Igår blev det ju eb frossa dag för mig, kanelbullen var ett måste!! Älskar kanel bullar egentligen men har nog inte ätit det på flera månader nu när jag tänker efter :O Lax macka är min svaghet, älskar rökt lax och hovmästarsås!! Njut av bilderna, detta är riktigt gott, mums!! :)




Morgon målet

Idag fick det bli en liknande mat som vi åt i igårkväll.. Fast denna gången gjorde jag ägg röra istället mer 3 stycken ägg, mini keso, paprika, gurka och ekologisk minimjölk med en liten skvätt oboy. 

Blev jätte gott och är jätte mätt nu. Tyckte att det såg rätt så lite ut först, men det var mättande! :) Nu ska jag ut en lång morgon runda och sen sticka till gymmet och köra biceps, mage och rygg :) Körde brasilianska utfall innan jag gick och la mig på jobbet i förr går och har sådan jäkla träningsvärk så kommer inte klara att köra ben och rumpa idag, fastän jag hade velat, haha :)



Godmorgon!

/ Tyson :)
 
 

Vin mys

Jag är ju egentligen inte alls något stort fan av vin eller alkohol över huvud taget. Har liksom aldrig vart något jag "trånar" efter.. :) Men ikväll så bjöd systern mig på ett vin som smakade lite kolsyrat. Så det gick ner, men skulle nog aldrig få för mig att själv gå till systemet och köpa en vinflaska till en fredag kväll direkt! :)





Haha, så klockren!

 

Kvällens måltid

Idag har det vart fullt upp.. Systern och jag har vart på Börjes på skörde marknaden med massa grönsaker m.m. Sen fikade vi på hyllan (som vanligt). Jag unnade mig faktiskt en kanel bulle idag eftersom att det är kanelbullens dag idag :D Sen åkte vi hem och mockade och red sen ut en runda. Sen värmde vi oss i bastun. Så skönt!! En riktig hel dag med min kära syster, det behövdes ❤️ 

Nu kom jag nästan precis hem. Var jätte hungrig men ändå inte sugen på riktigt lagad mat så det fick bli en enkel kvälls måltid idag :) Vi stekte lite ägg och hade till det kesella och lite grönsaker!! Super gott. Det behöver inte alltid vara så avancerat, enkelt och gott! Tänkte att man kunde ha detta till frukost också, super gott!! Nu ska vi till syrran och vi ska kolla inrikes flyg i Thailand och lite andra planer, SPÄNNANDE, inte långt kvar nu!! :D





Mående..

Jag vet inte om ni märker det men jag har lagt märke till det själv att när jag mår väl så uppdaterar jag min blogg mycket oftare och har mer insperation och drivkraft till att komma på och skriva saker, för tro mig det är svårt att komma på vad man ska blogga om vissa dagar. Sen när jag mår sämre och har många tankar i mitt lilla huvud så blir jag också sämre på att uppdatera och skriva inlägg.. Är nog en röd tråd egentligen och skönt att jag vet vad det beror på.
 
Men jag hoppas att ni har överseende med det och att det ofta är jobbigt.. Mina närmsta vänner känner nog av det också när jag mår sämre att jag är dålig på att svara på sms och att höra av mig. Har egentligen inget bra svar på det men tror det kan bero på att jag har så mycket annat som jag tänker på att jag orkar inte, jag orkar inte skriva och börja en konversation så mitt försvar blir att inte svara och svara när jag känner mig bättre istället. Vet inte om det är en bra strategi eller inte, kan förstå mina vänner att de blir fundersamma varför jag inte hör av mig och så vidare, men ibland kan jag gå med så många tankar inom mig så jag orkar inte med att ha en för nära kontakt.
 
När jag inte mår som jag vill så vill jag nog ofta vara för mig själv, min sambo går an för jag är så van att han alltid är där hos mig, men vänner de kommer ju och går för mig, ena stunden när jag mår bra och känner mig glad och lycklig så kan jag umgås med mina vänner väldigt ofta under en kort period, och när jag mår sämre så klarar jag inte av den här intima kontakten längre. Jag är så glad för de vänner jag har och ni ska veta att ni hjälpt mig mer än ni tror, jag uppskattar er till 110 % det får ni aldrig glömma!! Ni betyder såååå mycket. Jag vet att jag ibland kan vara en "tråkig" vän när jag ligger lågt och inte hör av mig så ofta men detta är något som mina kompisar får "leva" med och de har mina äkta vänner gjort under så lång tid, och ni har ju stannat kvar. Så jag hoppas innerligt att de förstår mig! Har ingenting personligt med dom att göra, utan det handlar om mig och att jag behöver tiden när jag mår sämre att bli stark igen, och det blir jag genom ensamtid!



Rågmjölsscones

Igår bakade jag rågmjölsscones på jobbet. Det var uppskattat kan jag lova :) Försöker införa lite nyttigare mat på jobbet också, dels för att jag äter där själv och dels för att de andra med gillar när det är lite nyttigare. Gjorde dessa rågmjölssconesen och visst de smakar ju inte likadant som när man använder vetemjöl, som med allt annat.
Men jag tycker ändå att de blev väldigt goda och inte minst så är de ju mycket mycket nyttigare också ju. Jag som älskar scones tycker ju att detta är ett perfekt alternativ! Hittade denna sidan www.scones.se som hade alla möjliga recept på olika scones.
 
Man skulle ju kunna göra de flesta av de här bara att man ersätter mjölet med rågmjöl exempelvis istället :) Skulle vilja testa pumpasconesen som står på den sidan, men det får bli nästa gång! :)
 
Du behöver för 4 personer:

4 1/2 dl rågmjöl (grovt)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl matolja (tex olivolja, rapsolja)
2 dl mjölk eller filmjölk (tycker filmjölk blir godare)

Gör såhär:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela oljan i degen, med fingrarna. Blanda ner mjölken eller filmjölken och rör ihop till en del, dela degen i två-tre bitar och platta ut till runda kakor, ungefär 12-15 centimeter i diameter. Lägg på bakplåtspapper och låt grädda i ugnen på 270 grader i ungefär 10 minuter, woila :)
 
 
 
 

 

 

Nötter

Jag är ju väldigt svag för nötter och torkad frukt, men framförallt nötter. Kan i princip äta nötter närsom på dygnet, gillar mest mandlar. Brukar ha med mig mandlar när jag tränar, perfekt att äta några stycken då.
Kasta dig över de små bruna miraklen som är späckade med proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler, och inte minst nyttiga fetter. Nötter tycker jag är det perfekta tilltugget, de är nyttiga, mättar, ger ny energi och förser en med viktiga och nyttiga fetter. Dessutom är nötter superpraktiska och enkla att ha med sig i fickan utan att man behöver fundera över platsbrist eller hållbarhet. Och som om det inte var nog har nötterna också en lång rad positiva effekter på vår hälsa och vårt immunförsvars förmåga att skydda oss mot olika sjukdomar. Kanske inte så konstigt att jag typ aldrig är sjuk? :) Tänkte skriva någon annan dag om vilka nötter som är nyttigast att äta..
 

Nötternas hälsosamma egenskaper placerar dem i matvarornas superliga, man anser att de är likvärdiga med fullkornsprodukter och grova grönsaker. En av nötternas stora förtjänster är kombinationen av grova fibrer och nyttigt fett, som tillsammans gör nötterna till rena hjärtmedicinen genom att till exempel sänka innehållet av skadligt kolesterol i blodet. Nötterna kan dock mycket mer än så. Till exempel är innehållet av proteiner skyhögt. I vissa nötter överskrider det faktiskt traditionella proteinbomber som fågel, fisk och kött. Behöver man bli av med ett par kilon, är det en god idé att hålla dig på runt 50 gram om dagen.

 

Nötter är nyttigast i sin naturliga version, så dra ner på nötter som är saltade och oljerostade, honungsrostade, glaserade eller på annat sätt bearbetade. Därmed byter nötterna karaktär och kan förändra sig till onyttiga snacks.

 

Oljerostade: Ökar fettinnehållet med 15–20 procent, medan vitamin- och mineralinnehållet i stort sett är opåverkat.

 

Saltade: Saltningen ökar saltinnehållet från nästan ingen ting till omkring 1 gram per 100 gram saltade nötter, motsvarande cirka 20 procent av det maximala dagsintaget.

 

Honungsrostade: Ökar framförallt sockerinnehållet, eftersom nötterna omges av en honungsglasyr.

 

Chokladöverdragna: Bidrar med irriterande fett och socker. Det belastar hälsokontot.

 

 
Min fina burk med nötter, försöker se till så att den aldrig är tom :) Det tråkigaste är bara att nötter är så dyrt, det kanske inte är så konstigt att många hellre köper godis istället eftersom det är billigare? Många drar sig nog för att köpa nötter för att det är för dyrt, man får för lite för för mycket pengar helt enkelt..

My little pony

Vet inte riktigt om rubriken är så passande, men för mig är hon en liten ponny ;) Min fina Hittens Kayla, men jag uttalar aldrig Hittens utan säger bara Kayla, den svarta blixten. Kayla blev ju omskolad från travhäst till ridhäst när hon var 5 år. Sen dess tror jag inte att någon har kört henne, inte jag i alla fall. Egentligen har jag aldrig velat ha en travhäst för jag vet att de är svåra att omskola till ridhäst när de gått på trav. Men jag ville försöka för att jag tyckte att hon var så himla fin, svart med en vit stjärna i pannan. Klart att det har varit jobbigt och hon har långt långt kvar. Men med lite tålamod och svettdroppar så har Kayla blivit väldigt fin om man jämför när hon kom till mig. Som sagt, hon har långt kvar innan jag är "nöjd" med henne men hon har börjat böja sig fint i både vänster och höger varv, höger bog har alltid varit svårare att ställa, kanske för att de oftast körs i vänster varv på spåret och då blir de stelare i den andra sidan?
 
I alla fall, målet som jag har med Kayla är att hon ska bli bärig och muskulös. Hon ska lära sig att trampa med långa och starka ben under sig och må bra. Hon ska tycka att det är roligt att bli riden och jag ska försöka variera träningen så mycket som möjligt för hennes välmående. Men jag kommer att lägga mest tyngd på markarbetet och hennes bärighet då hon gärna lägger sin tyngd i mina händer istället för att bära upp sig själv, men det är inte så konstigt när hon inte haft musklerna för att bära upp sig innan, men jag tycker att hon blir bättre och bättre på det. Det finns ju en jättebra ridinstruktör som bor inte så långt ifrån som jag tänkte rida för i början 2 gånger i månaden och sen se vart vi kan komma med det. Jag tycker ju även att det är otroligt kul att se andra rida Kayla, eftersom man får se hur hon ser ut från marken. Dels därför tycker jag det är så bra att tömköra hästen för då får jag se hur hon rör sig och om hon är stel osv. Jag har lärt mig mycket om tömkörning från youtube, böcker och kompisar. Kan väl inte säga att jag är någon stjärna på det direkt för det krävs rätt så mycket att styra en häst från marken på en volt. Men det blir bättre och bättre tycker jag :)
 
Tycker i alla fall att hon blivit så himla fin och tror att hon kan bli riktigt fin i slutänden. Jag själv har även saker jag måste jobba på när det gäller min sist och min balans. Måste träna upp min bål och rygg tillräckligt för att kunna sitta bra. Men det kommer det också, jag märker på mig själv när jag inte "orkar" mer, när jag inte klarar av att hålla i henne, då brukar jag lägga av och ta det lugnare. För det är ingen idé att rida när jag inte orkar hålla en bra hållning eller sits. Mitt största mål är i alla fall att hon ska må bra, det är prio ett givetvis.. Sen har hon blivit mycket mer kontaktsökande, det var hon inte för 1 år sedan, då var hon mer sur och bitchig, nu är hon mer sökande och kommer fram och luktar på mig och sätter jag mig ner i hagen eller i boxen så ställer hon sig och äter jämte där jag sitter eller bara står där harmoniskt. Kontakten mellan henne och mig är ju också väldigt viktig för att kemin ska fungera väl när vi rider, gillar hon inte mig så är det klart att hon inte gör bra ifrån sig eller ser fram emot våra ridpass. Nog om detta nu, hoppas i alla fall att hon kan bli så fin som den bild jag har framför mig! :)
 

God morning!

Godmorgon allesammans, inatt har jag jobbat natt så nu ska jag snart åka hem till hästarna och sen kommer min storasyster så vi ska åka till vår foderleverantör och betala en saftig summa och sedan ska vi dona i stallet och rida en tur hoppas jag. Vädret är ju mer än fantastiskt? Inget att klaga på i alla fall :)
 
Tänkte slänga upp en bild på mitt drömhem, inget litet drömhem va? Men förvånatsvärt så är inte detta huset jättedyrt att bygga, Rörvikshus bygger detta hus värt ungefär 4 miljoner. Snacka vilken herrgård man skulle haft.. Något jag älskar med detta huset är fönstrena och sen stolparna i entrén, jag är sååå svag för sådana detaljer, tycker det ser så maffigt och snyggt ut. Givetvis är detta mitt drömhus och förmodligen ingenting som kommer att bli verklighet, men man ska aldrig sluta hoppas ;D Önskar er i alla fall en bra dag, hörs senare!
 

Sandskog

Sandskog heter ju det stället där jag växt upp och gjort alla mina hyss. Gården som jag bodde på i 20 långa år. Jag älskar verkligen landet, friheten och alla möjligheter man hade som liten när man bodde som vi gjorde. Jag är glad att jag fick chansen och växa upp på landet och inte mitt inne i stan, utan att jag fick den distansen till det. Samtidigt som jag har många tråkiga minnen från när jag bodde hemma så är jag ändå evigt tacksam för att jag fick bo på en sådan fin plats, en oas för sig. Mitt ute i skogen, närmaste granne 500 meter bort, omringad av skog och hästhagar och massvis med djur.
 
Jag vet inte om jag hade tagit saker och ting mer för givet om jag hade växt upp inne i stan, då har man allt så nära och allt blir så "enkelt" på något sätt. När man bodde som jag så hade man det svårt att ta sig överallt, man hade långt till kompisar. Men samtidigt så har jag inte blivit så bortskämd när det gäller just dom sakerna, för det var inget som jag tog för givet. I stan kunde mina kompisar cykla till varandra och träffas varje dag, de möjligheterna hade inte vi direkt. Utan man tog vara på varje sådant tillfälle. Jag är så glad att jag fått ha mina hästar och fått möjligheten att rida så mycket som jag gjort. När man hade sommarlov kunde jag och min storasyster rida en gång på morgonen i 2 timmar och sen en tur till på kvällen lika länge, det var liksom sådan frihet. Vi hade eller har ju fortfarande två stycken shettisar som vi red på konstant när vi var små. Vi gjorde banor i skogarna som vi red och tävlade på, ibland kunde vi nog skadat oss riktigt rejält när vi flög förbi granarna utan sadel och fastklistrade på halsarna på våra hästar, gud vilken nostalgi.
 
Jag har växt upp med hönor, kaniner, getter, grisar, får, hästar, katter och hundar. Kanske inte konstigt att jag är en sådan djurälskare? Min mamma har ju alltid varit så duktig på det här med trädgård och har ju byggt upp en väldigt väldigt fin trädgård på 21 år. När jag var liten hade vi ett växthus på sisådär 10 meter långt som mamma odlade tomater, gurkor, jordgubbar, majs, vindruvor och alla möjliga grönsaker i. Som ett litet barn var det ju världens grej att gå ner dit och ta en fullt mogen tomat och sätta sig i hästhagen och mumsa i sig den. Mina vänner älskade att komma hem till mig, eftersom vi hade så mycket djur och för att det var så fritt och öppet. Jag förstår dom, för precis så känner jag. Mina systerdöttrar älskar ju också att komma dit, de bor ju annars i centrala Lund, så jag förstår deras känsla att komma ut till landet där man i princip kan gå naken och klippa gräset. Blir ni rädda för mig om jag skriver att jag gjort det? ;) Hehe..
 
Var ju hos Gunnar min psykoteurapeut som jag pratat med nu 2 gånger. Det kändes jättebra idag och jag kände mig så lättat och "fri" när jag gick därifrån. Han frågade mig om jag hade ett ställe där jag kunde slappna av och känna som en "frizon" från allting, och då svarade jag stallet/mammas trädgård. För det är sant, jag älskar att vara där ute. Nu när jag går ner i mina "svackor" som jag kallar det, när jag varken känner lycka eller glädje och har kritiska tankar om mig själv, då räcker det att jag åker ut till hästarna och lander så blir jag genast på bättre humör. Inne i huset är jag inte lika trygg för det är i stallet och på hästryggen som jag har byggt upp min trygghet som ung. Jag älskar huset med för det är jättefint och så, men trädgården och stallet har liksom varit de ställen jag har tytt mig till. Jag älskar mina hästar och att komma hem och se de stå i hagen och vänta på mig och gnägga mig välkommen. Jag älskar att ha denna friheten att åka ut dit och andas frisk luft och ta en uteritt i naturen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte älskar landet!
 
Våra små ädla springare, var vi har varit med om många äventyr tillsammans! ♥
 
Hanna gillar att sitta på verandan och mysa ;)
 

Huseby Julmarknad

I slutet av November varje år så är det ju Huseby Julmarknad utanför Växjö. Tror det är en av Europas största julmarknader. Jag har i alla fall varit där konstant i flera flera år tillsammans med familj, vänner och de senaste 4 gångerna har jag varit där med Jimmy. Det har lite blivit "vår" grej att åka dit och köpa på oss glögg (som vi älskar!!) och massa goda hembakta bröd och bara gå runt och mysa. Vi ser alltid lika mycket fram till att åka dit. Tycker det är så fantastiskt mysigt att gå runt med med tusentals ljus som är tända, julmusik, gratis julgodis, glögg, pepparkakor, hantverk och massa trevliga människor. Tycker det är så mysigt med julen och snö!!
 
Vi hinner åka dit precis innan vi åker till Thailand, så det är ju bra. Vi har ju ett glöggställ istället för som många andra har ett vinställ, haha. Vi brukar alltid ha som grej att dricka glögg med pepparkakor, mandlar och russin varje kväll på vintern efter vår kvällsrunda med hundarna. Då tänder vi lite ljus och myser ner oss under filten. Detta blir vår fjärde vinter och vårt fjärde julbesök på Huseby och många fler skall det bli :D ♥
 
 
Vårt fina glöggställ i trean vi hade, men vi har ett likadant nu med ;)
 

Fikon

Igår köpte jag fikon i affären för första gången på väldigt väldigt länge, vad underskattade fikon är egentligen. Är ju så himla gott och nyttigt ju :) Brukade köpa mycket torkade fikon innan. Ska se om jag kanske ska lägga ner lite torkade fikon i mina hembakta bröd sen med. Kan vara lite gott med frukt i bröden.

I alla fall, jag äter ju hela fikonet, vet inte om det är farligt att äta skalet men det går ju och smakar helt okej så varför inte :) Jag sköljer av dem lite innan bara sen mumsar jag lätt i mig 3-4 stycken på en gång... Kostar väl ungefär 3 kr stycket ungefär, så inte så dyra :) Perfekt mellanmål eller istället för godis!




Godmorgon!



Designs

Nu har Malin gjort mina naglar 4 gånger, alltså i ungefär 4 veckor sammanlagt. Mina naglar växer och växer. Får tänka på att inte spara ut för långa naglar då det inte riktigt passar in i mitt jobb... Men lite längre får dom gärna bli :) Just nu tycker jag det är jätte kul att fixa naglarna och det är alltid lika pirrigt med en ny design. 

Tror att jag nästa gång bara Ska köra på den designen jag hade på min första bild. Enkelt och stilrent. Bara ett tag i alla fall. När jag åker till Thailand ska jag se om jag lyckats få så långa naglar att jag kan göra fransk manikyr, för i så fall får det nog bli det :)

Finns så många olika designs man vill göra.. Svårt att välja, finns ju så mycket fint!! Sen när jag kommer hem från Thailand kommer jag nog vara desperat efter Malin så hon får fixa mina naglar, de lär nog vara rätt så långa och slitna efter 3 veckor av äventyr! :)




Finn Crisp

Perfekt mellanmål. Detta brukar jag äta som mellanmål på jobbet oftast. Finn Crisp är perfekta, smakar väldigt gott också. Sen kan man ju variera pålägget också. Brukar ha tomater eller keso eller gurka. 

Igår köpte jag även mer jordnötssmör. Är jag sugen på något så är det perfekt att ta en sked med jordnötssmör och äta. Mitt sötsug försvinner nästan direkt och sen är det ju väldigt gott med och inte så onyttigt. Innehåller ju mängder med protein så perfekt att ta innan och efter träningen. Ska se om jag kan göra Malins snickers kakor i helgen också. Perfekt att ha hemma :) 





Word!

Vår bakgrund och våra omständigheter må ha påverkat vilka vi är, men vi är nu ansvariga för vilka vi vill bli i framtiden. - Barbara Gerraci




Laxmacka

Idag gjorde jag mig 2 stycken lax mackor med grovt bröd (utan vetemjöl), kallrökt lax, sallad, gurka, tomat och kokta ägg :) Blev riktigt smarrigt. Till det åt jag en avokado också. Blev väldigt mätt efter redan en macka så jag sparar min andra macka tills kvällsmaten istället :) 

Idag jobbar jag 12 timmar, så träningen hinns inte med idag :/ Får se om jag hinner imorgon.. Ska till psyko teurapeuten vid 14 och sen börjar jag natten vid 16. Men på fredag måste jag hinna :)






Emelies nyttiga pannkakor

Jag exprimenterade lite för att få en god men ändå nyttig pannkaka. Vanliga pannkakor med vetemjöl är ju en redig asskiller = onyttigt!!!! Fastän det är så jädrans gott, det är farligt det där. I alla fall så testade jag med olika andra mjölsorter som jag vet är goda. Så jag testade med dessa ingredienser, pannkakorna bler faktiskt riktigt goda, självklart är det svårt att få fram den smaken som man får på "vanliga" pannkakor med vetemjöl.

Men dessa var faktiskt goda. Plus att jag vet att dinkelmjöl har en egenskap att den motionerar tarmen lite extra, och det är ju aldrig fel ;) Rekomenderar starkt att testa detta recept, mättande och bra. 


Ingredienser:

1 dl grahamsmjöl

2 dl fullkornsdinkelmjöl

1 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

Olja att steka i


Gör såhär:

Blanda mjölet i eb bunke. Tillsätt saltet. Vispa ner torrvarorna i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och tillsätt äggen. Låt gärna smeten svälla i 20 minuter

Jag brukar ta ekologiskt jordnötssmör, det är också väldigt smarrigt och väldigt proteinrikt. Men tänk på att ta burken som det står "crunchy" på och inte "creamy", i den första burken är det lite småbitar av jordnötterna och det är så mycket godare!! Trust me :)









Guld glitter

Idag fixade Malin mina naglar åter igen. Den här gången fick det bli en enkel ren färg med guld glitter. Blev så jäkla snyggt!!! Känns så himla stilrent och lyxigt på samma gång!! 

Tycker verkligen att Malin är super duktig!! Får se vad det blir nästa gång, kanske samma fast en annan glitter färg :) 






Wow!

Kikade in på Tyra Sjöstedts hästblogg som vanligt igårkväll och såg att hon bloggade om hur man gör sin egen lampa. Haha, jag fick värsta "wow" känslan. Hur coolt som helst ju? Har sett sådana här lampor på exlusiva affärer som kostar flera tusen, och vad kan detta kosta? En vanlig lampfot och några leksaksdjur och sprayfärg? Nä, det var verkligen hur coolt som helst, att man kan komma på sådant? Sen kan man ju göra den jätte annorlunda med olika djur eller vad man nu kan tänkas vilja ha på den och man kan även göra det personlig, verkligen hur coolt som helst!
 
Detta gillar kreativa Emelie :P
 

Jewelry

I förrgår klickade jag hem lite olika smycken, är dålig på att använda smycken egentligen men vill göra det oftare så jag tänkte att jag klickar hem lite så att jag får börja använda :D Har hittat en superbra sida som har riktigt billiga smycken, ni ser ju priserna själva, blev visst en liten summa tillslut, men då fick jag ändå nästan 20 stycken saker... :)
 
Gillar lite mer stilrena smycken och inte så mycket krimkrams, vitt och svart är väl mina favoriter. Sen klickade jag hem lite julklappar åt systern min också så det är därför det är överstruket ;)
 
Sladden är en sådan sladd man kan koppla till ipaden så att 2 stycken kan lyssna med hörlurar samtidigt.. Smart!
 
 

8 tips för bättre självkänsla!

1. Låt din kropp bli din bästa vän
Bete dig mot din kropp som du gör mot någon du tycker om. Arbeta med kroppen i stället för mot. Då börjar du också ta bättre hand om den.
 
 
2. Vårda din kropp
Skriv ner allt du vill göra för att visa att du bryr dig om din kropp och när du tänker göra det. Det kan vara att beställa fotvård, gå till tandläkaren, gå på massage, ta avslappnande bad i väldoftande oljor, smörja in huden med sköna krämer, dra ner på arbetstakten eller ta en skogspromenad.
 
 
3. Bli medveten om och tänk mer på enskilda kroppsdelar
Fråga dig till exempel: Vilken musik längtar öronen efter att få höra? Var gillar fötterna bäst att få promenera? Hur vill håret känna sig? Vad vill händerna beröra eller skapa? Vilka dofter vill näsan känna eller vilken dans längtar dina höfter att få röra sig till?
 
 
4. Städa i garderoberna
Släng eller ge bort allt som är för litet, för stort, för gammalt eller sånt du aldrig använder. Det troliga är att det inte kommer till användning. Du får snarare dåligt samvete och känner dig missnöjd.
 
 
5. Köp de kläder du vill ha nu
Vänta inte tills du gått ner i vikt, till exempel, utan skaffa de snygga kläder och underkläder som du längtar efter nu och i den storlek du har nu. Då känner du dig både fräschare och snyggare.
 
 
6. Lyssna på och bli medveten om vad du säger om dig själv
Kritiserar eller nedvärderar du dig själv med ord som "det är ingen idé, jag klarar det inte" eller "jag är så fet/ful/mager och dum i huvudet". Eller "jag hatar mitt utseende". Hur skulle du reagera om din partner eller bästa vän sade detsamma om sig själva? Du skulle sannolikt inte hålla med dem. Tänk på det nästa gång du kritiserar dig själv.
 
 
7. Ta inte åt dig negativa kommentarer
Sålla bort kommentarer, åsikter och kritik från andra människor om det inte är konstruktivt eller kan vara användbart för dig.
 
 
8. Jaga dina ”Energivampyrer”
Försök komma på allt som suger ut din tro på dig själv, som trycker ner dig och gör dig svag, maktlös, urlakad och deppig. När du blir medveten om och får insikt om vad det är kan du lättare göra dig av med det.
 
 

Motivations quotes

Här kommer lite motivations quotes som jag gillar, här kommer dom:
 

- Take care of your body, it's the only place you HAVE TO live in

- If you are tired of starting over, stop giving up

- No matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch

- People with fitness goals succeed, because they know where they're going

- The only person you should try to be better than, is the person you were yesterday

 

Och den bästa:

 

- Squat like Channing Tatum is watching

  and run like Channing Tatum is waiting for you at the finsihline ;D

 

(jag skulle nog inte haft några svårigheter att göra squat om det var såhär, hehe)

 

 

1 oktober!

Jag kan fortfarande inte fatta att det redan är 1 oktober idag? Lite småläskigt att tänka vart all tid har tagit vägen. Jag och sambon pratade om det igår att det känns som att vi kom hem från Cypern för någon vecka sedan bara och det är snart 3 månader sedan vi låg där och solade oss i värmen? Tänk att vi snart firar 3 år tillsammans och att det snart är 2 år sedan vi blev sambosar och 1 år sedan vi flyttade till Sandsbro - vår fristad. Tänk att det snart är 2 år sedan vi kom hem från Thailand och att det snart var 1 år sedan vi bokade en ny resa och att den resan snart går av stapeln. Herregud, samtidigt som jag tycker att det är rätt så skönt att tiden går fort ibland så är det samtidigt lite skrämmande. Snart åker vinterjackorna fram och vinterkängorna, vintern kommer med stora steg, samtidigt som jag tycker att det är himla mysigt med vinter.
 
Jag är bara 22 år men känns som att jag hunnit med så mycket ändå? Har hunnit med att åka till ett flertal länder med familj, vänner och pojkvän. Jag har hunnit med att bli utbildad möbelsnickare och boendestödjare på 5 år sammanlagt. Jag har hunnit få fast jobb 1 vecka efter jag tog examen som boendestödjare. Jag har hunnit köpa 4 stycken bilar?? Haha :) Jag har sålt en häst och köpt en annan. Jag har utvecklats i min ridning och min häst har utvecklats till det positiva hållet. Egentligen så är allting rätt så bra när man läser igenom det jag skrivit? Egentligen så har jag ju varit väldigt duktig och tagit vara på tiden jag haft. Förutom en sak, tankarna om mig själv. Det är något jag kommer att få tampas med och jobba med i lång tid framöver, men jag har i alla fall börjat, det måste räknas som något. Sen när jag känner mig tillräckligt stark och slutit fred med mig själv så ska jag skapa en familj tillsammans med min sambo. Livet är som att cykla, för att hålla balansen måste du fortsätta framåt. Tids nog, man får bara ha lite tålamod!
 
 
 
 

misstrong.blogg.se

Fröken Stark

RSS 2.0